Mijn herinneringen aan mijn vrouw R.I.P. Wanda Astrid Rosalind Schwab - Hardy (Pitty)

10897426467?profile=originalhttp://www.condoleance.nl/17930/wanda-astrid-rosalind--schwab---hardy.html

Voor mij was ze unieke, mooi, prachtige vrouw. Hopen maar dat ze "boven" geen ander heeft, ze had veel stille aanbidders in haar turbulente leven. Een vrouw met een gouden hart, die veel liefde gaf, niets was haar te veel, en alles wat ze had deelde ze met anderen.

Ik, Ferry,

heb haar eigenschappen  met de jaren overgenomen, daarom 20 jaar ICM, daarom Knil betalingen, daarom traktaat van Wassenaar. Astrid steunde mij voor 400 % met alles, een vrouw op duizenden, met een kaarslichtje te vinden. Blij dat ik mijn leven 58 jaar met haar mocht delen.

Minder belangrijk , was zeer welgesteld in de republiek Indonesie, hier alles weer opgepakt van de grond af, en ze was weer vermogend, dat trots en ijdel als ze was

Net als ik was zijn een bersiapkind, periode 1947 - 1962, rijkdom gekend in de republiek, wel met een "dreiging", op stel en sprong het land uitgezet, per vliegtuig richting Bangkok, en zo in Nederland.  Zij  werd opgevangen in contractpensioen Kastjanje Oord in de Steeg, en moesten in boerenschuur slapen. Van rijk leven naar armoedig leven. De vader heeft alle  bezittingen zijn huis, auto's  en de onderneming Technico verloren, en Soekarno betaalde juist Nederland om dit te compenseren !

Astrid (Pitty) de oudste van 12, werd hun moeder. Net als de vele bersiap kinderen, moest ook zij de moeder rol overnemen. Dat bleef ze doen ondanks ze al met mij was getrouwd.

Bij mevr. Astrid- Schwab Hardy later thuis , altijd een open huis ,,,,,, vrienden/kennissen konden altijd mee eten, een vrouw uit duizenden, zij was ook bij fam. F.Schwab de drijfveer om het hoogste wat je maar kan bereiken. Zo kende  ons familiebedrijf Fastware  uiteindelijk alleen  Multinationals als opdrachtgevers, en diende top accountancy tot ons te wenden als het om Internationale oplossingen. 

Ik en mijn drie zonen hebben hiervan ons voordeel  meegedaan, dat Astrid en mijn persoon  nu trots zijn  nu mijn zonen  wat ze hebben bereikt, met heel veel personeel in hun bedrijven.  Ja wat moet je dan nog, het is Astrid en mijn bloed die door hun Indische aderen stromen. 

Astrid, wij als bersiap kinderen, waar de Overheid 58 jaar de andere kant uit keek, zijn er sterker er uitgekomen.

Dankje wel , Astrid voor die 58 mooie en prachtige jaren dat jij mij gaf,  en velen zullen deze zelfde woorden spreken,

ik weet dat je altijd  bij mij zal zijn, let je een beetje op mij ?

Ferry Schwab sr.

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Opmerkingen

 • Lieve Pitty, meisje uit Semarang, daar begon het allemaal. Heerlijke tijden hebben we daar beleefd. Spelen, vele uitstapjes met onze wederzijdse ouders. Herinneringen diep verankerd in ons hart met velen in de familie. Je mooie stem, je manier van kijken en liefdevolle aandacht naar een ieder toe staan mij, ons altijd bij. Je bent nu begonnen aan je grote kosmische reis naar velen met wie je verbonden bent. We dragen jou lieve Pitty voor altijd in ons hart.
  Lieve Ferry en familie, alle Liefde, Licht en Kracht bij het heengaan van jullie geliefde Pitty. 

 • Heb je afscheiddienst vanmorgen vroeg voor de derde keer bekeken dankzij Ferry heb ik USB stick gekregen en zus het doet nog vreselijk pijn. Er zijn nog zoveel dingen wat ik je wil zeggen maar helaas kan niet meer, dus doe ik het toch zonder dat jij erbij bent. Ik hoop dat je mij nog hoort. Dat je ergens daar boven mij hoort !
  Ik mis je.
  Liefs Jankrik 

 • Nu ruim 2 maanden geleden dat je bent heen gegaan.

  Ik mis je mooie mams.

  Je oudste zoon 

 • 314

Dit antwoord is verwijderd.

Blog Topics by Tags

Monthly Archives