41ste Pasar Malam in Den Helder

Een exotisch uitstapje vlak bij huis

DEN HELDER - Wel eens op een Pasar Malam geweest? Heerlijk hè, zo'n totaal andere wereld, of je met vakantie bent. Die mystieke sfeer van geloken licht, de lucht bezwangerd met de heerlijkste geuren afkomstig van specerijen, wierook en tropische houtsoorten, de oorstrelende klanken van Aziatische muziek en de werveling van kleur en fleur van exotische danseressen. Dat alles lardeert de Pasar Malam, het Maleise woord voor avondmarkt, waar op tientallen kramen de meest uiteenlopende Aziatische artikelen worden aangeboden. Je kunt je er laten vergasten op verrukkelijke oosterse hapjes en drankjes of van een complete maaltijd genieten. Kortom, de Pasar Malam brengt je even in een totaal andere wereld, je bent er echt helemaal uit. En je hoeft er niet ver voor weg. Op zaterdag 22, zondag 23 mei en maandag 24 mei is SportCenter Den Helder(voorheen Quelderduyn) aan de Schootenweg 2 wederom omgetoverd tot zo'n paradijs.

De Pasar Malam werd in 1958 voor het eerst door de bekende schrijver/publicist Tjalie Robinson in Den Haag georganiseerd. Het werd een landelijke hit, niet alleen door de diversiteit aan shows, zang en dans, maar ook de grote verscheidenheid van artikelen op de markt, zoals prachtige oosterse/koloniale meubeltjes, zilveren sieraden, kleding, wierook, balsems, houtsnijwerk en noem maar op.

Er zijn zelfs een waarzegster en een aurafotograaf. Bij de warongs (restaurants) kunt u verrukkelijk eten en voor de kleinere trek zijn er kraampjes met exotische snacks als pasteitjes, lumper, risolles, loempia's, bapau, saté en natuurlijk tropisch ijs en tjendol.

Speciaal ook een Indische toko aanwezig.

Speciaal is er een expositie ingericht van traditionele kleding van de verschillende eilanden van Indonesië. Een aanwinst voor de Pasar Malam.

ICM Op locatie.

ICM staat er met haar stand vol primeurtjes.

IndoRock Caffee

Ook voor het eerst zal er in het restaurant van SportCenter een indo-rock cafe zijn ingericht. Hier zullen speciale bekende indo-rock artiesten hun liefde voor deze muziekstijl aan u tonen.

Artiesten

Het evenementenprogramma is niet gering. Volgende week wordt het programma compleet met aanvangstijden in deze krant vermeld. Maar een voorproefje moet kunnen: de zaterdag staat in het teken van muziek, zang en dans. De muziek wordt opgeluisterd door de allroundformatie Next Time. Een speciaal optreden wordt verzorgd door de zanger Jayden. Jayden heeft een eigen repertoire, dat onderhoudend is, en je meeneemt in een jazz en blues wereld. Hij is een rijzende ster in de muziekwereld. Heeft al enige prachtige CD, s uitgebracht, en is ondertussen een veel gevraagde artiest voor radio en TV. Een genot om naar te luisteren en te kijken.

Verder zal de dansgroep Bunga Melati traditionele Indonesische dansen uitvoeren. Gekleed in prachtige traditionele Indonesische danskleding. Zij wisselen deze dansen af met dansen van de verschillende eilanden.

Op zondag wederom een tropische sfeer. De huisband voor deze dag is de Tempo Doeloe Band. Met zang van de topzanger Peter Layton. Hun optreden wordt afgewisseld met een spectaculaire demonstratie Pencak Silat. Deze demonstratie zal worden verzorgd door de Pencak Silat groep budocentrum Julianadorp, uit Julianadorp. Verder een optreden van de krontjong zangeres Endang Setyawati uit Surabaya. Zij verzorgd met haar prachtige stem een aantal mooie songs, lagu_lagu, krontjong en dangdut.

Op speciaal verzoek, vanwege zijn jubileum 50 jaar RAMONA terug op de Pasar Malam in Den Helder Riem de Wolff(Blue Diamonds). Met een spetterende show, waarin veel bekende, maar ook nieuwe songs ten gehore worden gebracht. En natuurlijk ook de meest bekende song, Ramona. Een optreden wat u niet mag missen.

Wij zijn er trots op, dat Riem dit jubileum met ons wil delen in Den Helder.

Maandag, de laatste Pasar-dag staat in het teken van tropische en oosterse sferen. Als huisband voor deze dag staat Trio Lewakabessy gepland. Een band met allround muziek. Alles onder de bezielende leiding van Herman Lewakabessy.

Verder zal de dansgroep Arena Budaya Indonesia mooie Indonesische dansen uitvoeren. Gekleed in prachtige traditionele Indonesische danskleding. Zij wisselen deze dansen af met dansen van de verschillende eilanden. Ook het optreden van de kinderen is een aanrader.

Verder een optreden van de de zanggroep Familie van den Burg. Hun repertoire bestaat uit Indische ballads en moderne muziek. Vooral door hun enthousiasme een aanrader. Een optreden waar u van zult genieten.

Een prachtige afsluiting van deze laatste jubileum Pasar dag.

Tropenvrienden

De Pasar Malam wordt georganiseerd door de vereniging Tropenvrienden uit Den Helder. De vereniging bestaat uit vrijwilligers die allemaal onbezoldigd hun bijdrage leveren.

De officiële opening van deze 41e jubileum Pasar Malam zal worden verricht zaterdagmiddag 22 mei om 16.00 uur door de burgemeester van Den Helder Dhr. K. Schuiling. Dit jaar wederom in de prachtig verbouwde locatie van SportCenter Den Helder. Voor de Pasar organisatie een uitdaging om hieraan mee te werken. Wij hopen dat met de nieuwe ingang en gewijzigde indeling deze 41e Pasar Malam tot een succes mag worden. Voor meer informatie over de vereniging en het werk: 0223-625548 of 0223-635075.

Ook kunt voor informatie terecht op de website: http://home.kpn.nl/notte115/ovtv/

Weergaven: 125

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

Reactie van Rudy Eugene Portier. op 9 Mei 2010 op 13.51
Hallo,leden van de stichting,ik zou ook graag een kleine bijdrage van de toegezegde bedrag van 13.00 euro per jaar willen storten,met vriendelijke groeten van Rudy,

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden