TIJDENS PRIME TIME Succesvolle ludieke Presentatie ICM Book “Toegang tot de Indische Wereld” op Pasar Malam Rijswijk

 

TIJDENS PRIME TIME Succesvolle ludieke Presentatie ICM Book  “Toegang tot de Indische Wereld” op Pasar Malam Rijswijk.

Onze Milly gaf de het startsein van de presentatie“Het ICM Book” van Ferry Schwab. 

Ferry weer “het is een boek van ons allen, immers wij hebben geschiedschrijving gedaan van de Indische Gemeenschap in deze huidige samenleving gebasseerd op feiten die hebben plaatsgevonden, en dit anno 2014”.  

Ferry vervolgde : “Deze pasar malam Rijswijk om maar te noemen,  is een vaststaand feit van het bewijs van onze Indische cultuur waar het hele pallet wordt uitgedragen door meer dan 70 pasar malams per jaar”, Ferry vervolgde weer in  1 adem” Dat ooit in Batavia begon , en ergens in de 50 jaren naar Den Haag werd gebracht naar de Houtrust Hallen. De eerste zes pasar malams, niet door Tjali Robinson is opgezet, maar nadrukkeijk door Marie Bruckel-Beiten. Haar dochter in Canada tikte ICM redactie op de vingers dat het anders een valse geschiedschrijving  wordt in het ICM BOOK, bij deze dan!

ICMBook niet alleen de pasar malams bevat maar ook de andere onderwerpen, o.a. de geschiedenis die door de Indische muzikanten naar Nederland zijn gebracht en nog steeds wordt gebezigd op alle evenementen,  en de koempoelan, dan de literatuur, het Indisch eten en het -niet- zo-prettig onderwerp de Indische kwestie  etc.. etc…

Hierna volgde de uitreiken van de ICM Book exemplaren aan het ICM team en partners die zich langer dan 10 jaren  dag in en dag uit hebben ingezet om te bewijzen dat wel degelijk sprake is van een Indische cultuur anno 2014 leeft en om het uit te dragen.  Niet alleen uitdragen, maar ook de Nederlandse samenleven constructief heeft hervormd. Uiteraard onze Rolo Lapre die achter schermen wenst te blijven (Indonesische betrekkingen). Hans Vogelsang media – partner van ICM, en de andere Hans Vervoort konden deze presentatie niet bijwonen, en Marshal Manengkei (In Jakarta). Allen om privé – redenen, maar in de ICM gedachten er bij zijn!

Uiteraard de zeer bescheiden jongste Indische organisatrice Sabrina van de Meer van de pasar malams Rijswijk die Ferry voeten en aarde heeft moeten bewegen dat ze ook het podium betrad samen met Beynard die haar steunt.

Weer een hard bewijs dat het Indisch cultuur door de jonge generatie Indo’s het stokje wordt opgenomen. Niet alleen Sabrina van de Meer, maar ook een James Ali en Thony Schwab behoren tot die doelgroep die naast pasars andere grote evenementen organiseren zonder de andere jongeren  te kort te doen. Uiteraard onze Milly mag niet ontbreken in dit rijtje als presentatrice van een reeks pasar malams in het land.

Ferry was klaar met zijn donderende speech;  

en Milly zette de presentatie voort die net het ICMBOOK had ontvangen en las gelijk een stukje voor uit het ICM Book”

“Omroepen laten Wieteke van Dort in de kou staan” dat op  15 november 2010 door F.Schwab ICM editor  www.icm-online.nl op de site werd gepubliceerd.

Van de stoel van de Editor dank aan de organisatie van Pasar Malam Rijswijk die ICM de gelegenheid heeft geboden voor deze ludieke presentatie die vast de geschiedenisboeken in gaat dat de Indische cultuur nog steeds leeft en zal voort blijven bestaan met een populatie van meer dan 1 miljoen, ligt vastgelegd in het ICMBOOK "Toegang tot de Indische wereld".

 

Laat u tijdens de Pasar Malam Rijswijk van 8 en 9 november 2014 verrassen door de rustieke Aziatische sfeer, voortreffelijk exotisch eten, swingende muziek en indrukwekkende dansshows en vele kramen. Twee dagen lang is deze oriëntaalse jaarmarkt dé ontmoetingsplek voor iedereen die open staat voor de warme Indische cultuur. U bent van harte welkom.

 Wat is er te doen?

Op de Pasar Malam Rijswijk!

ICMBOOK "Toegang tot de Indische wereld", is nu te bestellen.

 

De geschiedenis van de Indische Nederlanders anno 2000.

Met 341.000 kwamen ze aan dat nu een populatie kent van 1,2 miljoen als bevolkingsgroep. Hoe deze bevolkingsgroep stilltetjes achter de scherm Nederland hervormde:  Het Indische eten dat overal is te vinden, en in de Nederlandse keuken. De verschillende muziekstromingen  die ze brachten van het voormalige Indie naar Nederland onder de Amerikaanse invloeden ; IndoRock, Country, Rock and Roll,  Classiques en Kroncong. Met de wereldhit van The Blue Diamonds werd Nederland op de kaart gezet. In Duitsland, Belgie en Zwitserland door de legendarische groep The Tielman Brothers die werden aanbeden door Rolling Stones en The Beatles die hun muziek weer verwerkte in hun eigen muziek. De 80/90 landelijke pasar malams die niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse samenleving, waarop ruim 2 miljoen bezoekers op af komen.

 

De Indische literatuur, kunst, dansen, en sport.

Wij zijn er nog niet !

 

Politiek Den Haag met een Winnie Sordrager, een Ben Bot,  een Jet Bussemalker, een Geert Wilders, en op de valreep onze Minister President Mark Rutte, die met paplepel thuis het Indisch eten met de verhalen over de oorlog en bersiap kreeg voorgeschoteld. De eerste vrouw van zijn vader ,  de zuster van zijn moeder ligt begraven in Jakarta.

 

Wat U nu niet wist als Indo, weet U wel na het lezen van het ICMBOOK, en wat zich nu achter de schermen bij politiek Den Haag speelt, en nog veel meer dat alles  zal uzelf moet lezen. 

Graag bestel ik het ICMBook "Toegang tot de Indische wereld" 

Prijs   19,95 exclusief,  verzendkosten € 3,95 

kortingsaantal bij bestelling meer dan 1 exemplaar.

Aantal Exemplaren  : ______

 Naam                       :  ________________________________  

Adres                       : ________________________________  

WPL                         :  _________________________________

POSTCODE           :  _________________________________ 

Telefoon                  :  _________________________________

 

Stuur uw bestelling naar  bestel@icm-online.nl. 

  

Weergaven: 159

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden