ICM Column 19 februari 2015
Rolo E. Lapré
Laat ik beginnen te zeggen dat ik de doodstraf verafschuw.
Vervolgens is mijn volgende vraag of er wel voldoende kennis is van het Besturen van zo’n grote land als Indonesië bij de kritisische schrijvers.
En waarom zij als onafhankelijke media het gedrag overnemen van de m.n. Nederlandse Politici?
Relativeren, is mijn advies in het grote politieke toneelspel.
Laat ik bij de redenen blijven stilstaan van de afgelopen uitgevoerde ter dood veroordeling.
Op elk Internationaal airport van Indonesië staat dat bij drugshandelingen de doodstraf tot gevolg kan hebben. Toch heeft Ang Kim Soei dat risico genomen.
Waarom dit zware bericht op een Internationaal airport?
Eén van de vele redenen is dat er veel meer slachtoffers (zieken & doden vallen) door drugsgebruik. Ook bij ons in Europa.
2) Vele jongeren overgaan tot agressief gedrag, door drugsgebruik, met het gevolg van het doden van de onschuldige mensen.
Realiseren wij ons dat nog wel?
3) Dat het machtsmiddel van het vele geld hebben in handen komt van de verkeerde bedoelende mensen. (de producent-o.a.de politieke machthebbers-de dealers o.a. ook in het politieapparaat- de geldschieters etc.etc.)
Kennen wij de vele gevolgen hiervan in de wereld?
Weet U de betekenis van de gouden driehoek?
De ter dood veroordeelde is: Ang Kim Soei, hij is van Chinese afkomst met een Nederlands paspoort. Heeft U kennis van zijn chinese cultuur achtergrond. o.a. is in hun cultuur geimplementeerd het nemen van een risico (de gok) om te komen tot het financieel onafhankelijk zijn.
Zie de voorbeelden die nu ook Europa treft met dit cultuurgedrag, o.a. in de sport, drugsdealing, voedselketens, casino’s, bankovernamen etc. etc.
Ook Indonesië heeft hier al heel lang last van.
Heeft U dit meegenomen in Uw kritiek als een probleem?
Ik schets U een mogelijk voorbeeld van zo’n gouden driehoek :
-Nederlandse financiële organisatie.
-Chinese drugsproducent(Ang)
Indonesië het confrontatieland
Die dan de wet moet uitvoeren. met het verkregen ‘n NL. paspoort
U mag U zelf de vraag stellen wie de verantwoordelijkheid draagt van deze zgn. etische/beschaafde benadering van de gouden driehoek?
Ik weet dat in Nederland wordt gepropageerd :
1) Meedenken, maar als meedenken door de machthebbers (o.a. Politici-Bandirekteuren-Topmanagers etc.) wordt ervaren als negatieve kritiek. Dan neem je als meedenker een risico op een zijspoor te worden gemanouvreerd. En als lastig/gefrustreerd wordt je dan weg gezet, zelfs met behulp van de media.
Want de machthebber wil niet gestoord worden in zijn ideale droom.
2) Klokkeluider : deze worden alleen gezien als aanvallers op de droomwereld van de machthebbers. Immers de klokkeluider verteld hem de voorbeelden/ervaringen in de realiteitszin (in de uitvoering).
De gevolgen hiervan heeft U gezien in de zgn. neutrale media van NL. , die laat zich hiervoor gebruiken. Het angst oproepende tot het persoonlijke besmeuren van de klokkenluider, en dat in het vrije democratische Nederland.
Vervolgens : Een land Indonesië dat vele malen groter is dan Nederland, dus een probleem oplevert met het implementeren van de wetgeving, is één probleem van o.a. de corruptie.
Maar hoe is dat in het kleine Nederland als welvaartstaat?
Naar mijn inziens moet dit worden meegenomen bij het schrijven van kritiek over Indonesië. Zelfs een goedwillende President ziet zich ongevraagd geconfronteerd met deze problemen.
De grote van het land is niet alleen het probleem : de zovele eilanden met de verschillende culturen en de verschillende ingebrachte ontwikkelingen van de verschillende bezetters, (koloniale verleden) van o.a. Europese landen, is een vreselijke opdracht om dit land beheersbaar te krijgen. (Waarbij educatie en honger nog een grote rol spelen).
Realiseren wij dat tegenwoordig eigenlijk nog wel?
En weet U hoe gevaarlijk een hongerende mens kan worden?
Als laatste wil ik opmerken :
Waarom willen wij als “nutrale media” van Nederland altijd alleen maar het negatief beeld uitzenden van andere landen? Terwijl Nederland tot nu toe nog steeds profiteert van de grondstoffen van o.a. Indonesië ( het economische belang).
Ook Nederland, heeft sinds kort oorlogschepen verkocht aan Indonesie. (met welk doel?) En zelfs tanks aanbied. Hiermee aangevend dat wij het slechte aanbieden, om vervolgens naar hun te kunnen wijzen?
Heeft U er weet van dat ook de mogelijkheid betstaat hoe ilegale praktijken kunnen worden beschermt?
Zoals Annelie Langerok schrijft in haar column ICM over de corrupte KAPOLRI Budi Gunawan.
Weet zij waar hij o.a. zijn opleiding heeft gevolgd?
Heeft zij kennis van de conflicten tussen het Politie apparaat en het leger van Indonesië?
Heeft Annelie kennis van de vele Indonesië wetgevingen die overgenomen zijn van de toen heersende Nederlandse kolonialisatie?
Zie in eigen Nederland (welvaartstaat) hoe moeilijk het is om wetgeving aan te passen naar een nieuwe situatie.
Probleemgebied van elke Indonesische President :
a) Is OOK een President niet afhankelijk van de binnenlandse politiek (krachten)?
b) Is er al zekerheid tot de benoeming van de KAPOLRI? En toch schrijft zij het AL als een negatieve punt van de President.
Laatste nieuws 16-2-2015 : Gen. van Politie Budi Gunawan is door het Hogere Gerechtshof vrij gesproken. En OOK de Rechtstaat Indonesië heeft zich neer te leggen bij deze uitspraak. Toch heeft de President Gen.v. Politie Badrodin Haiti naar voren geschoven als de nieuwe KAPOLRI.
Weet zij wel dat een corrupte Parlementslid van de VVD in NL. wordt gehandhaafd.
In de politiek wordt natuurlijk afgewogen de (vermoedelijke) deskundigheid van deze betrokkene en niet onbelanrijk de samenhang met de andere leden van die zelfde Politieke Partij.
Dat zijn nu eenmaal de Politieke krachten (machten) die spelen.
c) Het is de eerste BURGER President van Indonesië (geen miltaire achtergrond.). Mocht dit een vooruitgang zijn(?).
Waarom schrijven wij daar bijna niets over?
Ik heb deze President Jokowi (ter plekke) gevolgd vanaf zijn eerste publieke optredens – begonnen in Solo (Surakarta). Waar hij het goed heeft gedaan op het gebied van democratie – bevolkingsgericht – met een gelijkwaardige economische inslag.
Daar wordt weinig over gesproken in de Nederlandse media?
Hoe deze man, daardoor, gekozen is tot Gouverneur van de probleem hoofstad van Indonesië - Jakarta. (overstromingen-het vast gelopen verkeersprobleem etc. etc.)
Heeft Nederland er weet van dat hij dit probleem gaat aanpakken (Masterplan Indonesia). Dat hij zelf aanwezig is bij de overstromingen, om op die manier dichtbij het volk te geraken die het moeilijk hebben door deze oorzaken.
Is het niet zo dat Nederland zijn macht (van watermanagement) misbruik op het oude koloniale land. (Geen medewerking verricht in het Masterplan – VAPRO & ORIO?)
Dat het ten kostte van het Nederlandse economische belang, maar wel vrede propageert in de wereld.
Hebben de Politici in Nederland door dat ze met dit gedrag aggresie oproept?
I.p.v. hun zgn. doel om te komen tot het bruggenbouwen?
Laten wij hopen, dat juist de geschiedenis en de culturele achtergronden van een land worden meegenomen in ons kritiek en onze overdenkingen.
Daarbij de frustratie van de OUDE Nederlandse Politici, NU eens eindelijk erkennen als een tegenstrijdige vrede beweging, tussen Indonesië en Nederland.
Laat deze jonge Nederlandse Regering eens overgaan tot een gedrag van een “gentleman” te zijn, in een democratische en beschaafde welvaartstaat.
Het “Tractatenbsluit van Wassenaar 1969” Stb 183, ligt al 12 jaar te wachten op het uitkeren aan de betrokkenen.
Met alle respect mijnheer Frits Bolkestein (VVD), U hoeft van mij niet op straat te roepen dat U een Indo bent. Zie moesson 5.november 2014.
Maar mag ik wel van U verwachten, dat U als (toen) vertegenwoordiger van de Nederlandsestaat, het Recht doet aan de minder geschoolden/geluk hebbende, Indische Gemeenschap?
Overigens dat mag ik toch van iedereen verwachten die de Nederlandse Rechtstaat vertegenwoordigd ?
Daar gaan wij toch prat op, door met ons vinger te wijzen naar anderen?
Laten de drie over gebleven vingers niet ’n keer in Uw nadeel werken.!
Ik pleit (als een persoon uit ’n welvaatrtstaat die geluk heeft gehad te mogen studeren) voor een inzet van een hogere prioriteit te geven aan de scholing (educatie) van de jongeren van zo’n land als Indonesië. En tevens het beter begeleiden van diegene die nu aan de macht zijn. Waarbij de gelijkwaardigheid van de mensen onderling, als groot goed mag worden meegenomen. (Respect).
Zie het voorbeeld hier onder.
Een voorbeeld Jan 22, 2015: Working Visit by Mr. Henny Janssen Police Immigration Officer for Malaysia and The Philippines, Kingdom Of the Netherlands.
The Executive Director received Mr. Henny Janssen who sought to discuss potentive areas of cooperation between ASEANAPOL, the countries in the BENELUX area, EUROPOL and the Netherlands and foster networks for inter-regional collaboration.
Megawati Sukarnoputri
she tried to push her favorite candidate, Police Commissary General Budi Gunawan, for the post of the Indonesian Police Chief, despite he was being investigated
28 KB (3,044 words) - 04:28, 11 February 2015.
Corruption Eradication Commission
the parliament-approved candidate for the chief of Indonesian Police Budi Gunawan as suspect of gratification case on 14 February, just days before his
19 KB (1,992 words) - 12:12, 26 January 2015.
Badrodin Haiti
from the service and awaiting for elected Police Chief Police-General Budi Gunawan which now being a suspect on a corruption case. Akpol (1982) PTIK (1989)
3 KB (291 words) - 21:14, 20 January 2015.