Alle berichten (7)

Sorteer op

Pasar Malam Istimewa Outdoor Gorinchem

11035616053?profile=RESIZE_710x

ūĚźŹūĚźęūĚź®ūĚź†ūĚźęūĚźöūĚź¶ūĚź¶ūĚźö ūĚźěūĚźß ūĚź®ūĚźĮūĚźěūĚźęūĚźĘūĚź†ūĚźě ūĚźöūĚźúūĚź≠ūĚźĘūĚźĮūĚźĘūĚź≠ūĚźěūĚźĘūĚź≠ūĚźěūĚźß
Het programma voor de Pasar Malam Istimewa Outdoor in het centrum van Gorinchem is bekend!
Benieuwd naar de overige activiteiten? Bekijk onze website!

 

Lees verder…

Bezoek president Jokowi Dodo aan Nederland

Bezoek president Jokowi Dodo aan Nederland

11033216299?profile=RESIZE_400x

Het Nederlandse Volk is nauwelijks op de hoogte als het over onze voormalige kolonie gaat. Alle voorgaande presidenten werden de toegang als formeel Staatsbezoek geweigerd door Nederland !  
Voor het eerst werd de president Jokowi toestemming verleend. Voor de redactie ICM is het om hier een prioriteit  aan te stellen voor het nieuws mede om persoonlijk met de president te spreken. Dat gebeurde ook en met de persoonlijke overhandiging ICM Persverklaring zie ICM.
ICM was de enige die een reportage maakte, de andere media was nadrukkelijk afwezig, uiteraard aangestuurd door hun redacties. Weinig respect tonen deze redacties van de omroepen en de kranten. Hier de beelden van ICM. Met dank aan r.i.p Hans de Boer (MKB) en Lilian Ploumen (Pvda).
 
Hier de enige beelden  van ICM, waar de Nederlandse media bewust nadrukkelijk afwezig waren, respectloos!
 
 
 
Lees verder…

INFORMATIE WERKING ICM WEB PORTAAL - DEEL 1.

11033190081?profile=RESIZE_710x
11033189484?profile=RESIZE_710x

INFORMATIE WERKING ICM WEB PORTAAL - DEEL 1.

Binnen  de redactie,  het team en de beheerders web portaal is besloten om per ICM Bericht zaken te belichten zodat U optimaal dagelijks gebruik kunt maken. ICM is in het verleden hierin te kort geschoten, ging vanuit dat de abonnees gewend zijn met werking van de  online web portaal als deze.  In tegenstelling tot Facebook in technische zin is het ICM niet realtime en multitasking.  Echter Facebook heeft zelf  heeft geen eigen CONTENT.  CONTENT is  het zelf schrijven van berichten (nieuws, persberichten , video's etc.) .  ICM produceert zelf content en maakt gebruik  van in technische zin van alle functionaliteiten die  NING 3.0 biedt,  en heeft een structuur van een community waar U als lid (Abonnee) deelt neemt.  De werking is conform Facebook, maar niet realtime en multi tasking(sorry voor deze technische termen).

Wist U dat ICM  voor Facebook al bestond, maar destijds gehost op MSN van Bill Cates.  MSN is overgegaan naar Facebook, die zichzelf innoverend ontwikkelt tot het realtime wat het nu is.  De basis / functionaliteit is dus MSN - Community.  Van 1999 tot 2007 zat ICM op dit platform.  Facebook is in 2006 ontstaan, hebben veel klanten van ons gekaapt. Hier wordt  mijn of meer het community gevoel geetaleerd. 

ICM Web portaal algemene werking is een Netwerk Community waar CONTENT, dus content met zijn leden (abonnees)  essentieel is om het community gevoel te ervaren en te delen, en op de hoogte blijven van de laatste actuele nieuws  (Dus Krant). Betekent ook dat leden (abonnees) met elkaar kunnen communiceren via ICM Chatroom. Tevens  hun eigen groep kunnen opzetten. Kunnen reageren op ICM Berichten of ageren, waar de redactie een luisterend oor in is (KNIL Betalingen en Traktaat van Wassenaar).

Velen op ICM Web portaal spreken over het ontvangen van de Nieuwsbrieven. Dit typeert het ICM, namelijk alles wat op ICM wordt gezet (publiceren) wordt automatisch  verzonden (Gebroadcast)  naar de Abonnees.  Met het doel dat de abonnees naar de Web portaal gaan en op de hoogte worden gesteld van de recente nieuwtjes, en kunnen reageren!

  1. Op ICM Web Portaal vindt U de volgende onderdelen : 1. Welkom pagina.  Hier vindt U de Nieuwsbrieven die recentelijk zijn gepost  middels ons ICM Bloc Actualiteiten /  overige.
  2.  Actualiteiten /  overige, vindt U alle publicaties van de afgelopen tijden. Zijn er ruim 2699. Via ICM Google machine kan betreffende artikelen, nieuws of persberichten vinden.
  3. Pasar Malams, hier kan U de agenda vinden van alle pasars van het jaar die worden georganiseerd.
  4. Maand Magazine - NICC,  is een maand blad van NICC (vergelijkbaar met de MoeSon) die allen vanaf 2012 kan vinden.  Het gehele maandblad is in PDF opgeslagen, die U zo kan downloaden en eventueel uitprinten.
  5. ICM Webshob,   hier kan U alle producten vinden; boeken, dvd's die voor 70% door ICM en ICM Partners zijn ontwikkeld.  Voorbeeld als enige  in Indoland de Pasar Malam Online Dvd.  Hier kan U bestellingen plaatsen
  6. Video's, ruim 600 geproduceerd door  het ICM Video Team (van maken van de opnamen, regievoering tot studiobewerking)  waar wij ontzettend trots op zijn.  Vele bezoekers op Facebook zien regelmatig deze video's.  ICM Video's zijn nu  te zien op  uw mobiel,   op  uw TV met  hoge kwaliteit beeld en geluid.   ICM is de enige in het Indoland die hierover beschikt.
  7. Dan op een rij hebben wij  de onderdelen  : Boek recensie, Recepten,  Pencak forum en Groepen.
  8. Last but not least :  Traktaat van Wassenaar, Politiek  en ICM BALI HOME VISION.
  9. Via de  beheerder web portaal zijn rapporten in PDF opvraagbaar. Denk aan de Indische rekeningen, NIOD rapporten , traktaat van Wassenaar en nog veel meer .......

Wij gaan  de volgende delen  in op de rubrieken afzonderlijk, puur op de techniek. 

Zodat nu weet U waarvoor ICM abonnementsgeld van 6 euro per maand vragen of 65 euro.   Ook vragen wij aan de hand van Uw account / profiel ICM om zelf uw abonnement te regelen.  Immers de datum van inschrijven van U een abonnement staat hier vermeldt.

Voor U,  een goed voornemen !  Wij doen alles eraan om U te informeren maar dit keer over de werking van ICM Web portaal.  Om te beginnen begin vandaag  op Uw mobiel  ICM te lezen, en de ICM Video's te bekijken o.a. op de Pasar Malams waar U bent geweest.  

Mooie zondag.

ICM Projcets

Ferry Schwab sr. eigenaar van web portaal ICM-Online.nl

 

ADVERTENTIE

 

11031699875?profile=RESIZE_584x

  ADVERTENTIE

 

Velen zijn trots op  ICM Web Portaal  - NING 3.0

In dit ICM Bericht behandelen de hoofd - functies die web

@ Volledig geintegereerd met Facebook.
@ ICM Google Machine die moeiteloos 18.000 artikelen  aan content beheert vanaf het jaar 2000  tot nu, die het beeld van de  Indische Gemeenschap weergeeft,
@ ICM is te lezen op Uw mobiel inclusief ICM Video's
@ Heeft zijn eigen video-kanaal met ruim 600 video's die begint bij 2000. Leuke is met alle mogelijk navigatie opties.
@ ICM Video's  zijn te casten naar Uw Televisie met kwalitatief beeld & geluid
@ Content; nieuws, poltiek, pasar malams, webshop Dvd/CD / Boeken, persberichten
@ Pasar Malam Kalender
@ ICM Groepen net als Facebook
@ Neem een kijkje op www.icm-online.nl
@ Wordt vandaag nog LID voor 6 euro in de maand
 
 

KVK - nummer 72173122   - ICM Project  -  Bank  NL35 RABO 0377 57 9491 -  Bezoek ACTW-66 ICM voor 6 euro per maand   of  65 euro per jaar op:https://icmonline.ning.com/?xg_source=msg_mes_network

Lees verder…

11031462658?profile=RESIZE_710xVelen zijn trots op  ICM Web Portaal  - NING 3.0.

@ Volledig geintegereerd met Facebook.
@ ICM Google Machine die moeiteloos 18.000 artikelen  aan content beheert vanaf het jaar 2000  tot nu, die het beeld van de  Indische Gemeenschap weergeeft,
@ ICM is te lezen op Uw mobiel inclusief ICM Video's
@ Heeft zijn eigen video-kanaal met ruim 600 video's die begint bij 2000. Leuke is met alle mogelijk navigatie opties.
@ ICM Video's  zijn te casten naar Uw Televisie met kwalitatief beeld & geluid
@ Content; nieuws, poltiek, pasar malams, webshop Dvd/CD / Boeken, persberichten
@ Pasar Malam Kalender
@ ICM Groepen net als Facebook
@ Neem een kijkje op www.icm-online.nl
@ Wordt vandaag nog LID voor 6 euro in de maand
 
 

KVK - nummer 72173122   - ICM Project  -  Bank  NL35 RABO 0377 57 9491 -  Bezoek ACTW-66 ICM voor 6 uro per maand   of  65 euro per jaar op:https://icmonline.ning.com/?xg_source=msg_mes_network

 

 
Lees verder…
 

Bestel Uw Tickets voor de voorstelling Hallo Bandoeng!

11031000452?profile=RESIZE_710x

De voorstelling Radio Kootwijk

 

Radio Kootwijk vormde sinds 1929 de basis voor gesprekken met geliefden aan de andere kant van de wereld. Mensen die dachten hun dierbare nooit meer te zullen horen, hadden plots rechtstreeks contact met Nederlands-Indi√ę. Twee werelden, zo verschillend, werden in enkele minuten verbonden door de lucht, in golven en trillingen die 12.000 km moesten overbruggen. Maar wat als de berichten door een oorlog worden verstoord? Radiostilte. Onbeantwoorde vragen blijven over.

In een vergeten ruimte tracht een telefoniste al 40 jaar lang oude verdwaalde berichten uit de ether op te vangen. Jarenlang verbindt zij de lijnen. Op zoek naar antwoorden want de tijd dringt. Ze ontvangt flarden van gesprekken van mensen die er niet meer zijn en nooit gehoord. De berichten halen het oude Indi√ę terug waar ze zo weinig van weet, want de enige overlevende die haar wat zou kunnen vertellen is haar vader. Maar hij is oud en zwijgt.

Ik heb een korte proeve kunnen maken op de locatie van Radio Kootwijk, waar de eerste telefonische contacten met Nederlands-Indi√ę hebben plaatsgevonden. Deze plek inspireerde mij tot het cre√ęren van een treffende vorm om mijn persoonlijke verhaal te kunnen vertellen.

Tekst/spel: Loulou Rhemrev     Cellist: Eva van de Poll    Pianist: Sebastiaan van Delft    Regie: Folmer Overdiep   Kostuums: Dorien de Jonge

PR & Marketing: Pricker Producties

 

Bestel Uw Tickets  Hier of ga naar http://hallobandoeng.nl/speeldata/

zaterdag 6 mei 2023 om 14.00 uur
Radio Kootwijk | (100-jarig bestaan Radio Kootwijk)

zondag 7 mei 2023 om 14.00 uur
Oosterhout | De Schelleboom

vrijdag 12 mei 2023 om 20.15 uur
Dordrecht | Schouwburg Kunstmin

zondag 28 mei 2023 om 14.00 uur
Heerlen | Schunk Glaspaleis (Stichting Waringin)

 

 

 

Lees verder…

Op¬†12 mei verschijnt bij Uitgeverij Walburg Pers:¬†¬†Over Indi√ꬆ -¬† Herinneringen aan Indonesi√ę in de koloniale tijd¬†

Frank Vermeulen

 


11030891857?profile=RESIZE_710x

 
‚ā¨ 24,99¬† ¬†Paperback, 240 pagina's¬†met portretten door fotograaf Frank Ruiter¬†ISBN¬†9789464560787

 

Veel Nederlanders hebben een persoonlijke band met Indonesi√ę. Maar paradoxaal genoeg lijken de herinneringen aan het verleden dat Indonesi√ę en Nederland delen in relatief korte tijd uit het collectieve geheugen te zijn gewist. Tegelijkertijd is er een nieuwe nieuwsgierigheid naar de kolonie Nederlands-Indi√ę ontstaan en houdt het gedeelde verleden de gemoederen in beide landen bij tijd en wijle flink bezig. Maar de geschiedenis leeft ook letterlijk, althans nog even. Een inmiddels slinkende groep mensen kan nog altijd vertellen van de geuren, de smaken, de kleuren en de mensen van de archipel. Maar ook van een samenleving die geregeerd werd door ijzeren hi√ęrarchie, vastgelegd in de wet, bepaald door huidskleur: hoe witter des te meer kansen.

Die hele koloniale spekkoek werd in 1942 vermorzeld door de Japanners. Velen ondergingen bovendien na 1945 de furie van Indonesische jongeren tijdens de Bersiap. Anderen kwamen in actie bij het laatste bloedige hoofdstuk van deze historie: de poging van Nederland om de verloren kolonie te heroveren. Frank Vermeulen sprak de afgelopen drie jaar voor NRC Handelsblad met de laatste ooggetuigen. Dit zijn hun verhalen, nu voluit verteld.

Fotograaf Frank Ruiter maakte de indringende portretten van de ge√Įnterviewden, waardoor de verhalen nog meer gaan leven.

11030892468?profile=RESIZE_710xOver auteur en fotograaf


Frank Vermeulen is journalist. Voor NRC Handelsblad was hij onder meer correspondent in Jakarta, de stad waar zijn moeder werd geboren en zijn vader als militair werd heengezonden.

 

 

 

11030892492?profile=RESIZE_710xFrank Ruiter: "Mijn portretten zijn krachtig en ogenschijnlijk eenvoudig, waarbij het karakter en de persoonlijkheid van de geportretteerde altijd leidend is." Kenmerkend voor zijn werk zijn verstilling en het gebruik van natuurlijk licht, wat bijdraagt aan het realistische karakter van zijn foto's.

Lees verder…

ACTW-66 NIEUWSBRIEF van 4 april 2023

11019912464?profile=RESIZE_180x180

ACTW-66 NIEUWSBRIEF van 4 april 2023

Het traktaat van Wassenaar zit een geruime tijd in afwachting ter verdere behandeling in de Tweede Kamer. 15 maart jl. is inmiddels een jaar geleden dat alle stukken aan de Tweede Kamer Commissie Min. BuZa werden overhandigd.

Ruim 7 jaar werk en geld zit in Traktaat van Wassenaar.

De overhandigde stukken betreffen de 15.000 handtekeningen, hoofdrapport, aanvullend rapport, onderzoek bewijsrapport en 24 persoonlijke verhalen. Vervolgens van elk 15 exemplaren. ACTW-66 delegatie met haar team hebben veel werk ingestoken en veel geld. Ruim ‚ā¨ 1 miljoen totaal. Daar tegenover werd aan donaties slechts ‚ā¨ 29.000 ontvangen van de 15.000 petitonaire, dus nog geen 0,90 cent per persoon.¬† Te denken dat er nog veel werk is te verrichten vooral inde Tweede Kamer nu. Hoe moet dit verder nu ?

Kabinet / regering willen niets betalen.

Zoals U de media heeft kunnen volgen is er nu een crisis in het Kabinet. Alle dossiers zitten muur vast. 1 ding was zeker het Kabinet, dus de regering, is niet genegen om te betalen. Signalen zijn duidelijk de schade van Groningen, Toeslagen affaire en de andere dossiers zijn hier het voorbeeld van. Het Kabinet koopt steeds tijd, tijd om op al die dossiers niet te betalen. Laat staan een  Indische zaak van 60 jaar oud, het Traktaat van ruim 30 miljard dat President Soekarno een het Kabinet Drees betaalde.

Prioritering

De brief van de voorzitter Tweede Bergkamp in antwoordt op de brief van delegatie ACT-66 meldt dat behandeling van de aanbieding geheel volgens procedures zijn verlopen  en dat de stukken op 15 maart 2022 dat ACTW-66 tijdens de debatten aan de orde zullen komen in de Tweede Kamercommissie Min. BuZa. 

De praktijk laat zien in de periodieke vergadering  van deze commissie het traktaat nu al 1 jaar niet aan de orde komt.  Waarop  ACTW-66 delegatie een  WOB brief opstelde gericht aan de 16 leden in deze commissie persoonlijk.  De WOB brief is nodig om te achterhalen waarom Traktaat niet wordt behandeld en of Vz. Mw. Bergkamp het juiste heeft verwoord. Helaas, geen 1 van deze Kamerleden laten zich controleren. Wat is er gebeurd met deze dure rapporten. 

Kamerleden lezen rapporten niet.

Het meedingen aan vraagstukken die in de samenleving spelen in de Tweede Kamer als politicus (onze Volksvertegenwoordigers) geniet de voorkeur dan misstanden die burgers aankaarten. Ook de voorzitter Reiner van Zutphen van de Ombudsman kampt met dit probleem dat ook zijn rapporten niet worden gelezen door leden van de Tweede Kamer, dit zegt al genoeg over onze Volksvertegenwoordigers die alleen met zichzelf bezig zijn.

Traktaat van Wassenaar stagneert nu.

De crisis in het Kabinet en Tweede Kamer zorgen dat er geen voortgang in de verdere ontwikkelingen zijn te boeken. Zeker nu de andere Kamers in de provincies nu voor het zeggen hebben, zoals democratie betaamt. Wel zet delegatie ACTW-66 de strijd voort.

Toch zijn er Lichtpuntjes Traktaat van Wassenaar na 7 jaar werken.

Inmiddels door gevoerde campagne een kostenpost van die Miljoen, is traktaat bij het publiek bekend, en diversie Ministeries. De stukken (alle rapporten) zitten nu  veilig  opgeborgen in de Tweede Kamer, er  kan nu niet worden gezegd "dass haben wir nicht gewusst" . Er was een familie in het zuiden die persoonlijk  delegatie kwam melden:  " Eindelijk na zestig jaar zit onze zaak in de Tweede Kamer vond dit zeer essentieel en het geld hoefde deze familie niet".  ACTW-66 is de enige die dit zo ver heeft gebracht.    Ja, misschien heeft die familie wel gelijk dat je ook zo moet zien.

Niet onbelangrijk de Politieke Partij de VVD heeft zich bij de delegatie ACTW-66 gemeld om deze zaak op te pakken  dus een meevaller op dit dossier. Het begon bij Halbe Zijlstra, Mark Harbes, Jacqueline van Hill, en Koen van het Hek. Uiteindelijk wierp Vz. Rudmer Heerema  van Tweede Kamer Commissie Min.BuZa zich op om bij de aanbieding op  15 maart 2022. Dit is nu in de handen van de VVD.  Toch noch een lichtpuntje !

U kan ons steunen om ons werk verder af te maken  door het rapport te bestellen of te doneren,

Voorzitter ACTW-66

 

 11019911086?profile=RESIZE_710x

BESTELLEN HIER DOOR REPLY EMAIL.

Naam   :     ______________________________________________________-

Adres   :     ______________________________________________________

WPL     :     ______________________________________________________

Postcode   :    ____________________________________________________

Mob.          :    ____________________________________________________

Email         :    ____________________________________________________

Exemplaren rapport traktaat       :   ____

Digitaal online versie   op Email  :  __________________

Kosten boek 50 Euro     Digitaal   15 euro 

 

 

U kan  voor het boek het bedrag van 50 euro overmaken op Raborekening NL35 RABO 0377 57 9491  t.n.v. ICM Project & Event o.v.v. boek + adres.    Of  het 15 euro  o.v.v.  online versie  opgave van uw email.

 

Namens Administratie ACTW- 66

 

Lees verder…

Blog Topics by Tags

Monthly Archives