Volgens de omroepen moet MennoSnel staatssecretaris van Financiën achter de tralies, hoe zit het dan met Stef Blok van Min. BuZa aangaande traktaat van Wassenaar.

Volgens de omroepen moet Menno Snel staatssecretaris van Financiën achter de tralies, hoe zit het dan met Stef Blok van Min. BuZa aangaande traktaat van Wassenaar.

In beide gevallen gaat om gelden die onrechtmatig worden ontnomen van de niet vermoedende burgers, met zware gevolgen die het leven diepe sporen in hun leven nalaten en in een hel belanden.

Bij de ene zaak / dossier gaat om groep van 8000 burgers die door de ambtenaren van Menno Snel als fraudeurs werden aangemerkt, en onvoorwaardelijk werden veroordeeld tot terugbetaling van het ontvangen toeslagen met terugwerkende kracht over al die jaren. Bedragen vanaf 30.000 tot ruim over de 100.000. Voor deze slachtoffers die al op bijstandsniveau leven veranderde hun leven in hel in drama de afgelopen jaren. Media/omroepen die door Staat betaald worden vinden dat Snel gevangenis straf van 5 jaar verdiend. Die mening als editor van ICM, ben ik niet toegedaan. Immers er is cultuur van bepaalde groeperingen binnen de Belastingdienst die deze koers hebben ingezet. Kennelijk met de gedachte bijstanders krijgen alle toeslagen toegeworpen; zoals de huurtoeslag, Zorgtoeslag en kinderopvang toeslag, waar een ander hard voor moet werken. Het Kabinet is de eerste aangewezene die deze toeslagen introduceren, dus de schuldige in deze kwestie en de Belastingdienst moet het uitvoeren en  het handhaven.

Wat dacht U van Stef Blok, de Minister van Min. BuZa ( Buitenlandse zaken) ?  Heeft hij ook niet een gevangenisstraf van vijf jaar aan zijn broek hangen. Dit geluid hoor je rond zingen binnen het wereldje van de advocaten. Zelf vond ik wel een bizar geluid, immers zijn ambtenaren van het departement  de aangewezen, en zijn voorgangers die deze koers hebben ingezet tegen regels in.

 Even in kort het verhaal van het verdrag traktaat van Wassenaar, rapport  in boekvorm is nu te bestellen als U meer wilt weten.

Het verdrag Traktaat van Wassenaar is in 1966 ondertekend door de regeringen van Nederland en Indonesië. Doel: De Indonesische regering betaalt aan Nederland het bedrag van 689 miljoen gulden ter genoegdoening aan de Nederlandse staatsburgers, die huis, have en goed in Indonesië moesten achterlaten ten tijde van de repatriëring tussen 1947 en 1962. Voorts alle kosten zoals reis, verblijf in het pension en inrichten nieuwe woning zelf hebben moeten betalen. Bij aankomt in Nederland gelijk een schuldverklaring moest tekenen van 16.000 oude Hollandse guldens, nu 40.000 euro.

 Nederlandse regering heeft dit echter nooit aan de rechthebbenden uitbetaald.

De staatsburgers uit Nederlands-Indische gemeenschap ruim 15.000 hebben zich gemeld bij de redactie van ICM. Het oorspronkelijk aantal 381.000, nu geschat op 50.000.  35.000 zijn nog steeds niet op de hoogte van het bestaan van dit verdrag.

 

 Allen hebben moeten constateren

Dat de Nederlandse Staat de afspraken, vastgelegd in het Traktaat van Wassenaar in 1966, al 50 jaar lang niet is nagekomen en de Nederlandse staatsburgers van Indische afkomst nimmer schadeloos heeft gesteld voor verlies van bezittingen, banktegoeden, enz. als gevolg van oorlogshandelingen tijdens de Japanse bezetting, de Bersiap en de politionele acties; en de gevolgen Linggarjati  

                    

Bizar is dat de Volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer het voortdurend zich hebben gebogen over de backpay/KNIL, dus de eigen ambtenaren die alles vergoed hebben gekregen. Uiteraard zijn de Kamerleden door het Indisch Platform willens en weten bewust op het verkeerde been zijn gezet. De Nederlandse Staatsburgers ruim 500.000 zijn daar in het  voormalige Indie  door de  ambtenaren in de steek gelaten, en Nederland wederom.

Wordt tijd dat leden van de Tweede Kamer een seminar volgen over de werkelijke feiten die het Kabinet onder de radar wist te houden  Het instrument was  Indisch Platform betaald door VWS door  backpay/knil   als de Indische bliksemafleider in te zetten.

Als ICM editor van de Indische Internetkrant ben ik zeer benieuwd wat de Kamerleden nu gaan doen, en misschien nu na deze publicatie dat Mark Rutte zelf in stelling komt. Voor de actieve herinneringen daar is al voor gezorgd. Onderzoek met Wob's vervat in boek "Uitbetalen Traktaat van Wassenaar".

Advocatenwereld is van mening dat het om ernstige strafzaak gaat waar ruim 381.000 mensen zware diepe sporen zijn toegedaan omdat hun gelden nog steeds niet zijn uitbetaald ofwel  voor het onrechtmatig in beheer hebben van de gelden. 

Word VERVOLGD!

Weergaven: 47

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden