TV-schermen bij crematie van Andy Tielman

10897247054?profile=originalTV-schermen bij crematie van Andy Tielman

 

 

De Posthoorn

  • 15 nov 2011

DEN HAAG - Er worden veel (Haagse) muzikanten verwacht op de crematie van Andy Tielman. De Haagse muzikant overleed vorige week op 75-jarige leeftijd.

 

Andy Tielman wordt vrijdag gecremeerd.

Dinand Woesthoff (Kane), George Baker, Jan Akkerman, Wieteke van Dort; ze staan allemaal op de genodigden-lijst. De Haagse rocker krijgt vrijdag om 15.15 uur op crematorium Ockenburgh een herdenkingsdienst. “We verwachten dat de aula te klein is, daarom hangen buiten schermen zodat alle fans de crematie kunnen meemaken”, vertelt woordvoerder van de familie, Astrid Franse. De bijeenkomst krijgt een rock ‘n rol-tintje door de komst van oude auto’s en er is een optreden. “Ook al was hij ziek, hij was nog niet klaar met de muziek. Er liggen mooie nieuwe nummers.”

 

 

Haagse popjournalist Gerard van den IJssel noemt het overlijden van Andy Tielman een groot verlies voor Den Haag. “De Tielman Brothers hebben in de jaren vijftig het showelement aan de muziek toegevoegd. Gitaar spelen met je tanden. Dat was rebellie; pop werd rock. Het sloeg als een gek over op andere indo-bandjes en daarna op de kaaskoppen.”

 

 

Van den IJssel noemt Tielman een ‘te bescheiden man’. “Hij heeft op het eerste 5 mei festival gespeeld dat ik heb georganiseerd. Ik belde hem op en zei eerlijk: we kunnen je niet veel betalen. Maar hij kwam en speelde Theater aan het Spui plat. En daarna bedankte hij míj nota bene.”

 

 

Tielman krijgt in de landelijke media niet de eer die hij verdient, vindt Van den IJssel. “Rock Little Baby Of Mine van de Tielman Brothers is het begin van de Nederlandse popgeschiedenis. Gebrek aan historisch besef. Ik ben blij dat de Haagse muziekwereld Andy de laatste jaren weer omarmde. Haagse bands, zoals Kane, die zeggen door zijn muziek te zijn beïnvloed.”

 

 

Popgeschiedenis

 

Te bescheiden

 

Show

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives