Dankzij Andres (van Sandra) kan 'indo-rocker' Danny Everett uit Boxtel zijn 30-jarig jubileum vieren

Dankzij Andres (van Sandra) kan 'indo-rocker' Danny Everett uit Boxtel zijn 30-jarig jubileum vieren

BOXTEL - De schuur van Herman van der Velden uit Boxtel ligt vol met aanplakbiljetten en affiches die nog moeten worden opgehangen voor zijn jubileumfestival op 30 november. Want onder de noemer 'Do you remember' viert hij dan dat hij al 30 jaar als 'indo-rocker' Danny Everett op feesten, partijen, festivals en Pasar Malams optreedt.

Als zoon van een Indische moeder en een Nederlandse vader waren The Blue Diamonds, De Tielman Brothers en Elvis Presley zijn grote voorbeelden. Omdat Herman van der Velden niet exotisch genoeg klonk, zocht hij een passende artiestennaam toen hij zelf ook zijn eerste voorzichtige stapjes op het podium zette.

Optreden in duigen
"Als Elvis Presley-fan was ik erg onder de indruk van de film Jailhouse Rock. Elvis was daarin Vince Everett. Die achternaam vond ik wel klinken bij Danny, want zo heette mijn broertje die al heel jong overleden is. Vandaar Danny Everrett."

Bijna was het nooit tot een 30-jarig jubileum gekomen, want bij zijn eerste betaalde optreden ging het helemaal mis. "De organisator van een Pasar Malam in Den Haag beloofde me dat ik 25 gulden en daarna nog meer optredens zou krijgen, als het goed zou gaan. Maar zou het fout gaan, dan kon ik naar mijn geld en andere optredens fluiten."

En het ging fout. Want terwijl Danny Everett de Elvis-klassieker 'Are you lonesome tonight' vertolkte, kreeg het cassettebandje met de begeleidende muziek kuren en viel zijn optreden in duigen.

Duet met Andres
"Als jong broekie dacht ik: einde carrière. Maar Andres, bekend van Sandra en Andres, was ook aanwezig en vond het zo zielig dat hij me weer op het podium vroeg om met hem een duet te zingen. Dat ging wel goed en zo verdiende ik dus toch mijn eerste geld en mijn eerste optredens."

Danny Everett, zoals we hem nu toch maar blijven noemen, is Andres er tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor. Zoals hij ook met plezier terugdenkt aan de samenwerking met andere zangers en muzikanten van naam.

"Ik heb een duet opgenomen met Albert West. Een enorm aardige en enthousiaste man. Zo erg dat hij er niet meer is. Maar ik heb ook duetten gezongen met Trea Dobbs en Riem de Wolff van de Blue Diamonds. Mijn grootste hit was 'Indo Dreams', dat Andres speciaal voor mijn oma geschreven heeft."

Geen echte doorbraak
Danny Everett heeft naar eigen schatting in die 30 jaar zo'n 1500 keer opgetreden, maar een echte doorbraak naar het grote publiek heeft er nooit ingezeten.

"Dat was nooit een doel op zich voor mij. Ik heb altijd met veel bezieling in de zorg en hulpverlening gewerkt. Eerst bij de kinderbescherming en later in de gevangenis. Het zingen en optreden was daarbij een prima uitlaatklep. Nu lijkt me zo'n doorbraak wel leuk, maar ik blijf realistisch. Mijn vrouw zegt altijd: blijf maar lekker dromen, jongen. Daarvoor ben je nu te oud. Nou dat doe ik dan maar. De 'Indo dreams' van deze bijna 60-jarige zanger."

Op 30 november viert Danny Everett zijn jubileum met het festival 'Do you remember' in Classic Park in zijn woonplaats Boxtel. Hij kijkt ernaar uit. "Lekker Indisch eten en daarnaast heel veel optredens van artiesten en bands die ik tijdens mijn carrière heb leren kennen en bevriend mee ben geraakt. In de loop der jaren heb ik ook een leuke aanhang opgebouwd in heel het land en daar verwacht ik er ook heel wat van in Boxtel."

Weergaven: 54

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden