Alle berichten (13)

Sorteer op

Nieuwsbrief Pasar Malam Istimewa

10897426872?profile=original

 10897427492?profile=original

Beste Pasar Malam Istimewa bezoeker,  

De AD Kopt met :Zwolse Pasar Malam als voorbeeld voor andere evenementen: ‘Anders dan anders maar blij dat we weer mogen’

10897425888?profile=original

Bron: AD van 9 september 2020

Na twee keer afgelasten vanwege het coronavirus kon de Pasar Malam in de IJsselhallen dit weekeinde - op aangepaste wijze- wel doorgaan. Niet zoals in voorgaande jaren in één hal, maar verspreid over het hele IJsselhallen complex, met looproutes, gangpaden van zes meter breed én een verbod op dansen. ,,Het is anders dan anders, maar we zijn allang blij dat we weer mogen’’, zegt Patrick de Klerk vanachter een van de vele kramen.…


om verder te lezen klik  op  Doorgaan

 

Je kan dit najaar de Pasar Malam bezoeken in:

 

Zwolle (IJsselhallen) 
Den Bosch (Brabanthallen) 

Rotterdam (Ahoy)
Breda (Breepark) 
Assen (Expo / TT-Hall) 
Goes (Zeelandhallen)

4 t/m 6 september 2020
18 t/m 20 september 2020

8 t/m 11 oktober 2020
30 okt. t/m 1 nov. 2020
13 t/m 15 november 2020
20 t/m 22 november 2020

 

De Pasar Malams in 2021 en het laatste nieuws staan op: http://www.istimewa-events.nl

 


Maatregelen, veranderingen en aanpassingen
Om de Pasar Malam naast een gezellig en sfeervolle beurs, ook een veilige plaats te maken om bij elkaar te komen, zullen wij ons aan de richtlijnen houden die gesteld zijn vanuit het RIVM en de overheid. Daarnaast hebben de verschillende locaties een aanvullend protocol en zullen wij als organisator eventueel extra maatregelen nemen die specifiek op onze evenementen van toepassing zijn.
Een aantal maatregelen zijn:

 

Reserveren middels online kaartverkoop
Een van de voorwaarden van de overheid om bijeenkomsten te houden is dat er van te voren gereserveerd moet worden. Er worden daarom geen kaarten meer op locatie bij de deur verkocht. Iedereen dient voorafgaand aan de Pasar Malam online kaarten te kopen. Wij moeten als organisatie een maximaal aantal bezoekers instellen, dus LET OP: vol is vol!
De overheid legt deze maatregel op zodat er bij een eventuele uitbraak van corona contact met je opgenomen kan worden.

 

Gezondheidscontrole bij de entree
Wij zullen iedereen bij aankomst enkele vragen stellen over je gezondheid. Deze vragen zijn binnen 2 minuten afgenomen en worden gesteld door onze eigen teamleden die hier duidelijke instructies voor krijgen van specialisten. Mocht de organisatie twijfels hebben over je gezondheid, dan heeft het personeel het recht om de toegang te weigeren. Dit is in het belang van ieders gezondheid.
Heb je corona-klachten, blijf dan thuis!
(in het geval dat je een kaartje hebt gekocht maar op de dag van evenement corona-klachten hebt kan je je kaartje laten omzetten naar een andere pasar malam. Neem hiervoor en voor andere ticket-gerelateerde vragen contact op met: tickets@istimewa-events.nl)

 

1,5 meter afstand
Anderhalve meter blijft de norm, zo begon Rutte de laatste persconferentie.
Dit zorgt voor meer afstand en verlaagd de kans op besmettingen. Daarom gaan we bijvoorbeeld in de IJsselhallen in Zwolle niet alleen de hal van 5.500 m2 gebruiken die we al hadden, maar gaan we het hele complex gebruiken. Hiermee komen we op bijna 20.000 m2 (!). Ook in de Brabanthallen zullen we een groter gedeelte gaan gebruiken. Zo creëren wij looppaden met meer ruimte, eenrichtingsverkeer op sommige plekken en voldoende ruimte bij de terrassen van de restaurants. Ook voor het podium zal er een andere opstelling zijn dan die u van ons gewend bent.

 

Openingstijden
Om meer mensen de kans te geven om de komende Pasar Malams te bezoeken zijn de dagen opgesplitst in 2 dagdelen van 5 uur. Je kan kiezen voor een middag- of een avondkaart. Het podiumprogramma zal voor de middag en avond hetzelfde zijn.
Voor alle 3 de dagen gelden deze tijden:

  • Middagkaart: 12:00 tot 17:00 uur
  • Avondkaart: 18:00 tot 23:00 uur

 

Extra hygiëne
Wij nemen extra hygiëne maatregelen zoals bijvoorbeeld desinfectiezuilen en meerdere schoonmaakrondes. Hier zetten wij extra mensen voor in. Iedere bezoeker dient voorafgaand aan het evenement zijn handen te desinfecteren. De toiletten zijn gratis toegankelijk zodat iedereen zijn/haar handen kan wassen. Tussen de middag opening en de avond opening is de Pasar een uur gesloten en wordt er extra schoongemaakt.

 

Mondkapjes
Het is niet verplicht om op de Pasar Malam een mondkapje te dragen. Draag je liever wel een mondkapje? Deze zijn op de Pasar Malam in allerlei soorten en kleuren te koop.

 


Optredens
We hebben met de inachtneming van de 1,5 meter regel de programmering van de Pasar Malam iets anders opgezet in Zwolle en Den Bosch. Uiteraard verzorgen wij een dag vol entertainment.

 

Tickets
De organisatie van Istimewa Events kan niet wachten om u in Zwolle of Den Bosch te mogen ontvangen. De ticketverkoop is gestart voor deze 2 locaties.

De toegangsprijzen voor de evenementen zijn:

 

Vrijdag
Alle kaarten voor iedereen

Zaterdag / Zondag
Volwassenen
Senioren (65+)
Kids (4-12 jaar)
 


€ 7,00


€ 9,50
€ 7,00
€ 7,00

 

  • Veteranen mogen in de IJsselhallen in Zwolle op alle dagen gratis naar binnen op vertoon van de Veteranenpas (1 persoon per pas). Wel moeten ze zich minimaal 1 dag van te voren aanmelden via tickets@istimewa-events.nl
  • Kinderen t/m 3 jaar mogen ook gratis naar binnen, maar hoeven niet van te voren aangemeld te worden.

*Let op: de prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Kan je net als ons ook niet wachten om erbij te zijn op de Pasar Malam Istimewa in de IJsselhallen Zwolle of de Pasar Malam Istimewa in de Brabanthallen Den Bosch?
Koop dan nu snel uw tickets hier:

 

 

TICKETS BRABANTHALLEN DEN BOSCH

 Website/ Facebook
Houdt voor meer informatie en de ontwikkelingen van de evenementen onze website www.istimewa-events.nl in de gaten.
Voor de laatste berichten op Facebook kijk op https://www.facebook.com/istimewa.events
Of volg ons op Instagram: @pasarmalamistimewa

 

 


ONLINE SHOPPEN BIJ ONZE STANDHOUDERS
We hopen je in het najaar welkom te mogen heten op een Pasar Malam Istimewa ergens in het land. Tot die tijd kan je online terecht bij onze standhouders.
Neem eens een kijkje bij:
 

 

L4B Design: Mondkapjes en kleding bedrukking. Producten naar eigen wens en te vinden op Indonesische markten en Molukse feesten. Voor meer informatie, kijk op de website www.l4bdesign.com of op Facebook https://www.facebook.com/L4Bdesign.   
 
Toko Lo, de Indische bakery. Gespecialiseerd in authentieke zoetigheden. Op de Pasars altijd aanwezig met meer dan 30 soorten koekjes. In de unieke zomer zonder pasar trekt ze er dit jaar op uit! Toko on Tour. Met de Tjendol Express brengt ze alle zoetigheden en snacks naar woonadressen. Voor meer info kijk op www.tokolo.nl of www.facebook.com/tokolo.lola/.  
 
Ananda Gifts. Verbaas iemand met een pop-up kaart! Een superleuk product dat opvalt tussen de normale post! Ter illustratie, kijk op de website www.anandagifts.com.
 
Baobab Bodemschatten biedt u de kans te kiezen uit een ruim assortiment van mineralen en kristallen uit moeder aarde. Zie voor een impressie op de website www.mineralsteven.nl. Tot gauw groet Steven Wouters Baobab Bodemschatten.
 
Menura Wellness Therapy: "Door mijn Indonesische achtergrond en daardoor jong aangeleerde "pijat" massage, kijk ik naar de mens in zijn totaliteit en masseer ik altijd op gevoel. Kom langs voor het traditioneel losmaken van jouw spieren. Pijat,cupping en kerokan." Website: https://www.menura-wellness-therapy.nl
 
Sarong winkel: Heerlijke gezonde groene thee zowel warm als koud te drinken, lekker, gezond en voordelig. https://www.chinesegroenethee.nl/speciale-aanbiedingen/ Prachtige producten uit Azië sarongs, dromenvangers, krukjes, tassen en meer.  Website: www.sarongwinkel.nl.
 
American Music Store. Voor meer informatie kijk op https://www.bol.com/nl/p/edu-schalk-my-favorite-melodies/9200000126553439/?referrer=socialshare_pdp_www. Voor alle muziek van American Music Store bol.com kijk op https://www.bol.com/nl/w/american-music-store/1464586/.  
 
Boek 'De essentie van Azië'. Reis samen met schrijver Jolanda Schepers en fotograaf Olaf Tetteroo dwars door India, Tibet, China, Myanmar, Cambodja en Laos. Een prachtig boek over een betoverend continent en over het leven zelf. Website: www.wereldpaden.nl.
 
I Love Indo: Graag verwijzen naar ons FBpage I Love Indo / www.iloveindowebshop.nl. Webshop with a flavor of Indonesia. Verkoop van Zelfontworpen T-shirt en Batik/Logo FaceMask.
 
NJ Foodtrade: Wij Sambals en Sauzen staan al jaren op pasar malam. Wij missen de pasars, de geuren en de sfeer heel erg. Wij hopen dus dat we weer snel kunnen staan met onze sambals, voor nu kunt u ze online bestellen op www.sambalsensauzen.nl.  
 
Carla Martens maakt sfeervolle schilderijen o.a. over het "gewone" leven in Indonesië. Vrouwen en mannen aan het werk in de sawa, Makassar huizen op palen, een gezin zich wassend bij de rivier, een Toraja buffel, iemand die pinda's oogst enz. Voor meer info, kijk op de website: www.carlamartens.nl
 
Sambalkraam.nl en Specerijenkraam.nl
De specialist in echt Ambachtelijke Sambals, Rimboesauzen, kruiden en specerijen en natuurlijk heerlijke knabbels. Neem een kijkje op onze website voor ons uitgebreide assortiment en bestel! Website: www.specerijenkraam.nl.
 
Medium Sonja Dover
Reading & Helderziende (schriftelijke) Consulten zie www.sonjadover.nl. Of neem contact op via 06 439 612 91.
 
Venture Travels verzorgt uw reis naar Indonesië, individueel of voor uw groep, afgestemd op uw wensen. Vele voorbeeldreizen op de website, of vraag uw eigen reis aan. www.venture-travels.com
Wie in de buurt van Den Haag woont en de sfeer alvast wil proeven: www.balinesemassage.nl.
 
Intaro wierook is op natuurbasis en is een wierook zonder hoofdpijn. Brandtijd ± 45 min. p/stokje. Tevens Intaro Antimuggen wierook op natuurbasis en ZONDER DEET. Brandtijd ±  1½ á 2 uur. Ook een veelzijdigheid aan diverse wierookhouders. Voor meer informatie: www.intaro-india-import.nl.  
 
Een dagje naar Indonesië! Taman Indonesia is gelukkig weer open, en als buitenpark gezellig en veilig in deze vreemde tijd. Voor de bezoekers van de pasars hebben we een leuke aanbieding. Je kunt nu je kaartjes reserveren via www.taman-indonesia.nl met de code ISTIMEWA en dan ontvang je 10% korting. Met deze zomer weer leuke activiteiten, lekker eten en fijn struinen. Wil je ons steunen dat kan ook via www.taman-indonesia.nl/adopteer-een-dier. Sampai Jumpa di Taman Indonesia!
 
SAYAH Spekkoeklikeur. Voor de vaste bezoekers van de Pasar Malams van Istimewa, hebben we een set samengesteld: een heerlijke fles SAYAH Spekkoeklikeur + het originele 'I love Spekkoek' short. Klik hier https://sayahshop.nl/nl_NL/p/Fles-Schort-I-love-spekkoek/55.
 
Indofood2GO. Onze producten zijn: o.a. sambals, spekkoeken, kroepoek, bami soep en boemboes. We verkopen ook producten als rijststomers, wokpannen. Daarnaast verkopen we Bonsaibomen en nog veel meer. Shop nu ook online, voor meer informatie kijk op www.indofood2go.nl of mail ons op info@indofood2go.nl
 
Indo Garden: De Indonesische sfeer voor tuin & huiskamer! Bezoek de inspiratietuin van Indo Garden voor schitterende tuinbeelden en spullen voor het interieur. Traditionele producten van Java en Bali. Met Indo Garden haalt u de Indonesische sfeer naar uw tuin en huiskamer. Bekijk onze website https://www.indo-garden.nl/ en Facebookpagina https://www.facebook.com/indogarden!
 
Waq-Food  Warung Agung verzorgt al meer dan 25 jaar de culinaire invulling op diverse "Pasar malams" en cateringen voor bijeenkomsten, feest of evenement.  Geroemd door Indonesische gastvrijheid en de verfijnde keuken uit de Gordel van Smaragd. o.a. Nasi Rames Special, Rendang, Gule Kambing, Ikan bali, Tahu petis, Saté Kambing, Gado-Gado, Soto Ajam, Loempia, Pastei, Lemper, Tjendol, Kelapa muda enz. Website: www.waq-food.nl.
 
Waroeng Indonesia Djaja
Lieve Pasar Malam gangers. Wij zijn Waroeng Indonesia Djaja, we staan normaal gesproken garant op allerhande pasar malams van Istimewa Events. Omdat er voorlopig nog geen evenementen plaats kunnen vinden hebben wij het initiatief genomen om onze specialiteiten, zonder verzendkosten, tot aan jullie deur te brengen. Voor meer info check onze website www.themartabakhouse.nl - Instagram @themartabakhouse.
 
Kaldi: Sta met mijn koffie-mobiel al jaren op alle Pasars. Wil je mij inhuren voor een feest (of begrafenis)?
koffiemobiel@blokkendoos.net of 06-212 80 953. Website is www.kaldimobieldeventer.nl
 
STIXANDSTONES: lederen handgemaakte producten van plantaardig gelooid leer, vervaardigd in eigen atelier. Op de site vindt je o.a. collectie kleurrijke haarspelden, leren armbanden en riemen: welke precies op jouw maat wordt gemaakt. Website: www.stixandstones.nl.
 
LK Products heeft een ruim assortiment in 100% natuurlijke etherische oliën, aroma diffusers, geurkettingen, geurstokjes en new age artikelen. Als deskundige op het gebied van vitaliteit en hormoonbalans zijn alle producten met uiterste zorg geselecteerd en onderworpen aan strikte EU-kwaliteitseisen. Website: www.lkproducts.nl.


Salam Terakhir is een cultuurspecifiek uitvaartbedrijf dat sinds 2007 uitvaarten verzorgt in het hele land. Rob van der Sar is zelf in Bandung geboren en woont sinds 1982 in Nederland. Hij weet hoe onze adat (cultuur) in elkaar zit. Rob verzorgt de uitvaart met speciale aandacht voor de aankleding en de rituelen die bij de Indische cultuur horen door heel Nederland. Website: www.salamterakhir.nl.
 
Heeft U ook de Aloe Vera van Forever al een hele tijd gemist voor uw gezondheid?
Misschien wel de hoogwaardige voedingssupplementen, puur natuurlijke bijenproducten of de huidverzorging? Bel, mail, app mij gerust; Ria van Raaij 06-23779116, riaveravanraaij@gmail.com www.riavera.flp.com of www.riavera.nl. Ik weet dat tegenwoordig veel mensen ook op zoek zijn, naar een betere financiële gezondheid. Ik help mensen zelfstandig hun eigen business op te bouwen, zonder de risico's van het ondernemen. Laat je vrijblijvend hierover informeren door mij, Ria van Raaij.
 
Cofashion trendy en betaalbare damesmode is mobile kledingstand die door Nederland reist, helaas zijn alle evenementen geannuleerd tot en met 1 september! Dit vinden wij natuurlijk erg jammer. Wil je toch graag op de hoogte gehouden worden wat we in onze collectie hebben? Dit kan voorlopig via onze facebookgroep. FACEBOOKGROEP; Cofashion trendy en betaalbare damesmode. FACEBOOKPAGINA; Cofashion.
 
Ilovebatikscarf
Wij verkopen luxe zijden Batik sjaals en pashmina's uit Indonesië, en trendy zijden mondkapjes met katoen binnenvoeren. Voor meer info, neem contact op: nishrinsf@gmail.com of bezoek onze webwinkel en gebruik couponcode: PM20 voor 20% korting https://www.etsy.com/shop/Jumavio
 
ICM Online, de Indische Internetkrant sinds 1999 welke dagelijks het nieuws bij U brengt voor de Indo's en de Nederlanders. Een link naar tempo doeloe. De Indische verankering van Martin van Rijn. Het over te dragen van de Indische cultuur. Het beeld van Indonesische samenleving en Indische zaken die nu in de politiek spelen (bersiap en traktaat). Wordt vandaag nog abonnee via www.icm-online.nl. Email: info@icm-online.nl.

10897234678?profile=original In verband  met overlijden mijn echtgenote,   is een vertraging ontstaan in de administratieve verwerkingen;uitstel tot 24 september


Geachte ondertekenaar van de Petitie Traktaat van Wassenaar (ACTW-66)

 In verband met het plotselinge overlijden van mijn echtgenote is er een forse vertraging ontstaan in de administratieve verwerkingen. Ik hoop dat U begrip heeft hiervoor. Om verder geen vertraging op te lopen kan U de ACTW-66 formulieren + uw verhaal bij ICM stand op de aanstaande Pasar Malams op 18,19 en 20 september in de Brabant Hallen in Den Bosch verkrijgen. Daar kunt U het formulier + Uw verhaal invullen, en dan ter plekke in leveren.

Let op!
u dient wel eerst als deelnemer van ACTW-66 (claimorganisatie) ingeschreven te zijn, alle e-mails voor het verzoek opsturen van de stukken, zullen niet in behandeling worden genomen.
Inschrijving doet via de volgende link: https://icmonline.ning.com/main/authorization/signUp?
Na de inschrijving en de betaling voor de inschrijving deelname ACTW-66 ontvangt U de formulieren + ruimte voor uw verhaal.

De uiterste datum voor de inlevering van ACTW-66 formulieren: 24 september 2020.

Alle binnen gekomen formulieren zullen eerst worden beoordeeld, en hierna worden venerzameld om deze als bewijslast te worden aangeboden aan advocaat Lisbeth Zegveld. Zij doet eerst een onderzoek op de haaLbaarheid van het welslagen van het nog op te starten proces tegen de Nederlandse Staat, de opdracht wordt door ICM verstrekt.

 

Namens  
ACTW-66 delegatie
Peggy Lesquillier, Rob Andreas, Jan Hogendoorn, en Ferry Schwab sr,
 
Energetix Magneetsieraden staan al jaren op de Istimewa Pasar Malam. Nu kunt U de nieuwe collectie   2020 – 2021  vanaf  5 Juli 2020  zien op onze Energetix site: www.See.Energetix.tv Op deze site kunt U alles thuis rustig bekijken, smullen en genieten. U kunt ook op deze site of bij ons direct bestellen. Heeft U vragen bel ons Berry of Gerda op 06-10163602 of email:  info@batenburgmarketing.nl

 

 

10897428261?profile=original

 

Copyright © 2020 Istimewa Events, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft ingeschreven voor de Istimewa Nieuwsbrief

Our mailing address is:

Istimewa Events

Vaartweg 22

Vlaardingen, Zh 3131 HT

Netherlands


Add us to your address bookWant to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Lees verder…

Lisbeth Zegveld (advocate) is bereid traktaat van Wassenaar te behartigen,.

Onderstaande Nieuwsbrief van ACTW-66 is uitgegaan naar de deelnemers die zich hebben ingeschreven als deelnemer van de claimorganisatie ACTW-66.

10897423093?profile=original

   

10897322676?profile=original

Geachte Actw-66 deelnemer,

 

Op 19 mei 2020, hebben Peggy Lesquillier (Stichting bersiap compensatie) Ferry Schwab Sr. (ICM Online)  advocaat Liesbeth Zegveld benaderd of ze onze zaak (traktaat van Wassenaar wil behartigen namens ons.

 

Zij is hier toe bereid. Maar om een beeld te schetsen over de zaak en de kosten laag te houden, zal zij eerst het Traktaat bestuderen en de juridische haken en ogen onderzoeken. Daarnaast zal zij moeten bekijken of uitbetaling ook geldt voor de nabestaanden, aangezien onze ouders (1STE generatie) grotendeels al is overleden.

Uit dit onderzoek zal moeten blijken of concrete vorderingen en bewijsmateriaal nog nodig zijn zoals uitdelingswet eist of zijn de gegevens zoals door U aangeven in ACTW-66 formulier voldoende is, tegen een vastbedrag bijvoorbeeld voor particulieren zoals bij een inboedelverzekering geldt. De wijze is vergelijkbaar met Het Gebaar, een ieder krijgt hetzelfde schadebedrag uitgekeerd.

Als de advocaat klaar is met haar onderzoek, kunnen we met haar bespreken, wat het vervolg is, en hoeveel het volgende traject gaat kosten.

Voor het onderzoek hebben wij U nodig, en verzoeken daarom ook bijgaand ACTW-66 formulier in te vullen, is tevens een verklaring van U. Let op U dient ingeschreven te zijn van als deelnemer van ACTW-66 om over  de ACTW-66 formulieren te beschikken, mail naar schwab@icm-online.nl.

Dit eerste onderzoek van de advocaat zal €-3.000  -   5.000 kosten.

Voor de financiering van het vervolg onderzoek of een rechtszaak, willen wij met de advocaat bespreken of dit mogelijk is via collectieve toevoegingen. Dat wil zeggen, de Staat betaalt de advocaat, de deelnemer betaalt een eigen bijdrage afhankelijk van inkomen. Als het zover is komen wij bij u terug.

 

Ter informatie hebben wij op voorhand informatie over toevoeging bijgevoegd ter bestudering.

Voor de betaling van het eerste onderzoek, vragen wij van U een bijdrage.

 

Donatie op Rabo rekening NL41 RABO 0397 7255 07 F.A.Schwab/ICM  met vermelding donatie actw-66.

 

 

Namens

Delegatie ACTW-66

Peggy Lesquillier, Rob Andreas, Jan Hoogendoorn, en Ferry Schwab sr.

Lees verder…

10897431499?profile=originalDE GENOCIDE VAN DE INDISCHE NEDERLANDERS EN DE POSTKOLONIALE DOOFPOT VAN ONZE REGERINGEN!

 Realpredictor 7 jaar geleden

Dit wordt ‘emotioneel gezien‘ mijn meest moeilijke blog, omdat mijn familie en vrienden hierbij nauw betrokken zijn geweest. Ikzelf heb hier niet veel van meegekregen, maar ik voel me geroepen om het mensonterende gedrag van onze voormalige én huidige bestuurders (het negeren van genocide op hun eigen volk) aan het licht te brengen! Vooral nu ik zie hoe onze regering zich in allerlei bochten wringt om bijna alle (vaak extremistische) landen in de wereld te helpen en miljarden van ons volk steelt om niet alleen financiële steun, maar ook wapens aan hen te leveren. Terwijl ze hun eigen volk destijds in hun ex-koloniën volkomen in de steek hebben gelaten en zonder enig schuldgevoel lieten vermoorden!

De golf van etnisch geweld in Nederlands-Indië, die begon in 1945, is steeds ten onrechte door Nederland naar de achtergrond verdrongen. De moord op duizenden (Indische) Nederlanders in de Bersiaptijd is door Nederland altijd gelaten geaccepteerd, “terwijl het zich het best laat omschrijven als volkerenmoord”.
Dat zegt de Amerikaanse historicus William H. Frederick in een interview maandag in Trouw. Hij spreekt daarin van “post-koloniaal geheugenverlies” van de Nederlandse autoriteiten.
De 72-jarige historicus heeft volgens de krant zijn hele wetenschappelijk loopbaan gewijd aan de geschiedenis van Indonesië.
Na de capitulatie van Japan vermoordden Indonesische strijders duizenden Nederlanders die net uit Japanse interneringskampen waren bevrijd. Ze wilden koste wat kost voorkomen dat het koloniale gezag zou worden hersteld, aldus Frederick.
Een artikel over zijn onderzoek staat in het Britse wetenschappelijke blad Journal of Genocide Research.

Bersiapperiode
“De Bersiapperiode is zonder twijfel een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Indonesië én die van Nederland”, aldus Frederick die zegt geen land te kennen dat de moord op zoveel medeburgers zo gelaten heeft geaccepteerd en vervolgens is vergeten.
“Ik bespeur nog steeds de tendens bij zowel niet-Indonesiërs als Indonesiërs om die revolutie als min of meer onschuldig en, althans op wereldschaal, als niet zo gewelddadig te beschouwen.”

Er hangt veel mist rond het extreme geweld van de Bersiap-tijd. Waar kwam dat nu vandaan? Wie waren de daders? Wie schuilden er achter de naam ‘extremisten’ die de Britten en Nederlanders op de geweldplegers plakten? Waren het criminelen, opgehitste jongeren, opportunistische sadisten, religieus fanatici? En wat was hun motief? Iedere oorlog heeft natuurlijk zijn pathologische moordenaars, maar de frequentie van de moorden maakt het moeilijk om die in de schoenen te schuiven van een kleine groep sadisten of criminelen..
Het meeste geweld, los van de strijd tussen meer reguliere republikeinse en Britse en Nederlandse troepen, werd gepleegd door radicale nationalisten, islamitische strijdgroepen als de Hizbullah en Sabillilah, en groepen met meer criminele achtergronden. Zij hadden gemeen dat ze moeilijk onder het gezag van het prille leger van de Indonesische Republiek te brengen waren en vaak hun eigen plan trokken. Steeds meer huizen werden gerampokt (geplunderd). Inwoners werden de bossen in gejaagd, waar ze vaak het slachtoffer werden van andere bendes. Ook verschenen er pamfletten die de bevolking opriepen de Indo-Europeanen uit te roeien.

De Nederlanders buiten de kampen – veelal Indische Nederlanders – lieten zich niet onbetuigd en organiseerden hun eigen strijdgroepen om hun huizen en gezinnen te verdedigen en de moorden te vergelden. Ook Molukkers waren in deze groepen actief, omdat zij vaak het doelwit van de moordpartijen waren. Molukkers waren voor de oorlog dikwijls soldaat in het Indische leger geweest en waren goede vechters.
Hoeveel slachtoffers in de Bersiap van de eerste maanden na de onafhankelijkheidsverklaring en de daaropvolgende jaren van revolutie zijn gevallen, is onmogelijk aan te geven. De meest behoudende schatting is 3500 burgerdoden, maar het kan net zo goed een veelvoud zijn geweest.

Minister Timmermans
Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) vindt dat instituten die onderzoek naar de dekolonisatie van Nederlands-Indië willen doen, dat maar uit eigen budget moeten betalen.
De echte reden ligt volgens mij eerder op diplomatiek terrein”, zegt Frederick in Trouw. “Ik begrijp dat de Indonesische regering geen zin in een onderzoek heeft, omdat ze niet trots zullen zijn op de Bersiap. Nederlandse diplomaten in Jakarta worden nerveus van een onderzoek, omdat dit hun leven gecompliceerder kan maken. Terwijl zo’n onderzoek natuurlijk hoogstnoodzakelijk is.”

Het schandalige spelletje met de Vergoeding oorlogsslachtoffers.

De regelrechte discriminatie van de Nederlandse overheid ten opzichte van de Nederlanders uit Nederlands-Indië is het niet vergoeden van de particuliere oorlogsschade. In februari 1951 nam het parlement de Wet op de Materiële Oorlogsschade aan, de WMO. Deze hield in dat alle oorlogsschade die door Nederlanders geleden werd als gevolg van de Duitse bezetting, kon worden geclaimd. De Nederlanders uit Nederlands-Indië werden expliciet van deze wet uitgezonderd. Het was de mening van de toenmalige regering, dat de jonge (en toen straatarme) nieuwe republiek Indonesië daarvoor verantwoordelijk was.

Onder de WMO is aan Nederlandse particulieren in de loop der jaren een bedrag van 5,9 miljard guldens uitbetaald. Dit bedrag was hoger dan wat Nederland aan Marshallhulp ontving. Men presteerde het zelfs om ook de slachtoffers van de watersnoodramp van 1953 onder de WMO te brengen…! De Nederlanders uit de voormalige kolonie ontvingen geen cent. Overigens dient hierbij wel vermeld te worden dat het Marinepersoneel uit Indië weliswaar hun achterstallige salaris uitbetaald kregen, maar de door hen geleden oorlogsschade evenminvergoed hebben gekregen. Zeer beschamend is de vergelijking van de Nederlandse situatie met die in de diverse andere landen die in oorlog waren met Japan. De Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk hebben hun landgenoten uit de Aziatische koloniën ruimhartig gecompenseerd, ook voor de geleden oorlogsschade.

Ook met de vergoeding via de WUBO en WUV is er een smerig spelletje gespeeld!

‘Wet van 10 maart 1984, houdende regelen inzake de verlening van uitkeringen en bijzondere voorzieningen aan burger-oorlogsslachtoffers
Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.
Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten:
Alzo Wij in overweging genomen hebben, dat het wenselijk is regelen te stellen betreffende de verlening van uitkeringen en bijzondere voorzieningen aan burger-oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en hun nagelaten betrekkingen. enz. enz.”

Deze “ondersteuning” gold voor degenen die:
– tijdens de Tweede Wereldoorlog vervolging heeft ondergaan of als burger
is getroffen door oorlogsgeweld;
– aan deze oorlogsgebeurtenissen blijvende gezondheidsschade heeft
overgehouden;
– vallen onder de voorwaarden van nationaliteit en waardigheid.
Ook de weduwe of weduwnaar van iemand die door vervolging of
oorlogsgeweld is omgekomen, kan financieel ondersteund worden.

DUS NOPPES!
Deze zogenaamde “vergoeding” uit 1984 trad pas jaren later in werking en de procedure was zo ingewikkeld (papieren die uit Indonesië moesten worden aangevraagd die daar al lang waren verbrand), waardoor er weer een andere procedure gevolgd moest worden, zodat uiteindelijk de meeste slachtoffers óf al waren overleden óf ermee zijn gestopt!

OOK TOEN WERDEN DIT SOORT SMERIGE POLITIEKE SPELLETJES AL GESPEELD!

Ik heb dit al eerder in een blog geschreven:
https://eunmask.wordpress.com/2012/08/04/nog-een-voorbeeld-van-de-schending-van-mensenrechten-door-onze-regering/

En ALWEER zie ik hier een tegenovergestelde parallel!
Syrische rebellen (extremisten) die in Syrië hebben gevochten en genocide op hun eigen volksgenoten hadden gepleegd, worden hier met open armen ontvangen! Die hoeven geen procedure te volgen die jaren duurt!

Dan heb ik het nog niet eens over de 3e tegenovergestelde parallel! De Indische Nederlanders (met de Nederlandse nationaliteit: 1 paspoort dus) die na de oorlog naar Nederland kwamen, omdat ze in Indië niet meer welkom waren, werden nóg slechter behandeld dan de asielzoekers! Zij werden in barakken geplaatst en kregen een klein voorschot die ze tot de laatste cent moesten terugbetalen. De mannen die in de oorlog voor Nederland hadden gevochten, en die in krijgsgevangenschap hadden gezeten, kregen geen baan meer bij het leger en hadden ook geen recht op pensioen van het leger!

Hadden zij zich misschien moeten bekeren en naar Nederland moeten komen als moslim-immigrant? Dan waren ze misschien net zo gastvrij onthaald! Want als Nederlands staatsburger ben je gewoon een paria!

Hier de verhalen van overlevenden die deze verschrikkingen hebben meegemaakt
http://www.archiefvantranen.nl/uw-verhaal/

Ook in dit geweldig geschreven boek van Ferry Holtkamp leest u over de hartverscheurende werkelijkheid!
http://www.indischhistorisch.nl/tweede/oorlog-en-bersiap/oorlog-en-bersiap-ik-beken-het-levensverhaal-van-de-indische-nederlander-ferry-holtkamp-opgetekend-door-journaliste-elise-lengkeek-juli-2009/

Bron:
http://nieuws.thepostonline.nl/2013/11/18/nederlanders-waren-slachtoffer-genocide-nederlands-indie/

Artikelen (met een gelijke strekking):

http://www.nu.nl/buitenland/3631162/moord-indische-nederlanders-genocide.html

http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/27900/het-geweld-van-de-bersiap.html

http://onrecht.wordpress.com/2013/03/22/de-tijd-is-gekomen-dat-daders-van-de-genocide

Lees verder…

Nieuwe, oude liefde geeft JUSTINE (61) nieuw leven

Nieuwe, oude liefde geeft JUSTINE (61) nieuw leven

Zangeres dacht altijd alleen te blijven:

JUSTINE PELMELAY had zich net neergelegd bij het idee altijd vrijgezel te blijven toen een telefoontje van een oude bekende haar leven op zijn kop zette. Een man die zij al 46 jaar kent is nu haar nieuwe liefde. Jong geluk dat echter nu al door ziektes wordt bedreigd...

Ze kende in de liefde de nodige tegenslagen en Blijf zoals je bent, de Eurovisie Songfestivalklassieker waarmee JUSTINE PELMELAY (61) zichzelf in 1989 op de kaart zette, was bij haar minnaars meestal tegen dovemansoren gezegd. Maar de zangeres gaf nooit op en heeft een nieuwe liefde die ze deze week trots aan PRIVÉ presenteert.

Na twee mislukte huwelijken en een paar andere escapades heeft JOHN BLIJLEVEN (66) haar bestaan positief op zijn kop gezet en in elk geval voor de zangeres doet hij zijn naam eer aan.

Berichtje 

Justine: „Mijn laatste relatie eindigde zes jaar geleden en eigenlijk was ik ervan overtuigd dat een nieuwe er niet meer in zou zitten. Hoe meer ik me daar ook op instelde, hoe beter het vrijgezellenleven me ook afging.”

Het was vooral haar gezondheid die haar in de weg zat. Door een beenmergziekte was Justine lang aan huis gekluisterd. Positiviteit en energie haalde ze uit haar werk als studiozangeres, maar dat viel dit voorjaar ook in een klap allemaal weg. „Al acht jaar loop ik ziekenhuis in, ziekenhuis uit. En ik was net terug van weer een bloedtransfusie, toen ik mijn gsm zag oplichten en een berichtje kreeg van een nummer dat ik kende. Of ik met hem wilde praten. Ik had jaren niets van hem gehoord, maar ik heb hem direct gebeld en we hebben diezelfde avond tot drie uur ’s nachts met elkaar aan de telefoon gezeten!”

De twee blijken zelfs heel ver terug te gaan. De latere Songfestivaldeelneemster was 46 jaar geleden verkoopster bij Blokker, waar John als etaleur werkzaam was. „Eens in de drie weken kwam hij langs bij ons filiaal en ik weet nog dat hij toen altijd al indruk op me maakte. Het was een prettige verschijning, zeg maar. Nee, we hadden niets. Dat kon ook niet. We waren allebei bezet en een halfjaar na onze eerste ontmoeting in de winkel trouwde hij, dat weet ik nog. Toch bleven we nog jaren contact houden, hij was een soort klankbord voor me.”

John: „Ik ben zelfs op haar tweede bruiloft geweest.”

Somberheid

Het lange, nachtelijke telefoontje kreeg al ruimschoots vervolg. Justine: „Ik noem hem nu mijn redder. Ik denk dat ik midden in de coronacrisis werkeloos in mijn somberheid was weggezakt als hij niet net op dat moment contact had gezocht. Ik ben een blij mens.”

Toch zijn er ook donkere wolken die het jonge geluk bedreigen. Justine heeft haar gezondheidsproblemen en ook John wordt behandeld tegen een ernstige ziekte. „Toch staan we positief in het leven”, vertellen ze woensdag samen in de nieuwe editie van weekblad PRIVÉ, waarin ze hun indrukwekkende verhaal doen.

Lees verder…
Jakarta - Al 8 miljoen euro van verdachte Nederlandse Maria L. (62) in beslag genomen

door 

JAKARTA

Maria L., de 62-jarige Nederlandse die donderdag vanuit Servië werd uitgeleverd aan Indonesië vanwege een megafraudezaak, wordt beschuldigd van grootschalige corruptie en witwassen. Er is inmiddels voor ruim 8 miljoen aan bezittingen van haar in beslag genomen.

Dat werd vrijdag bekendgemaakt op een speciaal belegde persconferentie door Listyo Sigit Prabowo, hoofd van de Indonesische criminele inlichtingendienst. Het nieuws over L., die vanwege een internationale signalering werd gearresteerd toen ze vanuit Nederland naar Servië reisde, is breed uitgemeten.

Het lijkt erop dat de vrouw een kapitale fout heeft gemaakt door zich veilig te wanen in het Oost-Europese land, dat geen uitleveringsverdrag met Indonesië heeft.

Door diplomatiek overleg op het allerhoogste niveau, waarbij zelfs president Aleksandar Vučić betrokken was, is ze toch in Jakarta aan de Indonesische autoriteiten overhandigd. Justitie in het Aziatische land maakte naar eigen zeggen al zeventien jaar jacht op de ’superfraudeur’.

Tweemaal, in 2010 en 2014, werd Nederland aangespoord haar uit te leveren, maar die verzoeken waren tevergeefs. „Nederland levert geen eigen onderdanen uit”, bevestigde een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid al.

L. zou Indonesië zijn ontvlucht kort voor ze in 2003 werd verdacht van de megafraude, die in totaal om zo’n 175 miljoen euro draait. Via vervalste documenten zou ze via de Bank Nasional Indonesia aan het enorme bedrag aan leningen zijn gekomen. De andere hoofdverdachte in de zaak kreeg in 2005 levenslang.

Lees verder…
Kami Bersiap’ het synoniem van de genocide 1946, 1947, en 1948
Waarheen met de Gouden Koets
10897429053?profile=original

Discussie over paneel op rijtuig met koloniale afbeelding vlamt op

Even leek de heisa over de Gouden Koets geluwd, maar onder het Black Lives Matter-gesternte vlamt de discussie over het rijtuig met een koloniale afbeelding op de linker flank als vanouds op. Tot dusverre was het uitgangspunt dat de koets na zijn jarenlange restauratie gewoon weer dienst zou gaan doen. Maar rondom die rentree ontstaat inmiddels steeds meer mist.

’Fuck VOC’, wordt er eind juni met rode graffiti-letters op het standbeeld van Johan van Oldenbarnevelt aan de Haagse Hofvijver gekalkt. En: ’Kami Bersiap’, een leus die zoveel betekent als ’wij staan paraat’ en verwijst naar de Bersiap, de uiterst gewelddadige periode in de Nederlandse en Indonesische geschiedenis. Actiegroep Aliansi Merah Putih toont zich in een verklaring trots op de bekladding. „Wij zullen al jullie geliefde standbeelden gelijk maken met de kleur van de grond tijdens de Banda-moorden. Zolang de Gouden Koets zich vertoont met schilderingen van Afrikaanse en Javaanse slaven die gunsten bieden aan een witte koningin vallen wij koninklijke erfgoederen aan”, luidt de boodschap.

De pro-Indische activisten zijn niet de enigen die momenteel fel van leer trekken tegen de Gouden Koets. Historicus en docent koloniaal verleden Karwan Fatah-Black springt op de golf waarop de Black Lives Matter-beweging momenteel surft door handtekeningen te werven voor een anti-koetspetitie. Het manifest moet ervoor zorgen dat het historische rijtuig nooit meer terugkeert als vervoersmiddel van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Prinsjesdag. In een slavernijmuseum ermee, oppert Fatah-Black.

Al eerder wolkte de discussie over de Gouden Koets op. In 2011 zijn het Kamerleden Harry van Bommel (SP) en Mariko Peters (GL) die koningin Beatrix oproepen om een onderdeel van de koets te verwijderen. Steen des aanstoots? Het linker zijpaneel van het uit 1898 stammende gulden rijtuig. Daarop staan mensen geschilderd uit de Nederlandse koloniën die goederen brengen aan een vrouw op een troon.

De ophef omtrent de koets stuit de Leidse emeritus hoogleraar geschiedenis Piet Emmer tegen de borst. Hij waarschuwt voor het groeiende onvermogen van sommige vakgenoten en protestgroepen om zaken, zoals de koetsschildering, in historisch perspectief te plaatsen. „Ik sta elke dag verbaasd over het gebrek aan historische distantie. Ik snap niet dat mensen niet begrijpen dat in het verleden onze maatstaven anders waren. De huidige morele standaarden mag je niet op het verleden plakken”, vindt hij.

Symboliek

Hoewel hij eigenlijk weinig op heeft met het koningshuis, vindt hoogleraar Emmer de Gouden Koets een prachtig voertuig vol symboliek. Het paneel ’de Hulde der Koloniën’, waar zoveel reuring om is, is slechts een van die symbolen en wordt door velen slecht begrepen, vindt hij. Want het paneel verheerlijkt zijns inziens niet het slavernijverleden, zoals sommigen beweren. „De koloniale onderdanen betalen belasting in natura, in ruil voor beschaving. Het boekje dat ze op de afbeelding ontvangen staat voor onderwijs.”

Emmer vreest dat de koets door actiegroepen worden gebruikt ’als stormram om hun huidige positie te verbeteren’. „Misschien zelfs wel om herstelbetalingen te eisen”, zegt hij. „Je moet juist niet van alles uitwissen. Het is belangrijk dat mensen in ons dagelijks leven kunnen blijven zien dat het verleden soms absurd was, een tijd waarin we absurde dingen deden.” Helemaal gerust is hij daar niet op. Zeker niet als premier Rutte begin deze maand in de Tweede Kamer iets zegt over de Gouden Koets.

Het gebeurt op 1 juli in het allerlaatste staartje van het grote racismedebat. Urenlang is er gedebatteerd over onderwerpen als excuses voor ons slavernijverleden, Zwarte Piet en institutioneel racisme. Murw van de marathonsessie hangen veel Kamerleden in hun stoel. Het is het moment dat premier Rutte kiest om iets over de Gouden Koets te zeggen.

„Voorzitter. Ik kom bij de laatste vraag, over de Gouden Koets. Die wordt in zijn geheel gerestaureerd. We gaan niet de geschiedenis herschrijven, zoals ik eerder ook heb gezegd, door bepaalde onderdelen te verwijderen of wit te lakken.” Maar de premier benadrukt vervolgens ook dat het ’belangrijk’ is dat het ’cultuurhistorische object in z’n context wordt geplaatst en dat uitleg wordt gegeven.’ „Het ligt zeker in de rede om dat allemaal te doen als de restauratie klaar is. Hij wordt nu gerestaureerd. Er is nog geen besluit genomen over het toekomstig gebruik.”

De uitlatingen van Rutte doen meerdere mensen de oren spitsen, zo ook voormalig D66-leider Alexander Pechtold, die zich als Kamerlid inzette om de kosten van de koetsrestauratie zo laag mogelijk te houden. „Geen besluit over toekomstig gebruik, zegt Rutte? In mijn hele beleving zou dat ding gewoon weer gaan rijden. Als dat niet zo was, waarom zouden we dan zoveel geld steken in die hele restauratie, van het opknappen van de wielspaken tot het kapok in de bekleding aan toe?”

Ook SP-Kamerlid Ronald van Raak reageert verbaasd. „Zover ik weet, zou hij gewoon terugkeren.” PVV-collega Martin Bosma: „De belofte was altijd: gewoon rijden. Maar toen de Gouden Koets zo lang in restauratie ging, voelden velen al wel nattigheid.”

Een bron uit een coalitiepartij zegt dat het op departementen al langer rondzingt dat de koets na de opknapbeurt vast naar een museum gaat. „Ik denk dat dat wel gaat gebeuren, maar niemand wil het hardop zeggen.”

CDA-Kamerlid Van der Molen wijst erop dat premier Rutte het in zijn uitlatingen over de koets waarschijnlijk niet over zichzelf had, of over het kabinet, maar over de koning. „In casu de Gouden Koets is het de koning die een afweging moet maken.” Navraag bij koningshuisbronnen bevestigt dat. Het werkt zo: de koning gaat volgens de regels over zijn eigen woon-werkverkeer. En daar valt – raar maar waar – ook de Gouden Koets onder.

De hamvraag is dus, wat gaat de koning doen? Op de website van het Koninklijk Huis staat het volgende: „In 2016 is begonnen met de restauratie, die een aantal jaren in beslag zal nemen. Tot de Gouden Koets weer gereed is voor gebruik, wordt met Prinsjesdag de Glazen Koets ingezet.”

De tekst wekt de suggestie dat na de restauratie van de Gouden Koets de tijdelijke Glazen Koets weer op de reservebank mag. Het is iets waar Kamerlid Van der Molen wel voor voelt, maar hij laat dat besluit aan de koning. „De koning zal zijn vingers heus niet in zijn oren steken”, verwacht de CDA’er die daarmee doelt op de kritiek van de afgelopen jaren op het koetspaneel. „We moeten ruimte geven aan de koning om een afweging te maken.”

Polderoplossing

De Rijksvoorlichtingsdienst houdt de kaarten tegen de borst. „Op dit moment wordt de Gouden Koets gerestaureerd. Er wordt nog niet ingegaan op de toekomst.”

Emeritus hoogleraar Emmer denkt dat het op een typisch Nederlandse polderoplossing zal uitdraaien, een mix van meer educatie over de koets maar hopelijk ook nog de bij velen geliefde plek in de Prinsjesdag-optocht. Een pensioen in een museum ziet hij als verkwisting. „De koets wordt nu voor zo’n 1,2 miljoen euro gerestaureerd. Dat hadden ze dan net zo goed kunnen laten zitten.”

I

ICM redactie.

Eindelijk na vele publicaties van ICM gedurende dit laatste 20 jaar dat Nederland kleur gaat bekennen. Ik spreek dan over de collega-redacteuren en journalisten, die voortdurend de verkeerde feiten ruim 70 jaar aan het op ratelen waren.  Politiek, Overheid en de Omroep weten als geen andere dat zij het Volk bewust op het verkeerde been zetten. Nu via het Internet wordt alles ontbloot, dus ook de vreselijke oorlogsmisdaden die Nederland en Kon. Huis op zich hebben.  Onder het kopje politionele acties wordt de periode in het verlengde van de Bersiap geplaatst.  

Nee, weer gaat Nederland politiek, Overheid en de Omroepen & Media in de fout. Kabinet, Tweede Kamer en het Volk stonden unaniem achter het besluit voor militaire ingrijpen. Minister President Drees was hier tegen, die avond om het beven uit te vaardigen nam hij zijn ontslag.  Immers het Voormalige Indie werd door de nieuwe regering ede republiek indonesia in 1945 uitgeroepen, en door de hele wereld erkend.  Nee, weer een dramatische Kabinet, en politieke besluit, die 500.000 eigen staatsburger het leven in hel letterlijk in een hel stortte. De rest kent u als Nederlander. 

Bij dit dramatische besluit met gevolg dat ruim 200.000 onschuldige Indonesische burgers werden afgeslacht. De Kampongs (Indonesische wijken) werden met vlammenwerper afgebrand.  Wat Nederland nog meer aan schade heeft toegebracht is het leven / het bestaan van hun eigen burgers. Ruim 500.000 met een Nederlands paspoort die daar zijn geboren uit Hollandse / Europese ouders. Het bestaan van deze 500.000 Nederlandse Indische burgers ging 1 keer in vlammen op.  De Bersiap strijders werden nu verstrekt door de nabestaande van de 200.000 vermoorden. 

Deze 500.000 Nederlandse Indische burgers die hun levensbestaan in vlammen op zagen, hoopten dat NL - Regering bij hun zinnen kwam, en zoals PM Drees wilde praten met vredige oplossing zonder geweld. 1947 - 1962 is een ramp geweest voor de NL- burgers, wel heel ver van Nederland. Net zoals de Groningers nu door Nederland zijn behandeld.  Met groot verschil de Groninger heeft nog zijn bestaan, zijn leven en zijn huis, en er is een schadevergoeding.

Die 500.000 Nederlandse Indische burgers hebben hun leven bestaan moeten opgegeven, hebben van 1947 tot 1962 nooit die bescherming gehad van Nederland. In 1959 zijn er nog zo,  3000 vaders vermoord. Huis, hun onderneming zijn kwijt. Hals over kop werden ze het land uitgezet, door het onhandige politieke bedrijf in Nederland,. Ja van politiek moeten wij het hebben. 

SCHADE, alles hebben deze Nederlandse Indische burgers zelf moeten betalen om naar Nederland te komen,.Het verblijf etc. etc.

COMPENSATIE  Soekarno, Hatta en Soeharto hebben ruim gecompenseerd in 1950-1956 werd 4,5 miljard betaald een het Ministerie van Financien van Minister Hoekstra. Drees vroeg 6 miljard. Uiteindelijk via een onrechtmatig verdrag werd alle bezitten/eigendommen van de 500.000 Nederlandse Indische Burgers afgekocht.  

De NL Staat heeft niets meer te vorderen, die heeft voor de inval van de Jappen eerst het geldkistje leeg getrokken, dus  waar die 500.000 burgers over belasting heeft gehaald, dan de hele goud voorraad weggesluisd naar Australie en uiteindelijk naar de VS. Gekscherend genoeg, vond de Nederlandse Bank veiliger om toch maar Amsterdam te brengen. Dit na een onderzoek van Journaliste Griselde Molemans tegen GOUD stuitte. 

Goud voorraad dient als dekking van begroting van een regering.

 

Geen 1 euro hebben deze 500.000 Nederlandse Indische burgers gezien tot het heden, de hoop van dit instituut dat ze allemaal dood zijn, ja die vlieger gaat hier niet op. Op deze vordering/schuld van de NL Staat rust het erfrecht op, is immers familie-bezit van onze ouders.. 

Nederlandse Staat dit staat u te wachten, en alle bewindvoerders U blijft medeplichtig omdat U 70 jaar is gegund om deze Nederlandse Indische zaken recht te trekken, beseft U dat goed, en blijft behoren tot een  organisatie die criminele misdaden 70 jaar heeft gepleegd.

Met Uw excuses en teruggeven van alle gelden van onze ouders, kan u op clementie rekenen van de  hele wereld om U heen.

.

Wij menen aantoonbaar dat de Nederlandse Staat aansprakelijk is voor schade tegenover de 341.000 Indische Nederlanders, om drie redenen.

  1. Gebrek aan bescherming Nederlandse burgers/onderdanen;
  2. Onrechtmatige overheidsdaad ten opzichte van Nederlandse burgers;
  3. Traktaat van Wassenaar, vernietigbare/ onrechtmatige overeenkomst.

WORDT VERVOLGD

 

Lees verder…

FIN - Kritiek op Indië-onderzoek neemt toe

 FIN - Kritiek op Indië-onderzoek neemt toe

10897422873?profile=original

DEN HAAG  FIN (9 juli 2020) – De kritiek op het grote Indië-onderzoek neemt toe. Meest recente steen des aanstoots is de bizarre bewering van historicus Rémy Limpach, dat “racisme in het DNA van KNIL-officieren” zou zitten. Federatie Indische Nederlanders (FIN) heeft nu opheldering geëist van de programmadirectie.

Het is niet de eerste keer dat er rumoer is rondom het inmiddels controversiële Indië-onderzoek. Eerder zorgden ook uitlatingen van Remco Raben en Anne-Lot Hoek, eveneens bij het onderzoek betrokken historici, voor opschudding. Volgens FIN-voorzitter Hans Moll wekken de uitlatingen van de verschillende onderzoekers “individueel en tezamen” op z’n minst “de schijn van partijdigheid”. Hij maakt zich dan ook ernstige zorgen over de koers van het onderzoek en eist een verklaring van de programmadirectie. Moll wil onder andere weten hoe de onafhankelijkheid van de onderzoekers is gewaarborgd.

FIN heeft ook de Maatschappelijke Klankbordgroep opgeroepen openheid van zaken te verschaffen. Als bij het Indië-onderzoek ingesteld advies- en overlegorgaan moet de klankbordgroep onder andere inzicht bieden in “de repercussies van het onderzoek op de samenleving”. De vraag is echter in hoeverre de klankbordgroep daar zicht op heeft. Dat die vraag reëel is bleek wel na de onverwachte excuses van Nederland aan Indonesië eerder dit jaar. Terwijl veel (Indische) Nederlanders verbijsterd waren toonde het Indisch Herinneringscentrum (IHC) en Pelita zich opmerkelijk genoeg juist verheugd. Precies deze organisaties hebben namens Indisch Nederland zitting in de klankbordgroep.

Dat de uitlatingen van Limpach onder Indische Nederlanders voor ergernis hebben gezorgd staat in ieder geval als een paal boven water. Vooral KNIL-veteranen en nabestaanden reageren geïrriteerd. Zij wijzen onder andere op de zeer gemêleerde samenstelling van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Volgens Bo Keller, Indië-, Nieuw-Guinea en Korea-veteraan, zijn de uitlatingen van Limpach “zeer discriminerend en beledigend ten aanzien van ons KNIL-soldaten”. Indië- en Nieuw-Guinea-veteraan John Bruininga vindt eigenlijk dat de uitspraken geen aandacht verdienen, maar vraagt zich wel af of Limpach “strakkies G’d nog uitmaakt voor racist”.

Update 10 juli 2020 – 17:25u:
In een reactie tegenover NU.nl laat het NIOD weten de zorgen van Indische en veteranenorganisaties serieus te nemen. De bewering van historicus Rémy Limpach over het DNA van KNIL-officieren zou niet-letterlijk moeten worden genomen, aldus het instituut. Het NIOD weerspreekt de beschuldigingen van partijdigheid en zegt dat het individuele onderzoekers vrij staat om deel te nemen aan het maatschappelijke debat.

Lees verder…
Indonesië bouwt jaarlijks 200.000 woningen op basis van de techniek 3D-betonprinter
10897428486?profile=original
Je huis komt uit de printer

Zelf ontwerpen, klaar in een week en ook nog fors besparen

door 

AMSTERDAM Thuis op de laptop een eigen huis ontwerpen, dat binnen een week door een 3D-printer is gebouwd. Een woning in een paar dagen? Het kan al, zeggen bouwers. „De sky is letterlijk the limit.”

In het Belgische Westerlo werd dinsdag het eerste volledig door een 3D-printer gebouwd huis opgeleverd. De twee verdiepingen tellende woning van 90 vierkante meter en acht meter hoog werd in vijftien dagen laag voor laag gebouwd door een Nederlandse 3D-betonprinter. „Het is wel de ultieme droom dat je zelf een eigen huis kunt tekenen die onze 3D-printer dan op locatie neerzet”, zegt marketingmanager Marco Vonk van printerproducent Weber Beamix. „Het project in Westerlo is om te laten zien dat het kan.”

Snelheid

De Vlaamse woning is de eerste die niet in de fabriek, maar buiten met de 3D-printer van het Nederlandse bedrijf is gebouwd. De tweede verschijnt binnenkort in de Eindhovense Groenplaats Bosrijk, bij het bouwproject Milestone. De besparing zit hem vooral in de snelheid, benadrukt Vonk. „De kosten zijn hetzelfde als met traditionele bouw. Alleen scheelt het 80 procent aan personeel op de bouwplaats en 60 procent in bouwtijd. Dat zijn forse besparingen. En er komen geen onverwachte kosten bij. Wat je hebt bedacht en getekend lever je binnen budget en tijd.”

In Gemert werd vorig jaar al een door de 3D-betonprinter van Weber Beamix gemaakte fietsbrug geopend. In Teugen bouwde een robotarm van concurrent CyBe ondertussen het bedrijfspand De Vergaderfabriek. „Daar hebben we veel van geleerd”, vertelt oprichter Berry Hendriks. „Wij zijn nu met woningcorporaties in gesprek. Nederland heeft een tekort van een miljoen woningen.

In Indonesië leveren wij 3D-betonprinters aan een partner die elk jaar 200.000 woningen bouwt. Als we het daar kunnen, dan kunnen we dat in Nederland ook.”

De hulp van 3D-printers kan de totale bouwkosten van woningen 10 tot 15 procent lager maken, schat Maurice van Sante, bouw- en vastgoedeconoom bij ING. „En hoe meer schaalvoordelen je behaalt, hoe goedkoper het nog kan. Het is ook beter voor het milieu. Er is geen restafval en er staan geen machines op de bouwplaats. Robotisering in de bouw staat nog in de kinderschoenen. Maar er zijn toch al best veel partijen die via automatisering in een paar dagen een woning kunnen neerzetten.”

Van Sante wijst naar de hoge investeringen als reden waarom er nog niet massaal 3D-geprinte woningen uit de grond schieten: „Er gebeurt wel veel. De Nederlandse bouw doet het met 1,2 robots per 10.000 werknemers veel beter dan landen als Japan en China. Maar het is weer een schijntje vergeleken met de industrie, waar 150.000 robots per 10.000 werknemers zijn. In de bouw is het daarbij rennen of stilstaan. Aannemers zijn liever heel erg flexibel om snel af te kunnen schalen als het minder gaat. Dat is een drempel om in automatisering en robotisering te investeren. En dan zijn er de per gemeente wisselende vergunningseisen.”

Dat beaamt Hendriks van CyBe: „Wij laten onze vloeren, muren en dakconstructies onafhankelijk door TNO testen. Dan mag het in principe overal worden neergezet. Maar een bouwvergunning behelst nogal wat. Dat zou met automatisering niet de drie maanden hoeven duren waarin ambtenaren er nu naar kijken. Wij proberen partners aan wie wij onze printers verkopen dan ook te helpen met bijvoorbeeld het maken van een business case. Zij succes; wij succes.”

Vonk van Weber Beamix ziet 3D-printers als een van de oplossingen om de woningbouw in de versnelling te brengen. „Als we in Nederland in tien jaar tijd 800.000 huizen willen bouwen, dan moeten er nog wel wat slagen gemaakt worden. Automatisering kan helpen bij een tekort aan handjes. Er zullen straks grote delen van woningen uit de printer komen, maar niet alles. We leren nog elke dag, over toepassingen, spuitkoppen, software, beton. Deze bouwtechniek wordt nu langzaam volwassen.”

Lees verder…

Kwekel - Evenementen Nieuwsbrief maart

997c_bannw2--1.jpg
nieuwbrief maart

997c_00barbarajohnnyvideoimg--1.jpg
Barbara & Johnny
Barbara, een topartiest uit Hamburg en Johnny Valentino.
Half augustus komt de eerste single van dit nieuwe Duits / Nederlandse duo .
Een leuke fotoshoot werd gedaan op het Landgoed Nienoord in Leek, de single is klaar...de hoes wordt gemaakt...de videoclip wordt gemonteerd.
Over een paar weken wordt de CD gepresenteerd.

Ook onze artiesten en orkesten staan te popelen om weer op pad te gaan.
Steek uw winkelend publiek een hart onder de riem met de boodschap Oók met 1,5 meter Gewoon Gezellig’ en bedank voor hun aanwezigheid in uw winkelcentrum.
Ook als de Markten en Braderieën weer mogen zijn zij uiteraard ook graag van de partij met onze muzikale, feestelijk bijdrage.
997c_202001--1.jpg
Ook in een restaurant, casino of tijdens een personeelsevenement zal het inzetten van een 'dweilorkest', in welke vorm dan ook, zeer zeker bijdragen aan het totale programma.
Zij voelen zich altijd thuis op iedere gelegenheid en weten er de juiste sfeer te creëren.

Tribute artiesten zijn populairder dan ooit.
997c_banner2--2.jpgWat is er leuker om te kunnen zeggen dat b.v. Elvis of Marilyn komt optreden op uw feest of dat een wereldberoemde ‘personality’ zich onder uw gaten begeeft.
Dit zal ongetwijfeld bij uw gasten in de smaak vallen en de foto’s zullen op de social media geplaatst en verspreid worden, wat ook weer goede reclame voor uw organisatie of bedrijf is.
 
Stuk voor stuk lijken, klinken en performen zij ook als de echte wereldberoemde sterren.
997c_mmtribute--1.jpg ******Marilyn Monroe tribute, door haar looks, bewegingen én stem waant u zich in de schitterende aanwezigheid van hét sekssymbool van de 20e eeuw*****Peter sings Elvis, vele Elvis klassiekers worden op een indrukwekkende wijze gebracht*****
*****Barbara 'live' als de Helene Fischer Tribute, een absolute aanrader, een unieke en absoluut fantastische showavond die helemaal aan deze  Duitse schlagerkoningin gewijd is*****Zijn The Blues Brothers in  Nederland?  In elk geval ze lijken er wel op; twee mannen met een zwarte hoed, bijpassende pak, smalle zwarte stropdas en een zwarte zonnebril: gaat er bij u al een lampje branden?*****The Dutch Engelbert, zijn interpretatie van de songs van zangers als Tom Jones en Englebert Humperdinck vallen in de smaak bij het publiek*****Maar dat dacht u van The Piano Killer Chris Watson, Barbara sings ABBA of een ode aan de Tielman Brothers?
We hebben het allemaal in huis.

Voordat we het doorhebben staat de is de zomer weer op zijn einde.
Voor in de 'donkere' decembermaand hebben wij tal van leuke activiteiten in huis.
Naast de reguliere attracties zoals, eventueel begeleid door kerstmeisjes,  hebben wij nog een aantal 'attractieve' eye-catchers.
997c_christmasangelvideo4--1.png
Charles Dickens was een bekende Engelse schrijver en is de bekendste en invloedrijkste Engelse schrijver uit de 19e eeuw, 'A Christmas Carol', oftewel 'Een kerstvertelling', is één van de meest bekende kerstverhalen.
Een uitstekend thema om uw evenement in te vullen met speciaal Dickens entertainment.
Ons aanbod varieert van prachtige Christmas Carols tot het Scrooge verhaal eventueel vastgelegd door onze Dickens fotograaf.

Ook verzorgen wij de boekingen voor een groot aantal nationale en internationale artiesten op het gebied van ‘Goud van Oud’ en Country & Western .
Mede door ons boekingsactiviteiten voor o.a. Doña en de Gado’s en Java Guitars Unlimited zijn wij inmiddels ook zeer goed ingevoerd in het Indische  circuit.
 
 
Smitsweg 51, 3222 AG Hellevoetsluis, 0181 324319
space.gif

Lees verder…
FIN verzoekt Westerbork om opheldering 'keuze'-uitlating
10897426699?profile=original
ARNHEM (5 juli 2020) - Volgens conservator van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Guido Abuys, zou de repatriëring van Indische Nederlanders het gevolg zijn van “een grote groep” die voor Nederland “koos”. Dat zegt Abuys bij RTV Drenthe. Federatie Indische Nederlanders (FIN) heeft het herinneringscentrum om opheldering verzocht.
Ook op de website van Kamp Westerbork circuleren vergelijkbare teksten. Het is een bijzondere duiding van (de repatriëring van) Indische Nederlanders; een groep die zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog als de Bersiap door Japanners respectievelijk Indonesiërs is vervolgd vanwege hun Nederlandse en Europese afkomst. Van enige keuze daarbij was geen sprake. Indische Nederlanders waren immers Nederlanders. Tijdens Zwarte Sinterklaas verklaarde Soekarno hen zelfs staatsgevaarlijk. (Indische) Nederlanders werden vanaf dat moment actief gedwongen om naar hun eigen land terug te keren.
Deze geschiedenis voorspiegelen als “een grote groep” die voor Nederland “koos” is wrang . Abuys deed zijn uitlatingen omdat het deze week 70 jaar geleden is dat de eerste Indische Nederlanders aankwamen in Kamp Westerbork, toen De Schattenberg genaamd, waar zij tijdelijk werden opgevangen. De uitlatingen zorgen binnen Indisch Nederland voor ergernis. Sinds de publicatie van het nieuws door RTV Drenthe ontving FIN meerdere klachten. FIN heeft Herinneringscentrum Kamp Westerbork dan ook om opheldering verzocht. Het centrum heeft tot op heden niet gereageerd.
Lees verder…
70 jaar geleden kwamen Indische Nederlanders aan in 'De Schattenberg'/Kamp Westerbork
10897426298?profile=original
(C) RTVDRENTE
Het is nu zeventig jaar geleden dat de eerste Indische Nederlanders aankwamen in Kamp Westerbork, wat dan De Schattenberg wordt genoemd. Volgens conservator van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Guido Abuys, "koos" een grote groep Indische Nederlanders voor Nederland. Een wel heel bijzondere interpretatie om de repatriëring van (Indische) Nederlanders te omschrijven; een groep waarop Indonesiërs tussen 1945-1946 - Bersiap - omwille van hun Nederlandse/Europese afkomst een massamoord pleegden en die ook na 1949 in Indonesië hun leven niet zeker waren. Op 5 december 1957 ('Zwarte Sinterklaas') worden de laatste (Indische) Nederlanders door Soekarno tot staatsgevaarlijk verklaard en gedwongen om de Indische archipel voorgoed te verlaten.
De geschiedenis van Kamp Westerbork is een bekende. Toch is er één periode die vaak nog wat onderbelicht blijft. Dat is namelijk het jaar waarin het kamp dient als repatriëringskamp voor Indische Nederlanders. Het is nu zeventig jaar geleden dat de eerste bewoners aankomen in wat dan De Schattenberg heet.

Na de onafhankelijkheid van Indonesië in 1949 moeten Indische Nederlanders een keuze maken: blijven ze in Indonesië, of gaan ze naar Nederland? "Een grote groep koos toen voor Nederland", zegt Guido Abuys, conservator van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Veel van hen voelden zich namelijk ook niet meer veilig in Indonesië. Ook is er van oudsher een band met Nederland. Zo wordt er thuis door velen alleen Nederlands gesproken.

"Hier in Nederland was alleen een gebrek aan opvangplekken, omdat het land nog altijd herstellende was van de Tweede Wereldoorlog", legt Abuys uit. Veel repatrianten - zoals de Indische Nederlanders ook wel worden genoemd - worden in pensions ondergebracht of gaan in De Schattenberg wonen.

'Ik moest huilen'

Frederika Bloemhard kan zich die periode nog goed herinneren, zo vertelde ze in 2000 op 91-jarige leeftijd aan Abuys. "Uit de boot, gelijk de bussen in naar Schattenberg. Wij wisten natuurlijk wat het was, maar het was vreselijk. Oh, die aankomst daar. (...) Toen we die matrassen zagen, moest ik huilen."

Het voormalige doorgangskamp Westerbork is eigenlijk nog helemaal niet klaar voor de ontvangst van de repatrianten. De beslissing om hen in De Schattenberg onder te brengen wordt half juni genomen. Het kamp moet gauw schoongemaakt en klaargemaakt worden, want op 1 juli 1950 komen de eerste nieuwe bewoners aan. Rond 3-4 juli volgen grotere groepen. Eind 1950 wonen er iets meer dan duizend mensen in de twee barakken. "Het is in die tijd ook een komen en gaan van mensen", weet Abuys. "Sommige mensen kregen ergens anders huisvesting, of gingen bij andere familieleden wonen."

Een-bewoner-van-De-Schattenberg-niet-de-familie-Bloemhard-oktober-1950-Rechten-Nationaal-Archief-Winterbergen-Anefo.jpg?v=ieZsCWWitypDifF2it3gxw2
Een bewoner van De Schattenberg (niet de familie Bloemhard), oktober 1950 (Rechten: Nationaal Archief - Winterbergen / Anefo)

Omschakeling

De familie Bloemhard wordt eerst opgevangen in een grote barak, later krijgt het gezin een eigen kleine ruimte. Danny Bloemhard (die 13 is als hij in Nederland aankomt) herinnert het zich nog, zo vertelde hij eerder ook aan Abuys. "We kregen een compartiment in de barak, waar je dan ook als gezin bij elkaar kon zijn." Het is een hele omschakeling voor de familie. "Je denkt toch dat je anders opgevangen wordt, in een hotelletje of weet ik wat... Het was wel een dikke tegenvaller."

De kinderen gaan na de 'zomervakantie' in Assen naar school en proberen het Nederlandse leven op te pakken. "Het snellere leven was eigenlijk waar wij de meeste problemen mee hadden", vertelde Danny Bloemhard. Veel van de Indische Nederlanders moeten zich aanpassen aan een land waar ze zich sterk mee verbonden voelen, maar eigenlijk heel onbekend zijn. Ook is er veel discriminatie. Frederika Bloemhard kan zich meerdere incidenten herinneren, met name toen ze een half jaar later verhuisd waren naar Hoogezand. "Daar hadden we een buurvrouw die niet wist wat ze moest verwachten. Ze dacht dat wij een beetje achtergebleven mensen waren, of zo."

Volgende groep bewoners

In maart 1951 vertrekken de laatste Indische Nederlanders uit De Schattenberg. Kort daarop worden nieuwe bewoners in het woonoord ondergebracht: namelijk, Molukkers. Twintig jaar later - in 1971 - worden daar de laatsten onder dwang uit Schattenberg gezet.

Lees verder…

Noodwet herstel betalingen van 4,5 miljard van de  Indonesië

aan Nederland in zake nationalisering eigendommen.

 

10897424494?profile=original

Onbegrijpelijk dat NL Staat dit eist.

Bij overdracht was de Kas van de voorgaande regering het Nederlands Indisch Bestuur al door Nederland leeggeplunderd, allemaal doorgesluisd naar Amsterdam.  Niet alleen de NL Staat maakte zich hieraan schuldig; Het Bank -en Verzekeringswezen. Of dit nog niet genoeg was, werden staven goudvoorraden eerst naar Australië en later naar de VS gebracht. Vier jaar geleden werd het INDISCH GOUD naar Amsterdam gebracht. De Nederlandse Bank vond dit veiliger. Echter er speelde wat anders op de achtergrond. Griselda Molemans, journaliste, ontmaskerde dit. Zij gingen alle gangen na in het rapport van Gaalen die in opdracht van Min. VWS werd samengesteld door de betaalde corrupte NIOD - onderzoekers. Onbegrijpelijk waar VWS deze Niod -onderzoeker contracteert. Waarom niet een Internationaal accountantskantoor, bovendien ligt dit meer in de lijn voor onafhankelijk onderzoek en controle. Weer een commissie die een rook gordijn opzette om de Nederlandse Indische burgers op het verkeerde been te zetten. 

Zoals Reindert Rutte van Ombudsman een persconferentie gaf voor de journalisten,  stelt hij vast  dat de vele commissies het instrumentaria is om de burgers op afstand het houden, hier een bizar voorbeeld uit de praktijk.

 

De vraag nu wat is het Indisch Goudvoorraad waard? 

Weet wel op de scholen leerde men dat de Goudvoorraad de dekking voor begroting van een land is. Een soort zekerheid, als 1 van de elementen bij leningen.  

 

De volgende vraag wat zat er nog in Staats kas van het Nederlands Indisch Bestuur?  Toch zeker om een economie minimaal een jaar draaiend te houden, lijkt mij. Rapport van Gaalen analyseert de financiële stromingen die naar Amsterdam werden door gesluisd, dus Soekarno en Hatta begonnen met lege Staat kast.

 

De volgende vraag Drees vroeg voor het nationalisatieproces een bedrag om de bezittingen / eigendommen van de Nederlandse Indische burgers over te nemen.

 

Vroeg 6 miljard, via de noodwet werd 4,2 miljard overgemaakt naar het Min. Van Financiën.

Bizarre is dat Soekarno die geld heeft moeten lenen bij een Internationale fonds. Veel geld waarde nu bedraagt 70 miljard. Soekarno was het zat, en hield op met de betalingen. Volgens Drees was de restschuld 1,8 miljard. 

 

Soeharto nam het stokje over en uiteindelijk kwam het bedrag op 689 miljoen. 89 Miljoen rente, betaling in 30 termijn.  Deze afspraak werd  vastgelegd een schijnconstructie, welbekend bij surseance van betaling bij de bedrijven. Echter de schuldeisers dus 341.000 burgers werden buiten dit proces gelaten, bizar!

 

Uiteindelijk kwam het akkoord via een schijnconstructie wat ze plegen te noemen het gedrocht Verdrag Traktaat van Wassenaar. Duidelijk de opzet was om alle 341.000 Nederlandse Indische burgers er buiten te houden, terwijl om hun eigen bezittingen / eigendommen gaat.

 

Ergens in 2000 riep Gerrit Zalm dat de NL Staat op het Indisch Goud en Geld zit, toen minister van Financiën

?_task=mail&_action=get&_mbox=INBOX.Sent&_uid=362&_token=FWcmW1QaMT3RZf9YrxOLLjo8K3eVQflf&_part=2.2&_embed=1&_mimeclass=imageConclusie.

De Staat heeft alles naar zich toe geëigend en zich verrijkt over de ruggen van die 341.000 Nederlandse Indische Burgers, hoe noemt men dit ook weer "geïnstitutionaliseerde discriminatie". Verwezen wordt naar onze open brief aan Klaas Dijkhoff  van 6 juni geïnstitutionaliseerde discriminatie" dien te gevolge op 2 juli in de Tweede Kamer het debat los barstte. De volgende dag na stemming  moties, beloofde het Kabinet beterschap, om het discriminatie algoritme uit alle Ministeries te verwijderen.

 ,

ACTW-66 zal het verdrag traktaat van Wassenaar verwerpen,

Namens de 16.000 die zich hebben gemeld,

en

niet erkennen,

en

 de Nederlandse Staat, in deze het Min.Buza kan het volgende ten laste verwachten met betrekking tot  de overgebleven 50.000 Nederlandse Indische Burgers;  van bewezen immateriële – en materiële schade, verzuim van zorgplicht, ontnemen van de rechten, onteigenen van de bezittingen, onteigenen van banktegoeden, gesjoemel, vervalsing, en fraude.

Ter bevestiging van de Noodwet  en  publicatie historicus  Hendri F. Isnaeni, Indonesie betaalde aan Nederland 4 miljard gulden in de periode 1950 – 1956 zal verder WOB – verzoek worden gedaan bij de Nederlandse Bank, Min. Financiën, en Min. BuZa.  

 

Kortom totaal werd betaald 4,5 miljard plus 0,689 miljard voor het nationalisatie-proces voor alle bezittingen/eigendommen van 341.000 Nederlandse Indische Burgers, zijn nu ongeveer 50.000, die na 70 jaar nooit zijn toegekomen aan rechtmatig eigenaren.

 

Hoe heet dit ook al weer waar de Kamer deze twee dagen bezig is geweest?

"geïnstitutionaliseerde discriminatie" jegens een hele groep Nederlandse Indische Burgers.

 

ACTW-66 Doet oproep aan het Kabinet, Kamer en Mark Rutte. 

 

Het siert het Kabinet & Kamer  om excuses aan de overgebleven 50. 000  Nederlandse Indische burgers die nu wachten op de uitbetaling van het kapitaal van hun ouders, direct deze zaak af te handelen. 

 Het Kabinet kan zich richten tot ACTW-66 (actie comité traktaat van Wassenaar 1966) waarin de volgende organisatie zitten nemen; Stichting Compensatie bersiap, Stichting Nines, ICM (De Indische Internetkrant). Mee hebben gewerkt aan de petitie; Pasar Malams, Pelita, en overige niet genoemde stichtingen

 

ACTW-66 heeft ruim 16.000 aanmeldingen voor deze claim.

 Contact; Schwab@ICM-online.nl 

10897425282?profile=original

10897425475?profile=original

10897424662?profile=original

Lees verder…

Holman nieuw bestuurslid FIN

Holman nieuw bestuurslid FIN
10897422284?profile=original
DEN HAAG (1 juli 2020) FIN
 Theodor Holman (1953, Amsterdam) wordt per onmiddellijke ingang toegevoegd aan het bestuur van Federatie Indische Nederlanders (FIN). Holman is onder andere bekend vanwege zijn rol als journalist, columnist, schrijver en presentator.
“’Naarmate ik ouder werd, begon ik me steeds meer te interesseren voor de geschiedenis van mijn ouders in Indië en ik ontdekte een cultuur en geschiedenis waarvan ik soms het idee had dat men die moedwillig wilde laten afzinken. Daar schrok ik van, dat vond ik onrechtvaardig en daar wil ik iets tegen doen” aldus Holman.
Voorzitter Hans Moll is blij dat Holman zich gaat inzetten voor FIN. “Met Holman haalt de FIN een begenadigd schrijver met een scherpe blik op de actualiteit in huis”.
Redactie ICM.
Hans en Micha'l  van harte proficiat namens redactie en het ICM Team.!
Lees verder…

Blog Topics by Tags

Monthly Archives