Alle berichten (4)

Sorteer op

Mijn herinneringen aan mijn vrouw R.I.P. Wanda Astrid Rosalind Schwab - Hardy (Pitty)

10897426467?profile=originalhttp://www.condoleance.nl/17930/wanda-astrid-rosalind--schwab---hardy.html

Voor mij was ze unieke, mooi, prachtige vrouw. Hopen maar dat ze "boven" geen ander heeft, ze had veel stille aanbidders in haar turbulente leven. Een vrouw met een gouden hart, die veel liefde gaf, niets was haar te veel, en alles wat ze had deelde ze met anderen.

Ik, Ferry,

heb haar eigenschappen  met de jaren overgenomen, daarom 20 jaar ICM, daarom Knil betalingen, daarom traktaat van Wassenaar. Astrid steunde mij voor 400 % met alles, een vrouw op duizenden, met een kaarslichtje te vinden. Blij dat ik mijn leven 58 jaar met haar mocht delen.

Minder belangrijk , was zeer welgesteld in de republiek Indonesie, hier alles weer opgepakt van de grond af, en ze was weer vermogend, dat trots en ijdel als ze was

Net als ik was zijn een bersiapkind, periode 1947 - 1962, rijkdom gekend in de republiek, wel met een "dreiging", op stel en sprong het land uitgezet, per vliegtuig richting Bangkok, en zo in Nederland.  Zij  werd opgevangen in contractpensioen Kastjanje Oord in de Steeg, en moesten in boerenschuur slapen. Van rijk leven naar armoedig leven. De vader heeft alle  bezittingen zijn huis, auto's  en de onderneming Technico verloren, en Soekarno betaalde juist Nederland om dit te compenseren !

Astrid (Pitty) de oudste van 12, werd hun moeder. Net als de vele bersiap kinderen, moest ook zij de moeder rol overnemen. Dat bleef ze doen ondanks ze al met mij was getrouwd.

Bij mevr. Astrid- Schwab Hardy later thuis , altijd een open huis ,,,,,, vrienden/kennissen konden altijd mee eten, een vrouw uit duizenden, zij was ook bij fam. F.Schwab de drijfveer om het hoogste wat je maar kan bereiken. Zo kende  ons familiebedrijf Fastware  uiteindelijk alleen  Multinationals als opdrachtgevers, en diende top accountancy tot ons te wenden als het om Internationale oplossingen. 

Ik en mijn drie zonen hebben hiervan ons voordeel  meegedaan, dat Astrid en mijn persoon  nu trots zijn  nu mijn zonen  wat ze hebben bereikt, met heel veel personeel in hun bedrijven.  Ja wat moet je dan nog, het is Astrid en mijn bloed die door hun Indische aderen stromen. 

Astrid, wij als bersiap kinderen, waar de Overheid 58 jaar de andere kant uit keek, zijn er sterker er uitgekomen.

Dankje wel , Astrid voor die 58 mooie en prachtige jaren dat jij mij gaf,  en velen zullen deze zelfde woorden spreken,

ik weet dat je altijd  bij mij zal zijn, let je een beetje op mij ?

Ferry Schwab sr.

Lees verder…

Introductie ACTW-66 Traktaat van Wassenaar

10897322676?profile=originalIntroductie ACTW-66, Traktaat van Wassenaar

Even kennismaken wie ACTW-66 (Actie Comité Traktaat van Wassenaar) is. 

ACTW-66 in 2015 van start gegaan, initiatiefnemer ICM, was het project gehuisvest bij de Stichting NINES.

Per 2018 is ACTW-66 dat voor heen als project onder St. NINES viel verhuisd naar een commerciële / professionele organisatie ICM Project & Events. Redenen hiertoe waren de vrijblijvendheid bij de Indische Gemeenschap, dat ze ook uitte in het financiële. Ruim 15.000 heeft de petitie getekend, slechts 28.000 euro werd aan donaties ontvangen. Daartegen over staat ruim 150.000 euro aan noodzakelijke kosten, en werkzaamheden 241.000 euro die openstaan aan declaraties. Zijn uitvoeringswerkzaamheden die de Overheid 58 jaar heeft nagelaten. Nu is bij velen bekend het traktaat bekend, en wie voerde de PR campagnes uit? Zo zijn heel wat werkjes door ACTW-66 delegatie en team achter schermen gevoerd.

ACTW-66 vormt een onderdeel van ICM Project & Events

Is een professioneel / commerciële organisatie die alles wat tijdelijk is als een projectvorm uitvoert. Het voordeel is dat dit ACTW-66 project zo weer kan worden overgenomen door derden partijen. Het gaat uiteindelijk om een Mega zaak.

Actw-66 heeft als doelstelling

Om alle gelden die de republiek Indonesië aan Nederland betaalde voor overdracht van al de bezittingen ten genoegen van de 342.000 burgers die verbleven in de periode 1947 tot 1962 dat Overheid deze gaat uitbetalen aan de rechthebbende. 

Projecteigenaar / initiatiefnemer is ICM Project & Events. Ook de ICM Indische Internetkrant is hier onder gebracht. Nieuw project in ontwikkeling is maken van documentaire over de Bersiap.

Terug naar ACTW-66.

Deze kent een delegatie.

Peggy Lesquellier (advocaat, tevens Vz. St. Bersiap compensatie), Jan Hoogendoorn (Lid van Raad van State), Jan Enoch (Advocaat), Rob Andreas( ING, vz St. Nines), en Ferry Schwab Sr. (MBA, ING, Eigenaar van ICM Project & Events. Emeritus consultant Fastware & Advisering, ).

Doelstelling om alle gelden die de republiek Indonesië aan Nederland betaalde voor overdracht van al de bezittingen ten genoegen van de 342.000 burgers die verbleven in de periode 1947 tot 1962 dat Overheid deze gaat uit betalen.

 

Onderzoek rapport.

De ACTW-66 delegatie heeft op basis van uitgevoerde onderzoeken het rapport Uitbetalen Traktaat van Wassenaar geproduceerd.  In het onderzoek was document Verdrag traktaat leidend. Deze is door de uitgever Calbona in boekvorm uitgebracht, kost 50 Euro.

Bronnen Indonesië, VN en VS

Later ontving ICM redactie essentiële bronnen vanuit de republiek Indonesië, VN en VS, Hieruit blijkt dat boven het 700 miljoen, nog eens 4,5 miljard werd betaal aan Min. Financiën van Wobe Hoekstra,

Communicatie.

Via ICM is ludiek gecommuniceerd naar de bewindvoeders en leden van de Tweede Kamer, onder andere werd persoonlijk de president van de republiek Indonesië gesproken, en het rapport overhandigd.  Zijn Minister van Buitenlandse bij monde van IBu Retno, beloofde ACTW-66 te steunen in de vorm van een getuige indien de NL Staat wordt gedagvaardigd.

 

Lopende acties.

  1.  Verzamelen van ACTW-66 + verhalen, tot 24 september.  De opdracht wordt door ICM Project ^Events aan Liesbeth Zegveld verstrekt.  Deze luidt: " Haalbaarheid onderzoek op het welslagen van het proces tegen de NL Staat, hierbij worden als bewijslast alle ingezamelde ACTW-66 formulieren + verhalen. 
  2. ICM heeft akkoord gekregen om het rapport aan de fractie voorzitters van de Tweede Kamer te overhandigen, en hopen dat wordt uitgenodigd om het rapport toe te lichten aan onze Volksvertegenwoordigers, dus onze strijders. 
  3. Met Stef Blok is diverse pogingen gedaan om in gesprek te gaan over het andere onderdeel van het traktaat namelijk de betrekkingen met de Republiek, inmiddels zijn er al 7 ambtenaren van het Directoraat voor de trein geworpen. Iedere keer had Schwab gelijk en de collega's zetten zichzelf opzij.
  4. Petitie aanbieding, ruim 15.000 plus het rapport zal aan Stef Blok worden aangeboden.

 

Met uw eenmalige ACTW-66 bijdrage doet U automatisch mee met onze claimorganisatie ACTW-66, die weer wordt ondersteund door ICM, de Indische Internetkrant sinds 1999,  

 

Inschrijven voor deelname ACTW-66 claimorganisatie klik https://icmonline.ning.com/main/authorization/signUp?

 

Als U klachten heeft meldt het ons, vertel het anders door aan die 2 miljoen Indo's want zij zijn mogelijk de erfgenamen, er rust erfrecht altijd op onze bezittingen.

  
Met vriendelijke groet, 

F.Schwab Sr.

Lees verder…

ICM NIEUWSBRIEF 16 september 2020

Mijn herinneringen aan mijn vrouw R.I.P. Wanda Astrid Rosalind Schwab - Hardy (Pitty)

10897426467?profile=original

Voor mij was ze unieke, mooi, prachtige vrouw. Hopen maar dat ze "boven" geen ander heeft, ze had veel stille aanbidders in haar turbulente leven. Een vrouw met een gouden hart, die veel liefde gaf, niets was haar te veel, en alles wat ze had deelde ze met anderen.

Ik, Ferry,

heb haar eigenschappen  met de jaren overgenomen, daarom 20 jaar ICM, daarom Knil betalingen, daarom traktaat van Wassenaar. Astrid steunde mij voor 400 % met alles, een vrouw op duizenden, met een kaarslichtje…

Doorgaan

Door mij geplaatst op 16 September 2020 om 0.02

Nieuwsbrief Pasar Malam Istimewa

10897426872?profile=original

 10897427492?profile=original

Beste…

Doorgaan

Door mij geplaatst op 12 September 2020 om 20.30 — 1 commentaar

In memoriam - - Astrid Rosalind Hardy, echtgenote van Ferry Schwab

In memoriam -  Wanda Astrid Rosalind Hardy, echtgenote van Ferry Schwab

10897425087?profile=original

Ter herinnering aan Astrid  Schwab-Hardy (Pitty )  27 februari 1947  -  21 augustus 2020

                        

Verdrietig maar vooral dankbaar voor alles wat zij ons gegeven heeft, voor alle dierbare momenten die wij hebben gedeeld, moeten wij afscheid nemen van mijn…

Doorgaan

Door mij geplaatst op 9 September 2020 om 20.33

De AD kopt - Zwolse Pasar Malam als voorbeeld voor andere evenementen: ‘Anders dan anders maar blij dat we weer mogen’

Zwolse Pasar Malam als voorbeeld voor andere evenementen: ‘Anders dan anders maar blij dat we weer mogen’

10897425888?profile=original

Bron: AD van 9 september 2020

Na twee keer afgelasten vanwege het coronavirus kon de Pasar Malam in de IJsselhallen dit weekeinde - op aangepaste wijze- wel doorgaan. Niet zoals in voorgaande jaren in één hal, maar verspreid over het hele IJsselhallen complex, met looproutes, gangpaden van zes meter breed én een verbod op dansen. ,,Het is anders dan anders, maar we zijn allang blij dat we weer mogen’’, zegt Patrick de Klerk vanachter een van de vele kramen.…Doorgaan
Lees verder…

Zwolse Pasar Malam als voorbeeld voor andere evenementen: ‘Anders dan anders maar blij dat we weer mogen’

10897425888?profile=original

Bron: AD van 9 september 2020

Na twee keer afgelasten vanwege het coronavirus kon de Pasar Malam in de IJsselhallen dit weekeinde - op aangepaste wijze- wel doorgaan. Niet zoals in voorgaande jaren in één hal, maar verspreid over het hele IJsselhallen complex, met looproutes, gangpaden van zes meter breed én een verbod op dansen. ,,Het is anders dan anders, maar we zijn allang blij dat we weer mogen’’, zegt Patrick de Klerk vanachter een van de vele kramen.Lees verder…

Blog Topics by Tags

Monthly Archives