Alle berichten (40)

Sorteer op


Hierboven een foto van de Line Dance in de avond uren in het BeniKaktus Hotel.


Met de eigen talen kunnen wij vaak moeilijk met elkaar communiceren, maar met dansen, muziek en vooral met line dance kunnen wij met elkaar goed communiceren.
Dit ervaar ik in de periode van 19 t/m. 26 maart 2010 in Benidorm.
Belgen, Duitsers, Engelsen, Fransen, Hollanders, Indo's, Italianen, Spanjaarden etcetera gingen broederlijk met elkaar samen gezellig de line dance doen.
Terwijl op sommige Indo's sites in Nederland menige Indo's met elkaar over onbenullige dingen bakeleien,
gaan de mensen van allerlei soorten nationaliteiten
s'avonds gezellig samen eten, samen drinken, samen dansen en line dansen.
Overdag gingen deze mensen meestal langs de boulevard wandelen of aan het strand liggen of een boek zitten lezen, etcetera, etcetera.
Op het Levante Strand in Benidrom is er een Strand-Bibliotheek,
er zijn voldoende stoelen en bijpassende tafels voor mensen die boeken willen lezen of strand dammen of strand schaken willen doen.
Wat mij opviel zijn er overal veel oudere mensen die wandelen en fietsen, niet alleen langs de boulevard maar ook buiten de stad Benidorm, terwijl daar is het heuvels en dalen. Het is net alsof deze oudere mensen in Nederland met hun gezondheid mankeren en in Benidorm kunnen deze oudere mensen bijna alles.
Misschien komt het door het klimaat en door de leefstijl in Benidorm.
Benidorm is bijna net als op Java,....
Op Java zijn er veel steden omgeven door bergen, gebergte of heuvels en ook ook zijn er steden die aan de ene kant boulevard en stranden zijn terwijl aan de andere kant zijn bergen, gebergte en heuvels.
Mensen die in de omgeving van Puncak(Poentjak), Bandung(Bandoeng), Lembang, Cianjur(TjieAnjoer) etcetera in West-Java;
of in Oost-Java op Batu, Lawang, Malang etcetera geweest zijn weten het wel wat ik hierboven allemaal omschreven heb.

Ik heb zo de indruk dat Benidorm heel erg geschikt is
voor alle Indo's en Indiegangers die niet kunnen(medische redenen of financiële redenen)
of niet willen(slechte Japanse Bezetting en Bersiap periode herinneringen) naar Indonesia op vakantie gaan.
Naar Indonesia is het circa 16 uur vliegen,
terwijl naar Benidorm alleen maar tussen 2 en 3 uur vliegen.

Met de auto is ook mogelijk in 3 of 4 dagen.

Ik adviseer alle Indo's en Indiegangers die naar Indonesia op vakantie willen gaan
maar niet kunnen of niet willen, toch maar even proberen om naar Benidorm te gaan.
De taal is ook geen probleem, met een beetje Duits en een beetje Engels en ondersteunt door gebaren kom je wel ver in Benidorm. In sommige locaties kunnen de mensen in het Nederlands op hun manier communiceren.
Mijn naam wordt nooit goed uitgesproken:
in Indonesia ben ik Mister of Pak Ping en in Benidorm ben ik Senor(Siegnjour) Bing.
In Indonesia kunnen de meeste mensen geen V uitspreken, zo ook in Benidorm kunnen menige mensen geen V uitspreken.

Het is echt gezellig in Benidorm en omgeving.
Het ontbijt is lekker heel anders dan in Holland.
Na het ontbijt even uitrusten daarna als je wil kan je overal naar toe
of in het hotel blijven en meedoen met de Line Dance inplaats van de saaie ochtend gymnastiek in Holland.
Er is een begeleiding door een Spaanse schoonheid met prachtige lange zwart haar en mooie ronde grote ogen.
Deze Line Dance Begeleidster noemde mij ook Senor(Siegnjour) Bing.
Ze zeide regelmatig: "Please look at Senor Bing..!!...And try to dance as Senor Bing, please...!!!"

Ik heb eenmaal een gemakkelijke naam voor de Spanjaarden.

Hierboven is een foto Line Dance leren inplaats van het ochtend gymnastiek.
Veel mensen vinden in Holland het ochtend gymnastiek niets aan,

maar de ochtend-lessen Line Dance in Benidorm vinden veel mensen jong en oud toch wel gezellig.

Veel soorten garnalen, vis, fruit en groenten
en ook allerlei soorten vlees, kip etcetera.....dat is het lekker eten in Benidorm.
Gewoon zelf scheppen wat je wil eten.
Er komen veel Hollanders en Indo's in Benidorm,
maar er wonen ook veel Hollanders en Indo's in Benidorm.
Deze wonen permanent(voor altijd) of elk jaar voor 3 maanden of half jaar.

s'avonds en s'nachts ziet de boulevard en Levante strand zo uit.
Deze foto is opgenomen vanuit onze balkon in het BeniKaktus Hotel op de 8ste etage.

In Benidorm is het geen dag of avond voorbij zonder lekker eten en drinken en Line Dance.

Het is echt iets voor de Webmaster Wil & Friends om met hun Line Dance in Benidorm te gaan showen.Indo's en geen Indos probeer eens om naar Benidorm op vakantie te gaan,
het is daar bijna net als op Java.

Het klimaat en de temperaturen in Benidorm zijn goed voor de
Belgen, Duitsers, Engelsen, Fransen, Hollanders, Indo's etcetera, etcetera.


Hasta Lavista = Sampai Lain Kali = Tot de Volgende keer(Tot Ziens)
Saludos = Salam = Saluut = Gegroet.
Dinsdag 30 maart 2010,
Ben Vnk.
Lees verder…

nieuwsbrief van de Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum

Maandelijkse uitgave | Jaargang 2, nr. 3 (Maart 2010) | Redactie: Hans Vogelsang

Dit is de digitale nieuwsbrief van de Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum, die u maandelijks toegezonden krijgt. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen betreffende ons toekomstige Indisch Centrum. Verder zullen wij u wijzen op nieuwe items op onze website en andere bijzondere zaken binnen de Indische gemeenschap.

De redactie zoekt correspondenten

Overal in Nederland en ook in Vlaanderen worden evenementen, voorstellingen en andere zaken georganiseerd, die verband houden met de Indische sfeer. De redactie van deze Nieuwsbrief kan natuurlijk onmogelijk van alles op de hoogte zijn en daarom hebben wij OGEN en OREN nodig. Voor onze rubriek AGENDA hebben wij feiten nodig betreffende bijzondere Indische gebeurtenissen, zoals Pasars en dan niet alleen de gebruikelijke, maar ook de kleine door verenigingen georganiseerde (mini)pasars, kunstexposities van Indische kunstenaars, toneel- en theatervoorstellingen, jubilea, filmvoorstellingen, bijzondere kumpulans, dansavonden, tante Toetie is 100 jaar geworden, enz. enz. Kortom, alles wat de moeite waard is om in deze Nieuwsbrief te vermelden. Let u daarbij wel op de belangrijke gegevens, zoals: datum, naam evenement, locatie, openingstijden, toegangsprijzen, reservering kaarten, E-mail of webadres organisatie en eventueel een korte omschrijving van de gebeurtenis. Ook zouden wij het erg leuk vinden indien u, als u ergens geweest bent, er een kort verslagje van wilt schrijven. Dus een soort CORRESPONDENTSCHAP. Dit alles om onze AGENDA (voor Nieuwsbrief en Website) en daarmee ook de informatie naar de lezers toe te completeren met een selectie van Indische items uit heel Nederland en Vlaanderen. Alvast bedankt voor uw medewerking.


(advertentie)
V R I J W I L L I G E R S G E V R A A G D
Het bestuur van het Nederlands Indisch Cultureel Centrum zoekt vrijwilligers die bereid zijn om zich in de toekomst in te zetten voor het centrum in algemene dienst of voor activiteiten in het bijzonder. Bekijkt u onze activiteitenpagina eens. Wie weet is er wel een activiteit bij waarvan u het leuk vindt om u als medewerker voor in te zetten. Misschien heeft u zelf wel een fantastisch idee voor een activiteit. Laat het ons weten. Inlichting via E-mail: info@indisch-centrum-denhaag.nl of hans-vogelsang@hotmail.com


Pasar Malam Indonesia
In onze vorige editie lieten we u al kennismaken met de Pasar Malam Indonesia, die van 1 t/m 5 april 2010 gehouden wordt op het Malieveld in Den Haag. Inmiddels weten we wat meer over het hoe en wat van deze door de Indonesische ambassade georganiseerde Pasar. Niet alleen wordt er gedurende vier dagen gestreden om de “Miss Indonesisch” titel met de finale op dag vijf; ook is er een Indonesische rijsttafel van maar liefst 100 meter gepland. De prijzen voor het eten en dergelijke wil men scherp houden: “De tijden dat je voor een hapje rijst een tientje moet betalen, zijn voorbij…..” aldus de Indonesische Ambassade. De openingstijden zijn: van 10.00 tot 21.00 uur. De entree is € 5,00. Een mooie geste is, dat de Ambassade heeft beslist dat Veteranen gratis toegang hebben. Verder moeten we nog iets rechtzetten. In onze vorige editie citeerden wij een bron die aangaf dat er geen Indonesië paviljoen zou zijn op de Tong Tong Fair, maar dit is zeker wel het geval. Wij zullen in ieder geval deze Pasar Malam bezoeken, ook om het Nederlands Indisch Cultureel Centrum te promoten en bij zoveel mogelijk mensen te lobbyen. Ik hoop er vele van onze lezers en relaties te mogen ontmoeten. Onze secretaris en ikzelf zullen herkenbaar zijn aan een badge met naam en logo van de Stichting. Graag tot ziens.


Herdenking 60 jaar immigranten / repatrianten
Al jarenlang wordt er binnen de Indische gemeenschap gesproken over het feit dat nagenoeg niemand aandacht schenkt aan de grote uittocht van Indische en Molukse mensen vanuit Indonesië naar Nederland. Deze dramatische en traumatische gebeurtenis heeft nog steeds een grote invloed op onze samenleving. Nooit mag vergeten worden welke enorme impact het heeft gehad op een groep van enkele honderdduizenden mensen die gedwongen door de omstandigheden van hun roots werden losgerukt en hun toekomst in een voor hen vreemd land moesten zoeken. Een dergelijk omvangrijke volksverhuizing heeft op deze wereld sinds de teloorgang van het Romeinse Rijk eigenlijk niet meer plaatsgevonden. De woorden van Tjalie Robinson: “omdat wij geleefd hebben en nog steeds bestaan…..” zeggen alles over dit drama in de Indische geschiedenis.
Het is een ongelooflijk raadsel waarom in Nederland het onderwijs zich op het gebied van de 2e Wereldoorlog toespitst op de Europese situatie en er vrijwel met geen woord gesproken wordt over de oorlog in Zuid Oost Azië en zeker niet op het Nederlands Indische grondgebied. Het geeft de schijn alsof Nederland het koloniale verleden liefst onder het vloerkleed wil schoffelen, met uitzondering van de Nationale Herdenking voor de slachtoffers van de Japanse bezetting, die op 15 augustus gehouden wordt. En hiervoor heeft de Indische gemeenschap tientallen jaren moeten soebatten.
Maar met de capitulatie van Japan was de ellende in Nederlands Indië nog lang niet afgelopen. Het einde van de oorlog luidde een ander drama in, namelijk je “tanah tumpah darah” (geboorteplaats waar je je bloed hebt vergoten) te moeten verlaten en een “nieuw leven” te beginnen in een voor velen vreemd land met een heel andere cultuur, nu zo’n 60 jaar geleden. Waarom dan nu pas een herdenking? Ach, misschien heeft het er mee te maken dat er nu eindelijk iemand op het idee komt om een poging te wagen eens en voor al af te rekenen met: “Sudah, pukul terus”, hetgeen zoveel betekent als: “Laat maar, niet zeuren maar doorgaan”. Sommigen neigen het nu nog steeds “vanzelfsprekend” te vinden dat wij zijn zoals wij zijn, maar het is ook na 60 jaar beslist geen luxe om stil te staan bij het feit dat het een traumatische ervaring was en voor velen nog steeds is.
De herdenking 60 jaar immigranten / repatrianten wordt gehouden op 1 en 2 mei 2010 en beoogt een ode te zijn aan onze voorouders en onze roots. Volgens “traditioneel” oosters gebruik zal deze herdenking gepaard gaan met eten, drinken en vooral de herkenbare muziek die vertolkt zal worden door artiesten van de 1e tot en met de 5e generatie uit de Indische en Molukse samenleving. Als klap op de vuurpijl wordt er een gelegenheidsband in het leven geroepen, de INDO-ROCK REVIVAL BAND. Hiervoor zijn onder andere benaderd: Benny Poetiray, Dolf de Vries, Edo Hartsteen, Eddy Chatelin, Dolf von Caspel, Fred Theuvenet, Hans Bax, Harry Koster, Reggy Tielman, Robby Latuperisa, Simon Titaley, Theo Souisay en vele andere Indo-Rock legendes uit de 60er jaren. Welke artiesten uiteindelijk aan deze gelegenheidsformatie zullen deelnemen, blijft voor de bezoekers een verrassing. Daarnaast zal op beide dagen een keur aan artiesten deze unieke muzikanten reünie completeren. Op 1 mei zijn dat: George McCrea, Massada, Mr. Showband, The Entertainers, The Rollers Revival Band en de Indo-Rock Revival Band. Op 2 mei maken Andres, George McCrea, Indo-Rock Revival Band, JF Selection, Straight, Tea for Texas en de Sky Devils hun opwachting. De herdenking 60 jaar immigranten / repatrianten wordt gehouden in de Koloszaal in Raamsdonkveer. Zie voor meer details de AGENDA. De presentatie van beide dagen is in handen van Gerda Krastel en de initiatiefneemster Maureen ten Hoorn.


Schaamte en onschuld
Eind april verschijnt het boek “Schaamte en onschuld” van Hilde Janssen. Het gaat over de zoektocht naar het verdrongen oorlogsverleden van troostmeisjes in Indonesië. De auteur ging meer dan 60 jaar later op zoek naar de slachtoffers, maar het taboe over de gedwongen prostitutie door de Japanse bezetters blijft hardnekkig. Het verhaal wordt ondersteund door vijfentwintig krachtige portretfoto’s van de hand van fotograaf Jan Banning, die in de Kunsthal in Rotterdam zijn tentoongesteld. De geïnterviewde vrouwen, nu allen hoogbejaard, vertellen hoe ze onder dwang of met valse beloften van de straat zijn geplukt, thuis opgepakt of door dorpshoofden werden opgeroepen om systematisch verkracht te worden. Indringende levensverhalen van vrouwen voor wie de oorlog nooit is opgehouden. Paperback, 240 pagina’s, auteur Hilde Janssen met 25 foto’s van Jan Banning, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, prijs: € 16,95.
www.indisch-centrum-denhaag.nl


(advertentie)
“Aanpassen”, een project van Nasi Idjo
Het project “Aanpassen” omvat een tentoonstelling, een boek en een DVD. Aan de hand van thema’s als identiteit,veerkracht, dromen, en integratie heeft de Indische Jongerenorganisatie Nasi Idjo een schat aan herinneringen, ervaringen en ontboezemingen aangeboord. Deze vormen de rode draad, waarmee de aanzet wordt gegeven tot een dialoog tussen drie generaties Indische mensen, maar ook voor een hernieuwde kennismaking van de autochtone Nederlanders met deze ogenschijnlijk geruisloos geïntegreerde gemeenschap. Voor meer informatie: www.nasi-idjo.nl en bekijk de trailer van de DVD op: https://www.youtube.com/watch?v=F8EoetF7uk Zie ook: Agenda.


(advertentie)


Sinds 1989 verzorgen wij vertalingen in en uit alle talen o.a. technisch, medisch, juridisch en commercieel gebied. Wij werken met gekwalificeerde en beëdigde vertalers (ook voor Bahasa), vertaling naar de moedertaal, controle door een tweede vertaler, kortom: bij ons vindt u de kwaliteit die u eist. Efficiënte werkwijze en organisatie garanderen snelheid en een redelijke prijs. Bezoek onze website en vraag vrijblijvend informatie en een offerte!
Creapro, hèt vertaalbureau dat u zorgen uit handen neemt!


Galileïstraat 18 - 2561 TE Den Haag - tel.: 070-362 05 89 (meerdere lijnen) - fax: 070-362 56 64
E-mail: creapro@worldonline.nl Website : www.creapro.myplaces.nl
Dàt is andere taal!
(Ook adverteren in deze Nieuwsbrief? Gericht bereik van maandelijks groeiend aantal abonnees. Vraag naar onze advertentietarieven)


Donaties welkom
Regelmatig bereiken ons vragen of het mogelijk is een financiële bijdrage te leveren. Uiteraard is dit mogelijk en wordt in dank aanvaard. U zult begrijpen dat ook in dit stadium onze organisatie nogal wat kosten met zich meebrengt. U kunt uw donatie storten op RABObank, rek.nr. 1292 16 836, t.n.v. N.I.C.C. te Den Haag, onder vermelding van: Donatie. Wij danken u heel hartelijk voor uw bijdrage.


A G E N D A
6 maart tot en met 5 september 2010: Tekeningen van Charles Burki. Dagelijks leven in Japanse gevangenenkampen. Locatie: Museon, Stadhouderslaan 41, 2517 HV Den Haag. In deze expositie worden tekeningen getoond van Charles Burki (1909-1994) die in het bezit zijn van het museum. Geopend: dinsdag tot en met zondag, 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties ook op maandag geopend. Toegang: kinderen t/m 3 jaar gratis; 4 t/m 11 jaar: € 4,00; volwassenen: € 8,50; 65+: € 7,00; Museumkaart geldig. De herziene uitgave van Charles Burki’s boek: Achter de kawat is verkrijgbaar.


25 maart tot en met 18 april: Aanpassen. Tentoonstelling n.a.v. boek en DVD waarin drie generaties Indische Nederlanders ieder op hun eigen wijze in beeld zijn gebracht. Het geheel is een project van de Indische Jongerenorganisatie Nasi Idjo. Locatie: Museum Twentse Welle, Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede. Geopend: di. t/m zo. 11.00 tot 17.00 uur. Toegang: volwassenen: € 7,50; jeugd 4-18 jr., 65+: € 5,00; CJP: € 4,00. Groepskorting v.a. 10 per.: € 1,00 pp. Museumkaart geldig. Audiotour (Ned. Eng. Dui. Streektaal) beschikbaar: € 2,00. Boek: Aanpassen + DVD in de Boekhandel: € 19,50.
1 t/m 5 april 2010: Pasar Malam Indonesia. Zie: artikel elders in deze Nieuwsbrief. Georganiseerd door de Ambassade van Indonesië in Nederland. Locatie: Malieveld, Den Haag. Openingstijden: 10.00 tot 21.00 uur. Toegang: € 5,00. Veteranen: gratis toegang.
9, 10 en 11 april 2010: Pasar Malam Bagus Arnhem. Georganiseerd door Flam Productions. Locatie: Rijnhal in Arnhem. Openingstijden en thema’s: 9 april, 13.00-24.00 uur: Pesta Maluku; 10 april, 1300-23.00 uur: Indo-Rock; 11 april, 12.00-20.00 uur: Country. Toegang: volwassenen: € 7,50 (vrijdagavond vanaf 18.00 uur € 8,50); 65+ € 4,00 (vrijdagmiddag 13.00-16.00 uur gratis met legitimatie); kinderen 6 t/m 12 jaar: € 4,00; kinderen jonger dan 6 jaar: gratis toegang. Bovenzaal: Indië-Soos met stands van culturele instellingen en non-profit organisaties. Verhalenvertellers, schrijvers en kunstenaars verzorgen lezingen en workshops op het culturele podium. Ruime gratis parkeergelegenheid.


23, 24 en 25 april 2010: Pasar Malam Bagus Hengelo. Georganiseerd door Flam Productions. Locatie: Expocenter in Hengelo. Openingstijden: 23 april, 13.00-24.00 uur; 24 april, 13.00-23.00 uur; 25 april, 12.00-20.00 uur. Toegang: volwassenen: € 8,00; 65+ € 4,00 (vrijdagmiddag 13.00-16.00 uur gratis met legitimatie); kinderen 6 t/m 12 jaar: € 4,00; kinderen jonger dan 6 jaar: gratis toegang. De Indische Jongerenorganisatie Nasi Idjo heeft een eigen stand en informeert op vaak ludieke en creatieve wijze de bezoekers over haar activiteiten. Op zaterdagavond presenteert Nasi Idjo een groot launge programma op het kleine podium. Zoals gebruikelijk tijdens deze Pasar Malam Bagus biedt de Alun-alun ruimte aan culturele instellingen en worden hier de culturele activiteiten en voorstellingen gehouden. Ook bij het Expocenter is ruime gratis parkeergelegenheid.

23 april t/m 29 augustus 2010: Fototentoonstelling “Troostmeisjes” van fotograaf Jan Banning. Locatie: Kunsthal, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam, Tel: 010-4400300. Opening: vrijdag 23 april om 15.00 uur. De Kunsthal is geopend: dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur.
1 mei 2010: Dansavond. Locatie: Van der Valk Hotel, Zijdeweg 54, 2245 BZ Wassenaar. Een spetterende dansavond met twee topformaties: Marabunta en Southern Feeling, waar u kunt dansen op de muziekstijlen Poco Poco, Rock & Roll, Seventies, enz. Toegang: € 14,00 (aan de zaal) en € 12,00 in de voorverkoop (Rens Borghouts: 070-3938377, Rob Lubis: 06-53350282, Arthur Brandenburg: 06-24680062). Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.
1 en 2 mei 2010: Herdenking 60 jaar immigranten / repatrianten. Zie artikel in deze Nieuwsbrief. Locatie: Koloszaal, Kasteellaan 21, 4941 XM Raamsdonkveer, Tel: 0162-521687. Toegang: om veiligheidsredenen uitsluitend 18 jaar en ouder. Op 1 mei is de kassa open: 16.00 uur, zaal open: 17,00 uur, aanvang programma: 18,00 uur, sluiting: 01,00 uur. Op 2 mei is de kassa open: 12.00 uur, zaal open: 13.00 uur, aanvang programma: 14.00 uur, sluiting: 21.00 uur. Kaarten: per dag € 10,00 (voorverkoop) en € 15.00 (aan de zaal); combiticket voor twee dagen: € 18,50 (uitsluitend in de voorverkoop). Sluitingsdatum reserveringen: 23 april 2010. S.v.p. het verschuldigde totaalbedrag overmaken op ING nr. 74 96 46 780 t.n.v. EHD ten Hoorn o.v.v. aantal personen, datum: 1 mei, 2 mei of combiticket. Reservering via Tel.nrs. 0481-377734 of 06-30575924, E-mail: e.hoorn@chello.nl of maureen.tenhoorn@gmail.com. Gereserveerde kaarten kunnen aan de kassa op naam van de betaler worden afgehaald. Na 23 april s.v.p. eerst telefonisch informeren of er nog kaarten beschikbaar zijn.


2010, jaar van Multatuli en Max Havelaar
Dit jaar is het 150 jaar geleden dat het beroemde boek Max Havelaar van Multatuli verscheen. Tevens is het 100 jaar geleden dat het Multatuli Genootschap werd opgericht. Naar aanleiding hiervan organiseert het Genootschap dit jaar vele activiteiten, zowel in Nederland als in België. Ook in deze Nieuwsbrieven zal het N.I.C.C. regelmatig aandacht schenken aan dit bijzondere jubileum.
De hertaling van Max Havelaar door Gijsbert van Es is inmiddels in iedere goede boekhandel verkrijgbaar. Het is een paperback, 319 pagina’s en de prijs is € 10,00. Bovendien wordt ter gelegenheid van 150 jaar Max Havelaar een bijzondere munt geslagen, die half mei in omloop zal worden gebracht. Er komt een verzilverde munt van € 5,00 die via de postkantoren en de agentschappen verkrijgbaar zal zijn. Voor de verzamelaars komt er een zilveren munt van € 5,00 die in cassette € 32,95 gaat kosten. Tenslotte komt er een gouden munt van € 10,00, die in een cassette het bedrag van € 277,95 moet gaan kosten. Op zondag 11 april 2010 wordt in de Openbare Bibliotheek aan het Spui 68 in Den Haag de lezing “Beste Multatuli” gehouden door Christiaan Weijts. De lezing begint om 14.00 uur; toegang is gratis en reserveren is niet noodzakelijk.
2010 wordt een bijzonder jaar, gerelateerd aan een bijzonder boek van een bijzondere schrijver. In deze rubriek zullen wij u op de hoogte houden van de activiteiten die rond dit jubileum gehouden worden. Activiteiten zoals lezingen, tentoonstellingen, festivals, studiedagen, concerten, enz. Voor actuele informatie verwijzen wij u ook naar de website: www.multatuli-museum.nl/nieuws en vooral de jubileumwebsite: www.multatuli.nu (beide websites direct te openen met Ctrl + klik)


Wilt u onze Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Stuurt u dan onze E-mail retour met de mededeling: NIEUWSBRIEF NEE. Wij zullen het heel erg jammer vinden, maar respecteren uw keuze en verwijderen uw gegevens uit ons bestand.
Heeft u onze vernieuwde website al gezien? U kijkt uw ogen uit…! Surf gauw naar: www.indisch-centrum-denhaag.nl en vergeet dan alstublieft niet ons Gastenboek te tekenen

Lees verder…


Publicatie ICM nadrukkelijk onder voorbehoud!

PROGRAMMERING PASAR MALAM INDONESIA 1 t/m 5 april a.s. op Het Malieveld in Den

zie www.indonesia.nl/pasarmalam/

Toegang € 5;

Lange rijstafel , naast vele andere specifieke specialiteiten uit de republik Indonesia.

Pakeren betaald onder het Malieveld.

Naast Indonesische groepen die speciaal uit Indonesie zijn overgekomen, en vele bekenden uit de Indische Entertainment (ICM) om te beginnen: Blue Diamond Riem de Wolff, Ais Lawa-Lata, Marabunta, The Nigtbreakers, Challence, Johhny Manuhutu ( van Massada) and friends band, en Eastern Aces band.

Met Miss Indonesische verkiezingen.

Zeker de moeite waard om een kijk je te nemen naar de eerste editie van pasar malam Indonesia georganiseerd door de Indonesische Ambassade.


Donderdag 1 April
10.30 11.15 promotion movie KBRI movie
11.20 11.50 Endang Setyawati and Sahabat Baru nostalgia/keroncong
11.55 12.05 Performance North Sumatera dans
12.10 12.40 Dini (Rukmini Salam) pop - dangdut
12.45 13.00 Pencak Silat selfdefence
13.05 14.20 Miss Indonesisch election
14.25 14.50 Pela Gandong dans
14.55 16.25 Opening + performances speach/dans
16.35 16.45 Sundari Soekotjo and Sahabat Baru keroncong
16.45 17.45 performances dans
17.25 17.55 Mid Way band (cocktail stand)
18.00 18.30 Leo Afi pop
18.35 19.20 Riem de Wolff nostalgian
19.25 19.55 Sundari Soekotjo and Sahabat Baru keroncong
20.00 20.15 Asri Ngulik Comedy Dance tari kocak
20.20 20.30 Cakalele tarian
20.35 21.00 Andre Hehanusa pop

Vrijdag 2 April
11.00 11.45 promotion movie KBRI movie
11.50 12.10 KBRI folksound band
12.15 12.25 Kembudpar RI dans
12.30 12.40 Penamplian Pemda Kutai dans
12.45 13.00 Pencak Silat selfdefence
13.05 14.20 Miss Indonesisch election
14.25 14.55 Dini (Rukmini Salam) pop-dangdut
15.00 15.10 orchestra Suara Anak2 music
15.15 15.25 performance South Sumatera dans
15.30 16.00 Robby Pattirane pop
16.05 16.15 performance North Sumatera dans
16.20 16.30 performance South Sulawesi dans
16.35 16.45 performance North Sumatera dans
16.50 17.20 Eastern Aces band
17.25 17.35 Goup Mankion Papua dans
17.40 18.05 Pela Gandong dans
18.10 18.25 Mode Show Solo cat walk
18.30 19.00 Leo Afi pop
19.05 19.15 Agustina Supardi sing/dans
19.20 19.30 performance University Diponogoro dans
19.35 20.00 Eastern Aces band
20.05 20.25 Pela Gandong music Hawaii
20.30 20.40 performance Kutai dans
20.45 20.55 performance South Sulawesi dans
21.00 21.15 performance North Sumatera dans
21.20 21.30 Tari Tor Tor dans
21.35 22.00 Andre Hehanusa pop

Zaterdag 3 April
11.00 11.45 promotion movie KBRI movie
11.55 12.15 KBRI folk sound band
12.20 12.30 performance North Sumatera dans
12.35 12.45 Penamplian Pemda Kutai dans
12.50 14.05 Miss Indonesisch election
14.10 14.35 Pela Gandong dans
14.40 14.50 performance South Sumatera dans
14.55 15.05 Djudjaro Maluku dans
15.10 15.40 Dini (Rukmini Salam) pop-dangdut
15.50 16.20 Nightbreakers band
16.25 16.45 Pela Gandong dans
16.50 17.00 performance Kutai dans
17.05 17.25 performance North Sumatera dans
17.30 17.40 Istika dans
17.45 18.15 Nightbreakers performance University Diponogoro dans
18.20 18.35 Mode Show cat walk
18.40 18.50 performance South Sumatera dans
18.55 19.25 Leo Afi pop
19.30 19.40 performance South Sulawesi dans
19.50 20.20 Robby Pattirane pop
20.25 20.35 Jaipong dans
20.35 21.10 Andre Hehanusa pop
21.20 22.00 Johhny Manuhutu and friends band

Zondag 4 April
11.00 11.45 promotion movie KBRI movie
11.55 12.20 KBRI folksound band
12.25 13.00 Dini (Rukmini Salam) pop-dangdut
13.05 14.20 Miss Indonesisch election
14.30 15.10 Richard Patisilano band
15.15 15.25 Putu Sri Aryani dans
15.30 15.45 Pencak Silat selfdefence
15.55 16.25 Challenge band
16.30 16.40 performance North Sumatera dans
16.45 17.10 Pela Gandong dans
17.15 17.30 Arena Budaya dans-modeshow
17.35 18.05 Leo Afi pop
18.10 18.40 Sundari Soekotjo keroncong
18.50 18.55 opening Indonesian Cultural night MC
18.55 19.35 cultural performances dans
19.35 19.50 Dini (Rukmini Salam) pop
19.50 20.05 Pela Gandong music hawaii
20.05 20.20 Leo Afi pop
20.20 20.50 cultural performances dans
20.50 21.05 Sundari Soekotjo keroncong
21.05 21.30 cultural performances dans
21.30 22.00 Andre Hehanusa + closing with all artists pop

Maandag 5 April
10.45 11.30 promotion movie KBRI movie
11.35 12.00 Endang Setyawati nostalgia-keroncong
12.05 12.20 Pencak Silat selfdefence
12.25 12.35 kembudpar dans
12.40 12.50 performance North Sumatera dans
12.55 13.25 Marabunta band
13.30 13.40 performance North Sumatera dans
13.45 14.15 Robby Pattirane pop
14.20 14.30 performance North Sumatera dans
14.35 15.05 Pela Gandong dans
15.10 15.40 Marabunta band
15.45 15.55 performance South Sumatera dans
16.00 16.30 Leo Afi pop
16.35 16.50 mode show catwalk
16.55 17.05 performance university Diponogoro dans
17.10 17.25 Pela Gandong music hawaii
17.30 18.45 Miss Indonesisch election
18.50 19.20 Dini Surabaya pop-dangdut
19.25 19.35 performance South Sumatera dans
19.45 19.50 performance Kutai dans
19.55 20.25 Ais Lawa-Lata nostalgia
20.30 21.00 Andre Hehanusa pop


Lees verder…

36 Miljard?????

36 miljard?

Welnee 29 miljard is de straf die de niet frauderende Nederlandse burgers krijgen opgelegd van de Nederlandse staat.

In Amerika werd in 2002/2003 in de Enron zaak levenlange gevangenisstraffen opgelegd tegen bestuurders/managers, en waar het hele consortium Arthur Anderson (accountantsbureau) naar huis werd gestuurd wereldwijd!

De burgers en de media in Nederland lijken muf te zijn geslagen en het te slikken wat hun nu werd voorgeschoteld door Wouter Bos. Lees in de eerdere columns van succesvol-implementeren, waar mega deals werden gesloten in het Old Network Boys in het bankwezen en de financiële markten.

Is Zalm niet niet de voorgeschoven post van The Old Network?

De een na de andere onderneming moet het veld ruimen, en onschuldige mensen moeten het bekopen met hun baan, en de burgers kunnen het gelach betalen - ongetwijfeld zal dit in de begroting worden opgenomen op Prinsjesdag met forse verhogingen- en de schuldige bankmanagers / bestuurders / accountants/ kunnen ook nog bonussen behouden lijkt zoals de media het nu meldt, waar de belastingbetaler fors voor zal moeten opdraaien.

Bonussen die niet zijn verdiend uit "omzetten". U leest het goed niet uit verkregen "omzetten". Maar simpel uit middelen van de rekeninghouders en van de belastingbetalers wordt weggekaapt. Is Nederland zo weggezakt dat deze manipulaties als zoete koek inslikt?

Het begint erop te lijken dat diefstal in een winkel of bankoverval niet meer lonend te zijn gezien de zware straffen die hier op berusten. Maar hoe staat het dan met de frauderende bankmanagers / bestuurders /accountants die deze ellende hebben bezorgd? Want dit is toch diefstal om gelden van cliënten toe te eigenen voor eigen geldelijk gewin? Diefstal met zware gevolgen dat velen hierdoor hun baan zien verliezen!

Ook de Overheid vindt het wel best zo het beleid van in het bankwezen en de financiële markten; Want ook diezelfde overheid is hierbij gebaat bij de opbrengsten, en wat dacht U van de zittende ministers, die heel graag bij een dergelijk bank een post willen bemannen "straks". Kijk naar Wim Kok die zat erboven op en keek ernaar, dan moet je werkelijk boter op je hoofd hebben! Zalm die nu moet ingrijpen, en als een gek saneert en dat hij vergat de schuldigen aan te spreken. En waarom geen gevangenisstraffen voor de schuldigen levenslang, kunnen deze achter de tralies genieten van hun voorgehouden bonussen?

Nederland neemt en volgt de Verenigde Staten als voorbeeld in vele gevallen.
In 2003 maakte mijn website succesvol implementeren melding van de Enron zaak; Hier werden verantwoordelijken veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen. De hele frauderende accountancy - bureau Arthur Anderson kon direct stoppen met zijn activiteiten met een personeelsbestand van 7000 mensen wereldwijd. De Enron-zaak is een model dat staat hoe accountancy, bestuurders en managers elkaar de bal toe speelden en medefrauderend, is niet anders dan de banken die hier de problemen hebben veroorzaakt. O. ja en die Arthur Anderson mensen kwamen gewoon via een achterdeur binnen bij de andere accountancy om hun praktijken weer verder voort te zetten.

Onbegrijpelijk dat de Nederlandse media niet naar Enron zaak als voorbeeld refereert, want overal zitten de voeten van de accountancy tussen de deuren van multinationale ondernemingen of ondernemingen die internationaal opereren, dus ook banken.

De Rabobank is de enige bank die als een "huis" zal blijven staan nu en altijd vanwege het toezicht op alle niveaus zodat direct bij de bron kan worden aangepakt. Ook het eigen personeel is niet te vertrouwen waar geld mee is gemoeid. Simpel het model dat toezicht in zich heeft, en waar bestuurders weer worden gestuurd door hun leden. Leden weer zijn de lokale Banken (aangesloten Banken voorheen). Hier worden de toevertrouwde middelen van hun cliënten gerespecteerd, die clientèle weer aan De Bank hebben toevertrouwd.

Het vertrouwen bij de Nederlandse burgers zal nimmer nog terugkomen. Het Nederlands recht heeft hier gefaald, sterker nog heeft de misdaad beloond met riante bonussen nu.
De hoop uitspreken dat Nederland net als de Enron case in Amerika nu handelt, dan kan ooit het vertrouwen nog terugkomen.


Op dit moment wordt aan nieuwe site van succesvol-implementeren van mij gewerkt!
Ferry Schwab

Lees verder…

Auteur Alfred Birney

Alfred Birney is een nazaat uit een voormalige kleurrijke Indische plantersfamilie en geboren in Den Haag uit een Indisch-Chinese vader en een Nederlandse moeder. Veelvuldig terugkerende thema’s in zijn literaire werk zijn vervreemding van familie, voortdurend raadselen in verband hiermee oplossen en het onvermogen tot identificatie met moederland of vaderland. Hij publiceerde tien boeken, honderden columns, verhalen, artikelen, essays, recensies, interviews en… gitaartranscripties in dagbladen, magazines en verzamelbundels. Hij was gitaardocent, columnist, journalist, recensent, editor en weblogger maar blijft voor alles de schrijver met de lange adem. Hij werkte voor Algemeen Dagblad, Amnesty International, Archipel Magazine, Bzzlletin, Cultureel Centrum ‘t Paard, De Gids, De Held, de Haagsche Courant, De Republikein, HIMA, Indisch Anders, Indisch Wetenschappelijk Instituut, Koninklijk Instituut voor Taal- Land- en Volkenkunde, Mikado Pers, Moesson, Music Maker, Het Nationale Toneel, Optima, de Pasarkrant, Rainbow Pocketboeken, Stichting Tong Tong, Sobatkrant, Transdisciplinary Theatre Gerard Mosterd, Uitgeverij Contact, Uitgeverij In de Knipscheer, Uitgeverij Meulenhoff, Uitgeverij Panda, Uitgeverij Prometheus, Valerius Pers, Uitgeverij Verloren, de Volkskrant, Vrij Nederland – Indonesia: Femina, Galang Press, Suara Merdeka, Universitas Indonesia, Yayasan Mitra Budaya Indonesia – France: Milan Presse, Le Banian (l’association franco-indonésienne Pasar Malam) – UK: Praeger (Greenwood Publishing Group).

Lees verder…

De DVD Van Indië tot Indonesië

Van Indië tot Indonesië

Over leven en werk van dichter Sitor Situmorang

Een film van John Albert Jansen

SYNOPSIS

Sitor Situmorang werd in 1924 geboren aan het Tobameer in Noord-Sumatra als zoon van een traditioneel Bataks hoofd. Zijn afstamming reikt tot in de koloniale tijd, waarin zijn vader en grootvader de legeraanvoerders waren van de koning van Sumatra in de strijd tegen de Nederlanders.

In zijn werk beschrijft Sitor zijn weg tussen drie culturen: die van de traditionele Batak-cultuur van zijn voorouders aan het Tobameer op Sumatra, de Nederlandse koloniale macht van zijn kinderjaren en het Indonesische verzet tegen de Nederlandse overheersers.

Sitor Situmorang wordt internationaal beschouwd als de belangrijkste Indonesische dichter en essayist van zijn generatie. Zijn werk is in veel talen uitgegeven.

Situmorang wordt in 1947 als beginnend journalist naar Djokjakarta gestuurd, waar hij de Indonesische leiders Hatta en Soekarno ontmoet. Daar schrijft hij zijn eerste gedichten en van die tijd dateert ook zijn vriendschap met die andere grote Indonesische schrijver Pramoedya Ananta Toer, die hij kort voor diens dood weer zal ontmoeten. Dit filmportret doet hier ondermeer verslag van.

Wanneer er ter gelegenheid van de honderdste sterfdag van de Batakse vorst plannen zijn voor de opvoering van een ‘Opera Batak’, wordt Sitor Situmorang als zoon van de belangrijkste veldoverste en neef van de Batakse vorst als eregast uitgenodigd.

Nog één keer reist de dichter terug naar zijn geboortegrond- en cultuur, waar hij in zijn poëzie steeds vaker naar teruggrijpt.

CREDITS

Scenario & regie: John Albert Jansen

Camera & montage: Ruud Monster

Geluid : Kees van der Knaap, Bert van der Dungen

Productie Indonesië: Liza N. Kunto, Misty Diansharia

DVD is te bestellen bij info@icm-online.nl

Lees verder…
Subject: FW: Mata Hari Events B.V.


Geachte heer/ mevrouw,

Bij deze willen wij ons voorstellen.

Wij van de Evenementenlijn B.V. hebben de Pasar Malam en braderieën van Mata Hari Events B.V. overgenomen.

Hans en Hedi van Kempen lopen het eerste jaar nog mee zodat alles soepel kan verlopen.

Indien u reserveringen wil doorgeven kan u kijken op onze website www.deevenementenlijn.nl maar u kan ook nog steeds op www.mataharievents.com kijken, deze website blijft open voor reserveringen.

Graag zouden wij uw boekingen zo snel mogelijk in ons bezit willen hebben, dan kunnen wij u ook tijdig bevestigen.

U kan dan nakijken of uw boekingen juist zijn verwerkt. Als dit niet het geval is dan graag spoedig reageren.

In de bijlage kan u onze overzichten vinden, hiervoor kan u ook op onze website kijken.

Wij hopen op een fijne samenwerking, en zullen daar ons uiterste best voor doen.

Met vriendelijke groeten,

Ria Weel

Lees verder…

10897232476?profile=originalHoe staat het met Indisch dossier nu?

Vol moed ging Het IP en zijn delegatie aan de gang vorig jaar. Met "Storms last never" - het IP strijdlied - ging de achterban op 28 ste oktober 2009 ten strijde op Het Plein voor het Gebouw van de Tweede Kamer. Kamerleden namen het "woord" op dit Indisch podium, en spraken hun afschuw uit hoe de Nederlandse regeringen op een rij die de Indische Gemeenschap als tweede rangsburger hebben behandeld, en hierin hun verantwoordelijkheid niet ne(a)men. Het moest nu maar eens en voor altijd worden opgelost dit Indisch dossier spraken deze Kamerleden in koor.

Er werd beloofd dat Yet Bussemaker nogmaals de NIOD - rapporten aan een onderzoek zou onderwerpen alvorens deze weer in de Tweede Kamer wordt aangeboden ter verdere behandeling. Voordien hadden alle Kamerleden unaniem geëist dat deze Indische NIOD -rapporten nogmaals door de ambtenaren van Min. VWS nader te onderzoeken. Uiteraard onder de druk van de IP delegatie, die ook nog eens het boek "Ik Beken" geschreven door de Nederlandse Journaliste ELise Lengkeek als strategisch wapen in de strijd gooide. "Ik Beken" beschreef de gruwelijkheden die de Indische Gemeenschap moest doorstaan ten tijde; van de Tweede oorlog, de overdracht, de bersiap periode en de koele ontvangst van de Indische Nederlanders in Nederland.

Vanuit de CDA, had het Indische dossier veel steun en sympathie dat Jan Peter Balkenende zich persoonlijk met deze kwestie wilde bemoeien gesteund door Jack de Vries. Bij ICM Online stond toen de barometer op 90% voor de haalbaarheid.

Tegelijkertijd zich een politieke beweging ontwikkelde;

Tekenen die al lang zichtbaar aan de horizon vertoonde met betrekking tot de houdbaarheidsdatum van Jan Peter Balkenende. Hierdoor Gert Wilders meer sympathie verworf. Diegenen die moeite hebben genomen om bij de inauguratie van het laatste kabinet Balkenende geleid door de formateur Herman Wijfels (ook een echte leider, die Rabobank met 9 miljoen klanten leidde om maar te beginnen), dat het hier om interim (tijdelijk) kabinet ging in de ogen van de partij van de Arbeid. Voor de Partij van de Arbeid waren de kaarten al geschud met aan het roer Cohen, destijds. Een echte leider die Nederland nodig heeft. Wil het CDA terugkomen dan zal de inzet van Herman Wijfels onontbeerlijk zijn. Beide heren hebben het charisma van een leider in zich, waar slechts enkele woorden nodig zijn, en niet iedere keer een val van het Kabinet. Hier heeft de Nederlandse bevolking behoefte aan dat het "vertrouwen" weer terugkomt.

Terug naar het Indisch dossier:

Nergens op het programma van de partijen staan als inzet de Indische perkara (zaak), wel de het programma met bezuinigen van die 29 miljard veroorzaakt door het bankwezen. De kans ziet eruit dat Jan Peter Balkenende dit keer niet zal gaan halen, en wanneer het Cohen of Herman Wijfels wordt is de kans ook minimaal, bovendien heeft Yet Bussemaker het Indisch dossier de rug toegekeerd door dat zij wat anders gaat doen.

Het wordt nu de 70 ste jaar dat het Indisch dossier niet wordt opgepakt door alle regeringen op een rij;

Is er nog hoop?


Het Indisch Platform is een overlegcollege van de aangesloten -, autonome belangen verenigingen, organisaties en stichtingen, verbonden aan de Indische Gemeenschap in Nederland. Het doel van het Indisch Platform is het opkomen voor en het bewaken van de rechten en de belangen van -de leden van- de aangesloten organisaties. De voorzitter van het Indisch Platform is de heer dr. ir. H.Th. Bussemaker.

Contact
Het Indisch Platform
Postbus 85747
2508 CK Den Haag
mail to: indisch.platform@pelita.nl


ICM heeft een archief van IP opgeslagen op http://Indischplatform.multiply.com

Lees verder…

Vijftig jaren geleden werd Ramona gelanceerd door twee jongens uit Driebergen - ook wel de blauwe genoemd - die in Depok zijn geboren dicht bij het voormalige Batavia - nu Jacarta (Indonesië). Wie had dit kunnen dromen in die tijd dat Ramona in keer Nederland op de wereldkaart zette met haar mega verkopen. Nee, niet het Nederlands voetbal of politiek zette Nederland op de kaart in die tijd, maar simpel een lied genaamd Ramona. Niet alleen dat Ramona Nederland in 1 keer op de kaart zette, maar ook nog eens tijdloos bleek te zijn, dat 50 jaren lang maar bleef doorklinken in Europa, Verenigde Staten, Canada, Australië, en Azië.

U raadt het al; het gaat om The Blue Diamonds Riem en Ruud de Wolff.

In die tijd werd Ramona grijs gedraaid op alle omroepen. Vorig jaar begon het al met vele plannen rond de viering van Ramona ten tijde Riem de Wolff zijn 50 jaren jubileum vierde. Viering Ramona dat is van iedereen! De aftrap voor Ramona begon al bij het Chinees Nieuwjaar waar Riem net zijn eerste stappen op Nederlands bodem zette, net terug van zijn verblijf in Singapore. Voor Riem de Wolff zal het jaar 50 jaren Ramona een zeer turbulent jaar gaan worden:

  • Optreden in het Benidorm Palace,
  • Pasar Malam Indonesia,
  • bij alle pasars van Stichting Stellar Event,
  • bij pasars van Flam Productions,
  • Sasa - Productions
  • Met Pasar Sinar zijn gesprekken gaande over 4 pasars, en 3 evenementen aansltuitend eerste arrangement reis naar Indonesie, waar Ferry Schwab thans met de productontwikkeling bezig is.

In navolging van Anneke Gronloh bij Omroep Max – waar Riem al eerder werd gevraagd om op te treden - 13 april a.s. LIVE op TV is bij Omroep MAX om 'Ramona 50 jaar'.

Een zeer turbulent bewogen druk jaar voor Riem naast dat er nieuwe ontwikkelingen staat aan te komen die Riem nu nog niet kan weten

Lees verder…

Indonesische reizen in voorbereiding in samenwerking met ICM'.

1 van de bevriende ICM relatie heeft de hulp ingeroepen voor het ontwikkelen van het product Indonesische reizen met aansluitend de promotie via Het ICM. Inmiddels is het product in zijn eind fase beland. Zoals het er nu uitziet zal de eerste reis rond september worden gerealiseerd. De planning is dat de promotie medio april van start gaat via ICM en ICM stand op de pasars.

Aangezien de eerste reis is afgestemd op 90 personen, heeft ondergetekende besloten om eerst deze exclusiviteit aan ICM lezers en ICM leden aan te bieden, alvorens tot publicatie en promotie wordt overgaan via Het ICM.

Het betref een zestien daagse reis Java - Bali .

Tijdens deze reis worden de volgende steden en bezienswaardigheden bezocht ; vertrek Amsterdam aankomst Jakarta, Jakarta, Bandung, Pangadaran, Yogyakarta, Malang, Kali Baru, Kuta Baru, Kuta, Den pasar, tot vertrek Amsterdam. Tijdens het verblijf wordt u naar bezienwaardigheden gebracht. Bijvoorbeeld in Jakarta een excursie o.a. naar Haven Sunda kelapa,Menteng buurt,Wijk Jatinegara, glodok, pasar Senen.

In de steden wordt 1 - 2 dagen verbleven op basis van logies en ontbijt. Bewust is gekozen om de maaltijden niet bij het hotel te betrekken. De ervaringen tot heden leren dat mensen zelf buiten willen eten. Daarom zal de reisleider U uitsluitend naar exclusieve restaurants brengen.

Entertainment.

Tijdens Uw verblijf wordt U geëntertaind door artiesten en groepen uit Nederland die met u meereizen o.a. Blue Diamond Riem de Wolff, Wieteke van Dort Ais Lawa-lata, Andres etc.. en bands zoals TB-Band, Marabunta etc...

Op dit moment zijn voor de eerste reis Riem de Wolff benaderd, en vinden nu besprekingen plaats. Naast Riem de Wolff is Ed Brodie benaderd. Tevens ontmoet U daar via gehouden kumpulans de Indo's daar onder motto East meets West. Op deze kumpulans kunnen mensen ervaringen met elkaar delen en voor het leggen van de contacten.

De bevriende ICM relatie heeft in Indonesië een wagenpark die ter beschikking staat van U wanneer U even alleen op verkenning wilt biedt deze reis ook die mogelijkheid.

Verdere product specificaties

Prijs € 1.490

vertrek 26 september

Vluchten per Malaysia Airways

incl.,Luchthaven belasting

overnachtingen met ontbijt

Vervoer per airconditioned touringcar

Nederlands sprekende reisleider

Incl.Entertaiment

groepen vanaf 40 personen

Heeft deze reis uw belangstelling gewekt onderstaande formulier kunt u verdere informatie verkrijgen.

Naam _______________________________________

Adres _______________________________________

Postcode ____________________________________

WPL ________________________________________

Tel. ________________________________________

Email ________________________________________

Gaarne

O Toesturen documentatie

O Wil ik boeken voor deze reis

O Overige .....................................................................

Lees verder…

Blog Topics by Tags

Monthly Archives