nieuwsbrief van de Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum - nr 5

Connect with me on LinkedIn # Abonnees: 610 # Follow me on Twitter
Maandelijkse uitgave | Jaargang 2, nr. 5 (Mei 2010) | Redactie: Hans Vogelsang

Dit is de digitale nieuwsbrief van de Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum, die u maandelijks toegezonden krijgt. Via deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen betreffende ons toekomstige Indisch Centrum. Verder zullen wij u wijzen op nieuwe items op onze website en andere bijzondere zaken binnen de Indische gemeenschap.

Welkom nieuwe lezers
Opnieuw mogen we ons verheugen over een bijdrage van een bevriende Indische organisatie, die ons een lijstje met E-mail adressen deed toekomen. Hartelijk dank hiervoor en een warm welkom aan alle nieuwe lezers. Zoals u bovenin de Nieuwsbrief kunt lezen, staat het aantal abonnees op 610.


Twee nieuwe webpagina’s
Met trots lanceert het N.I.C.C. binnenkort twee nieuwe dynamische webpagina’s. In de eerste plaats is dat Tempat Pienter, een rubriek waar ieder die een vraag heeft of met een probleempje zit zijn of haar verhaal kan insturen, waarna andere lezers hierop kunnen antwoorden. Hierop kunnen ook weer andere lezers hun reactie geven. Tegelijkertijd krijgen we een primeur, namelijk een lijst van radio en TV stations in Nederland, van en voor mensen uit onze doelgroepen. We hebben nog geen andere Indische website kunnen ontdekken die zo’n uitgebreide lijst heeft geplaatst. Misschien is onze lijst nog niet helemaal compleet. Als u nog een radio of TV station weet, of anders een organisatie die zendtijd heeft bij een bestaande radio of TV zender en die niet in de lijst vermeld staat, dan horen wij dit heel graag van u. Alle informatie is van harte welkom.


V R I J W I L L I G E R S G E V R A A G D
Het bestuur van het Nederlands Indisch Cultureel Centrum zoekt vrijwilligers die bereid zijn om zich in de toekomst in te zetten voor het centrum in algemene dienst of voor activiteiten in het bijzonder. Bekijkt u onze activiteitenpagina eens. Wie weet is er wel een activiteit bij waarvan u het leuk vindt om u als medewerker voor in te zetten. Misschien heeft u zelf wel een fantastisch idee voor een activiteit. Laat het ons weten. Inlichting via E-mail: info@indisch-centrum-denhaag.nl of hans-vogelsang@hotmail.com

(advertentie)
www.indisch-centrum-denhaag.nl

(advertentie)
Meet & Greet 2010
In de maand juli 2010 wil het bestuur van Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum een MEET & GREET organiseren voor alle lezers van deze Nieuwsbrief en verdere sympathisanten. Het bestuur wil dan met u de plannen voor het toekomstige centrum bespreken, maar natuurlijk zal er de vanzelfsprekende gezelligheid zijn met een drankje en een hapje. Wij hebben persoonlijk al veel opstartkosten gemaakt. Wij vinden het vanzelfsprekend dat wij in dit grote project investeren, maar het gaat nu onze draagkracht te boven. Er is (gelukkig) al een enkele donateur die zijn bijdrage aan het N.I.C.C. heeft geleverd. Nu echter hebben wij een flinke duw in de rug nodig en het zou geweldig zijn wanneer u een mogelijkheid ziet om aan deze duw bij te dragen. Het Kurhaus in Scheveningen ondersteunt ons door voor onze Meet & Greet een zaal beschikbaar te stellen. Bovendien is het zo dat wanneer het N.I.C.C. naast de abonnees op de Nieuwsbrief en duizenden bezoekers aan onze website, ook nog een aantal donateurs heeft, die een bijdrage leveren aan de toekomst van de Indische gemeenschap, dan is dit het bewijs dat er voor een Indisch Centrum voldoende draagvlak is. Dit zal subsidieverleners en andere financiële partners ervan overtuigen dat substantiële bijdragen aan het Indisch Centrum gerechtvaardigd zijn. Hierdoor zal het fondsenwerven gemakkelijker worden, het aanvragen van startsubsidies eerder gehonoreerd worden en zal ook de locale overheid eerder behulpzaam zijn bij het vinden van een passende locatie. Er is al enorm veel werk verzet, maar wij zijn er nog lang niet. Momenteel zijn we bezig met het maken van allerlei begrotingen en naar die zich laten aanzien, zal ons centrum na een aantal jaren geheel in staat zijn om selfsupporting te kunnen draaien, zonder daarbij commercieel te worden. Maar die startfase, daar moeten wij doorheen geholpen worden. Daar hebben we subsidie voor nodig en Fondsen en Donateurs. Als u ook een bouwsteentje voor uw rekening wilt nemen, dan is het Indisch Centrum in Den Haag binnen niet al te lange tijd als kloppend hart van de Indische Gemeenschap in de regio en ver daarbuiten een feit. Steunt u ons daarom. Wij kunnen niet zonder u. Help ons bouwen. Ons rekeningnummer kunt u vinden op onze website. Over de Meet & Greet zullen wij u in de volgende editie nader informeren.


Conferentie: Rechten van het kind
Zondag 30 mei wordt in het Atrium van de Julianakerk in Den Haag een conferentie gehouden over de rechten van het kind. Deze conferentie wordt georganiseerd door de Stichting Hundistani en de Turks Azerbedjaanse Culturele Vereniging Nederland. Ondanks dat dit geen Indische conferentie is, geeft het belang van het onderwerp ons de rechtvaardiging om het toch in deze Nieuwsbrief te vermelden. Rechten van het kind zijn immers universeel en van alle culturen; evenals waar het in deze conferentie om gaat: het ontbreken en/of schenden ervan met alle gevolgen van dien voor het kind. Het programma ziet er als volgt uit: 15.30 – 15.45: welkomstwoord namens de organisaties, toespraak wethouder van Den Haag, introductie Dagvoorzitter. 15.45 – 16.00: cultureel intermezzo. 16.00 – 16.45: opvoering van het stuk “Rechten van het Kind”. 16.45 – 18.15: Interactieve discussie tussen panel en zaal aan de hand van praktijkervaringen. 18.15 – 19.00: cultureel intermezzo. 19.00 – 21.00: Informeel samenzijn / netwerken en multiculturele maaltijd. Reserveren voor deze multiculturele maaltijd is noodzakelijk: stichtinghindustani@gmail.com of Tel: 06-28479849.

(advertentie)

(official sponsor van Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum)
Sinds 1989 verzorgen wij vertalingen in en uit alle talen o.a. technisch, medisch, juridisch en commercieel gebied. Wij werken met gekwalificeerde en beëdigde vertalers (ook voor Bahasa), vertaling naar de moedertaal, controle door een tweede vertaler, kortom: bij ons vindt u de kwaliteit die u eist. Efficiënte werkwijze en organisatie garanderen snelheid en een redelijke prijs.
Creapro, hèt vertaalbureau dat u zorgen uit handen neemt!
Galileïstraat 18 - 2561 TE Den Haag - tel.: 070-362 05 89 (meerdere lijnen) - fax: 070-362 56 64
E-mail: creapro@worldonline.nl Website : www.creapro.myplaces.nl


Dàt is andere taal!
Indonesische Toolbar
Hallo allemaal, even een berichtje voor ieder die geïnteresseerd is in Indonesische radio en televisie. We hebben een site ontdekt, vanwaar een complete Indonesische Toolbar te downloaden is met 53 radiostations, 9 TV zenders plus Aljazeera-English, meer dan 35 kranten, en nog veel meer. Surf naar: http://www.semarang.nl/online-asia-radio-tv-nl.html. Beslist de moeite waard en het werkt perfect. Afhankelijk van het stuurprogramma van uw computer kan het voorkomen dat de toolbar na het downloaden niet direct zichtbaar is. Dan gewoon even afsluiten en opnieuw opstarten en hij staat er!


A G E N D A
6 maart tot en met 5 september 2010: Tekeningen van Charles Burki. Dagelijks leven in Japanse gevangenenkampen. Locatie: Museon, Stadhouderslaan 41, 2517 HV Den Haag. In deze expositie worden tekeningen getoond van Charles Burki (1909-1994) die in het bezit zijn van het museum. Geopend: dinsdag tot en met zondag, 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties ook op maandag geopend. Toegang: kinderen t/m 3 jaar gratis; 4 t/m 11 jaar: € 4,00; volwassenen: € 8,50; 65+: € 7,00; Museumkaart geldig. De herziene uitgave van Charles Burki’s boek: Achter de kawat is verkrijgbaar.
23 april t/m 29 augustus 2010: Fototentoonstelling “Troostmeisjes” van fotograaf Jan Banning. Locatie: Kunsthal, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam, Tel: 010-4400300. Opening: vrijdag 23 april om 15.00 uur. De Kunsthal is geopend: dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur.
19 t/m 30 mei 2010: Tong Tong Fair. Zie ook het artikel in deze Nieuwsbrief. Locatie: Malieveld in Den Haag (op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station). Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur. Toegang: maandag t/m vrijdag: € 10,50; zaterdag en zondag: € 13,00 per persoon per dag. Tevens een kaart voor het gehele festival (12 dagen) verkrijgbaar voor € 80,50. Info: www.tongtongfair.nl.
30 mei 2010: Conferentie: Rechten van het kind. Veel kinderen maken bijna dagelijks mee dat hun ouders (vaak slaande) ruzie hebben of nog erger. Het leven onder die spanning is voor een kind vaak even erg als wanneer het zelf mishandeld wordt. Deze conferentie wil het onderwerp en de gevolgen ervan bespreekbaar maken. Taboedoorbrekend. Locatie: Atrium Julianakerk, Schalkburgerstraat 217, 2572 TV Den Haag. Aanvang: 15.30 uur, sluiting: 21.00 uur. Inloop vanaf 15.00 uur. Programma en reserveren multiculturele maaltijd (noodzakelijk). Organisatie: Stichting Hindustani en Turks Azerbedjaanse Culturele Vereniging Nederland. Toegang: gratis. (zie ook het artikel in deze Nieuwsbrief). Inlichtingen: stichtinghindustani@gmail.com, of Tel: 06-28479849.

3 juni 2010: Thema-avond: Max Havelaar/Multatuli en Deventer. In samenwerking met Stichting Cultureel Erfgoed Deventer en het Multatuli Genootschap organiseert Stadsarchief en Atheneum Bibliotheek een thema-avond. De avond wordt verzorgd door Tom Phijfer, Multatuli kenner en auteur van het boek “Het gelijk van Multatuli”. Locatie: Stadsarchief en Atheneum Bibliotheek, Klooster 12, 7411 NH Deventer. Tijd: 20.00 tot 22.00 uur. Toegang gratis. Meer info: www.sabinfo.nl.

12 juni 2010: Indisch Culturele Avond. Met de bekende ingrediënten: Dans, Lekker eten en muziek van de Tempo Doeloe Band. Aanvang: 20.00 uur, sluiting: 0.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. De locatie: Flevoparq, Educalaan 37, 8251 Dronten. Tel: 0321-388 700. Toegang: € 7,00. Bij reserveren slechts € 6,00. I.C.M. leden betalen de reserveringsprijs. Vooraf telefonisch reserveren of via E-mail: mail@icmonline.ning.com. Zonder voorafgaande reservering kunnen geen zitplaatsen gegarandeerd worden. Wilt u van de maaltijd gebruik maken, dan kunt u dit gelijktijdig met uw reservering doorgeven. Daarmee voorkomt u onnodig wachten in de rij. Ruime parkeergelegenheid aanwezig.


10 september 2010 t/m 30 oktober: Kleine Multatuli tentoonstelling. Tentoonstelling met prenten en karikaturen uit de collectie van het Persmuseum en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. Locatie: Tentoonstellingsruimte IISG, Cruquiusweg 31, 1019 AT Amsterdam.


27 november 2010: The X-factor Indo Music Classics. Het is nog een heel eind weg, maar toch alvast een aankondiging van deze spetterende show, gepresenteerd door ICM Live4life club. Maar liefst 25 gevestigde artiesten en jonge talenten brengen muziek, zang en dans in een exotische ambience. Locatie: FlevoparQ, Educalaan 37, 8251 GC Dronten. Tijden: 12.00 tot 24.00 uur. Voorverkoop van kaarten: 06-53793649 of 0321-388700. Gezien de te verwachten toeloop is reserveren van kaarten nu al aan te bevelen. Nadere info volgt in komende edities van deze Nieuwsbrief.
Agenda updates: Voor de meest recente updates van de Agenda verwijzen wij u naar onze website.
2010, jaar van Multatuli en Max Havelaar

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat het beroemde boek Max Havelaar van Multatuli verscheen. Tevens is het 100 jaar geleden dat het Multatuli Genootschap werd opgericht. Naar aanleiding hiervan organiseert het Genootschap dit jaar vele activiteiten, zowel in Nederland als in België. Ook in deze Nieuwsbrieven zal het N.I.C.C. regelmatig aandacht schenken aan dit bijzondere jubileum
De hertaling van Max Havelaar door Gijsbert van Es is inmiddels in iedere goede boekhandel verkrijgbaar. Het is een paperback, 319 pagina’s en de prijs is € 10,00. Bovendien is ter gelegenheid van 150 jaar Max Havelaar een bijzondere munt geslagen, die half mei in omloop is gebracht. Er is een verzilverde munt van € 5,00 die via de postkantoren en de agentschappen verkrijgbaar is. Voor de verzamelaars is er een zilveren munt van € 5,00 die in cassette € 32,95 kost. Tenslotte is er een gouden munt van € 10,00, die in een cassette het bedrag van € 277,95 kost. Gaarne verwijzen wij u naar de speciale site van het Ministerie van Financiën: http://www.herdenkingsmunt.nl. Hier vindt u een aantal LINKS naar bestelmogelijkheden en -adressen.
2010 wordt een bijzonder jaar, gerelateerd aan een bijzonder boek van een bijzondere schrijver. In deze rubriek zullen wij u op de hoogte houden van de activiteiten die rond dit jubileum gehouden worden. Activiteiten zoals lezingen, tentoonstellingen, festivals, studiedagen, concerten, enz. Voor actuele informatie verwijzen wij u ook naar de website: www.multatuli-museum.nl/nieuws en vooral de jubileumwebsite: www.multatuli.nu

Wij steunen Den Haag in haar nominatie naar Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en zoeken Indische partnerorganisaties om deze ondersteuning te concretiseren

OPZEGGEN: Wilt u onze Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Stuurt u dan onze E-mail retour met de mededeling: NIEUWSBRIEF NEE. Wij zullen het heel erg jammer vinden u te zien gaan, maar respecteren uw keuze en verwijderen dan uw gegevens uit ons bestand.

Weergaven: 61

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden