Alle berichten (9)

Sorteer op

Alle Pasar Malams in navolging van Kermissen zijn afgelast tot september 2020

10897239863?profile=original

Met stijgende verbazing volg ik de economische ontwikkelingen ten gevolge van het coronavirus. De lockdown zorgt dat alle branches voorbij komen die verboden zijn om open te gaan; KLM, Horeca, Festival etc. Bij het programma van Jinek zag ik aan tafel twee onderscheidende branches : De Kermis en de 300 miljoen gesubsidieerde de culturele sector, voor de goede orde deze worden reeds 50 jaar volledig gesubsidieerd, het merkwaardige doet zich voorkomen, hoe zo in problemen? De branche Kermissen en de Pasar Malams ontvangen al 50 jaar geen subsidies. Alles uit eigen zakken betalen. Ten overvloede komt de culturele sector op de buis. In RTL – Boulevard, Jinek of een zondag op WNL met een klagende Albert van de Linde. Schamen moet deze sector zich t.o.v. de twee branches die 50 jaar zonder subsidie en zo'n 2 tot 4 miljoen bezoekers entertainen ! Om maar te noemen het Pasar Color Festival met ruim 100.000 bezoekers in de RAI of Tong Tong Fair met ruim 80.000 bezoeker en ook nog uitgeroepen tot het Europees culturele evenement. Wordt nu tijd voor deze twee branches.

Is voor velen al een doorn in het oog  dat al ruim 300 miljoen naar deze  culturele sector gaat .De Lockdown is nauwelijks begonnen of het bedelen oproepen beginnen al. Onze Jesse Klaver raakte overrompelt toen de Kermis exploitant aan het woord kwam dat nooit aandacht is geweest voor deze branche. Nota bene waar begon Joop van de Ende met zijn Musicals, was dit niet op de Kermis. Deze branche is seizoen gebonden. De lockdown voor de  evenementen zullen zoals het laten aanzien tot oktober van  kracht blijven.

Sluit niet uit dat dit pas weer in 2021 in beeld komt, dan noch de vraag of het wel verantwoord is. Een Pink Pop of Lowlands  met zo'n 80.000 man op elkaar. Dit zorgt voor een ongekende uitbraak van het coronavirus. Persoonlijk is mijn mening totdat er geen preventieve adequate maatregelen zijn voor dit virus zo als beschermde middelen te voorkoming van de verspreiding en nog geen vacine beschikbaar is, dient de evenementen te worden verboden.

In navolging van de Kermissen hebben wij de pasar Malams.

Wel 70 worden er gegeven in het Ahoi  Rotterdam, RAI Amsterdam, Branbanthallen  Den Bosch, Burgerzoo Arnhem, MECC ( Maastricht), het Malieveld naast de niet andere genoemden. Alle Pasars draaien zonder geen enkel vorm van subsidies, die zijn helemaal de klos! Pasar Malams die pallet van Indisch Cultuurerfgoed uitdragen het hele palet; muziek, dans, kunst literatuur, eten …. Noem het maar op. Een evenement dat enkele podia met optredens kent van muziekanten, dansgroepen, lezingen, presentaties van boeken etc. Een evenement met uiteenlopende non-food stand, food stands en restaurant.  Vele partijen zijn bij dit evenement betrokken die ook nog eens hiervan moeten leven; artiesten, bands, dansgroepen, de standhouders, de restaurants. De standbouwers, bouwers van het podium, mensen van licht en geluid. Het team, de beveiligers.

Net als Kermissen is de pasar Malams de pisang Jesse Klaver, dit zou jij toch als kind van Indische Moeder meen moeten weten of schaam jij je dat een halve Indo. Net als de Kermisexploitanten wij stellen ons bescheiden op, maar de mensen die regelmatig bij RTL – Boulevard en bij Jinek de subsidieparasieten, moeten een keer hier aan een voorbeeld nemen!

Lees verder…
Gemeente Den Haag wil helpen om de Tong Tong Fair in 2020 te laten plaatsvinden

10897424660?profile=original

Pasar Malams heeft een bericht gedeeld.

Hoewel de Nederlandse autoriteiten voorzichtig positief durven te zijn ten aanzien van het aantal corona-besmettingen, dat afneemt, zijn we er nog lang niet, zoals premier Rutte in zijn laatste persconferentie vertelde.
Wanneer de economie binnenkort voorzichtig opstart, zal dat binnen de grenzen van het ‘nieuwe normaal’ en de ‘anderhalve-meter-economie’ zijn. Het is waarschijnlijk dat ook de septembereditie van de 62e Tong Tong Fair zich aan deze nieuwe normen moet conformeren.

Wij hebben constructief overleg gevoerd met de Gemeente Den Haag. Die heeft aangegeven ons te willen helpen om de Tong Tong Fair in 2020 te laten plaatsvinden. Wij werken daarom met man en macht aan de organisatie van de 62e Tong Tong Fair, gepland voor de periode 3 t/m 13 september 2020 op het Malieveld in Den Haag. De meeste standhouders, artiesten en andere betrokkenen hebben positief gereageerd op die datum. We onderzoeken nu hoe we ons evenement op verantwoorde wijze kunnen indelen: sfeervol maar wel veilig voor iedereen.

Een ander scenario waarmee we steeds meer rekening moeten houden, is dat een 62e Tong Tong Fair in september niet haalbaar is, zelfs niet in aangepaste vorm. Dat zou betekenen dat we de 62e Tong Tong Fair naar 2021 moeten verhuizen. We verwachten dat begin van de zomer duidelijk wordt wanneer de 62e editie kan plaatsvinden.

In 1988 werden we gedwongen om de Houtrusthallen te verlaten. Den Haag had geen andere geschikte festivallocatie dan het grote, lege Malieveld. Als een van de eerste publieksevenementen in Nederland kozen we voor huisvesting in tenten. Samen met een groep loyale standhouders en andere partners stapten we in dit ongewisse avontuur dat wonderwel goed uitpakte. De bezoekers vonden het Malieveld anders, maar leuk.

Ook nu maken we een moeilijke, onvoorspelbare tijd mee. Voor het eerst in onze lange geschiedenis (sinds 1959) is het onzeker wanneer we de volgende editie van de Tong Tong Fair kunnen organiseren. We schrijven deze nieuwsupdate met de kennis van vandaag, maar de realiteit kan morgen anders zijn. Niemand weet hoe lang deze ongekende situatie zal duren. Wij hopen echter dat we samen met standhouders, artiesten en andere betrokkenen een mooie 62e Tong Tong Fair kunnen organiseren, in 2020 óf 2021. Eén ding is zeker: de wil is er en de wens van vele ‘Pasargangers’ om ons mooie evenement te bezoeken óók! We hopen dat deze crisis, net als in 1988, een verrassing brengt die iedereen aanspreekt.

Wij hopen op ieders begrip in deze uitzonderlijke situatie. Houd voor updates onze website in de gaten: www.tongtongfair.nl/nieuws.

Voor nu wensen we iedereen positiviteit en een goede gezondheid toe.

Team Tong Tong

Foto: De eerste Pasar Malam Besar / Tong Tong Fair op het Malieveld, de 30e editie van het evenement, in 1988.

Lees verder…

Boekbespreking, e-Books, CD en DVD

10897254899?profile=originalBoekbespreking, e-Books, CD en DVD

Soldaat in Indonesië, 1945-1950 – Gert Oostindie. De oorlog in Indonesië roept een mensenleven later nog steeds heftige emoties op. Nederland mobiliseerde destijds 220.000 militairen voor een verloren strijd, die achteraf ‘fout’ ging heten. In het publieke debat gaat het vooral over de Nederlandse oorlogs-misdaden. Veteranen hebben zich in deze debatten flink geroerd.   Zij waren er, hebben het mee-gemaakt, beleefden de rauwe werkelijkheid temidden van een vijandige natie in een ‘groene hel’. Wat aan het licht komt is vaak

onthutsend. In dit boek gaat het daarnaast ook om andere thema’s: spanning tussen hen en de Indonesiërs, begrip en onbegrip over de onafhankelijk-heidsstrijd, frustraties over de politieke en militaire leiding en bevelen, angst, boosheid, schaamte, wraak, verveling en seks. Dit boek is gebaseerd op hun brieven, dagboeken en hun memoires, ingebed in de bredere context van een dekolonisatie-oorlog en de verwerking ervan in Nederland. Gert Oostindie is directeur van het Koninklijk Instituut voor Land- Taal- en Volkenkunde (KITLV). Daarnaast is hij hoogleraargeschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Aan dit boek ligt een zorgvuldig en breed onderzoek ten grondslag.

Adviesprijs: € 29,95.

10897254087?profile=originalDe laatste eeuw van Indië –   J. van Doorn. Halverwege de vorige eeuw werd Nederlands-Indië de onafhankelijke republiek Indonesië. De schok van de afscheiding is in Nederland nooit helemaal verwerkt. Nog steeds vraagt men zich af waarom de breuk niet werd voorzien en verbaast met zich over het geweld waarmee Nederland reageerde op het vrijheidsstreven dat men zelf had opgeroepen. Het oude geschiedenisbeeld van Indië voldoet al lang niet meer en het nieuwe Indonesische beeld biedt nauwelijks een bevredigend alternatief. Dit boek is een diepgaande studie van Van Doorn, waarin een poging wordt gedaan het wezen van Indië te door-gronden.  Adviesprijs: € 12,50.

10897254057?profile=originalGedeeld verleden – Stichting Herdenking 15 Augustus 1945. Ter gelegenheid van 70 jaar einde van de Tweede Wereldoorlog       in Zuid Oost-Azië en daarmee   ook voor het Koninkrijk der Nederlanden, is een lustrumboek uitgegeven. In de loop der jaren zijn er tijdens de herdenkingen door bekende, bijzondere en mooie mensen ontroerende voordrachten gehouden, gedichten voorgedragen en vele liederen gezongen. Deze spreken nog altijd tot de verbeelding en mogen niet  verloren gaan. Deze zijn in dit boek gebundeld met een korte inleiding van de geschiedenis van de oorlog en bezetting van Indië en wordt gecompleteerd door een overzicht van alle oorlogsgraven in Zuid Oost-Azië. In dit boek is ook de herdenking van dit jaar 2015 opgenomen.  Adviesprijs: € 19,50.

10897254665?profile=originalEen buitenbezittingse Radja – W.J.M. Michielsen. W.J.M. Michielsen verliet in 1857 op 13-jarige leeftijd zijn geboortestad Breda  om  als  kajuitjongen maar de Oost te gaan. Na enkele zeereizen vestigt hij zich op Java, waar  hij  met  wisselende  banen in zijn levensonderhoud voorzag. Een keerpunt kwam in december 1867, toen hij voor het groot-ambtenaren-examen slaagde en een carrière in Indische bestuurs-dienst mogelijk werd. Deze kans heeft hij ten volle benut. Vele jaren diende hij in de zogenaamde ‘buitenbettingen, om zijn loop-baan uiteindelijk in Batavia af te sluiten als lid van de Raad van Nederlands-Indië. Op zeer hoge leeftijd, rond 1914 schreef hij zijn memoires, waarin hij met veel verve en oog voor detail verslag doet van zijn bewogen leven tot 1975. De latere periode is óf net geschreven, óf verloren gegaan. De editie van deze boeiende en kleurrijke vertellingen wordt hier vooraf gegaan door een inleiding over de historische achtergronden. Adviesprijs: € 29,00.

10897253479?profile=originalDe Indië-weigeraars – Antoine Weijzen. Een boek over een van de pijnlijkste bladzijden uit de Nederlandse geschiedenis. Twee dagen na de Japanse capitulatie riep  Soekarno   op  17   augustus 

1945 de onafhankelijkheid van Indonesië uit. Als reactie daarop stuurde de Nederlandse regering een grote troepenmacht bestaand uit dienstplichtige militairen. De meesten gingen zonder probleem, maar een kleine groep weigerde en werd hiervoor zwaar gestraft. Antoine Weijzen brengt dit onderwerp uit de Nederlandse geschiedenis in beeld, maar     met respect voor de context en  de tijdgeest. De Indië-weigeraars

is het eerste deel in de serie“De zwarte bladzijden uit de Vaderlandse geschiedenis”.

Adviesprijs: € 19,50.

Lees verder…

Recept van de maand  Soto Ajam

10897249672?profile=original

Recept van de maand  Soto Ajam                 

Wie kent het niet, de bekendste en lekkerste soep uit Indonesië. Hier een toprecept van deze heerlijke kippensoep.

Ingrediënten:                      

4 hele kippenpoten, 2 gesnipperde uien, 4 teentjes knoflook, 5 cm. gember (of 3 tl. djahé), 2 schijfjes laos (of 1 tl. poeder), 1 verse sereh, 1 tl. trassi, 100 gr. prei (het groen), 1 el. selderij, zakje gebakken uitjes, 2 hardgekookte eieren, 500 gram gare lontong (toko), 100 gr. taugé, 1 à 2 rode lomboks, 1/2 t. koenjit, 1 tl. ketoembar (of 2 el.  grof gehakte verse koriander), zwarte peper,   1 bouillonblok, 1 el. ketjap manis, 3 el. olie om in te bakken.

Bereiding: Laat de kippenpoten minstens een uur of iets langer helemaal garen in ruim water met de bouillonblok en de gekneusde serehstengel. Haal de kip uit het water en laat afkoelen. Ontbeen dan de kip en snijd het vlees in reepjes. Snijd dan het groen van de prei in dunne reepjes en de lomboks in ringetjes. Kook de eieren in 8 minuten hard en laat afkoelen. Halveer dan de eieren in de lengte. Vul nu de bouillon in de pan aan tot voldoende voor vier personen. Doe de kip in een schaaltje, gesnipperde ui, prei, lombok, fijn gehakte knoflook, samen met droge kruiden en      de trassi even aanfruiten tot de   ui glazig is. Haal het met een schuimspaan uit de pan en doe het in een aparte schaal. Doe de verse koriander en selderij in weer een apart schaaltje. Snijd nu de lontong in kleine stukjes en doe dit in een schaal. Ook de taugé, gehalveerde eieren, de gebakken droge uitjes in een aparte schaal doen. Breng de bouillon weer aan de kook en doe er de ketjap manis bij. Neem nu vier ruime soepkommen of diepe borden en doe in elk een lepel van de ingrediënten uit alle schaaltjes. Giet dan de kokendhete bouillon erover, een lepel gedroogde uitjes erover en smullen maar.

Selamat makan.

Lees verder…

Pasar Malams kalender 2020, tot 1 juni zijn alle pasars afgelast.

10897239863?profile=original


10897248284?profile=original

10897248693?profile=original10897402658?profile=original

 

Ter kennisneming. 
 
  
Evenementen.
Om 19:00 uur 23 maart hebben de betrokken ministers De Jonge, Martin Van Rijn en Grappenhaus een extra maatregel definitief besvestigd. Een verbod op alle evenementen zonder ondergrens tot 1 juni. Al eerder werd om 15:15 uur 1 maart de maatregel via radio bekend gemaakt, en  via de gemeente die de vergunning heeft verleend. Hierdoor kon de pasar Malam in de Ijsselhal van Zwolle niet doorgaan op 14,15 en 16 maart. Alle partijen betreuren dit te  late besluit waardoor forse schade werd opgelopen.  De volgende dag de 14e maart zou deze open gaan. Met de Ijsselhal is een nieuwe datum afgesproken.  Voor de data van de andere pasars  - dus na juni - zijn verlegd. Dit geldt voor de organisatie Istimewa-events. Stellar Events is zich nog aan het beraden hoe verder nu, immers 5 evenementen gaan niet door in deze periode.
 
De 6 april maatregel voor de overige groeperingen.
Update gisteren 19:00 van 31 maart ) de maatregelen voor 6 april worden verlengd tot 29 april.
Dringend oproep van Mark Rutte om de geen boekingen te doen voor de mei vakantie, en kan ook nog zo zijn dat na 28 april wederom met de 6 april maatregelen wordt verlengd voor de maand mei.
 
ICM maakt zich zorgen om de  standhouders die van de pasars moeten leven, daarom heeft ICM bij de Pasar Zwolle die werd afgelast  op 13 maart bij de standhouders op het hart gedrukt om de financiele tegemoetkoming van Min. financien wegens omzetderving dit zo spoedig mogelijk aan te vragen.
Niemand weet hoe lang dit nog gaat duren !
Voor aanvraag compensatie 
https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/tegemoetkoming-binnenkort-ook-beschikbaar-voor-non-food-sector
Voor de verplaatste  geplande pasars zie https://icmonline.ning.com/page/pasar-malams-2018-2019
Lees verder…

10897423479?profile=original

Pasar Malam Stellar Nieuws d.d. 24 maart 2020

Beste bezoekers, standhouders, artiesten, medewerkers en collega-organisatoren,
Het zit ons niet mee in 2020.
De Covid-19 crisis raakt iedereen en wat de gevolgen zullen zijn is ongewis. 
Pasar Malams, kumpulans en andere evenementen zijn tot 1 juni 2020 op grond van het gevaar voor de gezondheid van iedereen en de overheidsmaatregelen niet mogelijk. 
Wij leven dan ook mee met u allen. Iedereen heeft zo zijn eigen verwachtingen van de evenementen. 
Het zal voor bezoekers teleurstellend zijn dat ze niet kunnen genieten van het tropisch uitje, de dansmiddag of avond waar ze allemaal zo veel plezier aan beleven. Elkaar ontmoeten, dansen, genieten van muziek, het eten…. Het kan allemaal nu niet. En dat is een vreemd gevoel. Je bent een stukje zekerheid over de inrichting van het dagelijkse leven gewoon kwijt!
Maar laten we eerlijk zijn daar is, hoe moeilijk ook, overheen te komen. Beter tijden zullen aanbreken ook al kan dat best een paar maanden of nog langer duren.
Grote zorgen maak ik mij echter over de mensen die in meerdere of mindere mate afhankelijk zijn van de inkomsten van de evenementen. Zij leiden inkomstenverlies terwijl wel hun kosten doorgaan. 
Het speelt elke dag door mijn hoofd, hoe gaat iedereen het redden? Hebben ze recht op de steunmaatregelen van de overheid en zijn deze voldoende?

Maar ook hebben zij voldoende mentale kracht om dit te doorstaan.  Nemen de zorgen niet alle energie weg naar het denken in oplossingen en houden ze vertrouwen in de toekomst.
Ik wens u dan ook op deze plaats van Stella en mij, de Stellar crew heel veel sterkte toe op alle gebied. Samen moeten we deze ramp, want dat kunnen we echt zo wel noemen, op de een of andere manier overleven.
Het preekt vanzelf dat onze geplande Pasar Stellar evenementen die in maart, april en mei waren gepland geen doorgang kunnen vinden.
Enschede was al niet mogelijk door de eerste maatregelen maar ook Pasar Eindhoven, Pasar Geleen, Pasar Den Helder kunnen geen doorgang vinden op de geplande data.
Kijken we naar de periode na 1 juni dan laveren we tussen hoop en realiteit.
We hopen dat iedereen de draad dan weer kan oppakken en dat evenementen weer kunnen worden georganiseerd en bezocht. Dat hopen we van harte en onze instelling is dat mochten de voortekenen in de komende maanden gunstig zijn we alle moeite doen om de Pasars zoals u van ons gewend bent te organiseren. We kunnen snel schakelen.
De realiteit moeten we ook onder ogen zien. Het weer bezoeken van evenementen zal best weer op gang moeten komen.  Zeker als er nog geen vaccin beschikbaar is zal de kans op besmetting blijven bestaan misschien. En laten we wel wezen een deel van onze doelgroep zit zeker in de risicogroep. 
M.a.w. niemand weet waar het op uitdraait. We hopen op een snel herstel van het ‘gewone’ leven wat naar wat ik denk nooit meer zo zal zijn als we gewend waren. Misschien zijn we weer wat eerder tevreden met wat we hebben, zijn we wat meer socialer naar onze medeburgers en genieten we meer van de kleine dingen die het leven je kan bieden maar die een beetje uit zicht waren geraakt door de hectische tijd waarin we leefden.
Dat is nu even tot stilstand gekomen en leidt tot bezinning.
En dat is dan toch van waarde.
Laat ik eindigen met de wens dat het virus snel tot bedaren komt, dat we snel ons leventje kunnen oppakken, elkaar weer kunnen ontmoeten. 
Dat de bezoekers weer kunnen genieten van een evenement, artiesten weer kunnen laten horen wat ze in hun mars hebben, standhouders vanachter hun kraam de bezoekers weer van dienst kunnen zijn met hun tropische producten en de restaurants die weer aan het toveren zijn vanuit hun keuken.
Tot dan wens we jullie alle sterkte toe, we hopen dat iedereen met familie en vrienden gezond blijft.
Wij denken elke dag aan jullie,
Stella en Chris.

image-379528-Stellar-Nieuws-45c48.w640.jpg
Nieuws
24- maart 2020

Lees verder…

Tong Tong Fair onderzoekt uitstel naar 3 t/m 13 september

De wereldwijde maatregelen die worden getroffen om het coronavirus te stoppen, treffen ook de evenementenbranche. De organisatie van de Tong Tong Fair onderzoekt de mogelijkheid om de 62e editie te verplaatsen naar de periode 3 t/m 13 september 2020.

Gezien de omvang van de Tong Tong Fair, die een zeer internationale groep deelnemers kent, is dit een complexe stap. Aan de jaarlijkse Tong Tong Fair doen honderden standhouders (food, non food), musici, theatermakers, schrijvers en wetenschappers uit binnen- en buitenland mee.

Theaterprogramma

De Tong Tong Fair heeft verscheidene theaters en een doorlopend programma met muziek, dans, kookdemonstraties, lezingen, debatten enz. Bijna 400 personen doen aan die programma’s mee. Vrijwel iedereen probeert er in september bij te zijn. De artiesten zijn blij dat de Tong Tong Fair streeft naar uitstel.

Internationale beurs

Op de Grand Pasar en in het Indonesië-Paviljoen van de Tong Tong Fair staan ca 160 standhouders, velen afkomstig uit het Zuidoost-Azië. De meesten hebben aangegeven mee te willen doen in september.

Reeds gekocht kaarten

Het blijft onzeker hoe het coronavirus zich zal ontwikkelen. De organisatie van de Tong Tong Fair hoopt op een goede afloop. Kaarten die reeds zijn aangeschaft, blijven geldig voor de 62e Tong Tong Fair.

De organisatie hoopt alle deelnemers en bezoekers te begroeten in september 2020. De 62e Tong Tong Fair stond oorspronkelijk gepland voor 28 mei t/m 7 juni 2020.

Lees verder…

10897403875?profile=originalJaren falend beleid Ministerie VWS in de Kabinetten Rutte, Economie ging voor Volksgezondheid 

Media staan nu bol over, het corona – virus. Naast de papierenkranten komen deze kranten met breakingnews via het email binnen om de tien minuten.  Terwijl je net hun kranten al hebt gelezen.  Is dit niet een overkill van o.a. de Volkskrant, en Telegraaf.   Inmiddels weet iedereen tot op detail wat er speelt. Op TV komen de ene na de andere virusloog met analyses. Dit is beleid van het Ministerie VSW kan je nu al als harde conclusies trekken. Economie ging voor Volksgezondheid. Hard werd er bezuinigd op materiaal, en personeel ook wel de professionals. In 2015 kwam Bill Gates de goeroe en de grondlegger van Microsoft met een besturingssysteem Windows (endroit) dat in alle computers en apparaten wereldwijd is te vinden. Een programmeur, professional, met bovennatuurlijke talenten, voorspelde dat van wereldse epidemie. Wat doet het Ministerie gooit alle professionals eruit.

Ja …. Zelf persoonlijk meegemaakt. Een vrouwelijke Internist van rond de 40, deelde mijn vrouw mee dat ze de volgende maand voor het laatst was. “ Ik ben ontslagen, en heb nu geen werk.

 

De IT- wereld kent ook professional (zoals een Bill Gates) en zorgen dat alles doelmatig verloopt waar Ministerie VWS een voorbeeld aan kan nemen of moet ik zeggen Kabinetten Rutte.  IT professionals zorgen dat Internet draait voor sociaal - media, Facebook, YouTube en de Webmails voor de e-mails.  In de IT - wereld wordt nadrukkelijk alle toekomstige ontwikkeling nauwlettend gevolgd met daarop dat al hun methodieken, standaards en systemen op worden hieraan continue aangepast in wisselwerking met de omgeving voor de samenleving "de mensheid". Volgens mij dient VWS ook alle ontwikkelingen te volgen net als in de IT – wereld ten behoeve van de mensheid.

 

 Is dan ook zeer wrang dat de grondleggers van Microsoft met onder andere Windows, al in 2015 voorspelde voor een wereldse epidemie, en die is er gekomen. Wat heeft het Ministerie VWS aan voorbereidingen gedaan in die afgelopen 5 jaren. Nu  komt Bill Gates met een stappenplan om uit de lockdown situatie te komen. Ook laat hij nu gelijk zeven fabrieken bouwen voor de vaccine om de wereld te bedienen, net als zijn de Windows software de hele wereld bediend. Het nodig onderzoeken en testen worden overgeslagen.  De stappen om uit de Lockdown te komen, komen overeen met die van Nederland, en uiteraard maakt Bill gebruikt van de slimste IT ontwikkelingen.

 

Als oud ondernemer van voor automatisering & organisatie& Management bureau, moet ik constateren dat de media beweert dat een groot te kort aan professionals de oorzaak is om de IC Plekken te bemannen. Hoe is dit in godsnaam mogelijk!  Dat je professionals zo maar laat gaan, dit is toch schieten in je eigen voet.

In mijn geval zal ik nooit die mensen (professionals) laten gaan. Heel simpel zonder deze mensen kan ik als onderneming niet bestaan (dus ook Min van VWS niet), dus die diensten niet kan leveren. In dit geval had het Ministerie van VWS alles in het werk moeten stellen deze mensen te behouden.  Is niet enige mankement van dit Ministerie onder Rutte, die kennelijk niet de controle heeft als Manager! Als crisismanager moet Mark Rutte in de bes springen.

 

De communicatie van de Overheid (persberichten) krijgen van mij een dikke vier!

Is toch heel moeilijk om eerlijk transparant te communiceren als je als Minister president weet dat 1 van je Ministeries in deze VWS behoorlijk heeft gefaald met zijn beleid!   Dan had Mark simpel als volgt gecommuniceerd: " Wij zijn met 3000 - 4000 IC Plekken nooit op voorbereid geweest voor een dekking 17 miljoen mensen voor dit virus.   Dus wij moeten proberen om voor die 17 miljoenen door selectief preventief maatregelen treffen om te voorkomen dat door de verspreiding de IC Plekken overbelast raken:” Ondanks de matige vier voor de cryptische communicatie lees ik in geen 1 krant hoe het mogelijk is dat 100 miljard naar VWS gaat, en nog geen 3000-4000 IC plekken beschikbaar zijn, in vergelijking tot Duitsland 100.000 IC plekken.

 

Deze vergelijking gaat helemaal op met de IT wereld.

Zeker als ik naar nu kijk en toen in mijn tijd, dus IT / Automatiseringswereld.  In onze wereld verdienen deze professionals deze behandeling met respect naast de gepaste honorering. Niet voor niets worden ze tot professional gekwalificeerd vanwege hun bijzondere prestaties, kwaliteiten en natuur talenten ( Je moet er voor geboren zijn, kijk naar Bill Gates) die anderen weer niet over beschikken, waar alle burgers dus van afhankelijk zijn.

Moet er niet aandenken dat het Internet nu toch zou uitvallen omdat een “programmeur of systeem analist of systeemontwerper” het probleem niet weten op te lossen. Geen Facebook, geen YouTube ,geen emails meer .............. een groot drama voor onze huidige samenleving! Geen Videogames op de I - Path voor de kinderen, of film kijken via Netflix ........

 

Een groot drama is het bij het Ministerie van VWS met ongeveer haar 40.000 ambtenaren, die met de invoering van de marktwerking geen oog heeft gehad voor deze ontwikkelingen, die wij als IT professionals altijd hebben gehad. Je mensen is je kapitaal voor de levering van de hoogstaande diensten en prestaties.

Nog dramatischer wordt het als weer uit de zoemde coronamedia moet vernemen dat Duitsland met 80 miljoen inwoners ruim 100.000 IC Plekken heeft, melden diezelfde media weer.  Ik moet wel op deze media afgaan.  Nederland met 16 miljoen inwoners, nog geen 4000 IC plekken heeft. In vergelijking tot Duitsland zou Nederland 20.000 IC plekken moeten hebben.

 

De constatering nu;

Moet het dure Ministerie VWS in Den Haag daar niet worden fors gesaneerd, of het aantal ambtenaren van 40.000 terug te brengen naar 10.000. 30.000 waren alleen bezig met het bedenken van regeltjes waar ze in het land alleen maar last van hebben gehad. Of wellicht worden ingezet om het tekort in de zorg aan te vullen.   

 

Alle ingevoerde regeltjes heeft Nederland te danken aan het wanbeleid van VWS. Terecht dat het Kabinet Rutte nu alle ontstane schade zal moeten compenseren wegens het leveren van wanprestatie door 1 van zijn Ministerie, in deze Welzijn Volksgezondheid Sport (VWS) omdat Nederland geen adequate oplossingen heeft gehad, wegens het lang gevoerde wanbeleid van de kabinetten Rutte op een rij.  Een wanbeleid van wel 10 jaren!

Economie ging voor Volksgezondheid in alle Kabinetten Rutte. Nu maar aankloppen bij Merkel voor de IC plekken.

 

Lees verder…

Blog Topics by Tags

Monthly Archives