Taman Indonesia is vanaf 1 april weer open!!!!

Vanaf 1 april weer open!

Het is bijna weer zover, de lente is begonnen en we hebben er weer zin in! Vanaf 1 april zijn we weer open voor publiek, elke dag van 10.00 tot 18.00. Tot snel!


Kledingbeurs in Steenwijkerwold voor de Loewak
 


Morgenochtend, 26 maart, vindt er in centrum Hoogtij in Steenwijkerwold een kledingbeurs plaats waarvan de opbrengst deels naar de Loewak gaat, het dier dat Taman Indonesia dit jaar in het zonnetje zet. De opbrengst zal besteed worden aan educatieprojecten rondom de Loewak, de Indonesische koffiekat, en de leefomgeving van de Loewak in het park.  

De kledingbeurs start om 10.30.

Pasar Bunga / Plantenruil markt op 2 april!

We vieren de lente. En bij lente horen bloemen. Daarom organiseert Taman Indonesia voor het eerst een bloemenmarkt in het park. Bezoekers kunnen stekjes ruilen met planten uit het park, tropische planten en bloemen kopen, en zich laten informeren en inspireren door de flora van Taman Indonesia.

Bezoekers kunnen 2 april lenteplanten en bloemen kopen, maar ook ruilen. Als je je eigen stekjes uit de tuin mee neemt (wel vaste planten!) mag je voor de halve entreeprijs het park in. De overige stekjes kun je ruilen met planten van andere bezoekers of met planten uit het park zelf. Vazen, plantjes,  zaadjes, alles met betrekking tot een prachtige lentetuin zal aanwezig zijn! Kinderen kunnen Aziatische bloemen vouwen of verkleden in de prachtige kleren van Prinses Jaya.

 

Dierverzorger voor 1 dag !

Ook in april houden we weer elke weekend een bijzondere activiteit voor de kinderen: Dierverzorger voor 1 dag.

Aan de hand van belangrijke dierenopdrachten, leren de kinderen hoe de dieren in Taman Indonesia leven. Ook kunnen ze de dierverzorger ontmoeten en haar een handje helpen met het voeren. De dierverzorgster bespreekt de opdrachten met hen, waarna ze hun welverdiende dierenkenner certificaat mee naar huis mogen nemen. Als extraatje mogen de kinderen ook hun eigen fruit meenemen wat ze samen met de dierverzorgster aan bepaalde dieren mogen voeren. Entreeprijs inclusief deze leuke activiteit bedraagt 5 euro voor kinderen. 
 
> Bekijk hier het filmpje over dierverzorger in een dag.

Indische Eetcafes 

Afgelopen seizoen hebben de eerste Indische eetcafés al plaatsgevonden, en dit jaar is er een vaste dag voor geprikt: elke laatste vrijdag van de maand. Vanaf 18.00 kunnen bezoekers terecht om te genieten van een speciaal thema. Soms is dat een streek uit Indonesië, soms een smaak of kruid, en zelfs een keer een literair thema.

Voor komend seizoen staan er onder andere Pepada Eetcafé, Literair Eetcafé, Javaans Eetcafé, Balinees Eetcafé en Saté café gepland. Alvast noteren in je agenda: het eerstvolgende Indische Eetcafe is op 22 april!

Wilt u deze gezellige Javaanse avond ook beleven? Reserveer dan snel een plekje via info@taman-indonesia.nl of bel naar Taman Indonesia: 0521-511189. Buffet wordt geopend om 18.00.
 

Vrienden van Taman Indonesia
 

Voor bezoekers die op 2 april een seizoenkaart aanschaffen voor het park, of er al een hebben gekocht, is het deze dag ook vriendendag. Dat houdt in dat je als abonneehouder een vriend of vriendin mee mag nemen, om het park te laten zien. Ben je dus toch van plan abonnee te worden, doe het op 2 april, en neem je vriend(in) mee! Een mooi moment om de nieuwe ontwikkelingen in het park te laten zien!
Met je abonnement ontvang je ook korting op de Indische Eetcafes ;-)

 Taman online

Heb je al op een eetcafe bij ons gegeten? Laat dan je mening achter op de website Iens, een restaurantgids op internet. Graag willen we weten wat je van onze maaltijden vindt!

Heb jij nog leuke foto's van de Sate Proeverij of gewoon toen je er een keertje was? Deel ze met ons! We zien ze graag terug op  facebook, of hyves. Ook kun je de laatste gebeurtenissen volgen op twitter. Taman Indonesia doet het allemaal! En heb je ook onze website al gezien? Kinderen kunnen een leuke kleurplaat maken van ons nieuwe logo! Wat vinden jullie er allemaal van? Laat je mening achter op facebook, of hyves!


Sampai Jumpa di Taman Indonesia!

Weergaven: 56

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden