Telegraaf - Pioniers van rock-’n-roll

 

 10897246677?profile=original

Andy Tielman was artiest en hart en nieren en Nederlands enige echte rock-’nrolllegende’. FOTO: ANP

 

Er wordt veel gesproken over ’rock-’n-roll’, maar men heeft kennelijk geen idee wat dat is. Men is vergeten wie de rock-’n-rollpioniers, niet alleen van Nederland, maar zelfs van het Europese continent, waren. Vier Indische jongens, The Tielman Brothers, zetten eind vijftiger jaren de zaak op z’n kop met hun muziek en ook met hun show.

 

Sensationeel was het en blijft het, want zowel hun muziek als hun show is, op het Europese vasteland, nog nooit geëvenaard. Waarom toch hebben de zogenaamde muziekkenners op radio en televisie dat nooit willen erkennen?

Ik heb zelfs een ’deskundige’ op de televisie horen beweren dat de enige rock’n-rollartiest in Nederland Herman Brood was. Kennelijk moet je spuiten en zuipen om als artiest gewaardeerd te worden. Waarschijnlijk komt dat omdat The Tielman Brothers, zelfs in hun bloeitijd, in Nederland zijn genegeerd. Misschien wel omdat die jongens te groot waren voor Nederland.

 

Zelfs nu vorige week Andy Tielman, de zanger en langstlevende van de Brothers, is overleden wordt er nog steeds nauwelijks aandacht geschonken aan deze grootheden. Vooral Andy, die tot hij zo erg ziek werd nog regelmatig optrad, was een artiest in hart en nieren. Jaren geleden heeft hij in een interview gezegd dat hij tot zijn dood zou blijven spelen en zingen. Dat is dan ook (praktisch) gebeurd. Kijk beste deskundigen, dat is pas rock-’nroll.

Dick van der Graaf, Dordrecht

  

 De gebeden van ICM worden gehoord.

Wist U dat Telegraaf ook op ICM zit?

Pioniers van rock-’n-roll

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives