Alle berichten (22)

Sorteer op


Voor meer informatie gelieve te emailen naar:
schwab@icm-online.nl;

albertvanprehn@scarlet.nl
info@flevoparq.nl

Telefoonnummers:
0321 - 388.700.

0621.588.732.


Op zondag ochtend 30 mei 2010 hebben Ineke en ik
de locatie van "The Indo Music Party" van ICM-Live4Life-Club
van zaterdag 12 juni 2010 bekeken.

De zaal, het gebouw, de locatie
en de omgeving zijn allemaal trè magnifique(fantastique, formidable, grandiose) of in de bahasa Indonesia is het "jempol sekali"(erg geweldig)
Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen, maar toch adviseer ik om niet alléén te gaan rijden, maar in één personenwagen(auto) ten minste met zijn tweeën of met vier personen.


Toevallig was een zoon van Ferry Schwab aan de bar
en wij kregen gratis kop koffie
omdat wij helemaal uit Amsterdam naar het FLEVOPARQ kwamen kijken.

Flevoparq aan de Educalaan 37 8251 GC Dronten
is vanuit het Dronten-Centrum circa 10 minuten lopen.

De kans is groot dat er menige Drontenaren op The Indo Music Party
op zaterdag 12 juni 2010 zullen komen.

De afstanden:
Amsterdam naar Dronten is circa 79 kilometer.
Hoevelaken naar Dronten is circa 63 kilometer.
Voor leden die wonen in de regio van:
Den Helder, Leeuwarden, Groningen, Njmegen, Heerlen, Maastricht, Middelburg, Rotterdam, Den Haag en op de de wadden-eilanden(Texel etcetera) adviseer ik
om een nachtje te slapen in een hotel in Dronten of in de directe omgeving van Dronten.


Voor menige mensen die niet in de buurt van Dronten, Lelystad en Almere wonen
is het raadzaam om een nachtje in een hotel in Dronten te gaan slapen,
want van 20.00 tot 00.30 uur dansen, eten en drinken en daarna in de nacht naar huis rijden
is echt wel acceptable(adéquat, compétent = geschikt) voor de echte nachtbrakers.

Het is circa 10 minuten lopen vanuit het centrum van Dronten naar het Flevoparq.

Aan de zoon van Ferry Schwab(zijn voornaam vergeten) "onze hartelijke danken voor de heerlijke kop koffie"

Aan ICM-Live4Life-Club:
"Bravo voor jullie besluit
om de dans avond in de zaal van het Flevoparq te gaan houden"

Aan alle leden van deze site:
"Hopelijk zie ik jullie allemaal op zaterdag 12 juni 2010
in The Indo Music Party van ICM-Live4Life-Club in het Flevoparq in Dronten"

Zondag 30 mei 2010.
Salam Hangat = Hartelijke Groeten,
Ben Vink.


Lees verder…
Connect with me on LinkedIn # Abonnees: 610 # Follow me on Twitter
Maandelijkse uitgave | Jaargang 2, nr. 5 (Mei 2010) | Redactie: Hans Vogelsang

Dit is de digitale nieuwsbrief van de Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum, die u maandelijks toegezonden krijgt. Via deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen betreffende ons toekomstige Indisch Centrum. Verder zullen wij u wijzen op nieuwe items op onze website en andere bijzondere zaken binnen de Indische gemeenschap.

Welkom nieuwe lezers
Opnieuw mogen we ons verheugen over een bijdrage van een bevriende Indische organisatie, die ons een lijstje met E-mail adressen deed toekomen. Hartelijk dank hiervoor en een warm welkom aan alle nieuwe lezers. Zoals u bovenin de Nieuwsbrief kunt lezen, staat het aantal abonnees op 610.


Twee nieuwe webpagina’s
Met trots lanceert het N.I.C.C. binnenkort twee nieuwe dynamische webpagina’s. In de eerste plaats is dat Tempat Pienter, een rubriek waar ieder die een vraag heeft of met een probleempje zit zijn of haar verhaal kan insturen, waarna andere lezers hierop kunnen antwoorden. Hierop kunnen ook weer andere lezers hun reactie geven. Tegelijkertijd krijgen we een primeur, namelijk een lijst van radio en TV stations in Nederland, van en voor mensen uit onze doelgroepen. We hebben nog geen andere Indische website kunnen ontdekken die zo’n uitgebreide lijst heeft geplaatst. Misschien is onze lijst nog niet helemaal compleet. Als u nog een radio of TV station weet, of anders een organisatie die zendtijd heeft bij een bestaande radio of TV zender en die niet in de lijst vermeld staat, dan horen wij dit heel graag van u. Alle informatie is van harte welkom.


V R I J W I L L I G E R S G E V R A A G D
Het bestuur van het Nederlands Indisch Cultureel Centrum zoekt vrijwilligers die bereid zijn om zich in de toekomst in te zetten voor het centrum in algemene dienst of voor activiteiten in het bijzonder. Bekijkt u onze activiteitenpagina eens. Wie weet is er wel een activiteit bij waarvan u het leuk vindt om u als medewerker voor in te zetten. Misschien heeft u zelf wel een fantastisch idee voor een activiteit. Laat het ons weten. Inlichting via E-mail: info@indisch-centrum-denhaag.nl of hans-vogelsang@hotmail.com

(advertentie)
www.indisch-centrum-denhaag.nl

(advertentie)
Meet & Greet 2010
In de maand juli 2010 wil het bestuur van Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum een MEET & GREET organiseren voor alle lezers van deze Nieuwsbrief en verdere sympathisanten. Het bestuur wil dan met u de plannen voor het toekomstige centrum bespreken, maar natuurlijk zal er de vanzelfsprekende gezelligheid zijn met een drankje en een hapje. Wij hebben persoonlijk al veel opstartkosten gemaakt. Wij vinden het vanzelfsprekend dat wij in dit grote project investeren, maar het gaat nu onze draagkracht te boven. Er is (gelukkig) al een enkele donateur die zijn bijdrage aan het N.I.C.C. heeft geleverd. Nu echter hebben wij een flinke duw in de rug nodig en het zou geweldig zijn wanneer u een mogelijkheid ziet om aan deze duw bij te dragen. Het Kurhaus in Scheveningen ondersteunt ons door voor onze Meet & Greet een zaal beschikbaar te stellen. Bovendien is het zo dat wanneer het N.I.C.C. naast de abonnees op de Nieuwsbrief en duizenden bezoekers aan onze website, ook nog een aantal donateurs heeft, die een bijdrage leveren aan de toekomst van de Indische gemeenschap, dan is dit het bewijs dat er voor een Indisch Centrum voldoende draagvlak is. Dit zal subsidieverleners en andere financiële partners ervan overtuigen dat substantiële bijdragen aan het Indisch Centrum gerechtvaardigd zijn. Hierdoor zal het fondsenwerven gemakkelijker worden, het aanvragen van startsubsidies eerder gehonoreerd worden en zal ook de locale overheid eerder behulpzaam zijn bij het vinden van een passende locatie. Er is al enorm veel werk verzet, maar wij zijn er nog lang niet. Momenteel zijn we bezig met het maken van allerlei begrotingen en naar die zich laten aanzien, zal ons centrum na een aantal jaren geheel in staat zijn om selfsupporting te kunnen draaien, zonder daarbij commercieel te worden. Maar die startfase, daar moeten wij doorheen geholpen worden. Daar hebben we subsidie voor nodig en Fondsen en Donateurs. Als u ook een bouwsteentje voor uw rekening wilt nemen, dan is het Indisch Centrum in Den Haag binnen niet al te lange tijd als kloppend hart van de Indische Gemeenschap in de regio en ver daarbuiten een feit. Steunt u ons daarom. Wij kunnen niet zonder u. Help ons bouwen. Ons rekeningnummer kunt u vinden op onze website. Over de Meet & Greet zullen wij u in de volgende editie nader informeren.


Conferentie: Rechten van het kind
Zondag 30 mei wordt in het Atrium van de Julianakerk in Den Haag een conferentie gehouden over de rechten van het kind. Deze conferentie wordt georganiseerd door de Stichting Hundistani en de Turks Azerbedjaanse Culturele Vereniging Nederland. Ondanks dat dit geen Indische conferentie is, geeft het belang van het onderwerp ons de rechtvaardiging om het toch in deze Nieuwsbrief te vermelden. Rechten van het kind zijn immers universeel en van alle culturen; evenals waar het in deze conferentie om gaat: het ontbreken en/of schenden ervan met alle gevolgen van dien voor het kind. Het programma ziet er als volgt uit: 15.30 – 15.45: welkomstwoord namens de organisaties, toespraak wethouder van Den Haag, introductie Dagvoorzitter. 15.45 – 16.00: cultureel intermezzo. 16.00 – 16.45: opvoering van het stuk “Rechten van het Kind”. 16.45 – 18.15: Interactieve discussie tussen panel en zaal aan de hand van praktijkervaringen. 18.15 – 19.00: cultureel intermezzo. 19.00 – 21.00: Informeel samenzijn / netwerken en multiculturele maaltijd. Reserveren voor deze multiculturele maaltijd is noodzakelijk: stichtinghindustani@gmail.com of Tel: 06-28479849.

(advertentie)

(official sponsor van Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum)
Sinds 1989 verzorgen wij vertalingen in en uit alle talen o.a. technisch, medisch, juridisch en commercieel gebied. Wij werken met gekwalificeerde en beëdigde vertalers (ook voor Bahasa), vertaling naar de moedertaal, controle door een tweede vertaler, kortom: bij ons vindt u de kwaliteit die u eist. Efficiënte werkwijze en organisatie garanderen snelheid en een redelijke prijs.
Creapro, hèt vertaalbureau dat u zorgen uit handen neemt!
Galileïstraat 18 - 2561 TE Den Haag - tel.: 070-362 05 89 (meerdere lijnen) - fax: 070-362 56 64
E-mail: creapro@worldonline.nl Website : www.creapro.myplaces.nl


Dàt is andere taal!
Indonesische Toolbar
Hallo allemaal, even een berichtje voor ieder die geïnteresseerd is in Indonesische radio en televisie. We hebben een site ontdekt, vanwaar een complete Indonesische Toolbar te downloaden is met 53 radiostations, 9 TV zenders plus Aljazeera-English, meer dan 35 kranten, en nog veel meer. Surf naar: http://www.semarang.nl/online-asia-radio-tv-nl.html. Beslist de moeite waard en het werkt perfect. Afhankelijk van het stuurprogramma van uw computer kan het voorkomen dat de toolbar na het downloaden niet direct zichtbaar is. Dan gewoon even afsluiten en opnieuw opstarten en hij staat er!


A G E N D A
6 maart tot en met 5 september 2010: Tekeningen van Charles Burki. Dagelijks leven in Japanse gevangenenkampen. Locatie: Museon, Stadhouderslaan 41, 2517 HV Den Haag. In deze expositie worden tekeningen getoond van Charles Burki (1909-1994) die in het bezit zijn van het museum. Geopend: dinsdag tot en met zondag, 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties ook op maandag geopend. Toegang: kinderen t/m 3 jaar gratis; 4 t/m 11 jaar: € 4,00; volwassenen: € 8,50; 65+: € 7,00; Museumkaart geldig. De herziene uitgave van Charles Burki’s boek: Achter de kawat is verkrijgbaar.
23 april t/m 29 augustus 2010: Fototentoonstelling “Troostmeisjes” van fotograaf Jan Banning. Locatie: Kunsthal, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam, Tel: 010-4400300. Opening: vrijdag 23 april om 15.00 uur. De Kunsthal is geopend: dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur.
19 t/m 30 mei 2010: Tong Tong Fair. Zie ook het artikel in deze Nieuwsbrief. Locatie: Malieveld in Den Haag (op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station). Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur. Toegang: maandag t/m vrijdag: € 10,50; zaterdag en zondag: € 13,00 per persoon per dag. Tevens een kaart voor het gehele festival (12 dagen) verkrijgbaar voor € 80,50. Info: www.tongtongfair.nl.
30 mei 2010: Conferentie: Rechten van het kind. Veel kinderen maken bijna dagelijks mee dat hun ouders (vaak slaande) ruzie hebben of nog erger. Het leven onder die spanning is voor een kind vaak even erg als wanneer het zelf mishandeld wordt. Deze conferentie wil het onderwerp en de gevolgen ervan bespreekbaar maken. Taboedoorbrekend. Locatie: Atrium Julianakerk, Schalkburgerstraat 217, 2572 TV Den Haag. Aanvang: 15.30 uur, sluiting: 21.00 uur. Inloop vanaf 15.00 uur. Programma en reserveren multiculturele maaltijd (noodzakelijk). Organisatie: Stichting Hindustani en Turks Azerbedjaanse Culturele Vereniging Nederland. Toegang: gratis. (zie ook het artikel in deze Nieuwsbrief). Inlichtingen: stichtinghindustani@gmail.com, of Tel: 06-28479849.

3 juni 2010: Thema-avond: Max Havelaar/Multatuli en Deventer. In samenwerking met Stichting Cultureel Erfgoed Deventer en het Multatuli Genootschap organiseert Stadsarchief en Atheneum Bibliotheek een thema-avond. De avond wordt verzorgd door Tom Phijfer, Multatuli kenner en auteur van het boek “Het gelijk van Multatuli”. Locatie: Stadsarchief en Atheneum Bibliotheek, Klooster 12, 7411 NH Deventer. Tijd: 20.00 tot 22.00 uur. Toegang gratis. Meer info: www.sabinfo.nl.

12 juni 2010: Indisch Culturele Avond. Met de bekende ingrediënten: Dans, Lekker eten en muziek van de Tempo Doeloe Band. Aanvang: 20.00 uur, sluiting: 0.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. De locatie: Flevoparq, Educalaan 37, 8251 Dronten. Tel: 0321-388 700. Toegang: € 7,00. Bij reserveren slechts € 6,00. I.C.M. leden betalen de reserveringsprijs. Vooraf telefonisch reserveren of via E-mail: mail@icmonline.ning.com. Zonder voorafgaande reservering kunnen geen zitplaatsen gegarandeerd worden. Wilt u van de maaltijd gebruik maken, dan kunt u dit gelijktijdig met uw reservering doorgeven. Daarmee voorkomt u onnodig wachten in de rij. Ruime parkeergelegenheid aanwezig.


10 september 2010 t/m 30 oktober: Kleine Multatuli tentoonstelling. Tentoonstelling met prenten en karikaturen uit de collectie van het Persmuseum en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. Locatie: Tentoonstellingsruimte IISG, Cruquiusweg 31, 1019 AT Amsterdam.


27 november 2010: The X-factor Indo Music Classics. Het is nog een heel eind weg, maar toch alvast een aankondiging van deze spetterende show, gepresenteerd door ICM Live4life club. Maar liefst 25 gevestigde artiesten en jonge talenten brengen muziek, zang en dans in een exotische ambience. Locatie: FlevoparQ, Educalaan 37, 8251 GC Dronten. Tijden: 12.00 tot 24.00 uur. Voorverkoop van kaarten: 06-53793649 of 0321-388700. Gezien de te verwachten toeloop is reserveren van kaarten nu al aan te bevelen. Nadere info volgt in komende edities van deze Nieuwsbrief.
Agenda updates: Voor de meest recente updates van de Agenda verwijzen wij u naar onze website.
2010, jaar van Multatuli en Max Havelaar

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat het beroemde boek Max Havelaar van Multatuli verscheen. Tevens is het 100 jaar geleden dat het Multatuli Genootschap werd opgericht. Naar aanleiding hiervan organiseert het Genootschap dit jaar vele activiteiten, zowel in Nederland als in België. Ook in deze Nieuwsbrieven zal het N.I.C.C. regelmatig aandacht schenken aan dit bijzondere jubileum
De hertaling van Max Havelaar door Gijsbert van Es is inmiddels in iedere goede boekhandel verkrijgbaar. Het is een paperback, 319 pagina’s en de prijs is € 10,00. Bovendien is ter gelegenheid van 150 jaar Max Havelaar een bijzondere munt geslagen, die half mei in omloop is gebracht. Er is een verzilverde munt van € 5,00 die via de postkantoren en de agentschappen verkrijgbaar is. Voor de verzamelaars is er een zilveren munt van € 5,00 die in cassette € 32,95 kost. Tenslotte is er een gouden munt van € 10,00, die in een cassette het bedrag van € 277,95 kost. Gaarne verwijzen wij u naar de speciale site van het Ministerie van Financiën: http://www.herdenkingsmunt.nl. Hier vindt u een aantal LINKS naar bestelmogelijkheden en -adressen.
2010 wordt een bijzonder jaar, gerelateerd aan een bijzonder boek van een bijzondere schrijver. In deze rubriek zullen wij u op de hoogte houden van de activiteiten die rond dit jubileum gehouden worden. Activiteiten zoals lezingen, tentoonstellingen, festivals, studiedagen, concerten, enz. Voor actuele informatie verwijzen wij u ook naar de website: www.multatuli-museum.nl/nieuws en vooral de jubileumwebsite: www.multatuli.nu

Wij steunen Den Haag in haar nominatie naar Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en zoeken Indische partnerorganisaties om deze ondersteuning te concretiseren

OPZEGGEN: Wilt u onze Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Stuurt u dan onze E-mail retour met de mededeling: NIEUWSBRIEF NEE. Wij zullen het heel erg jammer vinden u te zien gaan, maar respecteren uw keuze en verwijderen dan uw gegevens uit ons bestand.

Lees verder…

De Scheve Toren van Hindelopen

Scheve toren van Hindelopen in Friesland(Foto: Ben Vink)


De scheve toren van Pisa in Italie is wereld beroemd, maar er zijn weinig mensen die het weten

dat wij in Nederland ook een scheve toren hebben,

namelijk DE TOREN VAN HINDELOPEN in Friesland.


Groeten uit Hindelopen en omgeving.
Een dagje uit in Hindelopen in Friesland.
Alle foto's zijn opgenomen met een digitale reflex fotocamera Nikon D3000 met zoom-objectief 18 - 200 mm

door Ben Vink.Als jullie naar Frisland gaan,
vergeet niet om even gezellig en lekker te gaan eten en drinken in het restaurant 't Kalkoentje in Hindelopen.
Maar eerst in Hindelopen en omgeving wandelen, foto's maken of filmen, vooral de scheve toren van Hindelopen even bewonderen en vooral een paar foto's maken.
Hindelopen met haar scheve toren en restaurant 't Kalkoentje zullen de bezoekers niet gauw vergeten.

Wij hoeven niet eens zover naar PISA in Italie te gaan reizen om een echte ware scheve toren te zien,

maar een paar uren autorijden(of met de touringcar of tourbus) naar Hindelopen in Friesland,......

Whalaa.....!!!!....Wij zien de wonderbare SCHEVE TOREN VAN HINDELOPEN in Friesland.

Alle foto's zijn opgenomen door Ben Vink
met een NIKON D3000 spiegel-reflex digitale fotocamera met zoomobjectief 18 - 200 mm.Dankzij de https://ICMonline.ning.com/ die nu nog gratis site van NING is
kunnen wij nu:

veel foto's bekijken,

veel muziek luisteren,

veel video's kijken.

Laten wij samen gaan hopen,
dat door de veel leden die jaarlijkse contributie willen betalen
aan F.Schwab / ICM, Wouterskampen 68, 3849 BC Hierden
info@icm-online
en door de vele inspanningen
van de redactie-moderator-webmaster-teamleden: Albert, Ben, Cornelia, Ferry en Wil
d
it
https://ICMonline.ning.com/ vanaf 1 juli 2010 blijft bestaan met het NING-PRO abonnement.


Vrijdag 21 mei 2010
Vriendelijke groeten en Prettige Weekend.

Ineke.

Lees verder…
Voor wie wil het weten (of voorwie gewoon zin heeft in een leuk dagje uit in Den Haag!)

Opzaterdag 22 mei a.s is de presentatie van De hel van Tjideng van auteur Elise G.Lengkeek in het Bibibtheater op de 52ste TongTongFair ( voorheen de grote PasarMalam) op het Malieveld tegenover het Centraal Station in Den Haag van 17:15 -18:00 u.

Waarom is dat goed nieuws?
Het literairenon-fictiedocument De hel van Tjideng is opnieuw actueel geworden. Het isimmers 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, ookin Nederlands-Indië. Daarnaast kwam er door de publicatie van Ik beken, het boekdat ik vorig jaar publiceerde, ineens weer veel vraag naar De hel vanTjideng.

Wie de aangrijpende herinneringen van Bep Groen aan hetjappenkamp Tjideng leest, is ontzet. Ontzet, maar ook bedroefd en bemoedigd.Ontzet over het feit dat onder het bewind van een maanzieke kapitein, Soneigenaamd, een jappenkamp van de ene op de andere dag in een ware hel konveranderen. Het gaat namelijk om dezelfde man die Ferry Holtkamp, de 15-arigehoofdpersoon in Ik beken, op een sadistische manier verhoorde na zijn arrestatievanwege verzetsactiviteiten. Bedroefd over alles wat Bep en veel van haar medelotgenoten en kinderen moesten doormaken. Bemoedigd vanwege haar enorme moed enkracht om het er niet bij te laten zitten en zich te wapenen tegen de armoede,de verloedering en dood...

Korte inhoud
Elisabeth Lengkeekreist op 28 april 1939 naar Nederlands-Indië, haar verloofde Dick achterna. Alstwee jaar later de Japanse troepen Java innemen, komt ze met haar pasgeborendochtertje in het jappenkamp Tjideng terecht. Als nichtje had ik altijd al eenbijzondere band met haar en mijn journalistieke nieuwsgierigheid hielp me haaroverlevingsstrijd te reconstrueren in De hel van Tjideng. Dit werk verscheenoverigens eerder in 1995, maar het was al na enkele maanden uitverkocht.
Hetverhaal van Bep Groen-Lengkeek is een van de weinige documenten over hetdagelijks leven in een van de vrouwenkampen op Java. De politiek neemtbinnenkort een besluit over het backpay-issue, waardoor het onderwerp meer danooit op de agenda staat.

Uitnodiging
Ik stel het natuurlijkzeer op prijs als je hierbij aanwezig wilt zijn. Desgewenst kan ik zelfs eenplaats voor je reserveren in het Bibittheater. Een kleine kanttekening hierbij:de toegang tot het theater is gratis, maar de entree van de Tong Tong Fairniet. Laat me weten of je even goed toch graag wilt komen (alleen al omdatook de TongTongFair op zichzelf al de moeite waard is voor een dagje Den Haag).Ik zorg dan dat er een stoel voor je wordt gereserveerd.

Voor meerinformatie, tickets en routebeschrijving kun je terecht op de website: www.tongtongfair.nl.
Aansluitendsigneer ik in de stand van TongTongFair naast het Bibittheater, van 18:00 uurtot 18:30 uur. 's Middags signeer ik in de stand van boekhandel Van Stockum opde TongTongFair van 14u -16 u..

Als bijlage stuur ik het programma mee ende omslag van De hel van tjideng

Van harte tot ziens en andersvast tot mails!
Elise G. Lengkeek
Lees verder…
Stichting Lakon nodigt u uit voor de boekpresentatie: “BERICHT VAN EEN BOSMENS”. Deze rijk geïllustreerde gedichtenbundel over orang-oetans en andere dieren in het oerwoud wordt op 29 mei gepresenteerd. Om 17.00 uur, in het atelier van Theater Lakon - Zoomstede 13 Nieuwegein- wordt het eerste exemplaar overhandigd. Stichting Lakon stelt in haar theatervoorstellingen bepaalde thema’s aan de orde. Dit zijn thema's die gaan over sociale aspecten van de maatschappij. Zoals de positie van mensen en dieren in bepaalde delen van de wereld. De thema's gaan over dingen die veranderd of juist beschermd moeten worden. Onlangs ging de voorstelling ‘Apejong!’ in première. Een voorstelling over de gevaren voor een kleine orang-oetan, in Indonesië. Een voorstelling met informatie en door humor voor kinderen toegankelijk gemaakt. Om dit thema nog verder bij kinderen onder de aandacht te brengen, heeft stichting Lakon nu ook een kinderboek uitgegeven. Het serieuze thema van de situatie van het regenwoud en de leefsituatie van de orang-oetan worden in het boek op een lichte, poëtische manier aangereikt. Het boek laat kinderen nadenken over deze onderwerpen. Kan het anders? Waarom zijn palmolieplantages slecht? Een boek dus om bewustzijn te bevorderen. Èn om weg te dromen bij de prenten en te genieten van de poëzie. Dit boek wil bijdragen aan het bewustzijn over duurzaam en respectvol omgaan met anderen en met de natuur. Met indrukwekkende illustraties van Sebe Emmelot en luisterrijke gedichten van Klara Smeets. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Desirée van de Ven, coördinator Internationale Zaken, afd. Bestuurlijke, Internationale en Subsidiezaken, Gemeente Utrecht. TOEGANG: gratis. PRIJS VAN HET BOEK: op 29 mei: € 7,50, daarna € 9,50 exclusief portokosten. LAAT U ONS WETEN OF U KOMT? Eenvoudig invullen en terugsturen. Naam: ………………………………………………………………………………………………….. Organisatie……………………………………………………………………………………….. Ik kom met …. personen naar de boekpresentatie. Zaal open vanaf 16.30 uur. Vanwege het beperkt aantal plaatsen vragen wij u vriendelijk voor 22 mei te reageren. NA HET BOEK: EEN BENEFIETDINER Op de avond na de boekpresentatie wordt –ook in het atelier van Theater Lakon– het jaarlijks benefietdiner van Anak Wayang Nederland gehouden. De opbrengst van dit diner is geheel voor creatieve projecten en noodhulp voor kinderen in Indonesië. (www.anakwayang.nl) Lakon is trots AWN in haar atelier te mogen ontvangen. Wilt u na de boekpresentatie lekker blijven eten en daarmee meewerken aan het doel van AWN? Geeft u zich dan op voor het benefietdiner via: info@anakwayang.nl (gelieve alsnog de bovenstaande strook in te vullen). De € 35,00 voor deelname aan het benefietdiner betaalt u dan aan de ingang. Vriendelijke groet, Liesje de Leeuw, voorzitter Stichting Lakon.
Lees verder…

RVU Omroep Radio 5 Nostalgia

Zojuist geplaatst op mijn pagina's bij de RVU Omroep een herdenkingsartikel rond Jim van der Hoeven (The Rollers etc.)


Beste Redactie,
Zojuist geplaatst op mijn pagina's bij de RVU Omroep Radio 5 Nostalgia een herdenkingsartikel
over Jim van de Hoeven (The Rollers) met mooie foto. Ook website Piet Muys vermeld bij de RVU.
Ik krijg zeer veel fanmail op mijn pagina's bij de RVU.
De website van ICM is keurig vermeld op onze pagina's!
groetjes,
Bert Bossink (Muziekhistoricus)
Ook via www.tijdvoorteenagers.nl Morgen zet ik ook nog wat op het "Gastenboek"van OmroepMax!

Weer een indorocker in jukebox heaven.

Lees verder…

Ning services is niet meer gratis.

Beste ICM lezers en leden,
Zoals u uitvoerig heeft kunnen vernemen wordt met ingang van 1 juli aanstaande voor alle ICM sites abonnementkosten geheven van €12 per jaar. Voor dit bedrag mag U deelnemen aan alle ICM sites, mede ICM sitesdie op andere forums staan, dit bedrag is mede inclusief de ICMkrant.
U kunt zich opgeven op onderstaand formulier, en deze uit printen en op sturen naar: F.Schwab / ICM, Wouterskampen 68, 3849 BCHierden
Of door deze retour te zenden aan info@icm-online ; Vergeet u nieteen kopie voor uzelf te maken!
U ontvangt van ons bericht over de wijze van betaling.
Meer informatie 0341 - 453817 of mobiel 0653 793 649
Naam : .......................................................................
Adres: .......................................................................
Woonplaats : ..............................................................
Telefoon : ....................................................................
Lid van O ICM Online
O ICM Forum
O ICM Entertainment
Lid Naam ...............................................
Wenst lid te worden voor abonnement van een jaar voor periode juli 2010 tot juli 2011 voor het bedag € 12.
Ik ga akkoord dat abonnement stilzwijgend weer met een jaar wordt verlengd, mitsIk het abonnement drie maanden van te voren heb opgezegd per emailmet bevestiging aan info@icm-online.nl
Hoogachtend ................................................... Datum..........................................


Lees verder…

Jim van der Hoeven indomuzikant van het eerste uur, laat ons 'onze geschiedenis" en de muziek via zijn zonen na!

Foto ICM werd gemaakt in voorjaar 2007 in Albir bij de warung Juntos van Danny en Marcia.

Jim behoort tot de grondleggers van het eerste uur als het om de IndoMuziek gaat in de jaren vijftig. Eerst speelde Jim bij o.a. de Rollers en toen bij de The Hot Jumpers met hun veel geroemde hit.

Jim was niet alleen muzikant, maar zette zijn artiestieke tekentalenten in stripverhalen om. Met deze stripverhalen legde hij "onze geschiedenis" vast in twee delen voor alle Indo's leesbaar van hoog tot laag.

Ferry Schwab heeft Jim zeer intensief mee mogen maken van nabij tijdens het verblijf aan de Costa Blanca in Albir/Calpe in 2006/2007. Ook hiervan een verslag van gemaakt plus een reportage te lezen nu in het ICM archief. Tijdens de kumpulans, en in de kerk. Veel gezellige uurtjes werden er doorgebracht o.a. bij de Warung Juntos waar muziek werd gemaakt. Op verzoek van Ferry speelde Jim met veel passie Violetta.

De volledige fotoreportage is te zien op het archief van www.icm-online.nl

Jim wij mogen niet verdrietig zijn, er is daarboven een mooi leven, ik kan het weten!

"Gouden herinneringen bij de koffie toebroek en de zware sjek" heeft Jim ons allen nagelaten in twee delen en de prachtige muziek via zijn zonen!

Vandaag om ca. 18.45 uur is Jim van der Hoeven ons op 81-jarige leeftijd ontvallen.
Jim werd gisteren met spoed in het ZMC in Zaandam opgenomen.

Samen met zijn broer Ed, die ruim een jaar geleden op 84-jarige leeftijd is overleden, speelden
ze in de band The Rollers.
Enkele bekende nummers van The Rollers waren o.a.: Violetta, Sweet Malaya, Aloha oe.

Op 1 mei hebben 3 zoons (Stanly, Jerry en Jorgen) van Jim nog in Raamdonksveer
(herdenking 1 mei 60 jaar) opgetreden met The Rollers Revival
Band.

m.vr.gr.
Humphrey Trouerbach

Zie volledige fotoreportage op www.icm-online.nl


Lees verder…

Vandaag is van ons heengaan Jim van der Hoeven

Beste mensen,

Vandaag om ca. 18.45 uur is Jim van der Hoeven ons op 81-jarige leeftijd ontvallen.
Jim werd gisteren met speod in het ZMC in Zaandam opgenomen.

Samen met zijn broer Ed, die ruim een jaar geleden op 84-jarige leeftijd is overleden, speelden ze in de band The Rollers.
Enkele bekende nummers van The Rollers waren o.a.: Violetta, Sweet Malaya, Aloha oe.

Op 1 mei hebben 3 zoons (Stanly, Jerry en Jorgen) van Jim nog in Raamdonksveer (herdenking 1 mei 60 jaar) opgetreden met The Rollers Revival Band.

m.vr.gr.
Humphrey Trouerbach

Lees verder…

CD presentatie Challenge bij Tong Tong Fair

Challenge presenteert op 22 mei 2010 om 14.00 uur

haar CD

Challenge & Friends Beautiful Thoughts

op het TONG TONG PODIUM

Deze CD wordt opgedragen ter nagedachtenis aan

Ron Makadoero. De opbrengsten uit de verkoop van

de CD komen ten goede van het project “Ron’s Droom”,

een project om de hartenwens van Ron in vervulling te

laten gaan: Scholing van kansarme jeugd in

Indonesië.\

Lees verder…

Aan alle leden van Albert van Prehn.

10897233865?profile=originalIk beken een Indo te zijn.

Er is kortgeleden van alles op internet gebeurd, zaken die eerst voor niets aangeboden worden moeten nu betaald worden en dan bedoel ik de diverse site mogelijkheden waar je jouw toko op kunt plaatsten.

Voorheen gratis, maar helaas hebben de aanbieders nu de knop omgedraaid en willen een vergoeding zien, met gevolg voor de vele Indo sites die gebruik maken van deze diensten zich nu genoodzaakt zien om, of te verdwijnen of een
geldbedrag te betalen voor de handhaving van hun sites.

Op zich niet veel een bedrag van ca 450 euro op jaarbasis, dat is per maand 37,50 euro.

Er zijn diverse sitehouders die de Indische Cultuur proberen hoog te houden en actueel te houden met name ook naar buiten onze gemeenschap toe ter informatie, die van hun leden steun vragen in een kleine geldelijke
bijdrage.

Niet alleen voor het gebruik maken van hun voorlichting en promotie mogelijkheden maar ook als denkbeeldige vergoeding voor de personen die niet alleen energie besteden, maar ook nog privé-kosten voor het INDO idealisme. Wat
dacht u van de rekeningen voor energie, de software en ga zo maar door die deze
idealisten zonder veel poeha naar zich zelf toe voor eigen rekening nemen?

Zoals gemeld is er een bedelbrief rondgegaan naar de leden toe voor een schijntje van wat de totale kosten zijn, LET WEL, nota bene ten behoeve van het behoud van onze cultuur en identiteit voor langere tijd dan alleen maar de
verdwijning van de eerste generaties.

Het resultaat is beschamend, je wordt uitgemaakt voor bedrieger, omdat je het eerst voor niets kon aanbieden, je wordt uitgemaakt voor gek, want ineens heeft niemand belang bij wat je doet en deed, en heeft niemand zogenaamd genoten van
de mogelijkheden en de vruchten kunnen plukken van de vele informatiebronnen die
werden aangeboden en nog meer mogelijkheden.

Velen haken af nu er een schijntje op jaarbasis wordt gevraagd in de vorm van een donatie om de zaak draaiende te houden.

Let wel het betreft hier geen chat en praat café internet site, het geeft voorlichting, doet aan cultuurbewaking, geeft onze gemeenschap een gezicht naar buiten toe en promoot onze cultuur door middel van publicaties en
advertentieverspreiding. Kortom alles wat onze Indische cultuur betreft en de
instandhouding ervan.

Het gaat mij als observant er niet om of men het wil of niet wil steunen, ook niet of men het zoveel waard vindt dat men steun wil verlenen, dat is aan een ieder voor zich.

Wat mij zo verschrikkelijk raakt als Indische jongen van de tweede generatie is dat men in INDOland zo INDOLENT is. Van de derde en vierde generaties kan ik het begrijpen, men heeft het niet zelf meegemaakt.

Ik zou zeggen, steun jouw medemensen die jouw cultuur en afkomst koesteren, steun jouw afkomst en zorg dat men in de lengte van dagen kan terugkijken hoe wij zijn ontstaan, hoe onze ouders zich hier hebben moeten waarmaken en de
strijd die zij daarvoor hebben moeten voeren, niet alleen tegen onrecht maar ook
tegen hun heimwee, hun trauma’s en tegen zich zelf vooral, want velen van die
ouder hadden het liefste daar hun levens einde willen hebben, het gaat om hun
kroost waar zij de gedwongen vlucht voor hebben ondernomen.

Zonder die oudjes beste Indolezers waren wij hier NOOOIT opgegroeid, hadden wij niet onze mogelijkheden en de ontwikkeling gehad om te LEVEN.

Dat is een van de factoren waarom ik zo blij ben met de initiatiefnemers die onze roots, onze stories, onze cultuur door willen geven en zich de energie en moeite getroosten voor de instandhouding ervan.

Ik kom terug op het Indo zijn, wees wel eerlijk als je mij van repliek dient, de meeste indo’s willen wel profiteren van onze cultuur maar hebben er heel weinig voor over, die weinige initiatiefnemers die actief zijn binnen onze
gemeenschap worden als vanzelfsprekend ervaren.

Zonder initiatiefnemers hadden wij geen fluit gehad, geen kumpulans, geen pasars, geen internetkranten geen niets nada, maar waren wij helemaal aangewezen op de leefgemeenschap van de Nederlanders.

Onze muziek? Vergeet het maar zonder onze initiatiefnemers was het al 50 jaar geleden verdwenen.

Soms denk ik wel eens, wij zijn het niet waard en hadden wij met onze sudah laat maar mentaliteit ons gewoon moeten opheffen.

Wat dacht u van de moeizame toekenningen en erkenningen van de oorlogslachtoffers onder ons waar enkelen nu een uitkering via het PUR en andere instanties ontvangen? Wat dacht u van HET GEBAAR, dat is door initiatiefnemers
bereikt, met een strijd in de politieke sfeer.

Waar zijn wij als het erop aankomt om deze initiatieven die tot stand zijn gekomen met veel strijd te steunen bijvoorbeeld op manifestaties?

Je ziet een klein aantal die karakter heeft en de rest is zo indolent als de pest, klaagt als zij tegen muren oplopen bij diverse zaken die hun individuele rechten schenden. Ik ken vele gevallen die recht hebben op tegemoetkomingen maar
door slimme en uitgekiende politieke bestuurders met een kluitje in het riet
worden gestuurd.

Velen van ons worden begraven met allerlei onrechtvaardige wetten die onze rechten doen smoren in een vorm van negeren.

Zielig en ook aan de andere kant weer net goed zou je bijna zeggen, immers men heeft er niets voor over om een keer eensgezind te zijn.

Een hele mooie en slimme zet van de overheid is ook om Indische bestuurleden aan te stellen bij die organen om mee te werken aan ontkenning en hun eigen soortgenoten doelbewust te weerhouden omwille van de staatskas. Die figuren zijn
er ook en het zijn HELE goede werknemers die hun werk bekwaam uitvoeren.

Een Indo bestrijden doe je met een Indo, dat werkt altijd perfect, want er is niets zo tegenpolig ingesteld jegens elkaar dan een Indo.

Neem onze cultuur, kumpulans, pasars, het Indisch Huis en projecten waar subsidiegelden worden verstrekt ten behoeve van onze cultuur.

De kumpulans rijzen de pan uit, men werkt elkander tegen, probeert elkander te laten verdwijnen ten eigen voordele, soms bewust dezelfde datum aanhouden van de concurrent, de goede uitgezonderd want die zijn er ook. Onze gemeenschap is
klein en ipv samenwerken om de muziek cultuur te behouden gaat men denken dat
men er rijk van kan worden en gaat concurrentie met elkaar aan. Zeer
kortzichtig, want in zo’n kleine gemeenschap bereik je meer door
samenwerking.

Pasars, ook daar vindt je hetzelfde, gelukkig is dit nog heel goed georganiseerd ware het niet dat een slimme buitenstaander die geen enkele binding heeft met onze cultuur het pasar gebeuren heeft gezien als een leuke
bron van inkomsten en probeert om het hele gebeuren naar zich toe te trekken, en
ook hier vindt je weer Indolieden die volle medewerking verlenen door
bijvoorbeeld bands en collega muzikanten ertoe te bewegen om voor een appel en
een ei te gaan staan.

Anderen stellen hun diensten aan door samen te werken met de hoop dat men er beter van wordt, terwijl de domme Indo gewoon wordt gebruikt om deze pasars nog Indisch te doen voorkomen.

Ik moet constateren dat de medewerking ver gaat, je zou zeggen hoe kan dat, waarom kan dat in eigen kring niet? Blijkbaar kunnen wij als indo’s niet echt met elkander echt goed aan de gang en is een Hollandse baas meer imposanter en
heeft meer gezag of autoriteit.

De jongos mentaliteit.

Subsidies die worden verleend aan projecten die onze gemeenschap moeten dienen verdwijnen als sneeuw voor de zon en binnen de kortste keren gaan die projecten failliet en gaan verloren in de hebzucht van zelfverrijking of
wanbeleid.

Politieke partijen die een met veel bravoure werden opgericht gaan gelijk weer teniet door de alsmaar eigengereidheden en onverenigbare mentaliteit en de mislukking als het op samenwerking aan komt.

Mijn epistel is hard en niets besparend kritisch.

Het is in zijn algemeenheid geschreven met de kenmerken die ons doen falen in verschillende van belangzijnde zaken.

Het toont onze mentaliteit in zijn ware vorm, al kun je erover boos worden, eerlijk zijn en de spiegel voor houden is een schone zaak en ook dat kan menige Indo ook niet.

Ik zal wel ongenuanceerd op mijn mieter krijgen met dit schrijven, echter lezers de diepere bedoeling is een wanhoopskreet van een Indisch man die eens hoopt dat wij ons meer gaan beseffen dat wij allen verantwoordelijk zijn en
worden voor de verdwijning en uit handen geven van een mooi stukje geschiedenis
en cultuurgoed, denk daar maar eens GOED over na als je dit bericht met de tenen
krom gaat lezen.

Vooralsnog hou ik mij bij mijn analyse aan het begin van dit schrijven hierboven aan.

Overtuig mij maar van het andere.

Wat betreft de kwestie van geld is de Indo zeer gierig en doet wel alsof hij vrijgevig en royaal is, de echte indo is zuinig, de pot verwijt de ketel geldt als je de Indo over de gierigheid van Nederlanders hoort praten. Ze vergeten dat
zaalhouders klagen dat een Indische tent vol weinig consumeert, de Indo heeft
weinig over voor zijn cultuur en vindt alles gauw te duur, sponsoring zoals
genoemd in het begin van dit schrijven vindt hij een torenhoge uitgave.

Ze willen vaak voor nog geen dubbeltje op de eerste rang zitten. Bezuinigen vaak ten nadele van zichzelf en proberen altijd met zo goedkoop mogelijk zo goed mogelijk te scoren.

Alle waar naar zijn geld, is niet van toepassing binnen onze gemeenschap.

Het liefst gratis deze. En als ken iemand anders laten opdraaien voor de kosten.

Ik ben betrokken in de handel van instrumenten en zie en ervaar om mij heen, niet alleen bij mijzelf maar ook bij Nederlandse collega’s, daar zie je hetzelfde beeld.

Zonde gewoon dat men zijn eigen waarde niet kan laten gelden in het aanschaffen van de juiste middelen en daarmee beter kan gaan scoren.

Mijn Indische zijn is persoonsgebonden dat wil zeggen dat ik de enige Indo ben die Indisch is, net zoals mijn soortgenoten, allemaal individulalisten.

Tezamen zullen wij als individualisten verdwijnen binnen niet al te lange tijd, misschien ook maar beter zo. Een volk dat weinig waarde hecht aan zijn herkomst en geschiedenis en er zo indolent mee omgaat verdient het niet om voort
te bestaan.

 

 

Die paar die zich nu echt inzetten voor het behoud ervan doen ijdele pogingen en zullen vroeg of laat het bijltje erbij neer moeten gooien.

 

Nu worden zij verketterd en bespot en gehoon is hun waardering, maar straks als alles ECHT voorbij is gegaan hoor je de vele schreeuwers die voorheen te indolent zijn om zich druk te maken over hun eigen soort en geschiedenis.

Indo, in Nederland Door Omstandigheden zal worden: UnVedeo, Uit Nederland Verdwenen Door Eigen Omstandigheden.

Klaar is kees, weer een historie die zo de moeite waard is van deze aardbodem verdwenen.

Welke factoren hebben een rol gespeeld?

Deze: Hardleers, eigenzinnig, tegendraads, gierig, wantrouwig. Profiterend en slachtoffer van eigen kortzichtigheid.

 

Albert van Prehn (ICM Moderator 7 mei 2010.)Ik ben voor een goede discussie bereikbaar. Op de volwassen en goed manier wel te verstaan.

*********************************************************************************************************************************

Geachte redactie,

Haarlem, 7 mei 2010

Hierbij wil ik met onmiddelijke ingang mijn aansluiting bij Indoforum

en ICMonline afzeggen cq opzeggen.

Ik vind het belachelijk dat men voor deze site geld voor gaat vragen.

Hoogachtend,

Han Bawits

hanbawits@hetnet.nl


*************************************************************************************************


Even een -eerste- reactie van mij op dit bericht.
Het is naar mijn mening maar een; 'vreemde gang van zaken' bij Ning.
Eerst je laten wennen, en dan geld vragen.
[Ik ben ook, al lang, lid van een andere communitie van Ning (Earth&Fire) maar daar
heb ik -nog- niets gehoord van een kosten bijdrage]
Misschien raadzaam om eens te kijken hoe andere 'groepen' dit opgezet hebben?
Kijk bijv. naar de bekende site: www.indisch4ever.web-log.nl
En vraag eens hoe zij dat dan -gratis- doen.
Inplaats van maar klakkeloos accepteren wat Ning nu vraagt éérst even snel
rondkijken of het anders kan!?
Zelf ben ik, en ik denk ook anderen, niet van plan te gaan betalen.
Als het echt niet anders kan dan misschien sponsoren zoeken?
Het zou zeer jammer zijn als deze leuke Site zou verdwijnen...
Succes met deze situatie!

Vincent J.J.Kerkhoven.
kerkhoven-vincent@zonnet.nl


Lees verder…

Vanaf 499,95 euro's per jaar

Beste allemaal.

Tot op dit moment is deze site gratis ter beschikking gesteld door Ning

Als wij zoals het nu is op deze site door willen gaan, moeten wij aan Ning 499,95 euro's per jaar betalen.

Let op..!!
De prijs 499,95 is de vanaf prijs,...
op den duur wordt het dus meer,
afhankelijk van het aantal leden, de geplaatste foto's de geplaatste muziek,
de geplaatste video's etcetera.Het is de bedoeling van ons allemaal dat alle leden mee gaan betalen, wat vrij logisch is.

Vrijdag 7 mei 2010
Met vriendelijke groet,
Redactie, Webmaster & Moderator Team.

Lees verder…

41ste Pasar Malam in Den Helder

41ste Pasar Malam in Den Helder

Een exotisch uitstapje vlak bij huis

DEN HELDER - Wel eens op een Pasar Malam geweest? Heerlijk hè, zo'n totaal andere wereld, of je met vakantie bent. Die mystieke sfeer van geloken licht, de lucht bezwangerd met de heerlijkste geuren afkomstig van specerijen, wierook en tropische houtsoorten, de oorstrelende klanken van Aziatische muziek en de werveling van kleur en fleur van exotische danseressen. Dat alles lardeert de Pasar Malam, het Maleise woord voor avondmarkt, waar op tientallen kramen de meest uiteenlopende Aziatische artikelen worden aangeboden. Je kunt je er laten vergasten op verrukkelijke oosterse hapjes en drankjes of van een complete maaltijd genieten. Kortom, de Pasar Malam brengt je even in een totaal andere wereld, je bent er echt helemaal uit. En je hoeft er niet ver voor weg. Op zaterdag 22, zondag 23 mei en maandag 24 mei is SportCenter Den Helder(voorheen Quelderduyn) aan de Schootenweg 2 wederom omgetoverd tot zo'n paradijs.

De Pasar Malam werd in 1958 voor het eerst door de bekende schrijver/publicist Tjalie Robinson in Den Haag georganiseerd. Het werd een landelijke hit, niet alleen door de diversiteit aan shows, zang en dans, maar ook de grote verscheidenheid van artikelen op de markt, zoals prachtige oosterse/koloniale meubeltjes, zilveren sieraden, kleding, wierook, balsems, houtsnijwerk en noem maar op.

Er zijn zelfs een waarzegster en een aurafotograaf. Bij de warongs (restaurants) kunt u verrukkelijk eten en voor de kleinere trek zijn er kraampjes met exotische snacks als pasteitjes, lumper, risolles, loempia's, bapau, saté en natuurlijk tropisch ijs en tjendol.

Speciaal ook een Indische toko aanwezig.

Speciaal is er een expositie ingericht van traditionele kleding van de verschillende eilanden van Indonesië. Een aanwinst voor de Pasar Malam.

ICM Op locatie.

ICM staat er met haar stand vol primeurtjes.

IndoRock Caffee

Ook voor het eerst zal er in het restaurant van SportCenter een indo-rock cafe zijn ingericht. Hier zullen speciale bekende indo-rock artiesten hun liefde voor deze muziekstijl aan u tonen.

Artiesten

Het evenementenprogramma is niet gering. Volgende week wordt het programma compleet met aanvangstijden in deze krant vermeld. Maar een voorproefje moet kunnen: de zaterdag staat in het teken van muziek, zang en dans. De muziek wordt opgeluisterd door de allroundformatie Next Time. Een speciaal optreden wordt verzorgd door de zanger Jayden. Jayden heeft een eigen repertoire, dat onderhoudend is, en je meeneemt in een jazz en blues wereld. Hij is een rijzende ster in de muziekwereld. Heeft al enige prachtige CD, s uitgebracht, en is ondertussen een veel gevraagde artiest voor radio en TV. Een genot om naar te luisteren en te kijken.

Verder zal de dansgroep Bunga Melati traditionele Indonesische dansen uitvoeren. Gekleed in prachtige traditionele Indonesische danskleding. Zij wisselen deze dansen af met dansen van de verschillende eilanden.

Op zondag wederom een tropische sfeer. De huisband voor deze dag is de Tempo Doeloe Band. Met zang van de topzanger Peter Layton. Hun optreden wordt afgewisseld met een spectaculaire demonstratie Pencak Silat. Deze demonstratie zal worden verzorgd door de Pencak Silat groep budocentrum Julianadorp, uit Julianadorp. Verder een optreden van de krontjong zangeres Endang Setyawati uit Surabaya. Zij verzorgd met haar prachtige stem een aantal mooie songs, lagu_lagu, krontjong en dangdut.

Op speciaal verzoek, vanwege zijn jubileum 50 jaar RAMONA terug op de Pasar Malam in Den Helder Riem de Wolff(Blue Diamonds). Met een spetterende show, waarin veel bekende, maar ook nieuwe songs ten gehore worden gebracht. En natuurlijk ook de meest bekende song, Ramona. Een optreden wat u niet mag missen.

Wij zijn er trots op, dat Riem dit jubileum met ons wil delen in Den Helder.

Maandag, de laatste Pasar-dag staat in het teken van tropische en oosterse sferen. Als huisband voor deze dag staat Trio Lewakabessy gepland. Een band met allround muziek. Alles onder de bezielende leiding van Herman Lewakabessy.

Verder zal de dansgroep Arena Budaya Indonesia mooie Indonesische dansen uitvoeren. Gekleed in prachtige traditionele Indonesische danskleding. Zij wisselen deze dansen af met dansen van de verschillende eilanden. Ook het optreden van de kinderen is een aanrader.

Verder een optreden van de de zanggroep Familie van den Burg. Hun repertoire bestaat uit Indische ballads en moderne muziek. Vooral door hun enthousiasme een aanrader. Een optreden waar u van zult genieten.

Een prachtige afsluiting van deze laatste jubileum Pasar dag.

Tropenvrienden

De Pasar Malam wordt georganiseerd door de vereniging Tropenvrienden uit Den Helder. De vereniging bestaat uit vrijwilligers die allemaal onbezoldigd hun bijdrage leveren.

De officiële opening van deze 41e jubileum Pasar Malam zal worden verricht zaterdagmiddag 22 mei om 16.00 uur door de burgemeester van Den Helder Dhr. K. Schuiling. Dit jaar wederom in de prachtig verbouwde locatie van SportCenter Den Helder. Voor de Pasar organisatie een uitdaging om hieraan mee te werken. Wij hopen dat met de nieuwe ingang en gewijzigde indeling deze 41e Pasar Malam tot een succes mag worden. Voor meer informatie over de vereniging en het werk: 0223-625548 of 0223-635075.

Ook kunt voor informatie terecht op de website: http://home.kpn.nl/notte115/ovtv/

Lees verder…

Betreft ICM Lidmaatschap en NING services

Hierden, 4 mei 2010

Betreft ICM Lidmaatschap en NING services

Beste ICM lid,
Helaas moeten wij met een onplezierig bericht komen.

Ning de aanbieders van sociale netwerksoftware, maakte afgelopen vrijdag bekend zijn gratis dienstverlening te staken en deze door te belasten. Daarom zijn wij genoodzaakt om u voor een bedrag per week door te belasten voor de services van onze provider voor het gebruik van het forum op NING dit is inclusief het lidmaatschap van de ICM-krant. Dit lidmaatschap geldt uitsluitend voor dit forum.
Gaarne vernemen wij van U of zich kunt verenigen in de doorbelasting en vernemen gaarne de hoogte bedrag die U over heeft voor ICM krant en MING services.

U ontvangt van ons een verdere schrijven over de wijze van betaling.
Met vriendelijke groeten;
Namens redactie ICM.
Lees verder…

Blog Topics by Tags

Monthly Archives