Alle berichten (6)

Sorteer op

10971620892?profile=RESIZE_400xCommissie Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië

De commissie Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië, onder leiding van oud-minister Jet Bussemaker, heeft de Rijksoverheid geadviseerd over hoe in het onderwijs, cultuur en erfgoed meer aandacht kan komen voor de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië. Ervaringsgemeenschappen hadden eerder aangegeven dat kennis over die geschiedenis in al haar verschillende perspectieven noodzakelijk is voor begrip en erkenning. Op 8 februari 2023 overhandigde de commissie het adviesrapport ‘Deel en Verbind’ aan de overheid.

Doel van de commissie

Het doel van de commissie is dat de kennis over de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië in de samenleving groter wordt. Via het onderwijs en andere (culturele) instellingen, zoals musea. Kennis over de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië moet zorgen voor meer begrip en erkenning voor de Indische gemeenschap. Uit gesprekken met verschillende mensen uit de Indische gemeenschap blijkt dat zij het vergroten van de kennis over de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië, in al haar verschillende perspectieven, het belangrijkste doel vinden. Dit staat in het Projectplan voor de extra impuls voor de collectieve erkenning van de Indische gemeenschap.

Taken van de commissie

De commissie adviseert over hoe het gebruik van het educatieve aanbod over deze geschiedenis verbeterd kan worden. Zowel binnen als buiten scholen. Ook gaat de commissie aan de slag met de vraag hoe de kennis over voormalig Nederlands-Indië in de samenleving vergroot kan worden.

De commissie:

 • onderzoekt of in schoolvakken in het basis-, voortgezet en hoger onderwijs genoeg aandacht is voor de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië.
 • onderzoekt of in de lerarenopleiding genoeg aandacht is voor de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië. Volgens de commissie krijgen docenten Geschiedenis tijdens hun opleiding hier weinig informatie over. De commissie kijkt daarom vooral naar mogelijkheden om de nascholing voor leraren te verbeteren.
 • onderzoekt of musea en tentoonstellingen goede informatie bieden over de geschiedenis van Nederlands-Indië voor schoolklassen. De commissie doet aanbevelingen voor eisen aan de kwaliteit van dit lesmateriaal.
 • onderzoekt hoe musea permanente tentoonstellingen kunnen maken waar de geschiedenis van Nederlands-Indië wordt verteld.
 • organiseert zogenoemde dialoogtafels om te kijken op welke manier het Nederlands-Indische verhaal verteld kan worden. Bij dialoogtafels komen mensen met verschillende beroepen en achtergronden bij elkaar die elkaar anders niet zo snel zouden tegenkomen. En die verschillende, soms botsende ideeën kunnen hebben over het onderwerp.
 • organiseert gesprekken met jongeren tussen de 16 en 25 jaar. De commissie wil zo te weten komen wat jongeren met een band met voormalig Nederlands-Indië belangrijk vinden dat over hun geschiedenis wordt verteld. Ook wil de commissie te weten komen wat jongeren zonder band met de geschiedenis van Nederlands-Indië prikkelt om meer van deze geschiedenis te willen weten.

De commissie geeft geen subsidies. De opdracht en doelen staan in het werkprogramma van de Commissie Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië.

Leden van de commissie

 

Contact opnemen

Bij vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van het adviesrapport van de commissie kunt u via e-mail contact opnemen.

Documenten

 • Deel en Verbind - Nederland, Nederlands-Indië, Indonesië

  Advies van de Commissie Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië over hoe in het formele onderwijs, maar ook ...

  Rapport | 08-02-2023

 • Werkprogramma commissie 'Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië'

  De commissie 'Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië’ draagt bij aan de doelstellingen van de Collectieve ...

  Publicatie | 07-03-2022

 • Nieuwe commissie aan de slag met vergroten kennis over geschiedenis Nederlands-Indië

  Het is belangrijk dat de kennis van de geschiedenis over voormalig Nederlands-Indië wordt versterkt onder alle Nederlanders. Dat ...

  Nieuwsbericht | 25-10-2021 | 16:15

 • Projectplan Collectieve Erkenning Indische gemeenschap in Nederland

  In 2020 heeft het Kabinet besloten een extra impuls te geven aan de collectieve erkenning van de Indische gemeenschap in ...

  Publicatie | 25-10-2021

Heeft deze informatie u geholpen?
 

Verantwoordelijk

 

Onderwerp: Adviesrapport Commissie Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië
Datum: 22-02-2023 14:23
Afzender: "Commissie via Yellenge" <noreply@yellenge.nl>
Ontvanger: schwab@icm-online.nl

 

Beste relatie, 

Graag willen wij u via deze weg informeren dat op 8 februari jl. de commissie Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië haar adviesrapport heeft overhandigd aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

 Het adviesrapport 'Deel en Verbind - Nederland, Nederlands-Indië, Indonesië' is te downloaden via de website van de commissie.

Uiteraard wordt het gewaardeerd deze mail met de link naar het adviesrapport te delen binnen uw netwerk en met geïnteresseerden.

 Met vriendelijke groet,

Namens Commissie Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië,

mw. Jet Bussemaker, voorzitter

 

Lees verder…

Waarom een ICM Bali Home Vision Club?

Waarom een ICM Bali Home Vision Club?
10969009700?profile=RESIZE_584x
10969010259?profile=RESIZE_584x 

 Waarom een ICM Bali Home Vision Club?

 ICM redactie constateerde bij haar abonnees, en lezers op de verschillende Facebookgroepen er behoefte bestaat voor een kort – en/of lang verblijf op Bali. De wens voor een eigen woning. Bij het huren bouwt men geen eigen vermogen op. Tegelijkertijd speelde op de achtergrond het bouwen van ressort op Bali, Java, Borneo, Sumatra en Sulawesi. Het betreffende rapport is in Tweede Kamer aangeboden ter goedkeuring.

 Om het wonen mogelijk te maken heeft ICM vooraf onderzoeken gehouden. Het resultaat: Oprichting van Nederlandse onderneming“ ICM Bali Home Vision” te Denpasar, die belast is met alle zaken van A tot Z. Met de nadruk om Uw zorgen weg te nemen wanneer de woning is opgeleverd. In deze fase “de service” daar is het om doen voor ICM Bali. De inrichting van de woning, het houden van toezicht, onderhoud, ICM kantoor die U ondersteunt tijdens het Uw verblijf, bij het vervoer, de verhuur en overige zaken.

 In september 2022 werd gestart met het promotietraject "ICM BALI HOME VISION" middels het staan van de ICM stands op alle Pasars van Istimewa - events. Ruim 932 verzoeken informatie / aanvragen, veel geïnteresseerden, potentiële kopers en kopers leverde deze promotie- campagne op. Dagelijks gaat er wel een telefoontje of via de mail.

 Opvallend dat de meesten kwamen met verzoeken dat ze op de hoogte willen worden gehouden over de ICM Bali actuele ontwikkelingen. Vooraf had redactie van ICM al een onderzoek gestart op haar vele ICM Facebook groepen.  Bali heeft voor velen een betekenis. 

Voor de ouderen - met een verleden naar het voormalige Indië - om te genieten van hun verblijf op Bali. De vakantiegangers bij hun bezoek aan de Pasar Malams bij het zien van ICM Bali banners lang al discussierend bleven stilstaan. Vervolgens naar ICM Bali Home Vision stands toe stappen. Hier vele vragen stelden, en de Flyer meenamen. Opvallend is dat veel jonge gezinnen zien een huisje op Bali wel zitten voor vakantie en investering voor hun pensioen later. Belangrijk de service die ICM biedt voor het onderhoud, het toezicht bij hun aanwezigheid en de mogelijkheid de verhuur via ICM Bali.

Persoonlijk, was ik bezig met zoeken van Tweede woning op Bali. Sorry, ik moet zeggen wij (sinds kort mijn aanstaande een knappe Balinees), en zij kwam met deze projectontwikkelaar aanzetten. Ik schrok van de goedkoopheid van deze woningen.  Mijn auto heeft 60K gekost.  De prijzen zijn de trekpleister en dan ook nog op het mooie eiland Bali.  

 

Daarom, nu de oprichting in Nederland ICM Bali Home Vision Club om de ontwikkelingen te kunnen blijven volgen en het samen zijn. 

 ICM Project heeft het volgende inmiddels gerealiseerd namelijk op de ICM web portaal (Indische Internetkrant) afzonderlijk het onderdeel ICM Bali Home Vision met als het communicatiekanaal Facebook. 

1.Al beschikbaar:

Middels onze krant (www.icm-online.nl) waar afzonderlijk de rubriek "ICM BALI HOME VISION" is ondergebracht plus een afzonderlijk ICM - Groep. Hier wordt het volledig project van promotie, bouwfase, oplevering en inrichting in beeld gebracht. Via deze groep chat kan onderling worden gecommuniceerd met Uw aanstaande buren. Ook tonen wij hier beelden van uit de bouwput in Tababan. (Bijna iedereen kent ICM krant die sinds 1999 bestaat, en mooi projecten in zijn portefeuille heeft)

 2. In Nederland worden periodieke presentaties te Leiden bij oude HEMA Gebouw georganiseerd.

3. Een ICM Bali koperclub in Nederland die periodiek wordt gehouden bij oude Gebouw te Leiden. Later ook te Denpasar. Doel dat toekomstige buren of buren om met elkaar beter te leren kennen. 

4.Via onze ICM Stands op de Pasar Malams van Istimewa-events kan U altijd nog eens met uw globale vragen komen.

ls potentiële koper / koper kan U zich inschrijven via ICM Online bij < Inschrijven > of mailen naar Schwab@icm-online.nl. De kosten bedraagt 475 euro per jaar. Voor zich spreekt dat de opzet van dergelijke organisatie met alle benodigde ICT infrastructuur niet kosteloos kan zijn.

Bij de inschrijving van het project (nemen van een optie) of de koop wordt dit bedrag in mindering gebracht.

Meer informatie op www.icm-online.nl onder de rubriek ICM Bali Home Vision.

Email info@icm-online.nl direct schwab@icm-online.nl Whatsapp 06 37 2824 33

 
 
Lees verder…

Wij staan met ICM Bali op de Pasars van Istimewa - events.

10962845855?profile=RESIZE_710x
 
 
Zijn nu al 6 van verkocht van type 54 en 2 van Type 80.
 
Bij 20 woningen wordt begonnen met het project Residentie DeasYanti -1 , dus met het bouwen van de woningen type 54 en type 80 bij Tabanan op Bali (Indonesie) . Wij doen zaken met BCA  en RaboBank. Het staat U vrij om met uw eigen bank zaken te doen! 
 
Wij staan met ICM Bali Home Vision op de pasars van Istimewa - events waar U zich kan inschrijven voor dit project Residentie DeasYanti  - 1.
- 24, 25 en 26 februari Expo Greater Amsterdam
- 4 en 5 maart Broodjes fabriek Rijswijk
- 17, 18 en 19 maart Ijsselhallen Zwolle
- 7 - 10 april Ahoy in Zwolle
 
Of Schwab@ICM-online.nl 

 

Lees verder…

Ruim 932 bezoekers hebben Bali Flyer meegenomen

Ruim 932 bezoekers hebben Bali Flyer meegenomen

10953663271?profile=RESIZE_710x

 

 

Daisy Bos-Amiot wist je dat er totaal ruim 932 bezoekers uit eigen beweging de ICM Bali Home Vison flyer hebben meegenomen naar huis !  Ruim 71 hebben een intake gesprek met mij gehad.  Op papier zijn 9 woningen verkocht van het type 54 en type 80. Moet wel zeggen was het resultaat op vier beurzen (Pasar Malams), en ben verkopen nog steeds niet verleerd.  De Pasar Malams was een probeersel, want in principe zou je op de woningbeurzen moeten staan  De naam Bali is emotioneel beladen, is al een reclame op zicht. 

Meest uiteenlopende verhalen; van onverwachtse hoek collega standhouders hadden belangstelling, Jonge lui voor hun pensioen, investeerders . dan kopers niet 1 huis maar gelijk 3.  Bizarre verhalen,  nu nog de realisatie !

Op 11 februari eerste presentatie in Leiden  bij Peter van Kelapa Mudaer zijn nog enkele plekken !  Voor de uitnodiging mail naar schwab@icm-online.nl

 

 

 

Lees verder…

Rudy & Trees lintje van Willem Alexander

Rudy & Trees lintje van Willem Alexande

10953644273?profile=RESIZE_710x

Wie kennen Rudy & Trees niet ? 

 Op de dansvloer veel bekijks van hun verrichtingen. Van de IndoRock dansen, boeken over leven  in Indonesie, en albumboeken over  de Indo muziek.  Rudy de man die voor ICM de banners  ontwerpt en maakt.

Oktober 2022  Jl. het grote feest van Trees & Trudy, zij vierden namelijk  hun  60 wedding anneversary  en ontvingen lintje van Willem Alexander,  en ook nog de oudste actieve leden van ICM !

Spontaan kwamen  uit alle hoeken de Indo Muzikanten om dit feest te vieren, namen plaats op het podium de 1 naar de andere, en harmonisch verliep alles, dat zonder repeteren.   Was een genot om dit te mogen meemaken. Voor deze bijzondere gelegenheid heb ik met de band  gezongen samen met Harry Severien een paar nummers. De overheerlijk catering van Kelapa muda (Peter), niets ontbrak. 

Helaas,  Astrid en ik hebben de 60 niet gehaald, waren op weg ...... hadden wij ook een lintje gehad.  Maar van harte gegund Rudy en Trees en tot de vele aanstaande Passar Malams.  Te beginnen in Rijswijk met tegenover ons Monica en James. 

 

Lees verder…

Blog Topics by Tags

Monthly Archives