Alle berichten (7)

Sorteer op
10897425698?profile=original21 maart 2019 · Gedeeld met De Tweede Kamer
Lees mijn Column, het vervolg op "Visie Nederland CO 2 toekomst bestendig," “Masterplan Nieuw Nederland 2050, Co 2 bestendig “
.
In mijn voorgaande column ben ik ingegaan over het opstellen van een Informatieplan, het synoniem van een Masterplan. In die column ben ik meer ingegaan over mijn eigen belevenis, en opgedane praktijkervaringen als consultant, dat ik vergat een referentie te leggen van de conversie van stadsgas naar aardgas, en naar Jakarta Baru Masterplan kortweg JBM.
Tijdens de afgelopen debatten is mij opgevallen dat bepaalde politieke partijen die niet bewust zijn dat wij Nederland in een consensusdemocratie leven. Concreet dus altijd moeten samenwerken, dus samen doen zoals Mark Rutte deze stelling steeds poneert in de media. Nederland leeft niet in meerderheidsdemocratie zoals het Verenigd Koninkrijk ziet de BREXIT dat nu als een soap eindigt! Voor de PP als PVV en FD zijn de Henks en Ingrids de potentiele kandidaten om hun achterban te versterken met het geluid "de advocaat van duivel". D66, de sprekende robot die als een beo alles napraat, heeft over alles wat maar te maken heeft ter vordering van C) 2 bestendig maken van Nederland.
Maar, geen 1 komt overtuigend over met een Informatieplan of een masterplan, daar gaat het toch om als je praat over plannen tot 2050, en waar honderden miljarden aan worden uitgegeven, en tegelijkertijd de opbrengsten ontstaan die de 100 miljarden weer in balans brengen. Ik zou daarom dit thema willen benoemen met de titel:
“Masterplan Nieuw Nederland 2050, Co 2 bestendig “ of simpeler “Masterplan Nieuw Nederland 2030”.
Geheel origineel is dit idee van mij niet, ja als oudconsultant moet je klant wat bieden. Eerst leg je de problemen op tafels, zijn die er niet voorhanden, dan creëer je ze ter plekke, en dan kom je met de oplossingen (is gelijk je offerte / voorstel/plan) waar een prijskaartje aanhangt met de planning van realisatie, weer werk aan de winkel voor die 100 partijen.
Het slimste succesvolle plan met de oplossing mag meedoen met deze toekomstige booming business, zorgt voor forse toename FTE's ofwel banen.
Het toeval wil dat ik in 2012 door partijen benaderd bent, nee, niet van die klimaattafels maar van het Jakarta Baru Masterplan (JBM), die bezig waren om verder het Jakarta Baru Masterplan (JBM) uit te ontwikkelen. Zie de links onderaan de column.
Ik ontving in heel dik rapport / plan van meer dan 400 projecten bevatten. Het ingenieursbureaus in Rotterdam was een geruime tijd bezig met toenmalige burgemeester Jokowi Dodo (Jokowi, nu president)) van Jakarta. Dit voor een transitie naar een nieuwe hoofdstad dat ruim 16 miljoen inwoners telt, die een uitstraling moet hebben van Parijs, London, Berlijn, en New York was de eis. Het Batavia / Jakarta gebouwd door Nederlandse Ingenieurs destijds, is een logisch gevolg dat Jokowi in Rotterdam uitkwam, eigenlijk is Jakarta een zustergemeente van Rotterdam. Mij werd gevraagd om voor dit megaproject een Informatieplan voor organisatie /automatisering/management te maken voor de hele organisatie JBM. Dus ik ging aan de slag, weer op herhaling bij een dergelijk mega – ontwikkeling, raadplegend mijn oud netwerk met de insteek alleen gebruikte bewezen werkende toepassingen voor te schrijven om mislukking te voorkomen en op schema te liggen. Immers in de automatisering / ICT is innovatie een automatisch verhaal verworden. Het fundament wordt steeds verder uitgebouwd op een werkend fundament, dus waarom weer het vijfde wiel uitvinden. Zeer omvattend en verrassend waar ik als oud – consultant tegen aanliep tijdens het onderzoek van de bronnen in het rapport. Vele gaten lagen er nog, en wierpen vragen op met de antwoorden. Hoe wordt dit gefinancieert?
Het Masterplan kende een begroting van ruim 640 miljard dollar, ruim 600.000 Fte’s waren benodigd met looptijd tot 2030. Wat mij opviel aan het blauwdruk (ontwerp), je zou deze hoofdstad ergens anders kunnen bouwen, zo ademde het Masterplan uit, dit scheelt weer besparingen op andere zaken zoals onteigeningen, drukt bevolkte stad van ruim 16 miljoen inwoners, de files etc., en leverde een forse besparing ook nog eens op.
Nu komt het waar mijn ogen nog wijder opgingen.
De partijen die met voorstellen zijn gekomen ( vergelijkbaar zoals nu 100 partijen aan de klimaattafels), dienen naast het plan ook met een zak geld te komen, om dus mee te kunnen participeren. In mijn belevingswereld zeer vreemde benadering, en ben heel veel gewend, maar dit! Je opdrachtgever geef je opdracht tot, dus die moet voor het budget zorgen, en niet de uitvoerders van het plan. Desondanks dat ze eigen geld moesten meenemen was dit geen enkele drempel.
Het rapport ICT Jakarta Baru Masterplan is af, was het enige onderdeel dat ontbrak het informatieplan voor de automatisering & organisatie & management, maar er zat discrepantie tussen de opdrachtgever de republiek Indonesië, want de partijen van de plannen, wilde de regie in eigen beheer, en niet bij de opdrachtgever beleggen, dus bij de Overheid (republiek Indonesie). Lijkt mij een logisch verhaal want de partijen van de plannen zijn tevens de investeerders, een stuk zekerheid zul je moeten waarborgen. Voor de gelden (financien) werd een specifieke bank opgericht die onder toezicht kwam van de investeerders met de investeringsbank. Helaas zit dit Megaplan nu op ‘HOLD”, en wachten is op de nieuwe president.
In die periode heb ik nog veel reclame gemaakt voor dit Megaproject, veel naar leden van de Tweede Kamer gestuurd; Ergens april http://icmonline.ning.com/…/archief-icm-press-release-for-m…
sprak ik persoonlijk de president Jokowi in Holland, en symbolisch overhandigde ik aan de president het rapport ICT JBM, en ons ICM persbericht met een paar teksten aan het verdrag traktaat van Wassenaar. Hierna kwam ik Hans de Boer tegen waar ik een lang gesprek had, en hem uitgebreide vertelde van dit JBM – Model, ook in Nederland toepasbaar kan zijn dit JBM model. Zie http://icmonline.ning.com/…/hans-de-boer-rolt-het-nederland…
Lang verhaal,
wel nodig om de jungle rond het Klimaatakkoord inzichtelijk te maken naar het voorbeeld JBM, hoe zo’n mega masterplan aan te pakken en op te pakken. Uit alles blijkt dat bij door berekeningen van investering er buiten zijn gehouden, en dus alleen het gebruik van welke vormen energie bronnen.
Dus richting de rekenwonders (Willy wortels) heel slordig of was dit de opdracht van het Kabinet Rutte?
Ik geef voorbeelden zodat ook de Henks en Ingrid het kunnen begrijpen. Als ik een auto koop betaal ik eerst de aanschafbelastoing met alle belastingen erbij, dit valt onder investering dus deze kosten komen ten laste van die 100 partijen van de klimaattafels. Het gebruik houdt in het onderhoud, verzekering, MB, en de brandstof. Deze komt ten laste van de burgers met een aantekening alle toeslagen zoals heffingen / belastingen vallen hier buiten.
De kosten van de aanschaf van waterpompen, zonne panelen, of andere instrumentaria komen ten laste 100 partijen aan de klimaattafels, en het gebruik door de bedrijven en huishoudingen. Deze kunnen later hun investeringen terugverdienen wanneer die innovaties naar andere landen worden uitgerold.
Ik zie en voel dat bij Mark Rutte op het puntje van zijn tong zit bij WNL zondag, noemt Mark Rutte het woord OPBRENGSTEN ….
Welnu, het verlossende woord; persoonlijk denk ik dat Nederland het JBM model moet volgen dat is 1. Twee de 100 bedrijven aan de klimaattafels verdienen (RIO) hun investeringen terug doordat de innovaties kunnen worden uitgerold naar andere landen; Rusland, China, Amerika, Afrikaanse landen etc. Zeker Nederland ook nog de EU zit. Zeker Rutte toch 1 van de weinige Minister Presidenten is die frequent met MKB – Nederland handelsmissies maakt, en vergeet onze WaterManagers Willem Alexander niet. Sterker nog met dit gegeven, dat de burgers ook moeten meeprofiteren van dit business – model dus ook de Henks en Ingrids. je Ik denk dat naast kortingen over aandelen kunnen beschikken. Ik refereer weer naar Microsoft van Bill Gates, Facebook, AB Blustmodeller ……
Wil je meet weten over mijn ervaren als consultant – veteraan of heb je andere vragen schwab@icm-online.nl
http://icmonline.ning.com/…/seewall-jakarta-onderdeel-jakar…
http://icmonline.ning.com/…/seewall-jakarta-onderdeel-jakar…
Ik hoop de jonkies zoals de Therry Baudette, Jesse Klaver, de sprekende robot van D66, en Klaas Dijkhof die inzichten te geven, en niet zo maar te roepen ! Richt je op het ontwikkelen / maken van Masterplan Nederland 2050, en die daarna wordt uitgerold naar de landen Rusland, China, Amerika en Afrika. Naar het voorbeeld van onze oud – kolonie, nu de republiek Indonesie
Mijn handen jeuken als veteraan consultant bij zo'n master mega gebeuren.
Nog beter volg mijn seminars.
================================================================================================
Seminars "Overleven door te denken in projectstrategieën".
Ferry Schwab, emeritus, werkzaam geweest als Senior Management Consultant ( DGA van Fastware & Advisering  en voorzitter van de Fastware Group ) met als opdrachtgevers het Bankwezen, Overheid  en 1992-1999 uitsluitend multinationals. Onder andere de man  van de invoering  van de bankpas + Magneetstrip + pin voor de online (digitale) toepassingen in 1981 introduceerde voor 1 van de grootste banken met ruim 7 miljoen clienten en 980 lokale banken. Nu door een ieder dagelijks wordt gebruikt thuis, en bij het shoppen. Ferry constateerde toen in 1979 bij zijn onderzoeken in het buitenland (o.a. Frankrijk, Duitsland, Engeland en VS) Nederland volledig achterliep op de rest van de omringende landen, er was haast geboden om dit nieuw Selfconcept Bancair fenomeen in te voeren. Voor velen is het leven veranderd in positieve zin, en het fundament werd aan dit concept gezet om duurzaam verder te blijven innoveren tot wat het nu is.
Voor de periode 1993 - 1999 uitsluitend Multinationals als opdrachtgevers in de Benelux, toen al waren de feiten bekend waarom Nederland als vestigingsland van de holdings. Dit betekende dat de automatiseringssystemen met haar organisaties klaar gemaakt dienen te worden voor de globalisering.
Wil graag zijn belevenissen en ervaringen met U delen, en zette deze om in het boek met de titel "Overleven door denken te denken in projectstrategieën". Met het projectdenken geeft Ferry Schwab vele projecten overleeft en succesvol afgesloten.
Het boek is een herdruk die in 1997 is uitgebracht, toen uitsluitend voor bedrijven. Druk II is juist bedoeld voor iedereen van hoog tot laag in de organisatie, en deze begint juist in de thuis situatie voor evenwichtige balans tussen werk en privé.
U kunt zich nu inschrijven voor de seminars in de maand februari aanstaande. U ontvangt een bevestiging op uw inschrijving, mocht de inschrijvingen vol zijn dan wordt automatisch naar het volgende seminar gepland.
De seminars worden gehouden bij Van der Valk te Harderwijk zie voor parkeren en routebeschrijving www.harderwijkvandervalk.nl 
Inschrijving bedraagt € 69 (Excl. BTW) en is inclusief het boek "overleven door te denken in projectstrategieën" met ISBN 978-94-92954-36-7 ter waarde van € 62,75. Het boek bevat methodieken, praktijkvoorbeelden, concepten, hervormingen (innovaties) die U in vele situaties (praktijkgevallen) als naslagwerk kan gebruiken op in uw werksituatie of bij U thuis.
Voor uw inschrijving schwab@icm-online.nlvoor gedetailleerd informatie info@icm-online.nl.
Boek is te bestellen bij info@icm-online.nl
(c) Wordt georganiseerd door ICM Projects & Events. Minder weergeven
Lees verder…

Wonen - kopen - huren - inschrijven resort op Bali?

Wonen - kopen - huren - inschrijven resort op Bali?

ICM Project & Events heeft plan opgezet om een vestigen te openen op Bali. ICM Bali zal zich richten op de groep Indische Nederlanders die in Indonesië zijn geboren, en daar hebben geleefd.  De eerste stappen zijn gezet.  Op de Pasar Bazaar  (8 en 9 oktober )  komt ICM met folders & Brochures en waar U zich kan informeren of email schwab@icm-online.nl 

10897423072?profile=original

'

10897424262?profile=original

10897424871?profile=original

10897424700?profile=original

10897425865?profile=original

Wonen - kopen -  huren - inschrijven ressort op Bali?

Op latere leeftijd ontstaat de behoefte om in Indonesië te willen wonen. Veel signalen komen uit de woonzorg van de ouderen en de geeigende stichtingen.

ICM is een gesprek met diverse partijen om dit te realiseren. Eerst zal huren voor kort - en lang verblijf aan de orde te komen om het te realiseren. Tevens wordt onderzocht of realisatie van Resort woont zorg tot de mogelijkheden behoort.

De folder / brochure is op ICM stands op de Pasar Malams te verkrijgen of voor informatie. Heeft dit bij U nu al die belangstelling gewekt mailen mag ook naar Schwab@icm-online.nl

INFORMATIE

BETREFT WONINGEN BALI. WIJ HOPEN VERKOOP EN HUUR TE REALISEREN MET ALS EINDDOEL WOONRESORT VOOR ONZE OUDJES.
Dit op vragen die zijn gesteld op Facebook.
Deze week is tussen ICM en Projectontwikkelaar & Proppties overeenkomst bereikt dat ICM Project & Events de licentie heeft om namens deze te handelen in Nederland. Dus wij zijn druk bezig met promotie - materialen voor de aanstaande Pasar Malam in Zwolle op 23, 24, en 25 september. Betekent dat wij ook met documentatie bezig zijn met koop - overeenkomsten. Daarbij rekening houden dat Nederlanders geen grond en huis mogen bezitten. Daar zijn vier mogelijkheden voor die wij aan het uitwerken zijn, om dit juridisch dicht te timmeren. 1 is er van is op een vestiging van ICM op Bali te openen. Immers bedrijven mogen wel eigenaar worden van grond en objecten.
Indicatie prijzen zijn voor :
  • Type 36 euro 35K plus KK 5 K
  • Type 45 euro 52K plus KK 5 K
  • Type 55 Euro 55 K plus kk 5K
  • Type 80 Euro 79 K plus kk 5K
Zijn indicaties,.
Inschrijving nu al mogelijk, termijn en voorwaarden zoals wij die in Nederland kennen.  Met bouwen worden begonnen wanneer minimaal 15 inschrijvingen  is bereikt.  
Oplevering tussen  10 - 12 maanden.
Bij ICM Bali kan U ook de verhuur regelen van Uw aanstaande huis,

Op de Pasar Bazaar 8 en 9 oktober presenteert  ICM,  ICM Bali Home Vision,  waar U zich kan laten informeren.   Altijd via  U  email schwab@icm-online.nl .

 

Lees verder…

ICT ACTW-66 Traktaat van Wassenaar 1966 operationeel

10897422275?profile=originalI10897129086?profile=originalCT ACTW-66 Traktaat van Wassenaar 1966 operationeel.

Heeft U de petitie ondertekend?   U kan zich nu inschrijven, dit een afwachting van het Kabinet - besluit.

 

Er is  veel geld gestopt in de campagne /  promotie,  onderzoek,  en opstellen van Rapporten van ACTW-66,  maar mede in  de bouw van het ICT systeem en de organisatie.

ACTW-66 is bersiap, gereed,  voor de 60.000 verwachte aanvragen.  Het is tegenwoordig onontbeerlijk  zonder ICT te stellen   Het zit in DNA gegoten van Ferry Schwab als 35 jaren consultant bij zijn eigen bureau Fastware & Advisering destijds, die dit project begeleidde.   Het bouwen van organisaties die het moeten hebben van een volledig ondersteunde ICT (self bediening concept)  met meest moderne technieken,  en  benodigde onderdelen ;  algoritmes  om de integriteit, autorisatie en verificatie te waarborgen.  Procedures gegoten in Blockchaines,  en waarborging van Uw privacy. 

Geheel loopt dit proces volgens planning.   Nu al hebben zich 521 mensen  zich ingeschreven als deelnemer ACTW-66 van de 15.000 die de petitie hebben ondertekend, wij hebben nog lange weg te gaan.  

Als het Kabinet Rutte besluit op aandringen van de Tweede Kamer,  is alleen benodigd om dit ludiek in de media en omroepen te zetten van " Komt in aanmerking voor ACTW-66, dan dient U zich in te schrijven op de webportaal www.icm-online.nl"  .  De aanvragen kunnen gelijk in behandeling worden genomen in afwachting van kabinet-besluit.

ACTW-66 is  een claim organisatie die collectief zo goed als mogelijk uw belangen  behartigt.  De planning is geheel conform hetgeen is gesteld in het rapport.   De proef/ pilot liet zien dat 521 inschrijvingen hebben plaatsgevonden met leeftijden tussen de 61  tot 83 jaar.  Constatering er geen drempels zijn voor de ouderen,  de gebruikersvriendelijkheid met waarborging van de privacy.  ACTW-66 gebouwd op NING.NETWORKS, professionele webportaals  voor bedrijven.

Voor de goede orde het is een misvatting van de petitie-ondertekenaars dat dit traject vrijblijvend is.  Om de petitie te ondersteunen is er claimorganisatie benodigd. Immers een petitie is vrijblijvend daartoe dient  te worden gezorgd dat op de agenda van de  Tweede Kamer  komt.  ACTW-66 zal haar uiterste best doen dit op de agenda komt. 

Om dit te bewerkstelligen dient de  partij in dit geval ACTW-66 goed beslagen ten ijs te komen.   Dat heeft ACTW-66 gerealiseerd door  gedegen onderzoeken in de archieven van Indonesie, VN, Min. BuZa ,  en  met Wob verzoeken richting Min.Buza, Min. Financien, en Min. Sociale zaken.

521 zijn U  nu voorgegaan  die zich  hebben ingeschreven.  

Inschrijven op www.icm-online.nl bij INSCHRIJVEN.   Na verzending van Uw aanvraag, controleert de beheerder of uw aanvraag aan de gestelde richtlijnen voldoet.  Voldoet U dan wordt Uw aanvraag goedgekeurd dit in afwachting op het besluit van het Kabinet.

Beheerder ACTW-66.

_____________________________________________________________________________________

KVK - nummer 72173122

Inschrijving dient  U eenmalig bedrag van 65 euro over te maken op Raborekening NL35 RABO 0377 57 9491  t.n.v. ICM Project & Event o.v.v.  Inschrijving ACTW-66 .

 

Namens Administratie ACTW- 66

Lees verder…

ACTW-66 Nieuwsbrief 2 van 26 augustus 2022.

10897129086?profile=originalACTW-66 Nieuwsbrief 2 van 26 augustus 2022.

Zoals wij U in de voorgaande nieuwsbrief  informeerden,  werden de rapporten met de overige stukken op 15 maart jl.  aan de Tweede Kamer Commissie Min.Buza aangeboden. 

 

 

Heeft ruim twee jaar geduurd voordat deze aanbieding een feit werd.   Vooraf heeft ICM namens ACTW-66 (Actie Comite Traktaat van Wassenaar)  7 maanden geleden een oproep gedaan aan alle fractievoorzitters van de politieke partijen in de Tweede Kamer.

 

 

 Een oproep om zes moties in te dienen namens ACTW-66, 532 die zich hebben ingeschreven als deelnemer ACTW-66 (claimorganisatie)  en de 15.000 handtekeningen.

 

1 van de moties betreft dat de Overheid de gestelde uitvoering in het rapport volgt,  nu al is het ICT deel van ACTW-66 en haar bedrijfsvoering reeds operationeel op Het ICM met de ACTW-66 Helpdesk.  Het feit dat 532 ouderen zich hebben ingeschreven online geeft aan dat ACTW-66 ICT geslaagd is.  De leeftijden lopen van 62 tot 81 jaar.

 

Terug naar  de oproep.

 

Het was Mark Harbes fractie-voorzitter van de VVD die als eerste zijn hand opstak,  is nu Minister Infrastructuur.  De VVD hield zijn woord!  ACTW-66 mocht op 15 maart jl.  de rapporten + overige stukken aanbieden, die door onder-voorzitter   Rudmer Heerema  en  mw. Agnes Mulder van de CDA in ontvangst werden genomen.  De andere twee partijen die in Kabinet zitten ontbraken.  Op 30 april werd deze in procedurevergadering besproken voor het vervolg.  Is nu crisis in het Kabinet en Kamer, wordt voor ACTW-66 extra spannend op nog harder druk op uit te oefenen.

 

De rapporten daar wil ik nu  met U  over hebben,  hoe essentieel  die ook zijn voor U om die in uw bezit te hebben. Vijf jaar aan onderzoek heeft het ACTW-66  team hierin gestoken.   Met assistentie en bronnen van uit de republiek Indonesie, VN en deels uit archief van Min.Buza.  Naast de  WOB's verzoeken aan Min.BuZa, Sociale Zaken en Min. Financien.  Naast andere genoemde  instanties.  Heeft dus  nu al veel gekost.

 

Bij ontwerp van dit rapport is uitgegaan dat naast de uitvoering, ook een communicatie als hulpmiddel dient te zijn voor de achterban, en om het verder te delen  (nu al is ruim 300 keren verdeeld aan instanties / organisaties) , en om uw kennis te vergroten, zodat onze helpdesk wordt ontlast.   

 

Bizar, te moeten constateren dat  de Indische  burgers afkomstig uit de republiek periode 1947 - 1964  totaal onwetend zijn.  Bersiap en oorlog , en deze periode constant worden vermengd met elkaar,  brengt het traktaat die helderheid nu!

 

Het rapport beschrijft de faseringen met betrekking tot de uitvoering. 

Zo als  nu   wij in de fase I de uitvoering  zijn beland.  Degenen die denken hiervoor in aanmerking te komen, kunnen zich nu al inschrijven via ons webportaal  www.icm-online.nl.

 

Onderstaand kan U het boek rapport of de digitale versie beschikken . Ook op de Pasar Malam zijn wij paraat.

 

Namens Vz. ACTW-66.

 

 

 

 

BESTELLEN HIER DOOR REPLY EMAIL.

Naam   :     ______________________________________________________-

Adres   :     ______________________________________________________

WPL     :     ______________________________________________________

Postcode   :    ____________________________________________________

Mob.          :    ____________________________________________________

Email         :    ____________________________________________________

Exemplaren rapport traktaat       :   ____

Digitaal online versie   op Email  :  __________________

Kosten boek 50 Euro     Digitaal   15 euro 

U kan  voor het boek het bedrag van 50 euro overmaken op Raborekening NL35 RABO 0377 57 9491  t.n.v. ICM Project & Event o.v.v. boek + adres.    Of  het 15 euro  o.v.v.  online versie  opgave van uw email.

Namens Administratie ACTW- 66

Lees verder…
   10897429899?profile=originalHeeft U de Show van de VVD gisteren ook gezien? Eigenlijk nog niet zo gek dat de VVD het Traktaat gaat oppakken !
Met verbazing zag ik de show van de VVD geregistreerd door niemand anders dan Mark Rutte. Ja het schuurt net tegen de grenzen aan aldus Rutte. Wobbe Hoekstra heeft zijn handtekening gezet onder coalitie - akkoord. Gedreven door zijn achterban, die bloed ruiken om het Rutte Kabinet ten val te brengen, doet hij afstand hiervan, leden eisten dat hij opstapte. Alle fracties gewapend dat nu crisis is in de energie, koopkracht, etc..... dat Kabinet nu tot actie moet komen !
Zagen hoe machtig de VVD is om  in alles wisten te pareren,  en namen Wobbe in bescherming. Alle moties verdwenen in de prullenbak, die werden aangehouden slechts 3 en komen terug als het kwaad al is geschied in de begroting, na prinsjes dag.
Op alle moties heeft de PVV meegedaan.
Analyse voor mijzelf:
VVD + CDA + D66 + CU zijn in de meerderheid.
Ik dacht bij mijzelf is eigenlijk nog niet zo gek dat de VVD voor ons in de bres is gaat springen. D66 , daar stel ik ????????? bij, maar die kan aangevuld worden met de PVV via fleur, dan hebben wij ruimschoots een meerderheid. Met de VVD + CDA zijn wij binnen het Kabinet.
ALTIJD POSITIEF BLIJVEN DENKEN,   NA 60 JAAR traktaat,
Het was mij weer een dag.
Prettige werkdag verder,
Ferry sr.

******) Niet voor degenen die zich  reeds hebben ingeschreven  voor ACTW-66 (traktaat van Wassenaar) 

 KVK - nummer 72173122 ICM Project  & Events.

Voor de Icm  abonnees die nog hebben betaald , u kan zich nu ook  inschrijving voor het traktaat door overmaking van 65 euro op RABO rekening NL35 RABO 0377 5794 91   ten name van ICM PROJECT & EVENTS o..v.v.   inschrijving traktaat van Wassenaar
Lees verder…
10897428284?profile=originalINDIË HERDENKING
ICM 15 augustus 2022 DOOR ROB ANDREAS 

Volgens feitelijk historie was de Nederlandse overheid na de Proclamatie 17 aug 1945 ermee begonnen met de aanval onder het mom Politionele Actie   met het doel om  Indonesië opnieuw te koloniseren. Dit zette bij  diverse jongeren Indonesische groeperingen kwaad bloed en er  ontstond wederzijdse geweld. Soekarno had de Nederlandse Indische burgers ( Nederlanders, Indo's, Molukkers en Nederlanders van Joodse afkomst)  in bescherming genomen, helaas kon niet overal  die bescherming bieden..
Door deze Militaire acties waren niet alleen Indonesische burgers slachtoffers geworden,  maar ook aan de kant van de Nederlandse Indische Burgers.  Met deze feiten had  Minister President  Mark Rutte eindelijk recentelijk schuld bekend en excuses aangeboden aan de Indonesische overheid.  Alleen  vergat Mark Rutte  helaas excuses aan de Nederlandse Indische burgers die mede een onderdeel vormde van de getergde Indonesische bevolking. Deze zowel Indonesische  als  de Indische Nederlandse Burgers wachten nog steeds op de compensatie van de geleden schade.
Voor de Nederlandse  Indische burgers had Soekarno de schadecompensatie al betaald  (deels via het traktaat van Wassenaar)  aan  de Nederlandse overheid.  Echter het geld is nog steeds nog niet uitbetaald / gedeeld aan deze Nederlandse  Indische burgers die er recht op hebben (lees overeenkomst RTC 1949). De repatriëring was mede  ook door Soekarno gefinancieert, maar desondanks had  de Nederlandse Overheid wederom deze aan de  Nederlandse Indische burgers in rekening gebracht. Excuses is onvoldoende, dus gewoon uitbetalen nu, nu de feiten door NIOD rapporten zijn bevestigd.
Dat de Indonesische ambassadeur (voor Indonesische slachtoffers) als prominente gast bij de Indië Herdenking is  de juist stap  en volledig te begrijpen,  die wordt gezet om de daden bij de woorden te voegen  : Excuus en de 98.676 nabestaanden uit te betalen.  Wel vergeet Mark Rutte wederom  de Indische slachtoffers die nu al 60 jaar op hun geld wachten. 
Advies aan het bestuur van Federatie-Indië:
“Lees nog eens de geschiedenis over Nederlands Indië goed door. Bestudeer de feiten van zowel de Nederlandse - en Indonesische kant met de  VN rapporten zoals de onderzoekers van het Traktaat van Wassenaar.  En zomaar eigen mening / bevindingen  kopieren  van de betaalde voorganger en publiceren, is not done. De Nederlandse overheid had al schuld bekend, dus ga je verhaal rectificeren ,  daar wordt U als organisatie juist voor door de Overheid betaald.
Lees verder…

UIT DE ARCHIEVEN VAN ICM  - INDIE HERDENKINGEN OP EEN RIJ.

De redactie ICM zette Indieherdenking voor U op een rij,

10897327093?profile=original

Stichting Herdenking 15 augustus 1945 en Indisch Herinneringscentrum sluiten convenan

IHC - Stichting Herdenking 15 augustus 1945 en Indisch Herinneringscentrum sluiten convenant

Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 2 April 2014 op 9.59 — Geen reacties

Weergeven

Herdenkingen op zijn Nederlands door de bril van Mark Rutte.

Herdenkingen op zijn Nederlands door de bril van Mark Rutte.Hartverwarmend, zo betitelde premier Mark Rutte de grote animo onder jongeren om de capitulatie van Japan te herdenken.''Je moet blijven herdenken en blijven realiseren'', zei de minister-president, die er in een NOS-uitzending voor pleitte dat ook deze herdenking wordt 'doorgegeven' aan een volgende generatie.

NIOD-rapporten heeft premier Rutte kennelijk niet nodigt,… Doorgaan

Toegevoegd door ICM redactie op 15 Augustus 2011 op 21.03 — Geen reacties

Weergeven

Nationale Indië Herdenking 2015 - Herdenken 2015 en nog steeds de Indische Kwestie

Nationale  Indië  Herdenking 2015 - 

Herdenken 2015 en nog steeds de  Indische Kwestie  

10897327093?profile=original

De vrijheid, en de democratie met het leven van nu gediend en…

Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 10 Augustus 2015 op 14.00 — 1 commentaar

Weergeven

Herdenking opheffen K.N.I.L.

10897249669?profile=originalHerdenking opheffen K.N.I.L.

 

Op 26 juli 2012 vindt bij het KNIL-monument op het landgoed Bronbeek de jaarlijkse openbare herdenking plaats van het opheffen van het KNIL (Koninklijk Nederlands Indische Leger). Dit gebeurde in 1950. Aansluitend aan de herdenking en kranslegging, die om 12.00 uur begint, wordt er een mini-

symposium…

Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 24 Juli 2012 op 23.43 — Geen reacties

Weergeven

Herdenken - WAAROM HERDENKEN OP 15 AUGUSTUS?

Herdenken - WAAROM HERDENKEN OP 15 AUGUSTUS?

10897273093?profile=originalNederland wordt bevrijd op 5 mei 1945. Op die…
Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 15 December 2017 op 13.00 — Geen reacties

Weergeven

Telegraaf zwijgt als het graf over INDIË-HERDENKING.

 

Telegraaf zwijgt als het graf over INDIË-HERDENKING.

Betreft de maandag-ochtend papieren krant.

 …

10897319680?profile=original

Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 13 Juni 2019 op 10.34 — 3 commentaren

Weergeven

Herdenken - WAAROM HERDENKEN OP 15 AUGUSTUS?

Herdenken - WAAROM HERDENKEN OP 15 AUGUSTUS?

 10897273093?profile=originalNederland wordt bevrijd op 5 mei 1945. Op die datum is er in voormalig Nederlands-Indië echter nog geen bevrijding. De Japanse overheersing van het…
Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 13 Maart 2018 op 20.51 — Geen reacties

Weergeven

Herdenkingen elders in het land

 

10897275489?profile=originalHerdenkingen elders in het land

Met dank aan NICC.

Gelukkig kreeg de redactie dit jaar na herhaalde oproepen in de vorige edities van NICC Magazine weer een aantal meldingen van herdenkingen in den lande. Die meldingen zal de redactie hierna plaatsen. Voor herdenkingen in uw eigen woonplaats,…

Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 8 Augustus 2016 op 16.00 — Geen reacties

Weergeven

Herdenken - WAAROM HERDENKEN OP 15 AUGUSTUS?

Herdenken 10897273093?profile=originalNederland wordt bevrijd op 5 mei 1945. Op die datum is er in voormalig Nederlands-Indië echter nog geen bevrijding. De Japanse overheersing van het voormalig Nederlands-Indië drukt in de hierop volgende maanden…
Doorgaan

Toegevoegd door Jan de Keten op 13 Augustus 2013 op 10.28 — Geen reacties

Weergeven

Kanttekeningen naar aanleiding van de toespraak van premier Mark Rutte tijdens de Indië-Herdenking op 15 augustus 2015

10897309076?profile=original

Kanttekeningen naar aanleiding van de toespraak van premier Mark Rutte tijdens de Indië-Herdenking op 15 augustus 2015

De Stichting “Het Indische Platform” is verheugd dat de Minister-president Mark Rutte aandacht vraagt in zijn toespraak bij de 70e herdenking van de…

Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 19 Juni 2019 op 12.22 — 1 commentaar

Weergeven

Indië herdenkingen in Nederland en buiten Nederland in beeld gebracht door Hans Vogelsang.

10897275489?profile=originalIndië herdenkingen in Nederland en buiten Nederland in beeld gebracht door Hans Vogelsang waarvoor onze dank!  Vorige jaren ontvingen wij een groot aantal aankondigingen van Indië herdenkingen  door geheel Nederland en zelfs uit het buitenland. Het is voor de redactie dan ook een groot raadsel waarom dit jaar niet. Slechts een handvol herdenkingen kregen wij…

Doorgaan

Toegevoegd door Jan de Keten op 3 September 2013 op 11.30 — 1 commentaar

Weergeven

Indie - Herdenkingen op 23 locaties met 3 in het buitenlanf

Indië - Herdenkingen op  23 locaties met 3 in het buitenland.´ 

10897306290?profile=original

Vorige jaren ontvingen wij een groot aantal aankondigingen van Indië herdenkingen  door geheel Nederland en zelfs uit het buitenland. Het is voor de redactie dan ook een groot raadsel waarom dit jaar niet. Slechts een handvol herdenkingen…

Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 10 Augustus 2015 op 13.00 — Geen reacties

Weergeven

Indië-herdenking 2018

Doorgaan

Toegevoegd door Jan de Keten op 31 Juli 2018 op 11.55 — Geen reacties

Weergeven

Laat ons de doden herdenken Verslag Nationale Indië Herdenking Door: Bert Immerzeel

10897334877?profile=originalLaat ons de doden herdenken

Verslag Nationale Indië Herdenking              Door:  Bert Immerzeel

 

Al jaren stond op mijn wenslijstje de nationale Indië Herdenking    bij te wonen. Vreemd, zult u misschien zeggen, voor iemand die al zó lang stukjes schrijft over Indië en alles wat daar mee samen…

Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 25 September 2016 op 13.23 — Geen reacties

Weergeven

Programma Nationale Herdenking op 15 augustus 2015

Programma Nationale Herdenking op 15 augustus 2015

Programma in het Zuiderstrand Theater (tegen betaling) gelegen aan het eind van de Kranenburgweg bij de Scheveningse Haven op het voormalige Norfolkterrein.

De herdenkingsplechtigheid bij het Indisch Monument aan de Professor B.M. Teldersweg in Den Haag start om 12:15 uur. Om 12.00 uur sluit de toegang en moet iedereen op zijn plaats zitten. De plechtigheid duurt ruim een uur en…

Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 10 Augustus 2015 op 14.05 — 1 commentaar

Weergeven

De Indië-herdenking gaat heel Nederland aa

OPINIE INDIË-HERDENKING

De Indië-herdenking gaat heel Nederland aan

Waarom weet niemand over 15 augustus? Het ministerie van Onderwijs heeft iets in te halen, betoogt historicus Lara Nuberg.

763?appId=93a17a8fd81db0de025c8abd1cca1279&quality=0.8

Premier Mark Rutte en…

Doorgaan

Toegevoegd door Jan de Keten op 22 Januari 2019 op 10.30 — 1 commentaar

Weergeven

do 15 aug 2013, 12:10 Live Indische Herdenking NOS uitzending

10897273093?profile=originaldo 15 aug 2013, 12:10  Live Indische Herdenking NOS uitzending

De uitzending begint met de korte film 'Arigato', waarin het verhaal centraal staat van een Indische oma die haar kleindochter vertelt over haar weggestopte…

Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 15 Augustus 2013 op 15.15 — Geen reacties

Weergeven

Indië-herdenking 15 augustus 2014

Indië-herdenking 15 augustus 2014

10897279285?profile=original

Bij het Indisch Monument in Den Haag is voor de 26e keer de capitulatie van Japan in 1945 herdacht. De Japanse overgave op 15 augustus 1945 betekende de bevrijding van Nederlands-Indië en het definitieve einde van de Tweede Wereldoorlog.…

Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 17 Augustus 2014 op 9.59 — 2 commentaren

Weergeven

GEMENGDE GEVOELENS BIJ INDIË-HERDENKING - Het Indisch boek is nog lang niet dicht

10897262476?profile=originalGEMENGDE GEVOELENS BIJ INDIË-HERDENKING

Het Indisch boek is nog lang niet dicht

14/8 - 2015 Telegraaf Van onze parlementaire

redactie

Een vergoeding voor de Indische gemeenschap, om het niet door Nederland uitbetalen van loon en soldij…

Doorgaan

Toegevoegd door F.Schwab (ICM Editor) op 11 Juni 2019 op 12.17 — 2 commentaren

Weergeven

Lees verder…

Blog Topics by Tags

Monthly Archives