Zal deze staatssecretaris Martin van Rijn dit keer lukken om de Indische kwestie tot een oplossing brengen, dit in navolging van Ros, van de Zande en Jet Bussemaker (Indo).

Zal deze staatssecretaris Martin van Rijn dit keer lukken om  de Indische kwestie tot een oplossing brengen, dit in navolging van Ros, van de Zande en Jet Bussemaker (Indo).

Martin van Rijn is de enige op dit moment die deze lang lopende kwestie van 70 jaren  gemotiveerd wil op oplossen. Dit  volgens Het Indisch Platform (IP), maar heeft alle schijn tegen. Iedere keer voor het reces komt Van Rijn met uitstel om na het reces p terug te komen. Er is nauwelijks sprake van overlegstructuur tussen het IP en van Rijn, alleen losse contacten. 

Hoe zat het ook al weer?

Hans Vogelsang  van het N.I.C.C. kwam op het lumineus idee om een petitie te houden voor deze Indische kwestie. Samen met ICM werden er 10.000 Indische handtekeningen opgehaald, deze overhandigd aan het IP, kortom IP kreeg het mandaat om deze kwestie aan te zwingengelen. Met de gehouden Stille Tocht van Vredespaleis tot het Plein (Peggy Stein) waar een handje vol Indo’s (400 man) kwamen werd deze handtekeningen  overhandigd aan VWS, Ministerie van Martin van Rijn.

Martin van Rijn, volgens het IP, beloofde nog voor zomer  in 2013 met de oplossing te komen. Echter in tegenstelling tot het Gebaar in 2000, had de achterban al een plan bedacht. Hier is uitgegaan van het oude systeem van SVB. Uit PGB verhaal blijkt dat SVB bezig is aan totale vervanging van hun oude automatisering. Kortom dit is meer een technische zaak. Kortom geen Indische handen aan het Geld zoals bij Het Gebaar 2000.

Alles moest rechtstreeks komen van uit SVB !

Politiek gezien desondanks de oppositie en voorzitter van de Tweede Kamer meerdere malen van Rijn gemaand voor het debat dat hij steeds als herhaling na het reces doorschuift.

Nu lijkt de Indische zon langzaam aan de horizon door te komen.

Op de concept- begroting 2016 van VWS staat de post Indische Back - pay vermeld (gereserveerd) net als het vorige jaar de redactie wist te onderscheppen: De AOW Indonesie die op nivo werd gebracht waar ook netjes het bedrag achter stond vermeldt.

Echter  in tegenstelling tot  de pensioenen staat de post  Back Pay met nu nul euro’s  ofwel NIHIL vermeldt.

Maar VWS heeft een grote dynamiek in zijn begroting en heeft voor sommige gevallen de Eerste – en Tweede Kamer niet nodig. Zeker bij die komende jaren met veel meevallers krijgt te maken; o.a. de bezuinigingen en de mega fraude.

Met het laatste wordt naar verwachting ruim 80 miljard teruggehaald van de zorgbureaus (de veredelde koppelbazen in de thuiszorg,  Ziekenhuizen en specialisten C) bron; Robin Linschoten).

Boven de Indische zon is het bewolkt en waarheen de wind deze bewolking voert, is alleen maar gissen. Dat weten wij op 1 juli rond 15:00 dan moet Martin van Rijn weer verschijnen voor debat aangevraagd door de oppositie partijen die zijn Martin van Rijn zat, maar is ook prettig dat je het weer kan voorspellen.

Weergaven: 295

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 8 Juni 2015 op 7.22

91

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden