Terugblik op de Pasar Malam dagen in Eindhoven.

Terugblik op de Pasar Malam dagen in Eindhoven.

 

Het weer werkte mee voor een massale toeloop naar de pasar malam. John van Hese van Tjampoer blikte terug op deze  drukke gezellige pasar dagen.

Dõnna en de Gado’s verzorgden zondag op de Pasar Malam Stellar in Eindhoven een heerlijke show. Dõnna en haar mannen waaronder haar vader brachten in een optreden a.h.w. twee verschillende sets. Hoe kan dat? Het blijkt dat deze hartelijke zangeres naast het beheersen van diverse genres ook nog snel van gedaante kan veranderen. Tradioneel gekleed was in en oogwenk veranderd in een glamour outfit. 
Wat begon ze gezellig met allerlei oude herkenbare songs die vooral de ouderen in de zaal beroerden. Dõnna zag dat er zong dan ook samen met de eerste rij een leid van ‘tóén’.
Twee heel verschillende optredens in een set laat dat maar aan deze formatie over, van alle markten thuis. En dat is in feite het succes van deze formatie zij boeien werkelijk het hele publiek. Niet vreemd dus dat zij ook direct gecontracteerd zijn voor de Pasar Malam Stellar in Tilburg.
Maar ook hebben we bijzonder genoten van de Batik Dance Theater, deze dansgroep is niet alleen bijzonder door de mooi uitgevoerde dansen maar de leider van de groep maakt ook alle kleding zelf. Het ziet er prachtig uit en het is werkelijk een genot voor het oog. 
Dé band voor deze dag was de Helderse formatie ‘Wipe Out Selection’. We zijn er nu achter waarom deze groep de IndoRock zo ‘spicy’ speelt. Zij smeren hun gitaren in met Sambal. Ik betrapte ze bij de Sambalshop waar zij hun gitaren alvast van de diverse sambal lieten proeven. Lode de gitarist weet nu ook dat je eerst op het potje moet lezen wat erop staat. Wanneer er hot op staat kan moet je voorzichtig proeven. Onvoorstelbaar hoe snel Lode van een klein beetje sambal zo’n rood hoofd kon krijgen. De brandblusser moest er bijna bij komen.
Heerlijk zo even over deze bijzonder grote pasar kijken van bovenaf. Een echte avondmarkt zoasl die bedoeld is! 

De dansgroep Warna Semesta
is nu ongeveer een jaar bezig zich overal in het land te presenteren. Deze groep met ambitieuze leden straalt vanaf het podium! De passie waarmee zij hun voorstelling brengen doet het publiek de adem inhouden. Prachtige dansen! En als er dan als verrassing een danslerares Balinese Dansen uit Indonesië dit weekend aanwezig is in Eindhoven dan wordt er natuurlijk een plaatsje ingeruimd voor een gastoptreden op de Pasar Malam van Stellar. Ik liet me vertellen dat alleen het opmaken al meer dan twee uur duurt. Maar het werd dan ook genieten van deze Balinese dans.

Laatse dag alweer, deze zondag 3 juli. Met Wipe Out Selection uit den Helder, Donna Pessy en de Gado's en de dansgroep Batik Dance Art. De laatste dag alweer.... wat vliegt de tijd!
Dus voor het publiek in en rondom Eindhoven de laatste dag om te komen genieten. En we zien natuurlijk weer een flink aantal mensen van gisteren want die hebben al aangekondigd bij het weggaan: 'Tot morgen'. En dat is natuurlijk een groot compliment voor de organisatie. 
Nog even de foto van een nieuw trio? Leen, Graham en Frank! Maar let op zij treden nog niet op!

Op een Pasar Malam tref je ook stands aan die goed zijn voor de mens op een nadere manier.

Zo komen we Ben Bremmer tegen met Paragnost en therapeut bij de praktijk voor natuurgeneeskunde.

Hij heeft een mooie ‘praktijkruimte’ ingericht. De wanden versierd met spirituele ( Budha ) kleden, het dak gemaakt van een klamboe en met zachte verlichting aangevuld met heerlijk geurende kaarsen.
‘KOM TOT JEZELF’, is zijn devies! Doe dat eens met met een heerlijke esoterische massage, of om wat diepere blokkades weg te nemen door het magnetiseren van geest en lichaam.

Ook komen we de stand tegen van Menuara Welness & Therapy. 
Monica Menura Schwab staat ons te woord en stelt zich voor: ‘Ik ben een massagetherapeute met meer dan 30 jaar ervaring. Door mijn Indonesische achtergrond en daardoor vroege aanraking met massage kijk ik naar de mens in zijn totaliteit en masseer ik altijd op gevoel. Massage is een moment van contact met het lichaam, een moment waarin het lichaam kan ontspannen en er een gevoel van welbevinden en compleetheid ervaren kan worden’. Dat is een goed doordacht verhaal besluit ik maar toch heb ik nog een vraag: “Hoe doe je dat dan?’
Zij gaat verder: ‘Afhankelijk van de behoefte op dat moment kan de massage gericht zijn op ontspanning of op vitaliteit en het losmaken van de spieren. De massages die ik geef zijn de klassieke massage gecombineerd met de holistische massage, de pitjit massage (Indonesische massage), stempelkussen massage, cupping massage, hotstone massage, de facelift en de voetreflexmassage. Zo komen bijvoorbeeld een aantal artiesten voor hun optreden bij mij even langs voor een ontspannende massage. Zij kunnen zo perfect in balans aan hun optreden beginnen’.
Een bezoek aan een Pasar is meer dan alleen maar eten drinken en shoppen van allerlei producten. Ook voor de innerlijke en uiterlijke verzorging van je lijf en leden kun je daar goed terecht. Kijk ook een snaar de keur aan bijvoorbeeld massage balsems die er te verkrijgen zijn.

Redactie ICM.

De foto zou suggereren dat het vingertje ....... Nee, dat is tegen de NL-Staat die ruim 70 jaar de Indische Gemeenschap als een Tweederangsburger behandelt.

De huidige vluchtelingen zijn nog beter behandeld dan de Indiëgangers die alles moesten terugbetalen; de overtocht, verblijf in het pension en de kosten om het huis in te richten.  Ook een z.g. voorschot moest worden terugbetaald. ICM steunt deze Indische perkara's als de grootste Indische Internetkrant; Wij kunnen als samenleving niet voor deze feiten de andere kant op kijken. Vaak gehoord zijn de Nederlanders zelf die zich schamen voor deze handelswijze van Nederlandse regeringen op een rij, zich ook vreselijk kwaad maken waarom het zo lang moet duren ?

 

ICM heeft veel aanloop gehad vooral voor ACTW66. Dit behelst het Verdrag Traktaat van Wassenaar dat in 1966 werd geratificeerd tussen de beide landen, de Rep. Indonesië en Nederland. Indonesië betaalde 689 miljoen gulden aan het Nederland juist om de gedupeerde Indische Nederlanders die al hun bezittingen zijn verloren doordat ze moesten vluchten. Tot op heden heeft het Ministerie van Bert Koenders die 689 Miljoen, dat nu in de miljarden beloopt, na 51 jaar nog steeds niet uitbetaalt aan de rechthebbenden (gedupeerden). 

ACTW66 waarschuwt op voorhand dat niet alleen wordt gesommeerd door JAT (Jakarta Advocaten Team) tot uitbetaling, maar de Staat ook een sanctie aan hun broek krijgt wegens aantoonbaar het bewust weghouden van het geld, waardoor de Indische Gemeenschap aantoonbaar materiële - en immateriële schade heeft opgelopen over een periode van 51 jaar. Als U de belastingen niet op tijd betaalt, heeft U ook een forse boete aan uw broek hangen van 100%.

 

Velen hebben de petitie ondertekend, ook werd op deze pasar campagne gestart om te doneren om de uitvoeringskosten te financieren. 

 

Velen hebben de petitie ondertekend, ook werd op deze pasar campagne gestart om te doneren om de uitvoeringskosten te financieren. 

Weergaven: 428

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden