Geen nieuw onderzoek naar Nederlandse oorlogsmisdaden nodig'

Geen nieuw onderzoek naar Nederlandse oorlogsmisdaden nodig' 

De Indonesische president Joko Widodo vindt het niet nodig om een nieuw onderzoek in te stellen naar Nederlandse oorlosgmisdaden in Indonesië in de periode van 1945 tot en met 1949.

In een interview met NRC Handelsblad zegt Widodo dat het volgens hem beter is om "vooruit te kijken". De president denkt dat zowel Nederland als Indonesië beter af zijn als er een gelijkwaardige relatie tussen de landen bestaat.

Widodo reageert met de uitspraken op een oproep van minister Bert Koenders, die na een bezoek aan Indonesië zei dat het goed zou zijn om nieuw onderzoek te doen naar de standrechtelijke executies door Nederlandse troepen in het land eind jaren veertig. Volgens Koenders is een dergelijk onderzoek niet alleen belangrijk voor Indonesië, maar ook voor Nederland zelf om het verleden onder ogen te zien.

De Indonesische president is echter van mening dat het onderwerp niet erg meer leeft onder zijn bevolking en ziet om die reden niets in het voorstel van Koenders, die het onderzoek samen wilde doen met Indonesië. Maar er is ook veel kritiek op de houding van de president onder de inwoners van Indonesië, omdat de overheid te weinig onderzoek zou doen naar kwesties uit het verleden.


Bezoek aan Nederland

Aankomende donderdag en vrijdag brengt Widodo een historisch bezoek aan Nederland. Het is voor het eerst in zestien jaar dat een president van de voormalige kolonie Nederland aandoet.

Hij voert dan onder meer een gesprek met premier Mark Rutte en gaat op audiëntie bij koning Willem-Alexander, aldus de RVD in een verklaring.

Het bezoek maakt deel uit van een rondreis door Europa van Widodo. Hij gaat verder naar België en Duitsland en gaat langs bij instellingen van de EU. Nederland is het laatste land dat Widodo bezoekt.

Weergaven: 77

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2019   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden