Noodwet herstel betalingen van 4,5 miljard van de Indonesie aan Nederland in zake nationalisering eigendommen

Noodwet herstel betalingen van 4,5 miljard van de  Indonesië

aan Nederland in zake nationalisering eigendommen.

 

Onbegrijpelijk dat NL Staat dit eist.

Bij overdracht was de Kas van de voorgaande regering het Nederlands Indisch Bestuur al door Nederland leeggeplunderd, allemaal doorgesluisd naar Amsterdam.  Niet alleen de NL Staat maakte zich hieraan schuldig; Het Bank -en Verzekeringswezen. Of dit nog niet genoeg was, werden staven goudvoorraden eerst naar Australië en later naar de VS gebracht. Vier jaar geleden werd het INDISCH GOUD naar Amsterdam gebracht. De Nederlandse Bank vond dit veiliger. Echter er speelde wat anders op de achtergrond. Griselda Molemans, journaliste, ontmaskerde dit. Zij gingen alle gangen na in het rapport van Gaalen die in opdracht van Min. VWS werd samengesteld door de betaalde corrupte NIOD - onderzoekers. Onbegrijpelijk waar VWS deze Niod -onderzoeker contracteert. Waarom niet een Internationaal accountantskantoor, bovendien ligt dit meer in de lijn voor onafhankelijk onderzoek en controle. Weer een commissie die een rook gordijn opzette om de Nederlandse Indische burgers op het verkeerde been te zetten. 

Zoals Reindert Rutte van Ombudsman een persconferentie gaf voor de journalisten,  stelt hij vast  dat de vele commissies het instrumentaria is om de burgers op afstand het houden, hier een bizar voorbeeld uit de praktijk.

 

De vraag nu wat is het Indisch Goudvoorraad waard? 

Weet wel op de scholen leerde men dat de Goudvoorraad de dekking voor begroting van een land is. Een soort zekerheid, als 1 van de elementen bij leningen.  

 

De volgende vraag wat zat er nog in Staats kas van het Nederlands Indisch Bestuur?  Toch zeker om een economie minimaal een jaar draaiend te houden, lijkt mij. Rapport van Gaalen analyseert de financiële stromingen die naar Amsterdam werden door gesluisd, dus Soekarno en Hatta begonnen met lege Staat kast.

 

De volgende vraag Drees vroeg voor het nationalisatieproces een bedrag om de bezittingen / eigendommen van de Nederlandse Indische burgers over te nemen.

 

Vroeg 6 miljard, via de noodwet werd 4,2 miljard overgemaakt naar het Min. Van Financiën.

Bizarre is dat Soekarno die geld heeft moeten lenen bij een Internationale fonds. Veel geld waarde nu bedraagt 70 miljard. Soekarno was het zat, en hield op met de betalingen. Volgens Drees was de restschuld 1,8 miljard. 

 

Soeharto nam het stokje over en uiteindelijk kwam het bedrag op 689 miljoen. 89 Miljoen rente, betaling in 30 termijn.  Deze afspraak werd  vastgelegd een schijnconstructie, welbekend bij surseance van betaling bij de bedrijven. Echter de schuldeisers dus 341.000 burgers werden buiten dit proces gelaten, bizar!

 

Uiteindelijk kwam het akkoord via een schijnconstructie wat ze plegen te noemen het gedrocht Verdrag Traktaat van Wassenaar. Duidelijk de opzet was om alle 341.000 Nederlandse Indische burgers er buiten te houden, terwijl om hun eigen bezittingen / eigendommen gaat.

 

Ergens in 2000 riep Gerrit Zalm dat de NL Staat op het Indisch Goud en Geld zit, toen minister van Financiën

Conclusie.

De Staat heeft alles naar zich toe geëigend en zich verrijkt over de ruggen van die 341.000 Nederlandse Indische Burgers, hoe noemt men dit ook weer "geïnstitutionaliseerde discriminatie". Verwezen wordt naar onze open brief aan Klaas Dijkhoff  van 6 juni geïnstitutionaliseerde discriminatie" dien te gevolge op 2 juli in de Tweede Kamer het debat los barstte. De volgende dag na stemming  moties, beloofde het Kabinet beterschap, om het discriminatie algoritme uit alle Ministeries te verwijderen.

 ,

ACTW-66 zal het verdrag traktaat van Wassenaar verwerpen,

Namens de 16.000 die zich hebben gemeld,

en

niet erkennen,

en

 de Nederlandse Staat, in deze het Min.Buza kan het volgende ten laste verwachten met betrekking tot  de overgebleven 50.000 Nederlandse Indische Burgers;  van bewezen immateriële – en materiële schade, verzuim van zorgplicht, ontnemen van de rechten, onteigenen van de bezittingen, onteigenen van banktegoeden, gesjoemel, vervalsing, en fraude.

Ter bevestiging van de Noodwet  en  publicatie historicus  Hendri F. Isnaeni, Indonesie betaalde aan Nederland 4 miljard gulden in de periode 1950 – 1956 zal verder WOB – verzoek worden gedaan bij de Nederlandse Bank, Min. Financiën, en Min. BuZa.  

 

Kortom totaal werd betaald 4,5 miljard plus 0,689 miljard voor het nationalisatie-proces voor alle bezittingen/eigendommen van 341.000 Nederlandse Indische Burgers, zijn nu ongeveer 50.000, die na 70 jaar nooit zijn toegekomen aan rechtmatig eigenaren.

 

Hoe heet dit ook al weer waar de Kamer deze twee dagen bezig is geweest?

"geïnstitutionaliseerde discriminatie" jegens een hele groep Nederlandse Indische Burgers.

 

ACTW-66 Doet oproep aan het Kabinet, Kamer en Mark Rutte. 

 

Het siert het Kabinet & Kamer  om excuses aan de overgebleven 50. 000  Nederlandse Indische burgers die nu wachten op de uitbetaling van het kapitaal van hun ouders, direct deze zaak af te handelen. 

 Het Kabinet kan zich richten tot ACTW-66 (actie comité traktaat van Wassenaar 1966) waarin de volgende organisatie zitten nemen; Stichting Compensatie bersiap, Stichting Nines, ICM (De Indische Internetkrant). Mee hebben gewerkt aan de petitie; Pasar Malams, Pelita, en overige niet genoemde stichtingen

 

ACTW-66 heeft ruim 16.000 aanmeldingen voor deze claim.

 Contact; Schwab@ICM-online.nl 

Weergaven: 241

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 4 Juli 2020 op 12.50

79

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden