Verkiezingsprogramma versus de Indische gemeenschap.

Albert van Prehn ICM Columnist - Verkiezingsprogramma versus de Indische gemeenschap.

 

Ik zie diverse informatie voorbij komen inzake de verkiezingen en blijkbaar is dit forum politiek bezig de lezers hun juiste keuze te laten maken a.s verkeizingstijd.

Ik lees dat diverse partijen de Indische zaak niet willen behartigen op groen links na. Wat wij NIET moeten vergeten is, dat met name het CDA de partij is die met ALLE winden meewaait en nimmer een eigen verantwoordelijkheid heeft afgelegd naar de kiezers die veel al kiezen omwille van de christelijke factor. Zo ken ik vele Nederlanders die op het CDA stemmen puur omdat zij gelovig zijn. Wat een misvatting is dat omdat het CDA de pure hufterigheid zelfve is en geen enkele christelijke doelstelling heeft dan alleeen maar MACHT en als het niet kan, zorgen dat je bij de machthebbers hoort. daarom zullen ze met ALLE partijen mee regeren als het hun uitkomt. Ik heb meer respect voor de kleine  christelijke partijen zoals de Christen unie dan het CDA wat zeker niet geinteresseerd is in de Indische kwestie. Het CDA moet je beschouwen als de partij met de zelfde VOC mentaliteit, de puur hufterige Hollandse mentaliteit.

Het zal dan ook nimmer anticiperen op onze gemeenschaps verzoeken om steun, immers, het zijn eigenlijk dezelfde mentaliteits houders als ten tijde van de kolonie waar bezetting, onderdrukking en uitbuiting, leegroven de gewoonste zaak van de wereld was. Het zal ook nimmer willen erkennen dat er een rechtmatige plicht is jegens Nederlandse staatsburgers ten tijde van de kolonie, waar Nederland mee rijk is geworden. Niet voor niets werden pogingen ondernomen om de koloniale staat na de 2e wereldoorlog in stand te houden met militaire acties.  100.000 militairen werden er naar gestuurd om Indie weer te bemachtigen tegen de VS in. Kosten toen 3 miljoen oude guldens.  Bedenk dan ook dat het 14 DAGEN na de bevrijding van de Duitsers was. 14 dagen en dan gelijk politionele acties daar in de tropen. Men had beter zich met de wederopbouw kunnen bezighouden zou je zeggen. nee, de kolonie bracht geld op, was makkelijk leeg te roven,was een makkelijke bron van inkomsten.

Bovendien is een zogenaamde partij met een christelijke grondslag niet wat je in de politeik terug vindt bij het CDA.

Het gaat er om macht en niets meer of minder.

 

Van de VVD moet je ook niets verwachten als burger, want die wil als het kan de HEER - KNECHT verhoudingen terug voeren in dit land en is de partij voor de upperclass.bezuinigingen komen altijd op de schouders van de gewone burger, en Rutte kan wel van indische afkomst zijn, maar zal zeker niets voor zijn gemeenschaps genoten doen, puur omdat het geen economische waarde heeft.Je ziet bij ieere VVD regering dat wij als burgers worden beknibbeld in onze studiemogelijkheden, de zorg, de sociale bijstand etc. Het is nu bijna zo dat alleen welgestelde kinderen kunnen studeren, omdat het onderwijs voor armere gezinnen onmogelijk wordt. Dis is de eerste stap om de HEER KNECHT verhouding te herstellen wat door de sociale partijen teniet is gedaan. Gezondheids zorg, schandalig dat uberhaupt wordt gedacht om hierin te gaan snijden. Momenteel is het al zo dat je niet oud meer moet woden, je kunt beter euthanasie plegen voor je in een verzorgings, of bejaarden huis terecht komt.

De zorg wordt in die instellingen gemeten naar draag kracht, jawel, naar wat je kunt betalen. Die draagkracht wordt afgemeten op het aantal minuten zorg. Dus als je een klein aow-tje hebt mag je twee minuten per dag pissen of scheiten, Heb je de twee minuten op dan poep en pis je maar in jouw broek.

De zorgtehuizen weken met budgetten en knijpen in de kosten van personeel en zorg. Ze houden hun uiterlijke schijn van zorg instellingen maar zijn in feite economisch en winstgevend bezig ten koste van diegenen die zorg nodig hebben. Ik weet uit directe ervaring dat men in die tehuizen kampt met personeel. Er is bijna niemand meer die in de zorg wil werkenen diegenen die momenteel in de zorg werken moeten 23 patienten helpen met som een verpleegkundige en 2 assistenten, U kunt zelf uitrekenen wat er dan voor aandacht, zorg etc, over blijft aan uren.

Soms moeten twee personeelsleden een afdeling runnen van 23 mensen die of bejaard hulpbehoefend zijn, of mensen die in een zorg instelling komen. Er worden wanhopige pogingen gedaan om personeel te werven en er worden bonusen uitgeloofd voor diegene die kan zorgen voor een nieuwe collega. mensen DAT is een van de schrijnende resultaten van de bezuiniging in de zorg.

Bepaalde managers vegen hun kont af met de belangen van hun personeel en spelen dictatortje en houden naar de buitenwereld de schijn op van een goede zorg instelling. Je wordt binnen gehaald met een mooie entree, en uiterlijke schijn. Bij iedere controle van de inspectie wordt hard gewerkt om het tehuis zo netjes mogelijk te laten overkomen en alles wordt daarvoor in het werk gesteld. Het is ook absurd dat de inspectie van te voren aankondigt wanneer zij komen. Belachelijk en onbegrijpelijk. H

et moet zo zijn dat JUIST die inspectie ineens onaangekondigd moet verschijnen, pas DAN kun je een oordeel vellen. Het lijkt wel een handjeklap spel. Ik kom morgen zorg je dat alles in orde is? En als je meespeelt geef ik jouw tehuis een ster erbij.

Politiek zal hiernaar moeten kijken en ingrijpen, want als je het over mensenrechten hebt, is oud en afhankelijk zijn in Nederland vergelijkbaar met die waar armoede heerst. Ik zou heel blij zijn indien een politieke partij zijn tanden in de zorg wil zetten en hier eens de bezem door haalt.

Dan hebben wij nu de miljarden die wij gewoon moeten weggeven aan een prestige kwestie van RUTTE die mooi weer kan spelen in Europa en het verhaalt op zijn burgers, jawel de gewone burger dan. De Euro is op slinkse wijze ingevoerd en zie, wij zijn er heel erg op achteruit gegaan. De euro is twee gulden waard, wat vroeger een gulden kost, kost nu een euro, dus wij betalen dubbbel. maar het vieze is wel dat onze lonen de gulden standaard behoudt. Dus wordt gehalveerd.

Verdien je vroeger 3000 gulden per maand, ben je nu terug op 1500 euro en alles is twee keer zo duur als de gulden.

 

Hier geef ik Geert Wilders in gelijk, weg met die euro, weg met de afhankelijkheid van brussel, weg met die enorme lasten die wij gezamenlijk moeten dragen.

D66 met pechtold is net zo erg als het CDA, parmantige pechtold met zijn mooie praatjes zal ook niet echt scoren. democarten noemen ze zich, als er een ondemocratisch geval te noemen is waar hij achter staat dan is het wel de EURO. Wel staat D66 achter de Indische Zaak.

 

PVV, bedenk wel dat NIET alles onzin is wat geert verkondigd. HIJ wordt vervolgd door de politieke elite en onder gaat de hetze van die zelfde politieke elite. Er wordt een beeld van de man gevormd bij de burgers om de eigen machtspelletjes te kunnen laten voortduren in de tweede kamer. Diezelfde manier van doen heeft PIM Fortuin het leven gekost, De Hetze vanuit de tweede kamer heeft Pim vermoord. Ik stem op geert, ben niet altijd met hem eens maar als ik eerlijk ben, en het indo gevoel van verraad weglaat biedt die partij mij het meeste voor een maatschappij waar ik in wil leven. ben tegen zijn vreemdelingen politiek, alhoewel het de spuigaten uitliep. Idere crimineel akn hiernaartoe komen en vindt een paradijs in ons land met de slappe en (menselijke) wetgeving.

Ik denk dat menige gevangenis boef het beter heeft dan een bijstandsmoedertje met twee of meer kleine kinderen.

De profiteurs daargelaten maar JUIST deze categorie van behoeftigen lijdt onder de bezuinigingen. Hoe moet je rondkomen met twee kleine kinderen als je alleen ervoor staat? Kinderopvang is niet te betalen, want daar hebben slimmerikken een leuke verdienste van. Werken kan niet want wie vangt de kleintjes op? Opa en Oma? Die hebben hard gewerkt en mogen toch van hun herfst dagen genieten of niet?

Een gezin zoals dit heeft GEEN kanzen in onze maatschappij waar alles wordt gegeneraliseerd ten behoefe van de graaiende hand van boven wat bezuiniging wordt genoemd. Schandalig. De zorg is gewoon niet meer te bekostigen voor jan met de Pet.Maar als banken om gaan vallen waar de rijken hun centjes hebben moet er van alles worden gedaan om die overeind te houden. Ik zou zeggen, geen goede koopmans geest, dan verdwijn je gewoon uit de markt, toch?

 

Dus met dit epistel waarin mijn persoonlijk visie is geponeerd, Gij die zijn stem uitbrengt, besef waar u uw goed van vertrouwen stem aan weggeeft. Ikzou zeggen, geen emotioneel uitgebrachte stem, bijv. omdat u Rutte zo leuk vind, of  omdat u chritelijk bent, of Geert als Indo ziet, neen, stem verstandig en nuchter en bezie of ze de Indische kwestie in het verkiezingsprogramma hebben opgenomen.

Succes

Weergaven: 107

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden