Wordt IHC Bronbeek met de komst van Jet Bussemaker versterkt?

 

 

Wordt IHC Bronbeek met de komst van Jet Bussemaker versterkt? 

Oud-staatssecretaris Jet Bussemaker is sinds 1 januari 2011 bestuurslid van het Indisch Herinneringscentrum Bronbeek (IHC) in Arnhem. Onder haar verantwoordelijkheid als staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kreeg het Indisch Herinneringscentrum als vierde herinneringscentrum van de Tweede Wereldoorlog gestalte. Meldt ons het IHC. 

Het IHC begint langzamerhand op een kerstboom te lijken waar de top zwaar is bemand kennelijk onder regie / toezicht van Ministerie VWS, die hier de lakens uitdeelt. IHC ligt politiek gevoelig, daarom worden er zwaargewichten hier gedetacheerd! Die willen geen tweede debacle van het wanbeleid en failliete Indisch Huis (HIH) zoals het wordt gebracht, die het symbool van het Indisch erfgoed heeft verkwanseld.  Maar de werkelijke feiten liggen anders.  Bovendien heeft dit debacle de Indo's een slechte naam bezorgd. Er zijn parallellen te trekken met het IHC van nu.

 

Een stuk voorgeschiedenis.

Voor de inrichting van het HIH werden vooraf diverse interim-managers van advies/consultancy bureaus ingeschakeld uit het bevriende netwerk welgeteld drie, die zich achter het schrijven van rapporten en plannen verscholen verre van realistische praktijk laat staan haalbaar waren. Dit cultuurtje kennen wij ook bij complexe IT / Automatiseringsprojecten. Prachtige rapporten (ontwerpen) schrijven dan over die bekende schutting smijten waar een ander zijn tanden letterlijk op stuk bijt! 

 

Het moment bij het HIH dat de plannen ten uitvoer moesten worden gebracht was de bodem van de voorziening (subsidie) al in zicht dat nog weinig overbleef voor de uitvoeringen zo als opgesomd in die mooie plannen. Tegen de wil van Els Borst  in -  die het monumentale gebouw gesitueerd in Scheveningen voor een symbolische gulden schonk  destijds aan de Indische gemeenschap, gingen miljoenen naar dit pand dat maar in de steigers bleef  -  werd toch weer uit het potje van Het Gebaar nog eens 1,2 miljoen beschikbaar gesteld voor deze dure hobby’s.  Op het juiste moment weten deze Interim-managers uit te vliegen na het bevuilen van het Indisch nest en vertrokken met de Noorden zon. Zoals gebruikelijk in dit wereldje worden uit  de conclusies en aanbevelingen het bevriende netwerk uitgenodigd voor het volgende traject. Zo is de cirkel weer rond. Want je moet nimmer als laatste op het project zitten ofwel een zinkend schip verlaten, leren de ervaringen.

 

Voortgang IHC - Bronbeek nu.

 In het faillissement van HIH zijn er wel drie bureaus geweest om te onderzoeken hoe IHC verder te implementeren in Bronbeek, en veelal op aangeven (signalen) van ICM als beste oplossing. Hiervoor had VWS geen dure externe bureaus voor nodig gehad om ook tot die conclusie te komen. Sterker nog laat de verantwoordelijke ambtenaar dit zelf als een project trekken, doen ze bij een Rabobank ook o.a. Waarom er zo lang over gedaan moest worden voor een dergelijk simpel project is compleet een raadsel voor een professionele consultant, is toch geen complex automatiseringsproject? Je kunt hier wel stellen dat IHC een politieke zaak betreft waar het dan ook die uitstraling moet hebben zoals; functioneel, professioneel, kwaliteit en doelmatig dat voor Indische samenleving herkenbaar is, en dat ze het IHC blindelings weten vinden.

Voor het inkwartieren werd wederom de 4e extern bureau ingeschakeld, die al heel snel inlogde op ICM Online, en met vier man tegelijk lid werden (gratis). ICM die door  strategische informatie en netwerken zijn omsloten waar alles op te vinden  is sinds 1999. Hier maakt ICM ook geen geheim van, zelfs voor het maken van scripties wordt ICM vaak benaderd of hier gebruik van gemaakt mag worden.

Om het bureau verder te helpen stelde ICM o.a. haar netwerk, relaties etc. beschikbaar. Gretig melden zich dan ook aan op de ICM krant, waar achter de schermen het ICM netwerk verscholen zit. Zeker de praktijk in de afgelopen tien jaren hebben laten zien dat de gesubsidieerde Indische instanties een kort leven kennen met alle consequenties, zodat er nu nog altijd op ICM archieven kan worden teruggevallen.

Vele  Indische organisaties zijn niet professioneel in de communicatie (bladen & Internet). De schrik sloeg toe bij ICM redactie, en webmasters hoe amateuristisch dit zo essentieel communicatie middel werd geïmplementeerd bij het IHC door een zogenmaamde profesionals. ICM stelde betreffende bureau een aantal vragen en ook het IHC voor o.a.:

1.     Wat moet men herinneren?

2.     Op welke wijze?

3.     Hoe benaderen de doelgroep?

Hoe kun je zaken opzetten als de drie essentiële entiteiten  niet weet te beschrijven!

Nu vandaag anno 2011 komt IHC met Nieuwsflits, met een entiteit des ICM's (zie ICM archieven), die ICM tussen haar normale berichten verstuurt om de prioriteit en essentie van het bericht aan te geven.

Wanneer gaat IHC ook Breaking News als entiteit hanteren is volgende vraag.

Vooraf zijn al miljoenen aan de advies/consultancy bureaus uitgegeven voor een stuk wanprestatie, krijgen deze nu claims zoals gebruikelijk is bij IT / automatisering? Hier hoor je VWS geen 1 woord over reppen. Blunders dus van de beleidsambtenaren. Bij een Rabobank kunnen ze gelijk hun biezen pakken, nee deze blijven zitten na de verspilde belastingcenten en aangerichte schade.

Miljoenen Euro’s zijn reeds in dit project gaan zitten. Niemand hoor je hierover!

Ongeveer € 500.000 wordt jaarlijks aan subsidie verstrekt voor IHC. Een website die door een consultancybureau op zeer amateuristische wijze is opgezet en niet voldoet aan de eisen van deze tijd met sociaalnetwerken functionaliteit.

Het Inkwartieren lijkt meer op het opknappen van herenhuis op Landgoed Bronbeek met  het inrichten van spullen uit de failliete boedel van het HIH. Over het andere nog maar te zwijgen.

Per abuis werd ook een deel van een boedel uit HIH op de pasar malam Dronten aangeboden. Dit tot grote verbazing van een ieder, die de organisator ter stond heeft verwijderd. De ene na de andere meldde zich bij ICM dat in de boedel hun boeken, cd's  en Dvd's door de curator werd aangeboden. In plaats de curator aan te spreken voor hun vorderingen op HIH. Geen Indo zal zo'n boedelstuk kopen moge duidelijk zijn.

Destijds stelde ICM zijn netwerk en mails beschikbaar aan het betreffende consultancy bureau met als doel dat IHC heel snel operationeel zou worden op een professionele wijze met een communicatie van deze tijd. Deze bedragen zou VWS moeten teruggevorderden voor het wan presteren, is toch een grote "Farce" geworden?  Dit geldt ook voor de interim managers van het failliete HIH die een verkeerde implementatie hebben uitgevoerd. In dit traject daar hoort ook bij het aanstellen van verkeerde voorzitter en directeur bij. Ook deze heren lopen nog vrij rond met het toespelen van zogenaamde orders naar hun bevriende netwerk. Velen kennen ze wel van Televisie o.a  

Nog wranger wordt dat het begon in 2000. Nu elf jaren later bestaat IHC alleen nog op papier en een opgeknapt gebouw met  een slechte communicatie (website en nieuwsbrief), en probeert nu te acteren als communicatie centrum van de Indische organisatie, gewoon secretariaat die zaken moeten organiseren en beleggen.

Website die technische niet meer van deze tijd is. Waar via de leesmethodiek de lezer dienen te worden verwezen naar een pagina op de site, en niet zoals nu naar zware PDF - bestanden om naar hun PC te downloaden. Lezers worden zodoende opgezadeld met geen juiste versie programma om het document te openen, en tegelijkertijd wordt opgezadeld met virussen, dit uiteindelijk tot grote irritaties opwekt. PDF-bestand die bestemd is voor een drukker en zeker niet voor het Internet.

 De content van de nieuwsbrief niet veel zeggend is (communicatie), en vaak content van andere instellingen bevat of al eerder zijn gebracht door NICC of ICM, mosterd na de maaltijd. Lijkt IHC opeens de functionaliteit van een "ICM" krant te willen overnemen?

Voorts wat ICM lezers / leden stoort is dat IHC wel lid is van het Indisch Platform, en niet actief in haar opstelling is en niet meedoet in de strijd die het IP voert.

Tot slot:

Bestuur Stichting Indisch Herinneringscentrum Bronbeek bestaat nu uit: Erry Stoové - Bing Go - Jan Willem Kelder - Kees Neisingh - Vaya Nijhof-Schippers - Winnie Sorgdrager.

Per 1 januari toegevoegd met Jet Bussemaker. Wrang en zuur is dat Yet Bussemaker als oud-staatssecretaris het dossier NIOD - rapporten onder zich had. ICM met achterban met IP waren toen aanwezig op 28 / 10 - 2009 bij die manifestatie in Den Haag.  Ook nog eens een nota uitgebracht waar alle voorzieningen van de Indischen werden afgebouwd die ik ooit langs mijn bureau zag passeren.

 

Heeft ICM wat gemist met deze move?

 

 

Weergaven: 67

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 30 Januari 2011 op 20.51

Capabel, indedaad.

Wat heeft ze met de NIOD - Rapporten gedaan, die zeven maanden voordat het Kabinet viel?

Had van Balkenende de opdracht gehad om het af te wikkelen, en nu zit bij IHC, wat ik persoonlijk niet kan plaatsen.

 

Ik kreeg van het IP onlangs door dat NU de gesprekken voorspoedig lopen. Je hebt gelijk voor de rest ....

Ferry

 

 

 

Reactie van Peter Pieplenbosch op 30 Januari 2011 op 20.38

Gelukkig weer een capabel persoon in het bestuur !   Maar wat men niet beseft is dat het water naar de zee dragen is, wat betreft subsidies van en over Indische aangelegenheden. Er wordt altijd een nooit af situatie gecreërd ! Het is ook altijd het zelfde liedje....en daar wordt de Indische gemeenschap toch ook een beetje moe van.....of zie ik dat verkeerd ? En ook blijven zeuren over de "Back Pay" wat ook nooit zal worden gehonoreerd. Ik zal dat in elk geval niet meer mee maken. Het geloof daarin heb ik allang verloren..en met mij vele anderen.

 

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden