De sporen en de geschiedenis van Traktaat van Wassenaar 1966.

12435730852?profile=RESIZE_710x

 

12645762883?profile=RESIZE_710x

Het is top dat het boek Rapport Traktaat van Wassenaar 1966 nu in de nationaal bibliotheek van de scholen is te vinden,  alleen al Chapeau. Inmiddels is dit rapport bij vele bewindslieden en Ministeries te vinden. Niet onbelangrjjk in de Tweede Kamer belandt op 15 maart 2022. Het waren er 17 exemplaren voor alle fractievoorzitters, en 5 extra exemplaren voor de VVD.

In 2013 kwam een abonnee van ICM Krant met de melding van misstanden rond de ontwikkelingen van Traktaat van Wassenaar. Deze vrouw was ook min of meer verbolgen dat ICM Krant het Indisch Platform

(IP) steunde. Het zijn verraders waren haar woorden, zij behartigen de zaken van de ambtenaren die in onder bestuur van voormalige Indie dienden dus o.a. Het KNIL. Later na diepgaand onderzoek heeft ICM zich gedistantieerd van het IP. Was een onder afdeling van Min. VWS, die had maar 1 doel om de Nederlandse Indische Burgers niet te willen compenseren. Met name de burgers, wel de ambtenaren.  De oprichting door oud-premier Lubbers, die zag dat die 50.000 cliams op zich afkomen.  Het Indisch Platform een schaap in wolfskleren.

Wie zijn die burgers ? De Nederlanders, Indo ‘s , de Molukkers en van Joodse afkomst die de periode 1947 – 1962 in de Republiek Indonesie woonden, en later het land uit zijn gezet dit door onhandig politek bedrijf onder Minister Drees. Waar ondere ook de oorlogsmisdaden zijn gepleegd alsdus het NIOD.

Uiiteindelijk werd een verdrag gesloten eerst in Lingatjati en later in Wassenaar tussen de republiek Indonesie en Nederland . Na vele biedingen tegen finale kwijting werd bedrag vastgesteld op 689 miljoen.  Was uiteraar net als bij faillisementen kennen om de concurente crediteuren af te schudden. Vooraf hadden al betalingen plaatsgevonden van 4,7 miljard. Dit bedrag is bedoeld voor de gedupeerden die al hun bezittingen, en banktegoeden hadden verloren.

15.000 gedupeerden melden zich die nooit deze schadevergoeding hadden ontvangen, daarnaast nooit werden geinformeerd over het bestaan van deze Indonesische voorziening.  WOB van Min. Economische zaken heeft zich negatief uitgelaten over het reilen/zeilen van haar collega Min.Buza.Is uiteraard onbegrijpelijk wel had de Overheid al hun contactgevens tot beschikking, die haddden ze weer nodig om de rekeningen in te lossen voor de overtocht, pension, en herininrichtig. Tot de laatste cent hebben de gedupeerden aan de Overheid betaald. Is dus schandalig, terwijl dus geld van Indonesie bij de Overheid lag; 4,2 miljard, 689 miljoen, en uit potje Marshalhulp

 

Op dit moment hebben 15.000 zich aangemeld voor de petitie. Schatting is dat om 40.000 gaat.

 

ACTW-66 (Actie Comite Traktaat van Wassenaar 1966) in 2015 opgericht onder ICM, bestaat uit een delegatieleden; Dhr. R. Andreas, Dhr. P Vasseur, en Ferry Schwab sr. Voorts een Ledenraad. Er zijn studies verricht uit de archieven van Indonesie, en in Nederland was slechts beschikbaar een evaluatie rapporten Min. BuZa die door externbureau is opgesteld. Onvolledig want de andere ontvangen bedragen door Nederland 4,2 miljard (Min. financien) en Marshulp ontbraken in dit Rapport.

Waar Ferry Schwab zich over verbaasd zowat heel Nederland kent inmiddels de ontwikkelingen  hoe Kabinet / Kamer zich hebben opgesteld tegen hun eigen NIB – burgers. De hele zaak is op 15 maart 2022 aangeboden in de Tweede Kamer.  Wij leven nu op 6 juni 2024!  Niet te vergeten dat de Poltieke Partij  VVD zich heeft opgeworpen om deze zaak tot oplossing te brengen.

Het is een verdrag waar Nederland zich aan  moet houden en deze nadrukklien  moet uitvoeren  (dus uitbetalen) , is een verdag net zoals wij die kennen voor klimaat, en immigratie/asiel. Zien met name dat beide verdragen Nederland gijzeld.  Houdt U rekening dat die gelden zijn niet van Nederland en zal in de miljarden belopen.  

Tot slot;

betreffende het Boek Traktaat van Wassenaar   nu in de bibliotheek voor de scholen is geponeerd;  Bij deze mensen  is  het signaal aangekomen voor heel Nederland, verdiep je nu in die geschiedenis, want u allen hebben geen 1 letter geschiedenis gehad over de betrekking Indonesie en Nederland, en ook U als Volksvertegenwoodrigers wordt het tijd.   

Waarom is na 15 maart 2022 niets aan deze zaak gedaan,  stel deze vraag maar eerst.  Net als toeslagen - en Groningen affaire deze gedupeerden  zijn ook Uw burgers, zijn alles kwijt geraakt, notabene door Indonesie zijn gecompenseerd.

Waarvan Akte.

Voorzitter ACTW-66 & Redactie ICM

Ferry Schwab sr.

Namens 15.000 gedupeerden.

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives