Welkom bij de Pasar Malam Rijswijk op 8/9 november a.s.

 

Welkom bij de Pasar Malam Rijswijk 8 en 9 november a.s.

Laat u tijdens de Pasar Malam Rijswijk van 8 en 9 november 2014 verrassen door de rustieke Aziatische sfeer, voortreffelijk exotisch eten, swingende muziek en indrukwekkende dansshows en vele kramen. Twee dagen lang is deze oriëntaalse jaarmarkt dé ontmoetingsplek voor iedereen die open staat voor de warme Indische cultuur. U bent van harte welkom.

Wat is er te doen?

Swingen op de Pasar Malam Rijswijk!

Laat u tijdens de Pasar Malam Rijswijk van 8 & 9 november 2014 verrassen door de rustieke Aziatische sfeer, voortreffelijk exotisch eten, swingende muziek, indrukwekkende dansshows, workshops en vele kramen. Twee dagen lang is deze oriëntaalse jaarmarkt dé ontmoetingsplek voor iedereen die open staat voor de warme Indische cultuur. U bent van harte welkom.

Muziek & show

De beurs biedt beide dagen een uitgebreid entertainmentprogramma. Verschillende bands, dansgroepen en zangers/zangeressen schitteren op het podium. In het linker menu, onder het kopje artiesten, kunt u lezen welke artiesten u dit weekend kunt verwachten.

Sfeervolle markt en exotisch eten

Terwijl u geniet van het spektakel op het podium, kunt u aanschuiven op de terrassen van de diverse restaurants. Hier vindt u dit weekend heerlijke Indonesische specialiteiten als nasi goreng, gado gado, ajam pedis, saté, loempia's en snacks als risolles, bapao, pisang goreng, tjendol, ijs en spekkoek.

Neemt u daarnaast de tijd om gezellig te struinen tussen de vele verkoopstands. Standhouders bieden artikelen aan zoals boeddhabeelden, cadeauartikelen, kleding, mineralen, sieraden en meubelen. Ook kunt u uw hand laten lezen, uw toekomst laten voorspellen of genieten van een heerlijke (stoel)massage.

 
Boekpresentatie ICM
 
ICM Book wordt gelanceerd, en gepresenteerd tijdens Pasar Malam Rijswijk

Tijdens Pasar Malam Rijswijk wordt  het ICMBOOK “Toegang tot de Indische Wereld” gelanceerd en gepresenteerd.   Naast deze presentatie zullen in de ICM stands (061 en 062) signeersessies plaatsvinden van ICM columnisten en schrijvers: 

“Door de ogen van het kind” van Elly Hauwert. “ Documentaire over de zoektocht van Indische kinderen naar Japanse vaders” naar het boek van Han Dehne die een Global Award won in Jakarta. Rudy Groenewald met diverse titels o.a.; “Bogor “, “Indo”, “Anak Jepang “ en de” 7 W’s” . Ferry Schwab sr. met ICMBOOK “Toegang tot de Indische Wereld” en “Voorbode van de turbulente millennium”.   Als hekkensluiter ICM columnist Albert van Prehn, mede bekend van de formatie CHARD.

Naast de ICM columnisten / schrijvers zijn de ICM webmasters aanwezig : Ben Vink, Rita Kopetzky en Cornelia Stuyver zodat U de gelegenheid heeft om kennis te maken met het ICM team. Mediapartner NICC Hans Vogelsang laat zich door ICM team vertegenwoordigen. 

In ICM stand  bevinden zich NICC – Magazine mappen om in te kijken en tegelijkertijd om in te schrijven op een abonnement op NICC – Magazine, die thans 7500 abonnees telt. Voor de Pasar Malam Rijswijk heeft ICM speciale verassingen voor U in petto:

- Bij iedere aankoop bij de ICM stand ontvangt u gratis een cd van Melati in de sneeuw.
- Iedere nieuwe ICM abonnee betaalt niet € 48 maar € 24  per jaar, en ontvangt DVD “Melati in de sneeuw” als welkoms geschenk.

Wij zien u graag als bezoeker op de stand van ICM!

 

Artiesten

 Ook op 8 & 9 november biedt de beurs een uitgebreid entertainmentprogramma. Verschillende bands, dansgroepen, zangers en zangeressen schitteren op het podium. Hieronder vindt u de artiesten uitgelicht per dag.


Zaterdag 8 november 2014

Endang Setyawati

Endang Setyawati, een veel gevraagde zangeres met een warme stem, een publiekstrekker en een rasechte entertainer. Voor grote culturele festivals, dansavonden en bedrijfsfeesten. Endang Setyawati heeft een breed repertoir, variërend van klassieke Indonesische keroncong, mooie Indonesische Ballades tot aan populaire Engelstalige dansmuziek.


Dansgroep

Hawaiian Fantasy

Hawaiian Fantasy is een polynesische dansgroep met dansen van de eilanden Hawaii, Tahiti, Marquises en New Sealand (Maori). De groep is opgericht op 16 oktober 1981 en bestond toen uit drie personen. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot zo’n 40 dansers (waaronder ook jongens). Zij treden niet alleen in Nederland op, maar ook in het buitenland.


CHARD is een vrienden band van vrienden die elkaar in hun jonge jaren hebben leren kennen. Ieder had toen zijn eigen groepje maar de vriendschap die is gebleven resulteerde in de formatie van CHARD welke bestaat uit de voorletters van de namen, Carel zanger/leadguitar/ Hans basgitaar, Albert leadgitaar , Rob drums, en Donald zanger/gitarist. De vrienden hebben allemaal een lange muzikale geschiedenis en zijn doorgewinterde muzikanten voor wie het muziek maken het allerbelangrijkste is. Met CHARD op het podium heeft ieder evenement een gezelligheid omdat CHARD het publiek erbij betrekt. CHARD treedt zaterdag drie keer op, de laatste keer hiervan zal samen met zangeresTheresia.


Theresia

Theresia is geboren op 5 juni 1967 in Mataram op het eiland Lombok in Indonesië. Al vanaf 7-jarige leeftijd stond zij op het podium, begeleid door haar vader die ook een bekend zanger/musicus was op Lombok. Op jonge leeftijd won zij al diverse Idols, zowel op Lombok, als op Bali totdat zij niet meer mee mocht doen. Daarom is zij naar Jakarta gegaan, daar won zij twee keer het Kroncong Songfestival. Twintig jaar geleden kwam zij naar Nederland en inmiddels heeft zij vijf Cd’s uitgebracht, waarvan drie solo en twee duetten.  Ook heeft ze samen met Lony en Andres door het land gezongen. Theresia zingt heel divers, onder andere Kroncong, Dangdut, Jospan en ook Pop. Tegenwoordig zingt zij regelmatig voor diverse Pasar Malams door heel Nederland, maar ook op bruiloften en festiviteiten.


 Olaf Tarenskeen

Een rasechte muzikant die instrumentale muziek speelt op het kleine podium. Muziek uit het American Songbook, lovesongs en Classic Evergreens. Nummers als Summertime, I love you en Autumn Leaves zijn niet geheel onbekend voor deze muzikant. Olaf speelt muziek die sterke affiniteit heeft met de Indische cultuur en gelieerd is aan het Indische sentiment.


Zondag 9 november 2014

Ben Heart

Ben Heart brengt zijn show op zijn eigen dynamische manier met veel gevoel en expressie, tijdens zijn optredens worden zijn backing vocals verzorgt door het publiek zelf! Ben Heart brengt overwergend 60-jarenmuziek zoals Indo-Rock en Evergreens, maar ook Indonesië Lagu-Lagu songs. In 2002 kwam zijn eerste solo-cd ‘Unforgettable’ uit en in 2004 heeft hij als een grap een CD single opgenomen op Bali met de titel ‘Heb je Saté voor mij’. Dat is een leuk succes op de vele Pasars, Indische avondjes, grote festivals en zelfs op Bali wordt het meegezongen! In november 2005 verscheen de CD ‘Hello my Friends’, waarop niet alleen Ben, maar ook zijn zoons Roloff en Christian te horen zijn! Ben Heart heeft ook een website waarop u alles over hem kunt vinden: www.ben-heart.nl.nu


The Poetiray Brothers

De band The Poetiray Brothers is in 1962 opgericht met 5 broers, waaronder Ruben, Stanley, Lionel, Louis en Ben. Wij zijn actief geweest tot en met 1970. De oudste broer Ruben moest toen het leger in, later ook Lionel, er kon niet meer worden opgetreden omdat er twee personen misten. Op dat moment heeft de band besloten om ermee te stoppen. Na de dienst tijd is ieder een andere muzikale weg ingeslagen en is ieder in een diverse band gaan spelen. Ben heeft zelfs in het buitenland gespeeld, met diverse bands waar onder The Tielman Brothers en diverse Duitse bands. Na de reünie van The Poetiray Brothers in 1989 in Tilburg, heeft de band besloten om toch weer te beginnen, met de voorwaarde de huidige groep te behouden. Hieronder valt The Mister Showband (bestaat helaas niet meer) Exclusive, Tumbleweeds en The JavaGuitars.


Dansgroep Bali Dance Art

Bali Dance Art is een dansgroep die is opgericht door Ketut Edi Sugianto. We kunnen veel verschillende dansen laten zien. Zoals Balinese dans, Javaanse dans, Sumatraanse dans, Sundanese dans ,dangdut dans ,buik dans en ook een mix van moderne dans van Bali en Westerse dans . 


Djoko Kolot

De muzikaliteit, de kwaliteit en de vonken spatten ervan af. Niet alleen voor de band zelf, maar ook zeker voor het publiek. De band Djoko Kolot treedt op op feesten, bruiloften, evenementen en meer. De band is opgericht op 29 december 2013 en begonnen als vriendenband. De naam Djoko Kolot staat voor 'Jong en Oud' en dat is precies wat de bandleden willen overbrengen aan het publiek.Zet de dagelijkse sleur opzij, de beslommeringen uit je hoofd en maak plezier met de band Djoko Kolot.

De band treedt op zondag op, op het kleine podium in de beurshal.


Milly Akerina/ TLP Productions

Het podiumprogramma wordt ook deze editie weer gepresenteerd door Milly Akerina. Milly presenteert al jaren het podiumprogramma van Pasar Malam Rijswijk en zij neemt u met haar verhalen en liederen graag mee in de oosterse sferen.

 

Het licht en geluid wordt verzorgd door TLP Productions. 
Voor meer informatie: www.tlpproductions.nl.

ICMBOOK "Toegang tot de Indische wereld",

is nu te bestellen.

 

De geschiedenis van de Indische Nederlanders anno 2000.

Met 341.000 kwamen ze aan dat nu een populatie kent van 1,2 miljoen als bevolkingsgroep. Hoe deze bevolkingsgroep stilltetjes achter de scherm Nederland hervormde:  Het Indische eten dat overal is te vinden, en in de Nederlandse keuken. De verschillende muziekstromingen  die ze brachten van het voormalige Indie naar Nederland onder de Amerikaanse invloeden ; IndoRock, Country, Rock and Roll,  Classiques en Kroncong. Met de wereldhit van The Blue Diamonds werd Nederland op de kaart gezet. In Duitsland, Belgie en Zwitserland door de legendarische groep The Tielman Brothers die werden aanbeden door Rolling Stones en The Beatles die hun muziek weer verwerkte in hun eigen muziek. De 80/90 landelijke pasar malams die niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse samenleving, waarop ruim 2 miljoen bezoekers op af komen.  

De Indische literatuur, kunst, dansen, en sport.

Wij zijn er nog niet ! 

Politiek Den Haag met een Winnie Sordrager, een Ben Bot,  een Jet Bussemalker, een Geert Wilders, en op de valreep onze Minister President Mark Rutte, die met paplepel thuis het Indisch eten met de verhalen over de oorlog en bersiap kreeg voorgeschoteld. De eerste vrouw van zijn vader ,  de zuster van zijn moeder ligt begraven in Jakarta.  

Wat U nu niet wist, weet U wel na het lezen van het ICMBOOK, en wat zich nu achter de schermen bij politiek Den Haag speelt, en nog veel meer dat ik nu niet ga verklappen!   

Op 8/9 november bij ICM stands 061 / 062 Pasar Malam Rijswijk kan u  dan desgewenst daar het bestelde exemplaar komen  ophalen die gelijk door ICM schrijvers zullen worden gesigneerd.   

Bestellen via bestel@icm-online.nl. 

Normale prijs € 19,95. Pasar prijs € 17,50 . Haalt u het boek af bij pasar malam Rijswijk dan ontvangt U de prachtige cd "Melati in de sneeuw". 

Tot bij de pasar malam Rijswijk, blijf ons volgen op ICM en Facebook.   

 

 

Podiumprogramma

Ook het weekend in november 2014 kan niet zonder spetterende optredens.

Zaterdag 8 november 2014

Grote podium

12.30 - 13.00 uur  Dansgroep Hawaiian Fantasy
13.30 - 14.00 uur  Endang Setyawati
14.30 - 15.15 uur  CHARD 
15.45 - 16.15 uur  Dansgroep Hawaiian Fantasy
16.30 - 17.00 uur  Endang Setyawati
17.30 - 18.15 uur  CHARD 
19.00 - 19.30 uur  Dansgroep Hawaiian Fantasy
20.00 - 20.30 uur  Endang Setyawati
21.00 - 21.45 uur  CHARD in combinatie met Theresia


Kleine podium

14.00 - 14.30 uur  Muzikant Olaf Tarenskeen
17.00 - 17.30 uur  Muzikant Olaf Tarenskeen

Zondag 9 november 2014 

Grote podium

12.00 - 12.45 uur  Dansgroep Bali Dance Art
13.15 - 14.00 uur  The Poetiray Brothers
14.30 - 15.00 uur  Ben Heart
15.45 - 16.30 uur  The Poetiray Brothers
17.00 - 17.45 uur  Dansgroep Bali Dance Art
18.30 - 19.00 uur  Ben Heart
19.15 - 20.00 uur  The Poetiray Brothers


Kleine podium

14.00 - 14.30 uur  Joko Kolot
15.00 - 15.45 uur  Dansgroep Bali Dance Art
17.45 - 18.15 uur  Joko Kolot


Mocht u verder vragen en/ of opmerkingen hebben, dan kunt u contact met opnemen via telefoonnummer 070-3075900.

Weergaven: 370

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden