10897222082?profile=originalVragen naar aanleiding van de oproep met betrekking tot ACTW-66.

Om te onderzoeken met betrekking tot de bekendheid van het Traktaat van Wassenaar, heeft de delegatie ACTW-66 een soort onderzoek gehouden op de ICM - en Indische Facebook groepen. Die bekendheid is van een groot belang om te staven of bij Nederlandse Indische Gemeenschap bekend was dat ze een claim konden indienen. Voor het indienen had men ook nog eens drie maanden de tijd. De vooronderzoeken die zijn vastgelegd in het Boek met titel rapport traktaat van Wassenaar constateert keiharde feiten dat slechts in Staatscourant is gepubliceerd, en niet in de gebruikelijke landelijke media. Voorts hoe frequent is dit gepubliceerd, of was het eenmalige publicatie. Hierdoor de gedupeerden hun schadeclaim niet hebben kunnen indienen.

Inmiddels heeft ACTW-66 via ICM, Facebook en Pasars ruim 2 jaren publiciteit gegeven. Op Facebook groepen is op 21 augustus begonnen met dagelijkse publicatie met een reikwijdte van 80.000 leden. Elk lid heeft wederom zijn Facebook vrienden. Immers ruim 15.000 die petitie hebben getekend zijn op de hoogte. Is de gehouden enquête op Facebook een welkome aanvulling. Naar schatting gaat het om ruim 40.000 tot 60.000 gedupeerden.

Tijdens deze enquête voering is al duidelijk het beeld dat niemand die compensatie heeft ontvangen, laat staan bekend is met het Traktaat. Naar aanleiding van de vele vragen is onderstaande informatie gepubliceerd.

INFORMATIE 

Het traktaat gaat om uw bezittingen en tegoeden die door de Indonesische republiek zijn onteigend waarvoor aan het Min, BuZa een compensatie van 689 miljoen werd betaald. Min. BuZa is belast met de uitdeling hiervan. Het traktaat is van toepassing op U wanneer kan aantonen daar te hebben gewoond over de periode 1947 tot 1962. Voorts de plaats van aankomst in Nederland, de plaats van contract pension, en plaats van woning die u betrok. Uiteraard met de data erbij.

Deze compensatie valt onder het familierecht. Het gaat immers om familiebezit en familie kapitaal. Dit impliceert als uw ouders zijn overleden u erfgenaam bent. Indien u niet meer beschikt over de papieren van uw ouders, zijn deze bij de geeigende Overheid instanties te verkrijgen.

Essentieel om te weten is dat in september 1966 alleen via de Staatscourant bekend is gemaakt, en niet via de gebruikelijke landelijke bladen, media en de omroepen. Binnen drie maanden diende U de claim in te dienen. ACTW -66 zal alles in het werk stellen dat alsnog nu de claims worden uitbetaald, en hierbij hebben wij hard uw steun nodig. Fase I hebben wij gerealiseerd met team, nu is fase II aan de orde om middelen te werven voor vervolg stappen, ruim 400.000 is nodig voor fase II. Fase I is door ACTW-66 voorgefinancierd.

Op 19 mei jl. is de delegatie en deelnemersraad geïnstalleerd;
ACTW-66 delegatie waar zes personen zitting nemen o.a. 2 advocaten , 1 jurist Internationaal recht plus historicus , materiedeskundige en mijn persoon. ACTW -66 deelnemersraad nemen nu 17 personen zitting, er is nog plaats voor zes personen.

Wilt u toch meer weten!
ACTW-66 organiseert iedere zaterdag inloop - en bijeenkomsten, hier kan U o.a. meer weten te komen over de geschiedenis van het traktaat, welke voorbereidingen zijn er gedaan, en wat zijn de volgende stappen. Uiteraard kan U het uitgebrachte boek "Uitbetalen Traktaat van Wassenaar ' inzien of aanschaffen.
Is uw belangstelling gewekt mail naar mij Schwab@icm-online.nl en U ontvangt het uitnodigingsformulier, na invulling hiervan en ontvangst, krijgt u een bevestiging van de datum.
Vaste locatie www.squashalmere.nl

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives