Alle berichten (2)

Sorteer op

Samenvatting Traktaat van Wassenaar (ACTW-66)? 

 

Samenvatting Traktaat van Wassenaar (ACTW-66)? 

10897429899?profile=RESIZE_400x

Samenvatting  Traktaat van Wassenaar (ACTW-66)? 

Om te beginnen,  dit is een zaak van groot onrecht van  de Nederlandse Overheid jegens de Nederlandse Indische Burgers.  .  Bij de overdracht betaalde de jonge republiek Indonesie in transes van 4.2 miljard en later tegen finale kwijting 689 miljoen.

Doelbestemming  is : om de Nederlandse Indische Burger ( Nederlanders, Indische, Mollukers en van Joodse Afkomst) die periode 1947-1962 woonachtig waren in de republiek Indonesie te compenseren.  Door het onhandig politiekbedrijf van het Kabinet  het land uitgezet.

Het evaluatierapport in opdracht van het Ministerie Buitenlandse Zaken meldt dat pas 39 miljoen is uitgekeerd. Blijft te betalen 4,2 miljard + 650 miljoen. Het rapport is onvolledig zo is het bedrag van 4,2 miljard en Marshalhulp 1,2 niet vastgelegd  in het rapport.

Hoeveel mensen hebben recht  hierop?  Bronnen melden 60.000 gezinnen. Via ICM zijn 15.000 die zich hebben gemeld, en 634 hebben zich ingeschreven als claimant ACT-66 ICT systeem.

Waarom is nooit uitbetaald  ?  Omdat dit het beleid  was om niet uit te betalen, en vanuit de de Nederlandse Indische burgers nimmer tot actie is gekomen in de afgelopen 60  jaren voorzover bekend. Althans niet collectief.

Is het verdrag verjaard?  Nee, omdat traktaat nimmer is uitgevoerd, en de laatste termijn in 2001 is betaald geldt een verjaringstermijn van 25 jaar.  Immers omdat ICM in 2013 heeft gerapeleerd, verjaart dit in het jaar 2038.

Wie hebben hier recht op ?  Omdat om bezittingen gaat geldt het erfrecht. Impliceert dat nabestaanden recht op hebben.

Wanneer is dit bekend geworden ?  In 2013 meldde zich een ICM Abonnee.  Omdat dit om melding gaat met  grote misstand, startte ICM het project ACTW-66 ( Actie commitee Traktaat van Wassenaar -1966 ) op. 

Welke acties? 

ACTW-66 campagne werd gestart om  het bestaan van het verdrag  bekendheid te geven aan het Indisch publiek, onderzoek werd gestart.  Ruim 433.000 werd uit ICM middelen beschikbaar gesteld naast donaties, en prive-gelden. Het meest uit prive-middelen en vrienden.   Het geheel staat los van de werkzaamheden die het team leverde tot het heden.

Tussenresultaat :  -  15.000 personen zijn bereikt en hebben de petitie getekend.

                       -   Binnen de Tweede Kamer heeft ACTW-66 drie kabinetten overleefd

                        -   Voor het eerst in de geschiedenis is volwaardig product in de vormen van

                            drie rapporten in de Tweede Kamer

                       -  641 hebben zich ingeschreven als claimant van ACTW-66

                       -   Persoonlijk werden raporten overhandigd aan de President van Indonesie

                           als partij van dit Verdrag.

                     -    Het boek rapport Traktaat van Wassenaar als eerste Indoboek in

                         geschiedenis is op genomen in de  Nationaal Bibliotheek voor scholen.

 

ACTW-66 zit ter behandeling in de Tweede Kamer. 

Verloop van dit proces.  Mark Harbes van de VVD nam het voortouw.  Deze werd doorverwezen naar Jacqueline van der Hill.  Deze was naarstig opzoeknaar een collega.  Immers deze kwestie viel buiten haar aandachtsgebied.  Uiteindelijk werd haar collega Rudmer Heerema aangewezen.  Op 21 maart 2022  nam hij de rapporten in ontvangst namens de Tweede Kamercommissie Min.Buza.    Het kabinet viel.  Later voor de overdracht van dit dossier werd Christiane van de Wall aangewezen.  Deze deelde mede dat na de beschouwingen van de begrotingen begint met inlezen van de rapporten, en vervolgens wordt voorgelegd aan de Tweede Kamer voorzitter..   Op een rij zijn diverse personen van de VVD betrokken. De val van het Kabinet en de moeizame formatie leidde tot vertragingen.

Uitvoering van ACTW-66

In het rapport is voorgesteld te kiezen voor het model Het Gebaar (ICM is hier destijds ook de partij geweest).  Die luidt als volgt:  het bedrag van de lumpsum te verdelen  collectief en  20% naar Indische collectieve projecten.  Het bedrag van de lumpsum dient te worden geactualiseerd naar het heden.

Al eerder heeft ICM & NICC  onlangs resultaat geboekt met de KNIL betalingen

Wij zijn door ons budget heen, vragen daarom of U met uw donatie ons  wilt steunen.  Met uw ICM abonnement kan u  nu  aanwenden om te doneren zodat de werkzaamheden kunnen worden voltooid.  Ook steunt  U ons door het Boek Rapport Traktaat van Wassenaar te kopen of wordt claimant.

Uw donatie  kan u overmaken op Raborekening NL35 RABO 0377 579491 tnv ICM Project  ovv Donatie ACTW-66, alle bedragen zijn zeer welkom,

 

Bij voorbaat onze dank voor uw bijdrage /. donatie

 

Admin.

Jan de Keten

Lees verder…

Waarom doneren Traktaat van Wassenaar (ACTW-66)? 

10897429899?profile=RESIZE_400xWaarom doneren Traktaat van Wassenaar (ACTW-66)? 

Om te beginnen,  dit is een zaak van onrecht tegen de Nederlandse Overheid.  Bij de overdracht betaalde de jonge republiek Indonesie in transes van 4.2 miljard en later tegen finale kwijting 689 miljoen.

Doelbestemming  is : om de Nederlandse Indische Burger ( Nederlanders, Indische, Mollukers en van Joodse Afkomst) die periode 1947-1962 woonachtig waren in de republiek Indonesie te compenseren.  Door onhandig politiekbedrijf van het Kabinet Drees het land werden uitgezet.

Het evaluatierapport in opdracht van het Ministerie Buitenlandse zaken meldt dat pas 39 miljoen is uitgekeerd. Blijft te betalen 4,2 miljard + 650 miljoen.

Hoeveel mensen hebben recht  hierop?  Bronnen melden 60.000 gezinnen. Via ICM zijn 15.000 die zich hebben gemeld, en 634 hebben zich ingeschreven als claimant.

Waarom is nooit uitbetaald ?  Dat was ook het beleid om niet uit te betalen, en vanuit de de Nederlandse Indische burgers nimmer tot actie is gekomen.

Is het verdrag verjaard?  Nee, omdat traktaat nimmer is uitgevoerd, en de laatste termijn in 2001 is betaald geldt een verjaringstermijn van 25 jaar.  Immers omdat ICM in 2013 heeft gerapelleerd, verjaart dit in het jaar 2038.

Wie hebben hier recht op ?  Omdat om bezittingen gaat geldt het erfrecht.

Wanneer is dit bekend geworden ?  In 2013 meldde zich een ICM Abonnee.  Omdat dit om melding gaat met  grote mistand, startte ICM het projcect ACTW-66 ( Actie commitee Traktaat van Wassenaar -1966 ) op. 

Welke acties? 

ACTW-66 campagne werd gestart om bekendheid te geven aan het Indisch publiek, onderzoek werd gestart.  Ruim 433.000 werd uit ICM middelen beschikbaar gesteld naast donaties, en privegelden. Het meest uit prive-middelen.   Het geheel staat los de werkzaamheden die het team leverde tot het heden.

Resultaat :  -  15.000 personen zijn bereikt en hebben de petitie getekend.

                       -   Binnen de Tweede Kamer heeft ACTW-66 drie kabinetten overleefd

                        -   Voor het eerst in de geschiedenis is volwaardig product in de vormen van

                            drie rapporten in de Tweede Kamer

                       -  641 hebben zich ingeschreven als claimant van ACTW-66

                       -   Persoonlijk werden raporten overhandigd aan de President van Indonesie

                           als partij van dit Verdrag.

                     -    Het boek rapport Traktaat van Wassenaar als eerste Indoboek in

                         geschiedenis is op genomen in Nationaal Bibliotheek voor scholen.

 

ACTW-66 zit ter behandeling in de Tweede Kamer. 

Wij zijn door on budget heen, vraag daarom of U met uw donatie wilt steunen.  Met Uw ICM abonnement kan U nu  aanwenden om te doneren zodat de werkzaamheden kunnen worden voltooid.  Ook steunt ons door het Boek Rapport Traktaat van Wassenaar te kopen of wordt claimant.

Uitvoering van ACTW-66

In het rapport is voorgesteld te kiezen voor het model Het Gebaar (ICM is hier destijds ook de partij geweest).  Die luidt als volgt:  het bedrag van de lumpsum te verdelen in collectief en 20% naar Indische collectieve projecten.  Het bedrag van de lumpsum dient te worden geactualiseerd naar het heden.

Al eerder heeft ICM & NICC  onlangs resultaat geboekt met de KNIL betalingen

Uw donatie  kan u overmaken op Raborekening NL35 RABO 0377 579491 tnv ICM Project  ovv Donatie ACTW-66, alle bedragen zijn zeer welkom,

 

Bijvoorbaat onze dank voor uw bijdrage . donatie

 

Admin.

Jan de Kete

 

 

 Het Traktaat van Wassenaar, nu te bestellen € 49,95
12992377452?profile=RESIZE_400x
Het Traktaat van Wassenaar – GigaBoek – de internetuitgeverij
gigaboekshop.com
 
 
                    Dit rapport/boek gaat in op de ontwikkelingen rond een geratificeerd verdrag tussen de Republiek Indonesië en Nederland. Ten grondslag aan het boek liggen het onderzoek, studiebronnen, een brochure van het Ministerie van Buitenlandse zaken en een studie verricht / Kamervragen door Halbe Zijlstra
.
Doel van het Verdrag is om de gedupeerden – namelijk de Nederlands-Indische burgers (NIB) – te compenseren voor het verlies van al hun bezittingen en banktegoeden. Wie zijn die burgers? Nederlanders, Indische Nederlanders, Molukkers en van Joodse afkomst die periode 1947-1962 in de republiek Indonesië verbleven en naar Nederland kwamen. Deze werden uit het land gezet. Kabinet-Drees was niet genegen om deze massale toestroom van 341.000 mensen toe te laten tot Nederland, hoewel zij Nederlands paspoort hadden.
Het rapport is tot stand gekomen door de delegatie ACTW-66 ( Actie Comitee Traktaat van Wassenaar 1966). ACTW-66 is een project onderdeel van ICM Project. Later zal ACTW-66 worden losgekoppeld tot een zelfstandige stichting.
 
Huidige status: het boek (rapport) is in de Tweede Kamer ter behandeling, tevens is het boek (rapport) opgenomen in de bibliotheken van scholen.
Meer info: Info@icm-online.nl of ga naar Traktaat van Wassenaar op www.icm-online.nl
 
Het Traktaat van Wassenaar – GigaBoek – de internetuitgeverij
gigaboekshop.com
Het Traktaat van Wassenaar – GigaBoek – de internetuitgeverij

Lees verder…

Opmerkingen 0
Lees verder…

Blog Topics by Tags

Monthly Archives