Voortgangsbericht no 2 van Petitie.nl

          

        

Geachte Ferry Schwab sr,

Op 10-07-2015 heeft u de petitie 'Uitbetalen op basis van Traktaat van Wassenaar 1966'ondertekend als Ferry Schwab sr uit Harderwijk met schwab@kabelfoon.nl als e-mailadres.

Namens de petitionaris stuurt Petities.nl u het tweede voortgangsbericht over de petitie. U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven. Op uw persoonlijke pagina kunt u dit veranderen, de link daarnaar staat onderaan deze mail. Daar kunt u ook makkelijk uitnodigingen om ook te ondertekenen versturen.

Stuur uw reactie op het onderstaande niet naar Petities.nl, maar naar de petitionaris opschwab@kabelfoon.nl


Schrijf u in als deelnemer van het Traktaat van Wassenaar

Het Traktaat van Wassenaar is in 1966 ondertekend door de regeringen van Nederland en Indonesië. Doel: De Indonesische regering betaalt aan Nederland het bedrag van 689 miljoen gulden ter genoegdoening aan de Nederlandse staatburgers, die huis, have en goed in Indonesië moesten achterlaten ten tijde van de repatriëring tussen 1947 en 1962. De Nederlandse regering heeft dit echter nimmer aan de rechthebbenden uitbetaald.

In 2015 werd het Actiecomité Traktaat van Wassenaar (ACTW66) in het leven geroepen door de St. Nines-Zuid, MM Sutainable MM en ICM (Indische Internetkrant).

ACTW66 koos voor een twee sporenbeleid; een politieke en juridische benadering. Inmiddels is het ACTW66 beland in fase twee. Ruim 15.000 mannen en vrouwen van de beoogde doelgroep van 70.000 hebben namelijk de petitie getekend in fase één. Ook is aan de hand van gepleegd onderzoek – in het verlengde van Halbe Zijlstra van de VVD - het rapport "Traktaat van Wassenaar" gerealiseerd en door uitgever Calbona als boek uitgebracht (ISBN 978-94-92575-18-0).

Voor de politieke benadering werd een petitie georganiseerd om de benodigde handtekeningen te verzamelen. Die zullen samen met het opgestelde boek "Rapport Traktaat van Wassenaar" aan het aanstaande nieuwe kabinet worden overhandigd en alle fractievoorzitters van de politieke partijen.

Nu is het juridisch traject voor ACTW66 aan de orde en van belang, namelijk fase twee.

Zoals de petitie vermeldt, zal een team van advocaten en een delegatie van ACTW66 trachten tot oplossingen te komen op korte termijn, zodat de Nederlandse Staat de 60.000 - 70.000 gedupeerden gaat uitbetalen. ACTW66 heeft in haar rapport alles tot in detail uitgewerkt zodat deze uitgerold kan worden. Dit om vertragingen voor te zijn. Het gaat uiteindelijk om een project met de omvang van het soort Persoongebondenbudget. ACTW66 heeft hiervan pas 15.000 man/vrouw kunnen benaderen met een minimaal budget, geheel uit eigen private middelen.

Voor het juridisch traject ACTW66 kan u zich inschrijven als deelnemer ACTW66, die namens de deelnemers de Nederlandse Staat gaat aanspreken om deze te dwingen tot uitbetaling conform het traktaat van Wassenaar.

Let op! Ga eerst goed na of u onderstaande vragen met NEE kunt beantwoorden.

  1. Zat u (of uw ouders) in dienstverband bij het KNIL?
  2. Zat u (of uw ouders) in dienstverband bij de Nederlandse overheid (of het Indisch bestuur)?
  3. Toen u (of uw ouders) aantoonbaar in de periode 1947 - 1962 in de republiek Indonesie verbleef, werd u (of uw ouders) de kosten voor de overtocht, verblijf in het pension en herinrichtingskosten niet vergoed?
  4. Hebt u (of uw ouders) geen voorzieningen ontvangen in het kader van oorlogsslachtoffers of iets dergelijks? 

Heeft u op bovenstaande vragen NEE geantwoord dan kunt u zich inschrijven.

Stuurt u uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres naar:

F.Schwab/ ICM

Wouterskampen 68

3849 BC Hierden

en maakt u €50 over naar NL41 RABO 03977255 07 ten name van F.Schwab/ICM Online onder vermelding van deelnemer ACTW66.

U heeft dan ook 1 jaar gratis een ICM abonnement en tevens ontvangt u het boek "Rapport traktaat van Wassenaar gratis nadat deze aan het Kabinet is overhandigd.

Inschrijven kan ook online via internet:

U gaat naar de website www.ICM-online.nl. Rechtsboven aan de balk staat de tekst "inschrijven" hier klikt u op, u kiest een wachtwoord en geeft uw e-mailadres om een account te maken. Daarna verschijnt het formulier met vragen. Beantwoord deze naar waarheid.

 

Het onderstaande is vertrouwelijk, stuur dit niet door. Uw ondertekening kan erdoor beschadigen.

ONDERTEKENING ONZICHTBAAR MAKEN?

Bij het ondertekenen heeft u gekozen voor een zichtbare ondertekening. Uw naam, woonplaats en functie zijn nu zichtbaar en vindbaar onder deze petitie op petities.nl. Wanneer u nu via een zoekmachine (zoals Google) zoekt naar uw naam kan het zijn dat u uw ondertekening als resultaat ziet. Uw ondertekening onzichtbaar maken kan door een vinkje weg te halen op uw persoonlijke pagina.

Als u nu kiest voor een onzichtbare ondertekening dan kan het nog enige weken duren voor de zoekmachines dit opmerken.

STOPZETTEN E-MAILS

U heeft bij het ondertekenen aangegeven nieuws over de petitie te willen ontvangen. Wilt u dat niet meer? Haal dan het vinkje weg op uw persoonlijke pagina.

UW PERSOONLIJKE PAGINA

De link naar uw persoonlijke pagina is persoonlijk, zoals een wachtwoord. Deel deze niet met anderen!

https://petities.nl/ondertekening/c3370d14830a9eae66947db3f195cbd04...

We verzekeren u dat uw persoonlijke gegevens goed beschermd zijn door de Algemene verordening gegevensbescherming. Dat wil zeggen dat uw gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven.

STEUN PETITIES.NL

Met uw gift (geld of tijd) wordt de website beter. Zie https://petities.nl/donate voor details.

       

         

     

Weergaven: 60

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden