Jaren falend beleid Ministerie VWS in de Kabinetten Rutte, het Coronavirus.

Jaren falend beleid Ministerie VWS in de Kabinetten Rutte, Economie ging voor Volksgezondheid 

Media staan nu bol over, het corona – virus. Naast de papierenkranten komen deze kranten met breakingnews via het email binnen om de tien minuten.  Terwijl je net hun kranten al hebt gelezen.  Is dit niet een overkill van o.a. de Volkskrant, en Telegraaf.   Inmiddels weet iedereen tot op detail wat er speelt. Op TV komen de ene na de andere virusloog met analyses. Dit is beleid van het Ministerie VSW kan je nu al als harde conclusies trekken. Economie ging voor Volksgezondheid. Hard werd er bezuinigd op materiaal, en personeel ook wel de professionals. In 2015 kwam Bill Gates de goeroe en de grondlegger van Microsoft met een besturingssysteem Windows (endroit) dat in alle computers en apparaten wereldwijd is te vinden. Een programmeur, professional, met bovennatuurlijke talenten, voorspelde dat van wereldse epidemie. Wat doet het Ministerie gooit alle professionals eruit.

Ja …. Zelf persoonlijk meegemaakt. Een vrouwelijke Internist van rond de 40, deelde mijn vrouw mee dat ze de volgende maand voor het laatst was. “ Ik ben ontslagen, en heb nu geen werk.

 

De IT- wereld kent ook professional (zoals een Bill Gates) en zorgen dat alles doelmatig verloopt waar Ministerie VWS een voorbeeld aan kan nemen of moet ik zeggen Kabinetten Rutte.  IT professionals zorgen dat Internet draait voor sociaal - media, Facebook, YouTube en de Webmails voor de e-mails.  In de IT - wereld wordt nadrukkelijk alle toekomstige ontwikkeling nauwlettend gevolgd met daarop dat al hun methodieken, standaards en systemen op worden hieraan continue aangepast in wisselwerking met de omgeving voor de samenleving "de mensheid". Volgens mij dient VWS ook alle ontwikkelingen te volgen net als in de IT – wereld ten behoeve van de mensheid.

 

 Is dan ook zeer wrang dat de grondleggers van Microsoft met onder andere Windows, al in 2015 voorspelde voor een wereldse epidemie, en die is er gekomen. Wat heeft het Ministerie VWS aan voorbereidingen gedaan in die afgelopen 5 jaren. Nu  komt Bill Gates met een stappenplan om uit de lockdown situatie te komen. Ook laat hij nu gelijk zeven fabrieken bouwen voor de vaccine om de wereld te bedienen, net als zijn de Windows software de hele wereld bediend. Het nodig onderzoeken en testen worden overgeslagen.  De stappen om uit de Lockdown te komen, komen overeen met die van Nederland, en uiteraard maakt Bill gebruikt van de slimste IT ontwikkelingen.

 

Als oud ondernemer van voor automatisering & organisatie& Management bureau, moet ik constateren dat de media beweert dat een groot te kort aan professionals de oorzaak is om de IC Plekken te bemannen. Hoe is dit in godsnaam mogelijk!  Dat je professionals zo maar laat gaan, dit is toch schieten in je eigen voet.

In mijn geval zal ik nooit die mensen (professionals) laten gaan. Heel simpel zonder deze mensen kan ik als onderneming niet bestaan (dus ook Min van VWS niet), dus die diensten niet kan leveren. In dit geval had het Ministerie van VWS alles in het werk moeten stellen deze mensen te behouden.  Is niet enige mankement van dit Ministerie onder Rutte, die kennelijk niet de controle heeft als Manager! Als crisismanager moet Mark Rutte in de bes springen.

 

De communicatie van de Overheid (persberichten) krijgen van mij een dikke vier!

Is toch heel moeilijk om eerlijk transparant te communiceren als je als Minister president weet dat 1 van je Ministeries in deze VWS behoorlijk heeft gefaald met zijn beleid!   Dan had Mark simpel als volgt gecommuniceerd: " Wij zijn met 3000 - 4000 IC Plekken nooit op voorbereid geweest voor een dekking 17 miljoen mensen voor dit virus.   Dus wij moeten proberen om voor die 17 miljoenen door selectief preventief maatregelen treffen om te voorkomen dat door de verspreiding de IC Plekken overbelast raken:” Ondanks de matige vier voor de cryptische communicatie lees ik in geen 1 krant hoe het mogelijk is dat 100 miljard naar VWS gaat, en nog geen 3000-4000 IC plekken beschikbaar zijn, in vergelijking tot Duitsland 100.000 IC plekken.

 

Deze vergelijking gaat helemaal op met de IT wereld.

Zeker als ik naar nu kijk en toen in mijn tijd, dus IT / Automatiseringswereld.  In onze wereld verdienen deze professionals deze behandeling met respect naast de gepaste honorering. Niet voor niets worden ze tot professional gekwalificeerd vanwege hun bijzondere prestaties, kwaliteiten en natuur talenten ( Je moet er voor geboren zijn, kijk naar Bill Gates) die anderen weer niet over beschikken, waar alle burgers dus van afhankelijk zijn.

Moet er niet aandenken dat het Internet nu toch zou uitvallen omdat een “programmeur of systeem analist of systeemontwerper” het probleem niet weten op te lossen. Geen Facebook, geen YouTube ,geen emails meer .............. een groot drama voor onze huidige samenleving! Geen Videogames op de I - Path voor de kinderen, of film kijken via Netflix ........

 

Een groot drama is het bij het Ministerie van VWS met ongeveer haar 40.000 ambtenaren, die met de invoering van de marktwerking geen oog heeft gehad voor deze ontwikkelingen, die wij als IT professionals altijd hebben gehad. Je mensen is je kapitaal voor de levering van de hoogstaande diensten en prestaties.

Nog dramatischer wordt het als weer uit de zoemde coronamedia moet vernemen dat Duitsland met 80 miljoen inwoners ruim 100.000 IC Plekken heeft, melden diezelfde media weer.  Ik moet wel op deze media afgaan.  Nederland met 16 miljoen inwoners, nog geen 4000 IC plekken heeft. In vergelijking tot Duitsland zou Nederland 20.000 IC plekken moeten hebben.

 

De constatering nu;

Moet het dure Ministerie VWS in Den Haag daar niet worden fors gesaneerd, of het aantal ambtenaren van 40.000 terug te brengen naar 10.000. 30.000 waren alleen bezig met het bedenken van regeltjes waar ze in het land alleen maar last van hebben gehad. Of wellicht worden ingezet om het tekort in de zorg aan te vullen.   

 

Alle ingevoerde regeltjes heeft Nederland te danken aan het wanbeleid van VWS. Terecht dat het Kabinet Rutte nu alle ontstane schade zal moeten compenseren wegens het leveren van wanprestatie door 1 van zijn Ministerie, in deze Welzijn Volksgezondheid Sport (VWS) omdat Nederland geen adequate oplossingen heeft gehad, wegens het lang gevoerde wanbeleid van de kabinetten Rutte op een rij.  Een wanbeleid van wel 10 jaren!

Economie ging voor Volksgezondheid in alle Kabinetten Rutte. Nu maar aankloppen bij Merkel voor de IC plekken.

 

Weergaven: 66

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden