13, 14 en 15 maart Pasar Malam Bali - Zwolle / met program "Aan tafel bij ICM " .

13, 14 en 15 maart 2015  aanstaande Pasar Malam Bali Zwolle -  Bij het program " Aan tafel bij ICM ForumVoor het eerst organiseert  Pasar Malam Istimewa  in samenwerking met ICM Online  "Het Schrijvers Collectief " . De column schrijvers en schijvers ; Han Dehne,  Elly Hauwert, Henk Harksen, Albert van Prehn, Rollo Lapre, Rita Kopetzky, Hans Vervoort, en Ferry Schwab sr  zullen deze drie pasardagen op het bij-podium hun program presenteren "Aan tafel bij ICM Forum . In het program is  de verhaalroute uit ICM Jaarboek 2009 - 2010 "toegang tot de Indische wereld" leidend. In deze route komt geschiedenis aan de orde van de Indische Nederlanders die anno 2000 in de Nederlandse samenleving woont.  Als passend voorbeeld komt het thema pasar malam aan de orde, naast andere zeer interessante andere thema's. Aansaluitend voordrachten van de boeken van de schrijvers. Aan het einde van de voordrachten kan door het lezerspubliek in Q &A sessies over en weer vragen worden gesteld. Presentatie  & discussieleider  Ferry Schwab sr.  Alle voordrachten uit de boeken zijn aan te schaffen op ICM Stand 

 

 ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"

De verschillende schrijvers zullen hun bijdrage leveren tijdens de voordrachten uit ICM Jaarboek.

De geschiedenis van de Indische Nederlanders anno 2000, is vastgelegd in het boek “Toegang tot de Indische Wereld”. Zoals iedere krant wordt er teruggeblikt op afgelopen jaar. ICM als krant blikt terug op het jaar 2009 – 2010, van de Indische Nederlanders in de huidige Nederlandse samenleving met haar pasar malams, koempoelan, lezingen, boeken, schrijvers, documentaire, Indische nieuwtjes, Indische muziek, de Indie herdenkingen, Indische ontwikkelingen, Indisch Platform met haar gelieerde aangesloten Indische organisaties, en ten slotte de laatste stand van zaken met betrekking tot de Indische kwestie, die op dit moment bij de staatssecretaris Martin van Rijn ligt. De verwachtingen zijn dan binnenkort met de oplossing komt.

 “Door de ogen van het kind

De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen).   Ellen dat als Indisch kind juist op het verkeerde moment (WAR II, overdracht, bersiap, koele kille ontvangst) en plaats ( Tegal in Het Voormalige Indiër ) het licht van aardse voor het eerst mocht aanschouwen, kreeg haar rugzakje al mee.  Een bestemming met een gave, die zorgde dat ze van bizarre gebeurtenissen even afstand kon nemen van het aardse om te kunnen overleven. Zij kende maar even de liefde van haar ouders waarna zij als een “ stuk vuil " van het ene gezin in andere belandde, waar ze opnieuw haar integriteit moest bewijzen. De aankomst in het kille koele Holland stond niemand aan de kade om haar op te vangen.   

Het boek "Liefde als ruwe diamant" vertelt u onder  andere over de recente ontwikkelingen van de Indische kwestie. Zoals U bekend dient dit dossier onder staatssecr. Martin van Rijn van VWS. Naar verwachting zal hij binnen een maand met het antwoord komen of met het voorstel.

 
Vertelt U op pagina 133 haar bronnen o.a.:
Gesprekken met Frits Bolkenstein, Herman Bussemaker oud vz - IP, Henk Beekhuis, NIOD instituut Jeroen Kapperman, Hans Vervoort, en ICM Online.

Vanaf pagina 138;
wordt het Indische Platform in beeld gebracht, en de Indische kwestie onder de loep genomen.

Vanaf pagina 140;
doet Slifraire Delhaye nieuwe Vz IP zijn kerndoelstellingen en het IP beleid uit te doeken. Brengt de ontwikkelingen in beeld de dialoog met staatsecr. Martin van Rijn van 24 mei 2013 tot het heden. 
Dan neemt Ton te Meij IP delegatie het woord over de politieke dialogen die begonnen op 12-01-2007 tot het heden.
Tot slot komt staatsecr. Martin van Rijn in beeld met zijn Veegbrief Kerstreces 20 december 2013.

Dit is slechts een topje van Liefde als ruwe diamant !

    DOCUMENTAIRE ZOEKTOCHT INDISCHE KINDEREN NAAR JAPANSE VADERS Naar het boek van Han Dehne.

De door de Japanse documentaire maakster Yuki Sunada gemaakte film, waarin o.a. Nippy Noya (de beroemde percussionist) en Mary Dehne (echtgenote van ons redactielid) een prominente rol spelen is de afgelopen woensdag tijdens het filmfestival in Jakarta onderscheiden met een Global Award.  Deze documentaire gaat over Japans Indische kinderen in Nederland die vaak nog altijd op zoek zijn naar hun biologische Japanse vader. In een eerdere kolom van Han Dehne is hier al uitvoerig over geschreven en is voor ICM-leden altijd bereikbaar op zijn NING-pagina bij icmonline.ning.com   Binnenkort zullen de direct betrokkenen een voorvertoning bijwonen in één van de Nederlandse theaters. Hoe de verdere gang van zaken is zal binnenkort bekend gemaakt worden evenals hoe, waar en wanneer deze indrukwekkende documentaire is te zien. 

Voorbode van het turbulente Millennium - Hoe Mischa ons leven veranderde

DE VELE ONTHULLINGEN MET VELE PRIMEURTJES , DE ONTMOETINGEN MET O.A. PRESIDENTEN, GEO ‘S EN CFO’S DOOR DE OGEN VAN EEN SENIOR INTERNATIONAAL MANAGEMENT CONSULTANT 

Ode aan Mischa

Dit boek is opgedragen aan Mischa, een viervoeter. Onze dochter Avril Lorraine R.I.P 18-10-1968 / 11-12 -2013 o.a. inspireerde ons tot uitgave van dit boek dat vanaf 1999 stoffig lag te worden.

Bill en Hillary Clinton, Barack Obama en First lady, prinses Beatrix en Poetin beschikken over een dergelijke viervoeter als spindoctor, adviseur en vertrouweling. Politicus Jan Terlouw ging ons voor met zijn boek over zijn trouwe viervoeter. Uit ons leven gegrepen speelde zich af van 1989 - 1999. 
Het moment dat de wereld aan de vooravond stond van grote innovatieve veranderingen, met dynamische, turbulente ontwikkelingen, die mondiale afstanden overbruggen, de voorbode van de globalisering, millennium, de Euro, en de financiële ontwikkelingen die later tot de kredietcrises leidde. In deze turbulente dynamiek overleefden Ferry, Astrid en Mischa Schwab.

Persbericht

Driebergen,  10 februari 2015

 

Pasar Malam Bali 13-14-15 maart opnieuw in de IJsselhallen

 

Wegens het succes van afgelopen jaar wordt dit voorjaar  opnieuw een grote Pasar Malam Istimewa in Zwolle neergezet.  Omdat de vorige editie last had van het te warme weer in mei, wordt de pasar dit jaar georganiseerd op 13-14 en 15 maart.
 


Pasar van alle Nederlanders

Pasar Malam betekent in het Indonesisch/Maleis avondmark. In Nederland is het niet alleen een markt, maar ook een evenement met veel muziek, dansgroepen en natuurlijk restaurants met lekker Indisch eten en snackstands om te snoepen. Genoeg te doen dus voor een ieder om je een hele dag te vermaken.


Mensen, die een pasar malam niet kennen, denken soms onterecht, dat dit evenement alleen bedoeld is voor de Indische Nederlanders. Het tegendeel is waar. De Pasar Istimewa is steeds meer van alle Nederlanders geworden. Bijna iedereen houdt van Indisch eten, lekker op een terrasje zitten, slenteren op de Oosterse markt en iedereen luistert graag naar goede muziek en kan ontroerd raken door prachtige exotische dansen.
 

Pasar in Zwolle

Wat de Pasar Malam Bali in Zwolle zo bijzonder maakt is dat het één van de oudste Pasars in Nederland is en in de jaren ’60 zelfs de grootste Pasar van Nederland. Toen deze Pasar in 2012 en 2013 niet plaats vond bleek dit een groot gemis voor Zwolle en omstreken.

 

Ook de locatie, de IJsselhallen, maakt deze pasar bijzonder. Doordat er gekozen is voor 4 kleinere hallen ontstaat er een intieme en gezellige sfeer met prachtige decors en een mooie lichtshow.
Naast het hoofdpodium is er ook een kleiner intiem podium. Heel bijzonder is ook het Indorock café waar verrassende optredens en primeurs plaatsvinden.


Aziatische jaarmarkt en vele artiesten

Op de Oosterse markt vindt men naast o.m. wierook, sambal, kleding, spekkoek, fruit, sieraden, kunstvoorwerpen ook Pitjit massages, angklung workshops, ambachten en handlezers en men kan rondsnuffelen tussen de Aziatische stands met leuke aanbiedingen. Kokosnoten worden er traditioneel met een hakmes gekliefd, de aangename geur van wierrook komt de bezoeker tegemoet en men kan bij veel kramen lekkernijen proeven, zoals spekkoek en sambal.

Bij de verschillende restaurants kan men niet alleen terecht voor de beste saté, maar ook voor rendang, nasi goreng, atjar Ikan en veel meer. En wat iedere bezoeker moet proeven is het heerlijke Indische drankje Tjendol of natuurlijk bier Bintang.

 

Op het hoofpodium staan elke dag andere bands, zoals The Sound of Njoy,  de Terry White Band en Relight.  Op het kleine podium spelen artiesten als Two Lucky Minds, Diana Monoarfa & Ben Peea en de formatie Free Line. Op het 3e podium in het Indorockcafe vinden louter muzikale verrassingen plaats voor de muziekliefhebbers. Tussen al deze optredens door wordt uitgekeken naar bijzondere top-optredens van gerenomeerde gasten als soulzanger Jimi Bellmartin, Noya Lohy Noya,  Songfestivaldiva Justine Pelmelay, de spetterende funky formatie The Funky Fools en natuurlijk Blue Diamond Riem de Wolff. Sinds jaren is  Riem door het publiek in het hart gesloten en de meeste mensen kennen natuurlijk zijn grote hits “Let it be me”, “Cathy’s Clown”,’ Your mama don’t dance”, “Little Ship”en natuurlijk de wereldhit “Ramona” 

Daarnaast treedt op zondag ook nog op Massada ster Johnny Manuhutu met Relight. Voor tijden zie wnproductions.nl

Ook de liefhebbers van exotische dans komen elke dag aan hun trekken metHawaiiangroep Orchidee en met de Balinese groepen Bali Dance Art en Dwibhumi.


Op het kleine podium  bij het program "Aan tafel bij ICM ", zullen een aantal leden van het " ICM schrijvers Collectief "  verhalen voordragen over de geschiedenis van de Indische Nederlanders. De Pasar Malam en vele andere thema’s komen hierbij aan de orde.  Aansluitend kan het publiek vragen stellen en met de schrijvers discussiëren. 


 

Vervoer, entree en openingstijden 
Zie site van de IJsselhallen www.Ijsselhallen.nl/bereikbaarheid en adres is : IJsselhallen, Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle.
Voordelig Parkeren
Bezoekers met de auto betalen per saldo € 2,50  parkeergeld, want krijgen een gratis drankmunt a  2,50 .
Het festival is op vrijdag open van 13.00 tot 23.30, zaterdag van 12.00 tot 23.00 en zondag van 12.00 tot 20.00u.
De toegang voor het driedaagse festival bedraagt € 8,50 en voor kinderen t/m 12 jaar € 2, - Studenten en 65-plussers betalen €7,50. Vooraf reserveren is niet nodig. Ook is er dit jaar een passepartout, voor wie alle dagen wil komen. Deze kost € 19.50.
Op vrijdag is de toegang € 4, - voor studenten en 65- plussers..

Voor alle informatie zie wnproductions.nl  tel. 0343-517371 Wout Nijland.

Weergaven: 192

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden