Masterplan - Visie Nederland CO 2 toekomst bestendig

Masterplan - Visie Nederland CO 2 toekomst bestendig
De periode 1990 – 2000, kende Nederland een gelijksoortige situatie als klimaat transitie, hier ging het om de euro, voorbereiding op de globalisering  en het Millennium. 
Kreten als millennium – en euro bestendig plus de globalisering voor Banken, Verzekeringen, Overheden, MKB en de bedrijven. Hierin werden de burgers gelukkig niet in betrokken, dus gespaard. Hier echter zat de regie van deze mega transitie niet bij de politiek maar nadrukkelijk bij Consultancy bedrijven. Een platform die nadrukkelijk bij alle ontwikkelingen er bij waren. Deze periode werden van de bureaucratisch model – dus organisaties met verschillende niveaus – getransformeerd naar platte organisatie naar klantgerichtheid. Alles gebeurde in fases, in weloverwogen stappen. Deze jaren werden alle organisaties geconfronteerd met sterk verouderde organisaties, automatisering en computersystemen.
 
De deadline was het Millennium en de euro, dat alle systemen en organisaties dienen dus bestendig te zijn. Deze transitie heeft ruim 10 jaar geduurd, en de organisatie, ondernemingen, en de Overheid bakken geld gekost. Gelukkig hebben de burgers niet hoeven mee te betalen aan deze mega – transitie.
 
Dankzij de koploper AB Beslustmoddeller uit Zweden, kwam deze met de oplossingen, te mooi om waar te zijn; een Millennium – en Euro bestendig systeem met de functionaliteiten geschikt voor alle landen, geschikt voor alle hardware platformen met het label ERP, en Global. Deze oplossing werd vanaf 2000 gekopieerd door SAP, AFAS …… kortom door de hele Nederlandse software Industrie. Mijn onderneming werd als partner aangewezen voor de Benelux.
 
Waarom dit verhaal ?
 
Wij hebben ruim ongeveer 270 mensen in de Tweede Kamer en het Kabinet. Ik mis een gedegen Infomatieplan die de Visie Nederland CO2 toekomst bestendig beschrijft. 270 man academisch gevormd, en geen 1 heeft zo’n plan gemaakt dan alleen het gekissebis. Dit was in mijn tijd wel anders! Eerst zo’n Toekomst visie plan schrijven, en weg met alle plannen en uitvoerde activiteiten, die horen pas thuis bij de uitvoering dus helemaal aan het einde van het traject, valt mij vies tegen van het Parlement en het Kabinet.Dan hoe betrouwbaar zijn die klimaattafels.
 
Onbegrijpelijk dat Overheid niet met zo'n Infomatieplan "Visie Nederland CO 2 toekomst bestendig" is gekomen in tegenstelling tot de invoering van de Euro en Het Millennium.
 
In de casus die ik schets waar om complexe software transitie gaat mocht een dergelijk Informatie plan niet ontbreken. In het Informatie plan zegt iets over de reis hoe je van 2019 naar 2030 komt conform de cockpit van Balanced Scorecard; dus naar de perspectieven ; Klant (burgers), organisaties, Middelen en innovaties per fase. Voorwaarde wel is dat iedereen het algemeen belang dient. Voor een succesvolle implementatie . Uiteraard wordt zo’n Informatieplan “Visie Nederland CO2 bestendig “ voorzien van de methodieken als SDM , en Balanced Scorecard van Kaplan en Norton. Het informatieplan gaat uit van fases, dus stap voor stap. Voor iedere stap heb je een organisatie, middelen, mensen, en innovaties nodig om naar de volgende stap te gaan. Net als film draai je deze af. Visionaire mensen zijn schaars te vinden, maar zijn er kijk naar een Bill Gates, waar de hele wereld geniet van de visionariteit van deze man.
 
De verkennende fase, heeft nu in principe plaatsgevonden in mijn optiek o.a. via de 100 plannen uit de verschillende klimaattafels. Deze plannen zijn meer gericht op de uitvoeringen, maar kunnen niet geselecteerd worden op de prioriteiten, wegens het ontbreken van de informatie uit het informatie plan ; wanneer, wat en welk op de gewenste situatie dient te worden uitgevoerd. Kortom aansluiting en de inpasbaarheid.
 
Fase selectie is dan aan de orde wederom conform het informatieplan. Deze geeft de vereiste / gewenste situatie aan voor dat moment.
 
Tot slot fase implementatie, de voorgaande faseringen moeten er voor zorgen er een goede test, proefimplementatie en gebruikersacceptatie plaatsvinden voor de grootschaligheid.
 
Q & A
 
Voorwaarde alle partijen dienen algemeen belang te dienen voor het succes, dus hun eigen partij belangen in de ijskast zetten;
 
Mark Rutte probeert constructief positief economische aspecten te vinden. Met vol enthousiasme kan hier positief op reageren met het antwoord, , en misschien helpen wat concreter te maken . Nederland als koploper verwijs ik graag naar mijn casus van het Bedrijf AS Modeller AB uit Zweden . World Wide de trendsetter werd; World Wide werd deze gevolgd. Kortom een succesvol Business Model.
 
Nederland kan als koploper dan zijn business slijten in China, Rusland, Afrika, Amerika……. Dit zijn de harde praktijkervaringen uit alle ontwikkelingen. Alleen aan Rutte hoe ga je de bedrijven aan banden leggen dat de winsten uit dit businessmodel ook naar de burgers terug gaan vloeien, het geldt ook uiteraard voor CO 2 energieheffing op de bedrijven dat deze nadrukkelijk niet naar de burgers worden door belast.
 
Jesse Klaver; wat was nu “wordt of word”, grapje, volg mijn seminars, niet met alleen woorden heb deze zelf als bevoorrecht mens mogen meemaken en succesvol mogen uitvoeren, en dat met mijn eigen adviesbureau met 32 consultants in dienst. Als mens blijf in jezelf geloven en je kunt alles aan , maar zoals mijn pa zei “blijf bescheiden en eerlijk, daar bereik je veel mee”
 
Therry Baudette, langs deze weg,
 
je ziet voor de troepen uitlopen of koploper zijn ; kent alleen winnaars met zijn voordelen zie het bewijs van mijn casus, of die van Bill Gates of Facebook, en ik geloof er in omdat wij Nederland een kennis land zijn met vele innovaties, laat Nederland nu koploper zijn, dan het Zweden of Amerika !.
 

Weergaven: 33

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden