Geschiedenis : Trakaat van Wassenaar  - Deel XIII

 (komt ook in 10 delen uit in ons ICM Bulletin) 

 Inrichten van de organisaties

 / Forum ‘Deelnemersraad’

Om deze zaak te concretiseren dient het forum ‘Deelnemersraad’ te worden opgericht. De Deelnemersraad staat onder het ‘Team Actiecomité VW -66’. Alle Indische organisaties van het Indisch Platform (28) en alle andere Indische stichtingen van verschillende pluimages nemen zitting, teneinde de Nederlandse - Indische Gemeenschap van een dergelijk 70.000 personen zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen. Aan de hand van belegde zittingen wordt het ‘Conceptrapport Verdrag Traktaat van Wassenaar -66’ aangeboden en in behandeling genomen.

Dit proces loopt gelijktijdig met de gevoerde onderhandelingen, zodat direct feedback plaatsvindt. In het onderhavige rapport komen alle voorgestelde zaken aan de orde.

 

Inrichten: ‘Stichting Uitbetalen Traktaat van Wassenaar 1966’

Deze stichting heeft als primaire doelstelling: betaling aan alle 70.000 gerechtigden. Dit impliceert dat zij bij aanvang op de hoogte worden gesteld van het bestaan van deze voorziening. Als beleid wordt gevoerd, dat een uitvoeringsorganisatie wordt aangewezen onder regie van de ‘Stichting Uitbetalen Traktaat van Wassenaar 1966’. Hierbij wordt gedacht aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB), Indische Media en Indische organisaties. Voor de financiële uitvoering wordt gedacht aan de SVB onder toezicht van een nog nader aan te wijzen accountantskantoor. De SVB stuurt periodiek de lijst met namen en adresgegevens van betalingen die zijn verricht.

De ‘Stichting Uitbetalen Verdrag Traktaat van Wassenaar 1966’ stuurt, als extra controle ter verificatie. Deze Stichting wordt beëindigd 2 jaar nadat de eerste betalingen hebben plaatsgevonden en wordt bezoldigd onder ‘uitvoeringskosten’.

 

‘Stichting Indische Projecten Verdrag Traktaat van Wassenaar 1966’

 

Om in termen van Martin van Rijn te blijven, zal het ‘Indisch zijn, de verankering’ onder de Nederlandse bevolking bekendheid worden gegeven –dat tevens de wens is van Marion Dijke, Angelien Eijsink (PvdA) en Pia Dijkstra (D66)– met Nederland als eerste doelstelling, zoals ook het programma dusdanig is ingericht. De ‘Stichting Indische Projecten Verdrag Traktaat van Wassenaar 1966’ zal zich bezighouden met het vaststellen van normen en richtlijnen, waaraan een dergelijk project minimaal moet voldoen, om in aanmerking te komen.

 

De basisrichtlijn is ‘duurzaam ondernemen’. Onder ‘duurzaam’ wordt verstaan, dat het project het fundament vormt van de basisbehoeften van de Nederlandse - Indische Gemeenschap en het ‘Indisch zijn’ functioneel blijvende bekendheid geeft aan de huidige Nederlandse samenleving. Het project moet een businessmodel in zich bevatten, zodat stap voor stap naar selfsupporting wordt toegegroeid en na een positief behaald resultaat een gedeelte hiervan terugvloeit naar de kas van de ‘Stichting Indische Projecten Verdrag Traktaat van Wassenaar 1966’.

Vooraf dient het ingediende projectplan (business plan) door een accountant en een bank te worden getoetst op haalbaarheid en bestaansrecht.

 

De Indische Culturele Projecten die de basis van levensbehoefte vormen

 

-          Indische Omroep Jakarta / Den Haag: ID-gen met een omroepblad plus redactievoering door ICM.

Verdere uitbouw van een Indische Internetkrant, later te implementeren bij ID-gen (Indonesian-Dutch Generation).

-          Opzetten van het N.I.C.C. Centrum in Den Haag, alwaar de Indische Omroep naast de andere activiteiten wordt gehuisvest.

-          Het ontwikkelen van de canon voor het Indisch volk met als doelstelling verankering in de wereldgeschiedenis in het Indonesisch, Nederlands en Engels.

-          Organisatie van periodieke Indische evenementen in Jakarta, Den Haag, Rotterdam….

-          Bijdrage/subsidies Pasar Malams en Kumpulan in Nederland.

 

 

 

Voor verdeling van overige collectieve doelen wordt als volgt onderstaande tabel gehanteerd:

 

-          689 miljoen gaat 100 miljoen naar de collectieve doelen

-          800 miljoen - 125 miljoen

-          1,4 miljard - 275 miljoen

-          1,8 miljard - 400 miljoen

 

Afhankelijk van het budget wordt het onderstaande gerealiseerd; de eerstgenoemde punten zijn een must!

 

-          7 Retraite- en Herstellingsoorden voor Ouderen en Gehandicapten in de regio’s in Indonesië. Per oord een capaciteit voor 10.000 personen gedurende het gehele jaar compleet ingericht met klinieken en dagelijkse ondersteunende huishoudelijke faciliteiten.

 

Het spreekt voor zich, dat de ‘Stichting Indische Projecten Verdrag Traktaat van Wassenaar 1966’ stemt en beslist; de leden van het bestuur worden bezoldigd conform de gebruikelijk geldende normen en richtlijnen.

 

 

 

.

Weergaven: 76

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 28 Januari 2020 op 12.39

64

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden