Wout Nijland gaat het rustiger aan doen, en nu gewoon met Simply Friends

Wout Nijland gaat het rustiger aan doen nu met Simply Friends..

 

Door Ferry Schwab sr.

Wie kent hem niet in het Indo land? Hij vertelde mij ooit de passie die hij heeft voor de Indo’s. Wat het is dat de Indo’s hem zo aantrekt daar heeft hij totaal geen verklaring voor of het moet zijn de herinnering aan zijn tante die in het Jappenkamp zat en drie kinderen verloor of zijn andere tante die in Hollandia zat..

Van origine,  politiek als activist bij PvdA, en muzikant in hart en nieren, dat bewees hij onlangs nog waar hij Elvis Presley ten gehore gaf op een clip van Facebook. Verbijsterd keek ik naar deze clip, en kon op geen valse noot betrappen met passie en gevoel werd  dit nummer gebracht. De invloeden van een muzikant zie je ook weer terug aan de artiesten op het podium die WN Productions op zijn Istimewa brengt,  waar zeker de handen van Wout zijn te besmeuren in het soort arrangement aan song die worden ingebracht.

Eind jaren negentig ontfermde Wout zich als management (Wn-productions)  over de artiesten. Liep zo tegen in Driebergen-wonende-Blue Diamond Riem de Wolff op, die net zijn broer Ruud had verloren, en totaal de weg kwijt was, “Hoe verder nu zonder Ruud”. In deze periode zijn vele trajecten en arrangementen bewandeld;  van optredens tot uitbrengen van Cd’s. Overigens later in 2007 werd weer een beroep gedaan door de groep Manna voor het lanceren van CD met DVD “Melati in de Sneeuw” op Wout’s zijn kwaliteiten.

Echter het hart van Wout ging sneller kloppen bij het organiseren van grote evenementen, die onderscheidend en uniek dienen te zijn.

Kan wel stellen dat hierin is geslaagd terugkijkend op die 14 jaren.

De eerste pasars in 2002. Dan de befaamde meest bezochte pasars in Zeewolde. Niet in hallen maar in grote tenten, die het gevoel moeten geven van de oorspronkelijke pasars uit voormalige Batavia. Hierin is deze opzet geslaagd die door ruim 12.000 tot 15.000 bezoekers werd aangedaan uit alle hoeken van het land. Een feest was het voor iedereen.

Niet te vergeten de andere landelijke pasars zoals nu in de plaatsen Zwolle, Zeist, Amsterdam, Arnhem, Dordrecht, Alphen a/d Rijn, Steenwijk, Maastricht, en Rotterdam.

Hierbij een kanttekening plaats voor Amsterdam (Huishoudbeurs RAI) die WN-Productions heeft gevraagd om een pasar te organiseren voor haar koppige 240.000 bezoekers, moet iets innovatief zijn. Bizar, dat deze pasar in een keer TTF van de troon stoot met haar 82.000 bezoekers. Voorts al vorens Burger Zoo die WN-Productions benaderde om ook een pasar op te zetten. Alleen maar goed om zo de pasar malams onder het Nederlands publiek te brengen en die bekendheid te geven.

Ondanks Wout Rustiger wil aan doen met zijn Zwitserleven (pensioen) komen er steeds meer opdrachten binnen.

Dat de muzikant in Wout zit, blijk wel uit zijn jaarlijkse parade paardje “Het Goud van Oud” Events ergens in het najaar.

Zijn betrokkenheid in het Indo-wereldje gaat nog verder dan alleen pasars. Dit naast de ondersteuning Papoea erfgoed o.a. bij het lanceren van ICM Jaarboek, die Wout als een waardevol document beoordeelde, een stuk Indische geschiedenis. Niet te vergeten bij Indische Petities vooraan loopt, letterlijk en figuurlijk, want liep als enige organisator mee bij de Stille Tocht van Vredespaleis, Plein 1813 zo naar Het Plein. Ook nu weer met Petitie TvW ‘’66 (Traktaat Verdrag Wassenaar) wordt deze optimaal gesteund op de pasar malams en zijn nieuwsbrieven.

Wout zal meer achter de schermen opereren bij het Zwitsersleven, en  coördinerende uitvoerende zijn Hans en Marcel die het stokje van Wout gaan overnemen.

Nu anno 2019 Wout  met Simply Friends .

 

Hier enkele filmpjes van Wout & Simply Friends.

  • Simply Friends

    Simply Friends

    Optreden van Simply Friends op de Pasar Malam Dordrecht 2018 van Istimewa - Events.Jan de Keten16 Aug 2018102 weergaven

ICM 4.8.2015

Weergaven: 476

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 13 Juni 2019 op 11.01

347

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden