Alle berichten (11)

Sorteer op

BNNVARA heeft opnieuw geblunderd

BNNVARA heeft opnieuw geblunderd met de documentaireserie ‘Onze Jongens op Java’

10897415674?profile=original

10897414478?profile=originalDEN HAAG (29 november 2019) – BNNVARA heeft opnieuw geblunderd met de documentaireserie ‘Onze Jongens op Java’. In de tweede aflevering werd kijkers wijsgemaakt dat Indische Nederlanders tijdens de Bersiap door Indonesiërs zijn afgeslacht, omdat zij “met de Hollanders samenwerken”. De uitzending leidde direct tot consternatie onder Indische Nederlanders.

Hans Moll, voorzitter van Federatie Indische Nederlanders (FIN), reageert onthutst: “BNNVARA doet voorkomen alsof Indische Nederlanders de Bersiap zouden hebben overleefd, als zij maar tegen de meutes Pemoeda’s zouden hebben gezegd: ‘Ja, ik ben een Indische Nederlander, máár ik werk niet samen met de Hollanders’. Wij waren in hun ogen de vijand tout court. BNNVARA doet net alsof wij een keus hadden om de slachtpartijen te ontlopen, terwijl wij werden vervolgd vanwege onze Nederlandse afkomst”.

Bersiap is Maleis voor “Wees paraat” of “Geef acht!” en slaat op de uiterst gewelddadige periode, die volgde op de Japanse bezetting van Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gedurende de Bersiap zijn tienduizenden (Indische) Nederlanders op gruwelijke wijze gemarteld, verkracht en vermoord door Indonesiërs, vanwege hun Nederlandse c.q. Europese etniciteit. Ook Chinezen, Molukkers en andere etnische minderheden waren de klos, omdat zij werden verdacht Nederlandsgezind te zijn.

Het exacte aantal Nederlandse slachtoffers dat tijdens de Bersiap is gevallen is tot op de dag van vandaag onduidelijk. De schattingen variëren tussen de 15.000 en 30.000 doden en 15.000 vermisten.  Hoeveel slachtoffers er onder Chinezen, Molukkers en Nederlandsgezinde Indonesiërs alsmede onder Indonesiërs onderling zijn gevallen is onduidelijk.

De documentairereeks is al langer omstreden. Voorafgaand aan de televisiepremière ontstond er ook al ophef, omdat producent BNNVARA in online aankondigingen onvolledige en suggestieve dodencijfers bleek te hanteren. De onjuiste cijfers vormden in de eerste uitzending eveneens het uitgangspunt. FIN riep BNNVARA daarom op de onjuistheden te rectificeren, maar daar is tot op heden geen gehoor aan gegeven. De meest recente blunder onderstreept de relevantie van die oproep.

Lees verder…

Dankzij Andres (van Sandra) kan 'indo-rocker' Danny Everett uit Boxtel zijn 30-jarig jubileum vieren

BOXTEL - De schuur van Herman van der Velden uit Boxtel ligt vol met aanplakbiljetten en affiches die nog moeten worden opgehangen voor zijn jubileumfestival op 30 november. Want onder de noemer 'Do you remember' viert hij dan dat hij al 30 jaar als 'indo-rocker' Danny Everett op feesten, partijen, festivals en Pasar Malams optreedt.

Als zoon van een Indische moeder en een Nederlandse vader waren The Blue Diamonds, De Tielman Brothers en Elvis Presley zijn grote voorbeelden. Omdat Herman van der Velden niet exotisch genoeg klonk, zocht hij een passende artiestennaam toen hij zelf ook zijn eerste voorzichtige stapjes op het podium zette.

Optreden in duigen
"Als Elvis Presley-fan was ik erg onder de indruk van de film Jailhouse Rock. Elvis was daarin Vince Everett. Die achternaam vond ik wel klinken bij Danny, want zo heette mijn broertje die al heel jong overleden is. Vandaar Danny Everrett."

Bijna was het nooit tot een 30-jarig jubileum gekomen, want bij zijn eerste betaalde optreden ging het helemaal mis. "De organisator van een Pasar Malam in Den Haag beloofde me dat ik 25 gulden en daarna nog meer optredens zou krijgen, als het goed zou gaan. Maar zou het fout gaan, dan kon ik naar mijn geld en andere optredens fluiten."

En het ging fout. Want terwijl Danny Everett de Elvis-klassieker 'Are you lonesome tonight' vertolkte, kreeg het cassettebandje met de begeleidende muziek kuren en viel zijn optreden in duigen.

Duet met Andres
"Als jong broekie dacht ik: einde carrière. Maar Andres, bekend van Sandra en Andres, was ook aanwezig en vond het zo zielig dat hij me weer op het podium vroeg om met hem een duet te zingen. Dat ging wel goed en zo verdiende ik dus toch mijn eerste geld en mijn eerste optredens."

Danny Everett, zoals we hem nu toch maar blijven noemen, is Andres er tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor. Zoals hij ook met plezier terugdenkt aan de samenwerking met andere zangers en muzikanten van naam.

"Ik heb een duet opgenomen met Albert West. Een enorm aardige en enthousiaste man. Zo erg dat hij er niet meer is. Maar ik heb ook duetten gezongen met Trea Dobbs en Riem de Wolff van de Blue Diamonds. Mijn grootste hit was 'Indo Dreams', dat Andres speciaal voor mijn oma geschreven heeft."

Geen echte doorbraak
Danny Everett heeft naar eigen schatting in die 30 jaar zo'n 1500 keer opgetreden, maar een echte doorbraak naar het grote publiek heeft er nooit ingezeten.

"Dat was nooit een doel op zich voor mij. Ik heb altijd met veel bezieling in de zorg en hulpverlening gewerkt. Eerst bij de kinderbescherming en later in de gevangenis. Het zingen en optreden was daarbij een prima uitlaatklep. Nu lijkt me zo'n doorbraak wel leuk, maar ik blijf realistisch. Mijn vrouw zegt altijd: blijf maar lekker dromen, jongen. Daarvoor ben je nu te oud. Nou dat doe ik dan maar. De 'Indo dreams' van deze bijna 60-jarige zanger."

Op 30 november viert Danny Everett zijn jubileum met het festival 'Do you remember' in Classic Park in zijn woonplaats Boxtel. Hij kijkt ernaar uit. "Lekker Indisch eten en daarnaast heel veel optredens van artiesten en bands die ik tijdens mijn carrière heb leren kennen en bevriend mee ben geraakt. In de loop der jaren heb ik ook een leuke aanhang opgebouwd in heel het land en daar verwacht ik er ook heel wat van in Boxtel."

Lees verder…

Het albumboek  met titel The Roots and the Story of  Indo – Rockers van Rudy Groenewald overhandigd aan Ferry Schwab.

10897412698?profile=original

 

Het albumboek   The Roots and the Story of  Indo – Rockers van Rudy Groenewald,  overhandigd aan Ferry Schwab.

 

Op de laatste dag van de Pasar Malam Rijswijk van  10 november jl.  die in het teken staat van de IndoRock party op 14 december aanstaande, dit in verlengde van de presentatie van albumboek, werd ICM editor verrast door de schrijver Rudy Groenewald .  Rudy bood het eerste exemplaar aan, mooi  verpakt. Met de boodschap offerte – aanvragen aan de uitgevers die straks het albumboek in beheer mogen voeren.

De intentie is zoals gebruikelijk om dit via de huisuitgever van ICM een offerte uit te laten brengen, naast andere drukkerijen.  De goedkoopste mag de order uitvoeren.

Een pracht album met foto’s van artiesten, bands en formaties van de jaren vijftig zo tot het heden.  Voor vele Indo’s  zeer herkenbare foto’s die uiteraard mooie herinneringen naar boven brengen.  Uiteraard zijn er een aantal buiten beeld die kennelijk niet onder het genre IndoRock vallen. Astrid miste reeds een paar o.a. The Vaillants. Inderdaad  het een gemis van  The Vailants  met hun specifieke Vailants sound.  Bovendien de laatste jaren  waren Roy en Bas de vaste begeleiders  van Andy Tielman. De foto’s gesteund door de verhalen (Biografie)  van Rudy geven een stuk geschiedenis weer.

Is een prachtig foto-album boek geworden met 200 pagina’s full color, A4 landscape, papier 200 gsm, glans en cover : 200 slik gelamineerd.

Het albumboek The Roots and The Story of The Indo – Rockers is een eenmalig collect item dat beslist niet mag ontbreken bij de Indo’s   thuis  en bij de bezoekers  van Koempoelans en de Pasar Malams.

Daarom hebt U de mogelijkheid om U nu in te tekenen, en wij zorgen dat het op 14 e december voor U klaar staat.

Mail Uw naam, adres, en mobilnummer naar ruud.groenewald@planet.nl  met het aantal … exemplaren.  Mooi kado voor onder de Kerstboom.

Let op !

Van deze IndoRock Party wordt een live registratie gemaakt.

ICM videoproductions zal de regie / productie voeren, bekend van ICM Video - kanaal en op Facebook meest bekeken kanaal !  Van de opnamen zal een preview worden uitgezonden op ICM webportaal, en  ICM Video kanaal op Facebook / YouTube. Later begin 2020 komt dvd uit en is te verkrijgen / bestellen bij onze ICM stands op de pasar malams van Istimewa-events , Stellar - Events, en de Pasars Rijswijk.

De regie valt onder Ferry Schwab sr., Cameramannen/vrouw Brit, Wim Doornik en Jim van Veen. Studie bewerking ICM Video Productions. Distributie via ICM en ICM stands op de pasars van Istimewa - events, Stellar - Events en pasars van de broodjes fabriek,

 

10897413865?profile=original

Lees verder…

10897416658?profile=originalGrote belangstelling voor opzienbarend boek over Westerling

DEN HAAG (21 november 2019) – Vandaag is onder grote belangstelling een opzienbarend boek over Kapitein Raymond Westerling en de Zuid-Celebes Affaire gepresenteerd. Het boek, met als titel 'Kapitein Westerling en de Zuid-Celebes Affaire (1946-1947) - Mythe en Werkelijkheid', is van de hand van Bauke Geersing en werd gepresenteerd in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag,

Volgens historici, politici en journalisten is Westerling een oorlogsmisdadiger. De vraag is echter of dat daadwerkelijk ook zo is. Aan de hand van oorspronkelijke en niet eerder gebruikte primaire bronnen, officiële door de regering opgedragen onderzoeken en andere documenten toont Geersing aan dat de werkelijkheid veel genuanceerder ligt. Geersing betoogt zelfs dat het optreden van Westerling militair als effectief en succesvol kan worden gekwalificeerd.

Na een korte inleiding werd een eerste exemplaar van het boek aangeboden aan Hans Moll, voorzitter van Federatie Indische Nederlanders (FIN). Moll ging daarbij kort in op de eenzijdigheid van het grote Indië-onderzoek, dat momenteel door KITLV, NIMH en NIOD wordt uitgevoerd, en sprak hij de hoop uit dat het nieuwe boek bij mag dragen aan kritische reflectie ten aanzien van de huidige geschiedschrijving over voormalig Nederlands-Indië.

TWITTER.COM
Federatie Indo sände live
Lees verder…

Indonesië betaalde 4 miljard gulden herstelbetalingen aan Nederland

Nederlandse mariniers gaan in de aanval bij het plaatsje Krian bij Surabaya, Oost-Java.
Afgelopen week was ik in Brussel waar ik een inleiding hield over herstelbetalingen. Het onderwerp ligt gevoelig bij gekoloniseerde geesten. Voor de Holocaust hebben Joodse organisaties US$ 8 miljard gevraagd. Ze hebben US$ 70 miljard gekregen. Daarover is nooit een probleem gemaakt.

Ook is er nooit een probleem gemaakt toen gekoloniseerde landen herstelbetalingen hebben betaald aan de kolonisator.

De tot slaaf gemaakte bevolking van Haïti heeft in een bloedige revolutie tussen 1791 en 1804 haar vrijheid bevochten. In 1825 organiseerde Frankrijk een nieuwe aanval op Haïti met steun van andere Europese landen en Amerika. Ze legde een cordon van veertien oorlogsschepen met 528 kanonnen om het eiland en gaf het Haïtiaanse volk de keuze: of herstelbetalingen betalen of een economische blokkade riskeren met hongersnood, oorlog en uiteindelijk de herinvoering van slavernij. Haïti moest het bedrag van 150 miljoen Franse franc betalen (US$ 22 miljard in de huidige waarde) voor verloren bezittingen van Franse slavenmakers (inclusief de waarde van de tot slaaf gemaakte mensen). Haïti moest het geld lenen bij Franse banken tegen 6 procent rente. Elk jaar tussen 1825 en 1947, bijna 150 jaar lang, heeft Haïti een bedrag betaald als aflossing van deze schuld. In 1990 vroeg Jean Aristide, de eerste democratisch gekozen regering van Haïti US$ 22 miljard terug van Frankrijk. In 2004 werd hij afgezet door een coup die gesteund werd door Amerika en Frankrijk. Hij moest vluchten naar Zuid-Afrika.


Nederlandse militairen met Indonesische gevangenen. Foto: javapost.nl

Een ander voorbeeld waarbij een gekoloniseerd land herstelbetalingen moest doen aan de kolonisator is het geval van Indonesië en Nederland. In 1940 kwam het Nederlandse koloniale regime in Indonesië ten val door de Japanse inval. In 1945 riep Soekarno de onafhankelijkheid uit. Nederland, die zelf net bevrijd was van de Nazi-bezetting, stuurde zijn leger naar Indonesië om een vuile oorlog te voeren die 150.000 Indonesiërs het leven kostte.

Onder druk van de Amerikanen trok Nederland zich terug. Bij de Ronde Tafel Conferentie van 1949 leidde de Amerikaanse druk op Indonesië tot een overeenkomst waarbij Nederland de onafhankelijkheid van Indonesië erkende, maar Indonesië Nf 4,5 miljard moest betalen aan herstelbetalingen. PvdA premier Drees eist een extra Nf 2 miljard voor de kosten die Nederland tijdens de vuile oorlog had gemaakt, maar de Amerikanen vonden dat te gortig. Tussen 1950 en 1956 heeft Indonesië Nf 4 miljard overgemaakt. In 1956 weigerde ze de rest te betalen.

In de Nederlandse geschiedenisboeken wordt gedaan alsof de wederopbouw van Nederland mogelijk gemaakt is door de Amerikaanse Marshallhulp. Die hulp bedroeg US$ 1,1 miljard en was gegeven in de vorm van een lening. De echte financiering van de wederopbouw kwam van Indonesië. Dat staat niet in hun geschiedenisboeken.

Het ergste komt nog. De Nederlandse bezetting van Indonesië was één van de wreedste bezettingen.

Marjolein van Pagee, een Nederlandse journaliste, geeft een voorbeeld van de Nederlandse wreedheid tijdens de vuile bezettingsoorlog op basis van gesprekken met nabestaanden van de Indonesische verzetsleider Andi Abubakar Lambogo op het eiland Sulawesi. In 1947 hadden ze Lambogo gevangengenomen bij Salu Wajo en zijn hoofd afgehakt. Ze spietsten het op een bajonet en hingen het later aan een paal op de markt in de plaats Enrekang zeven kilometer verderop. Het lichaam is op de weg bij Salu Wajo achtergebleven. De Nederlandse militairen dwongen andere krijgsgevangenen, die ze gemaakt hadden, één voor één om het afgehakte hoofd van hun leider, dat op een bajonet was gespietst, te kussen. Daarna hingen de Nederlandse soldaten het hoofd aan een paal. Het hoofd heeft daar twee dagen en een nacht gehangen als afschrikwekkend voorbeeld. De familie mocht uiteindelijk het hoofd meenemen en het samen met het lichaam in Enrekang begraven. Daar is er nu een ereplek voor Lambogo op de begraafplaats. Dit was het beschavingsniveau van de Nederlanders in Indonesië, die beduidend lager was dan die van de Nazi’s die al niet erg hoog was. De Nazi’s hebben nooit het hoofd van een Nederlandse verzetsleider afgehakt en andere Nederlanders gedwongen om dat hoofd te kussen.

En dit Nederlandse volk heeft dan herstelbetalingen geëist en gekregen van de mensen die ze driehonderd jaar lang hebben gekoloniseerd. Hoe schandalig kan geschiedvervalsing zijn.

Sandew Hira

Lees verder…

Herdenking bevrijdingsoperatie Jack Boer

Herdenking bevrijdingsoperatie Jack Boer

10897414860?profile=original

DEN HAAG (10 november 2019) - Exact 74 jaar geleden, op 10 november 1945, bevrijdde Jack Boer op spectaculaire wijze 2384 ten dode opgeschreven Nederlanders uit de beruchte Werfstraatgevangenis in Soerabaja. De Nederlanders werden daar gegijzeld door Indonesische terroristen, die op het punt stonden om de Nederlanders te vergiftigen en vervolgens levend te verbranden.

Alhoewel Boer kapitein was bij het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) moest hij zijn huzarenstuk noodgedwongen uitvoeren in Engels uniform. Boer werd daarbij geassisteerd door 10 Engelse Gurkhas en wist daarmee de Indonesische overmacht op miraculeuze wijze te trotseren. In totaal sneuvelde 1 Gurkha bij de reddingsoperatie. Alle Nederlanders overleefden de operatie. Om onverklaarbare redenen hebben Boer en zijn peloton nooit erkenning gekregen van de Nederlandse overheid voor de operatie en getoonde moed. Voor Indisch Nederland is Boer echter een held.

De bevrijdingsactie vond plaats gedurende de Bersiap, dat Maleis is voor “Wees paraat” of “Geef acht!” en waarmee wordt gedoeld op de uiterst gewelddadige periode, die volgde op de Japanse bezetting van Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gedurende de Bersiap zijn tienduizenden (Indische) Nederlanders op gruwelijke wijze gemarteld, verkracht en vermoord door Indonesiërs, vanwege hun Nederlandse c.q. Europese etniciteit. Ook Chinezen, Molukkers en andere etnische minderheden waren de klos, omdat zij werden verdacht Nederlandsgezind te zijn.

Het exacte aantal Nederlandse slachtoffers dat tijdens de Bersiap is gevallen is tot op de dag van vandaag onduidelijk.

De schattingen variëren tussen de 15.000 en 30.000 doden en 15.000 vermisten. In tegenstelling tot Nederland heeft Indonesië nooit kritisch gereflecteerd op de door haar onderdanen gepleegde misdaden jegens weerloze burgers. Federatie Indische Nederlanders (FIN) heeft Indonesië daarom al eerder opgeroepen om alsnog erkenning en excuses aan te bieden aan Nederland. Indonesië weigert dit
tot op de dag van vandaag.

Bron: https://twitter.com/FederatieIn…/status/1193473535873835008…

Ferry Schwab Heb de eer gehad om het boek van Richard Klaassen toen in script vorm te mogen lezen ten tijde dat ik in Costa woonde. Kreeg deze van Max Rufi Uitgever van Hallo a/d Costa Blanca. Vroeg mij om via ICM te introduceren. Titel van het boek Macaber Soerabaya. Richard Klaassen die hier zat, had zich verscholen onder lijken, en niet KNIL maar de Indiase Gurkha's en de Engelsen hebben de mensen toen bevrijd, en niet anders.

Lees het boek van Richard die het heeft overleefd.  Overigens ook het boek van Elise Lengkeek de eer gehad om te lezen en te voorzien van informatie. Op de dag dat het script op de deurmat viel, overleed Ferry die nog de week er voor een de lijn had, bizar !

Lees verder…

Elke dag moet je plukken

10897414267?profile=original

Wieteke van Dort theater in met thrillerkomedie ’Enkele reis’

Wieteke van Dort ’verzamelt’ als het ware leuke ervaringen. Niks doen is voor haar geen optie, dus vult ze haar tijd met schilderen, optreden als Tante Lien en het schrijven van boeken. De komende maanden staat ze in het theater met de thrillerkomedie Enkele reis. „Als iets me aanspreekt dan doe ik het. Ik ben zo gelukkig geweest dat ik dat eigenlijk mijn hele leven zo heb kunnen doen.”

’Iedere keer dacht ik weer: iets leukers kan mij niet overkomen, maar dan kwam er toch steeds weer iets anders moois op mijn pad. Ik kom chronisch tijd tekort”, lacht Van Dort (Soerabaja, 1943), die vertelt dat haar overvolle agenda een wederzijds gewenste samenwerking met theaterproducent Hummelinck Stuurman eerder steeds in de weg stond.

„Ik ben zo blij dat die ruimte er nu wel was. Ik vind het enig om deze voorstelling samen met Trudy Labij en Bram van der Vlugt te maken. Met Bram heb ik ooit bij De Nieuwe Komedie nog in de musical Sajjens Fiksjun van Harry Geelen gespeeld en Trudy is wel eens bij me langs geweest in de Late Late Lien Show. Die twee hebben allebei natuurlijk een dijk van een toneelcarrière opgebouwd. Ik kan nog zoveel van hen leren. Ik drink het allemaal in tijdens de repetities. Dat heb ik altijd gedaan. Tijdens mijn periode bij Wim Kan, maar ook van Aart Staartjes, Joost Prinsen en Loes Luca heb ik veel opgestoken. Ik heb er totaal geen moeite mee om aanwijzingen op te volgen. Ik leer graag nieuwe dingen bij. En sinds ik al 25 jaar iedere dag met twintig minuten transcendente meditatie start, ben ik ook nooit meer nerveus.”

Truttig

Het is een uitermate bescheiden opstelling voor iemand die zelf ook een glansrijke carrière opbouwde. „De ster uithangen is nu eenmaal niet zo mijn ding. Er was een keer een Tros-evenement op een vakantiepark in Brabant waar ik moest optreden, maar de portier wilde me het parkeerterrein niet op laten. Toen heb ik mijn auto maar verderop neergezet en ben ik gaan lopen, terwijl collega’s als Martin Brozius er wel gewoon stonden. Maar om daar dan stampij over te maken, daar heb ik dan ook geen zin in. Ik voel me wat dat betreft dan ook vaak dat truttige mevrouwtje. Op het toneel kan ik een mooi liedje zingen en grapjes maken, maar daarbuiten ben ik gewoon Wieteke. Je bent vooral wat je bent door je publiek.”

Wieteke van Dort werd in eerste instantie niet op de toneelacademie aangenomen, omdat ze volgens de directeur ’nog een kuiken was dat net uit het ei was gekropen’. Ze volgde daarom eerst een opleiding tot kleuterleidster en brak haar opleiding aan de toneelschool later alsnog voortijdig af om bij De Nieuwe Komedie in Den Haag te gaan werken, waar zij in 1966 de rol van Julia in Romeo en Julia mocht spelen. Ze ging ook als cabaretière aan de slag bij Wim Kan, maar richtte zich na haar huwelijk met Theo Moody vooral op radio- en televisiewerk (o.a. Oebele, De stratemakeropzeeshow, Radio Lawaaipapegaai). In 1979 creëerde ze haar beroemde alter ego Tante Lien voor de Late Late Lien Show.

Oudjes

„Ik wilde ’s avonds graag thuis zijn bij de kinderen, maar hoewel die inmiddels al lang de deur uit zijn, heb ik het lang volgehouden om toch zoveel mogelijk overdag te werken”, vertelt de actrice. Toch gaat ze nu voor Enkele reis ook ’s avonds het land weer in. „Al heb ik dat natuurlijk wel eerst met Theo overlegd. We zijn in april 50 jaar getrouwd, dus zo’n beslissing neem je niet in je uppie. Al ben ik niet de hele week van huis hoor. Deze tournee is echt op ons oudjes geënt. We spelen hooguit drie keer per week.”

In de thrillerkomedie van Lex Passchier is te zien hoe een thrillerschrijfster (Trudy Labij) en haar sloverige zus (Van Dort) eigenlijk naar een verzorgingstehuis zouden moeten. Om dat te voorkomen schakelen ze een sinistere heer (Bram van der Vlugt) in om hen te helpen bij hun laatste wens. Maar zodra hij arriveert, gebeuren er vreemde dingen.

Hoewel volgens Wieteke van Dort zeker niet alleen de nadruk op dat zelfverkozen levenseinde ligt in dit stuk, is zij er wel degelijk een voorstander van. „Bij een hartsvriend van ons werd darmkanker vastgesteld, maar hij wilde dat hele traject niet in. Hij is er op zijn verjaardag tussenuit gepiept. En mijn eigen moeder heb ik in slaap gezongen in het ziekenhuis. Ik heb er wel respect voor als mensen ervoor kiezen het heft in eigen hand te nemen.”

Zelf keek zij de dood ook in de ogen toen ze in 2012 met een ambulance werd afgevoerd en een zware hartoperatie moest ondergaan. Sindsdien realiseert zij zich nog meer dat ze de dag moet plukken. En dus verschijnt morgen eindelijk het inspiratieboek met cd voor kleuterleerkrachten Lawaaipapegaai, dat zij samenstelde met haar vriendinnen Evelyn Akkermans en Molly Tellegen die zij destijds op de kleuteropleiding leerde kennen.

„Er was nog zoveel mooi materiaal van Burny Bos en Joop Stokkermans. Zonde als dat in de kast blijft liggen. Het is soms ook best ondeugend, maar dat vind ik juist wel leuk. Zoals Aart Staartjes het laatst nog zei: ’We zijn enorm aan het verpreutsen’. En dat is nergens voor nodig. Tante Lien durft ook steeds meer. Ze is in de loop der jaren echt wel wat stouter geworden. Misschien wel net als ik”, glimlacht Wieteke van Dort mysterieus.

Info: hummelinckstuurman.nl

Lees verder…

BNNVARA manipuleert dodencijfers Indië

BNNVARA manipuleert dodencijfers Indië

 10897414656?profile=original

DEN HAAG (18 november 2019) - De documentaireserie ‘Onze jongens op Java’ leidt al vóór de televisiepremière tot de nodige ophef. Producent BNNVARA blijkt in online aankondigingen onvolledige en suggestieve dodencijfers te hanteren. “Het publiek wordt op het verkeerde been gezet” aldus de voorzitter van Federatie Indische Nederlanders (FIN) Hans Moll.

 

In het officiële communiqué rondom de documentairereeks rept BNNVARA over “ruim 100.000 Indonesiërs en meer dan 6.000 Nederlandse militairen” die tussen 1945 en 1949 om het leven zouden zijn gekomen. BNNVARA gaat daarbij volledig voorbij aan de tienduizenden Nederlanders, die slachtoffer werden van Indonesiërs, gedurende dezelfde periode. Bovendien laat BNNVARA onbenoemd dat een substantieel deel van de genoemde 100.000 Indonesische doden het gevolg is van Indonesische strijd onderling. De onjuiste tegenstelling in dodencijfers is daarmee niet alleen onvolledig, maar ook zeer suggestief.

 

Het Nederlandse militaire optreden vond plaats tegen de achtergrond van de Bersiap, dat Maleis is voor “Wees paraat” of “Geef acht!”. Gedurende de Bersiap zijn naar schatting 15.000 tot 30.000 (Indische) Nederlanders op gruwelijke wijze gemarteld, verkracht en vermoord door Indonesiërs, vanwege hun Nederlandse c.q. Europese etniciteit. Ook Chinezen, Molukkers en andere etnische minderheden waren de klos, omdat zij werden verdacht Nederlandsgezind te zijn. Het exacte aantal Nederlandse slachtoffers dat tijdens de Bersiap is gevallen is tot op de dag van vandaag onduidelijk. De schattingen variëren tussen de 15.000 en 30.000 doden en 15.000 vermisten.

 

FIN heeft BNNVARA opgeroepen om de bewuste passage te rectificeren. “De gefabriceerde tegenstelling is kwetsend voor Indische Nederlanders, nabestaanden, veteranen en andere betrokkenen” aldus Hans Moll. “Dit soort manipulatieve cijfers doen geen recht aan de geschiedenis en fungeren als vergif in het toch al vijandige klimaat over de Nederlands-Indische geschiedenis”. BNNVARA heeft tot op heden niet gereageerd. Saillant detail is dat Minister van Defensie, Ank Bijleveld, een van de genodigden was bij de voorpremière. Volgens een woordvoerder was dat om “om de Indië-veteranen een hart onder de riem te steken en aandacht te vragen voor de moeilijke positie waarin men zich destijds bevond”. De vraag is echter of zo juist niet precies het tegendeel wordt bereikt.

 

http://www.federatie-indo.nl/19-11-18/

Lees verder…

Pasar Malam Rijswijk 9/10 november

10897411283?profile=original

9 & 10 november 2019

Inmiddels is Pasar Malam Rijswijk een begrip geworden. Dit blijk wel weer dat deze twee keren in het jaar  wordt gehouden  namelijk in de maand november en inde maand maart, dit is uniek.  Als ICM editor te moeten constateren, een Pasar Malam waar ruim 85 % Indo's op afkomen, laten onze statistieken zien.  Niet onbelangrijk laten de statistieken zien met een  stijgende aantal bezoekers vanaf 7000. Het streven is  om dit aantal te doen overstijgen. Zeker omdat ruim van te voren o.a. via ICM  en Peacok  (heer Banyard) stands die op  bijna alle Pasars staan ludiek met de flyers wordt gestrooid. 

De broodjesfabriek  in Rijswijk wordt in deze twee dagen omgetoverd tot mooi een zeervolle gezellige pasar. Twee dagen lang heerlijk genieten van de bijzondere warme Aziatische cultuur. Reis door Indische sferen tijdens Pasar Malam Rijswijk.
Bezoek de oriëntaalse markt met een groot variëteit aan producten, luister en kijk naar de bands, zangers/zangeressen en dansgroepen die op ons podium verschijnen en geniet volop  van het lekkere eten bij de snackstands en restaurants. Gegarandeerd een bijzondere ervaring voor jong & oud!

PROGRAMMA

Zaterdag 9 november Artiesten Podium
12.00 uur Opening Pasar Malam Rijswijk Grote podium
12.15 - 12.45 uur Dansgroep Bunga Melati Grote podium
13.00-13.30 uur Duo Promise Grote podium
13.45 - 14.15 uur Rene Le Blanc Kleine podium
14.30 - 15.15 uur Challenge XL Grote podium
15.30 - 16.00 uur Dansgroep Bunga Melati Grote Podium
16.15 - 16.45 uur Duo Promise Grote podium
17.00 - 17.30 uur Rene le Blanc Kleine podium
17.45 - 18.30 uur Challenge XL Grote podium
18.45 -19.15 uur Dansgroep Bunga Melati Grote podium
19.30 - 20.00 uur Duo Promise Grote podium
20.15 - 20.45 uur Rene Le Blanc Kleine podium
21.00 - 21.45 uur Challenge XL Grote Podium
21.45 uur Afsluiting dag 1 Pasar Malam Grote Podium

Zondag 10 november Artiesten Podium
12.00 uur opening Pasar Malam Rijswijk Grote podium
12.10 - 12.30 uur Madaloka Dance Studio Grote podium
12.30 -13.00 uur Ester Latama Kleine podium
13.00 - 13.30 uur Dansgroep Wahana Budaya Nusantara Grote Podium
13.45 - 14.30 uur Relight Grote podium
14.35 - 14.55 uur Madaloka Dance Studio Kleine podium
15.00 - 15.30 uur Dansgroep Wahana Budaya Nusantara Grote podium
15.45 - 16.15 uur Ester Latama Grote podium
16.30- 17.15 uur Relight Grote podium
17.30-18.00 uur Dansgroep Wahana Budaya Nusantara Grote podium
18.00-18.30 uur Ester Latama Kleine Podium
18.30-19.00 uur Madaloka Dance Studio featuring Michiel Eduard Grote Podium
19.15-20.00 uur Relight Grote Podium
20.00 uur Afsluiting Pasar Malam Rijswijk Grote podium

 

KLIK & Winactie.

Op 29 oktober heeft  trekking via een loting plaatsgevonden. De winnaars zijn per email op de hoogte gebracht.  Prijzen zijn alleen af te halen tijdens Pasar Malam op 9 en 10 november 2019. 

De verschillende prijzen zijn door de onderstaande standhouders beschikbaar gesteld.

10897411869?profile=originalGolden Spirit geeft een gratis consult weg!

Wilt u kans maken op een gratis consult van Golden Spirit, doe dan mee aan de Klik & Winactie en wie weet wordt u de gelukkige winnaar/ winnares! 

 


10897412052?profile=originalKans maken op een mooi t-shirt van I Love Indo?

Op de foto hiernaast ziet u een voorbeeld van een te winnen t-shirt. I love Indo stelt niet 1, niet 2 maar 3 t-shirts beschikbaar voor deze winactie!

Vul in waarom u deze prachtige prijs wilt winnen!

 

  


10897412272?profile=originalKans maken op een Geurverspreider van LK Products?

Op de foto hiernaast ziet u een voorbeeld van de geurverspreider. De geurverspreider kunt u gebruiken voor in de auto, op kantoor of gewoon lekker in huis.

Vul in waarom u deze heerlijk geurende prijs wilt winnen!

 


10897412084?profile=originalICM Online geeft maar liefst vijf vrijkaarten weg!

Maak kans op één van de vijf vrijkaarten voor de Indorock Party op 14 december. Bij deze Indorock party vindt tevens de uitreiking van het boek plaats en de registratie voor de documentaire IndoRok to New Generation.

 

Vul in waarom u deze prijs wilt winnen en maak kans!

 

 

 

TICKETS LIVE REGISTRATIE INDOROCK PARTY  BIJ ICM STANDS TE VERKRIJGEN.

10897412482?profile=original

Op die avond vindt live registratie plaats als onderdeel van het nog uitreiken  het boek IndoRock New Generation. Op deze avond gaan  wij terug in de tijd zoals toen de IndoRock werd beleefd door de bands en het publiek. De  Live registratie is een onderdeel van de  Documentaire  Indo Rock to new generation IndoRock. De planning is dat deze Live registratie Indo Rock op Dvd begin februari wordt gelanceerd te samen met boek. Deels van de fragmenten worden op ICM ,  ICM Video Kanaal  en ICM YouTube kanaal gezet.

De programmering is specifiek gericht op,  om The IndoRock  te doen herbeleven door de artiesten,  de bands en het publiek die flink uit  hun dak mogen gaan zoals toen.   

Inmiddels is men drukdoende om gedetailleerde draaiboeken  op te stellen om de cameramannen aan te sturen. Het mooi dynamisch geheel worden.  De play sets moeten nog worden samengesteld worden, en uiteraard het verhaal dat vertelt moet worden door de presentatrice Stella.  

 Ooit zei Andy "je luistert ook met je ogen"  

Onze Stella vertelt ons tussendoor de geschiedenis van het ontstaan van The Indo Rock.

Tickets bij ICM verkrijgbaar bij ICM stands.

OP  =  OP!

Lees verder…
     Petities.nl stuurt "Voortgangsbericht no 3" naar de 6500 ondertekenaars van petitie traktaat van Wassenaar
logo-73584bcc07fcf907c4f08ad38605d8785477012fb5a7639ef413e9da08bebfb8.png

Geachte ,

Op 04-11-2015 ondertekende u de petitie 'Uitbetalen op basis van Traktaat van Wassenaar 1966' als ,,,,,,,,,,,

Toen gaf u aan e-mail erover te willen ontvangen. Namens de petitionaris stuurt Petities.nl nu het derde voortgangsbericht.

Op uw persoonlijke pagina kunt u dit veranderen. De link staat onderaan deze mail. Op die pagina kunt u ook makkelijk uitnodigingen versturen om ook te ondertekenen.

Stuur uw reactie op het onderstaande niet naar Petities.nl, maar naar de petitionaris op schwab@kabelfoon.nl


Beste ,

Goed nieuws. Er is een investeerder gevonden die bereid is om de kosten van het proces tegen de overheid op grond van het "Traktaat van Wassenaar" financieel te ondersteunen.

Ondanks de 15.000 toezeggingen voor de financiële ondersteuning voor het proces, zijn slechts 321 hun toezegging nagekomen. Hierdoor was het niet mogelijk om de verdere stappen te ondernemen en heeft de claim een forse vertraging opgelopen. Door deze situatie is de delegatie van het actiecomité Traktaat van Wassenaar (ACTW-66) naarstig op zoek gegaan naar partijen die bereid zijn om te investeren, en... die is nu gevonden!

Het "Rapport Traktaat van Wassenaar" schrijft deze vervolgstappen voor:

1. Eerst 15.000 handtekeningen aanbieden met het rapport aan minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

2. Dan het stellen van de termijn waarbinnen de overheid moet uitbetalen aan de gedupeerden op grond van het traktaat.

Voor diegenen die alleen de petitie hebben ondertekend, maar zich niet hebben ingeschreven als deelnemer van ACTW-66 is er nu de mogelijkheid om zich direct in te schrijven. Of u kunt het inschrijfformulier gebruiken. Vanaf deze pagina kunt u het afdrukken of overschrijven en opsturen.

Graag brengen wij tevens het rapport uitbetalen traktaat van Wassenaar onder Uw aandacht. Deze is tot stand gekomen uit de onderzoek en wob - verzoeken  door delegatie en advocaten.  Hierin staat ook het traject beschreven wat er allemaal nog moet worden gedaan. Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" is nu te verkrijgen voor €50. Te bestellen via info@icm-online.nl

Met vriendelijke groeten,

Ferry Schwab sr


Het onderstaande is vertrouwelijk, stuur dit niet door. Uw ondertekening kan erdoor beschadigen.

ONDERTEKENING ONZICHTBAAR MAKEN?

Bij het ondertekenen heeft u gekozen voor een zichtbare ondertekening. Uw naam, woonplaats en functie zijn nu zichtbaar en vindbaar onder deze petitie op petities.nl. Wanneer u nu via een zoekmachine (zoals Google) zoekt naar uw naam kan het zijn dat u uw ondertekening als resultaat ziet. Uw ondertekening onzichtbaar maken kan door een vinkje weg te halen op uw persoonlijke pagina.

Als u nu kiest voor een onzichtbare ondertekening dan kan het nog enige weken duren voor de zoekmachines dit opmerken.

STOPZETTEN E-MAILS

U heeft bij het ondertekenen aangegeven nieuws over de petitie te willen ontvangen. Wilt u dat niet meer? Haal dan het vinkje weg op uw persoonlijke pagina.

UW PERSOONLIJKE PAGINA

De link naar uw persoonlijke pagina is persoonlijk, zoals een wachtwoord. Deel deze niet met anderen!

https://petities.nl/ondertekening/5f7d82cfee1a8f6320272f3f0e0e5908cae2f9a7

We verzekeren u dat uw persoonlijke gegevens goed beschermd zijn door de Algemene verordening gegevensbescherming. Dat wil zeggen dat uw gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven.

STEUN PETITIES.NL

Met uw gift (geld of tijd) wordt de website beter. Zie https://petities.nl/donate voor details.

VRIEND VAN DEMOCRATIE

Vriend van democratie? Word ook vriend van het vfonds (gratis) en volg de projecten die het vfonds naast Petities.nl ondersteunt!

       

Lees verder…

Blog Topics by Tags

Monthly Archives