Staat Moebarak synoniem voor Soeharto -  de media, de analisten en politicologen hoor je hier niet over, wel president Obama!
 
De geschiedenis en de feiten die zich nu  hebben ontwikkeld tonen vele overeenkomsten met de tijd van oud-president Soeharto van de republiek Indonesia. Niets voor niets refereert president Obama hierna naar de republiek Indonesia.

Hoe zat dat ook al weer?
 
Generaal Soeharto pleegde met zijn generaals een coupe tegen president Soekarno ergens in 1965 (1966??), die vanaf de overdracht Nederlands-Indië aan het bewind kwam ergens in 1949. Oud-president Soekarno had met een handje vol mensen de regie in handen genomen, die vanuit Jakarta het podium voerde over de republiek Indonesia en wist met behulp van de media dit voort te brengen over de Archipel de Gordel van Smaragd als de regering " Republik Indonesia". Niet alleen over de verschillende groepering t.w. Javanen, Menadonezen, Batakers, en Sumatranen maar wist de hele Archipel tot een eenheid te smeden. Tegen diezelfde achtergrond had hij zijn handen vol om die erkenning van de republiek Indonesië te krijgen van de hele wereld.
 
Later bleek via de journalist Jort Keldert (met een schrijver) die een onderzoek instelden naar de betrokkenheid van Prins Bernhard, hier een grote rol voerde. Prins Bernhard die graag de koning van de republiek Indonesia wilde voeren. Niet ondenkbaar dat deze de wapens van de opposite financieel steunde. Dit meldde Jort Keldert in het programma de wereld draait door; echter bij de schrijven en Jort Keldert ontbrak 1 schakel van waar het geld kwam en hoe het geld daar kwam. Deze ontbrekende schakel is nu aangevuld door dat uit anonieme bron bleek:
 
Ergens in 1965/1966 nadat zijn hoogste generalen t.w.: Boet Saboer, Soeharto, en Natision naar Europa afreisden voor de financiële zaken van zijn echtgenote af te wikkelen. Onder andere Voorburg bezochten - De hoogste in rang was de generaal Boet Saboer (vertrouweling van Soekarno). Niet wetende dat dit het laatste moment was voor de Generaal Saboer, want had Soeharto niet een dubbele agenda tijdens dit bezoek aan Holand? Zeker als wij nu de link doortrekken naar het verhaal van Jort Keldert. 
 
Via het geheime dossier van Buitenlandse zaken bleek dat destijds 676 miljoen (waarde nu acht miljard) door de republiek Indonesie is betaald- conform het Verdrag van Wassenaar - echter deze zijn nimmer uitgekeerd via CLaimIndo en BelIndo aan de gedupeerden. Anonieme bronnen melden dat dit geld naar Bernhard zijn gegaan.
 
In een korte tijd  daarna werd vernomen de coupe van zes generaal onder leiding van generaal Soeharto. President Soekarno werd afgezet en in ballingschap genomen, en Boet Saboer werd later geliquideerd met de oppositie. Bronnen melden toen dat de rivieren rood van het bloed waren, ruim twee miljoen mensen lieten hierbij het leven. 
Minimale aandacht werd hier in Nederland door de media aan besteed, dit in vergelijking tot Egypte nu. Wij hadden toen geen Twitter, Facebook of Hyves, maar wel een Telex en telefoon!
 
President Soekarno zorgde voor de hervormingen, en dat Indonesia als republiek werd erkend, en dat die17.000 eilanden groepen met 2000 culturen tot een eenheid zijn gesmeed. Hier is de oud-president absoluut in geslaagd, tot grote jalouzie van Prins Bernhard, die Soekarno alleen heeft tegengewerkt.
 
Periode Soeharto werd gekend als de economische ontwikkelingen met innovaties voor de republiek Indonesië, en stelde de grenzen open voor buitenlandse investeerders. Verrijkte zich met deze investeringen. Zorgde dat de revenuen over die investering rijkelijk vloeiden naar de familie Soeharto of hij zette op essentiële posten wel een familielid neer; een zoon, een neef of nicht. Hij bouwde binnen de republiek Indonesië zodoende zijn eigen imperium op met een geschat vermogen van 80 miljard dollar (Moerbarak ongeveer 40 miljard, zie Telegraaf). 
 
Net als in Egypte kwam een eind aan het bewind Soeharto door de vele demonstraties van studenten op het plein in Jakarta.
 
De nieuwe president, technocraat  Abdurrahman Wahid  - ook bekend als Gus Dur  de leider van de Partai Kebangkitan Bangsa (PKB, de "Partij voor de Verrijzenis van het Volk"), de partij die hij oprichtte na de val van Soeharto  - volgde hem op. Het democratiseringsproces zette zijn eerste stap doordat oud-president Soeharto door het hoge tribunaal werd veroordeeld voor het eerst als een president o.a. voor de corruptie. De hele wereld ging op jacht naar zijn vermogen geschat op 80 miljard, die later bij een Nederlandse Bank in Amsterdam was gestald (over corruptie hier gesproken van een De Nederlandse Bank), melden bronnen toen. Alleen al aan rente heeft de Bank 8 miljard verdiend per jaar. Niet alleen de oud-president verscheen op het hoge tribunaal ook de overige familieleden.
 
President Abdurrahman Wahid  zette democratisering in door te stellen dat een Rechtbank hier beslist en niet de Republiek. Dat de democratie het hoogste goed is toonde deze president aan door in het grootste Moslimland - waar Christenen en Moslim broederlijk naast elkaar kunnen leven -  door de verkiezingen Megawati Setiawati Soekarnoputri  te steunen die later de eerste vrouwelijk presidente van de republiek Indonesië werd in het grootste Moslimland. 
 
Nu staat Susilo Bambang Yudhoyono ook wel SBY genoemd (heeft o.a. een nummer gecomponeerd voor Tantowy die hier regelmatig optreedt o.a. Pasar malam Zeewolde) de zesde president van Indonesië  met populatie van 400 miljoen. Op Amerika, China, en Japan  na de grootste natie. Lid van top G -20, landen met de grootste economieën. De geschiedenis van Republiek Indonesië leert ons dat Egypte nu in de fase /periode verkeert  "van president Soeharto toen". Daarnaast vele overeenkomsten toont met dit verschil, dat in Egypte economische belangen liggen voor Amerika en Europa naast  dat de vrede in de Arabische wereld ruim dertig jaren wordt gekocht door de VS, in tegenstelling tot bij de republiek Indonesië dit in zijn geheel als zelfstandig natuurlijk proces tot stand is gekomen.
 
Vele speculaties gaan uit dat mogelijk Tantowi Yhayha de zevende president wordt. Grote artiest met grote populariteit met eigen TV programma op TV ri,   neemt nu zittting het parlement van republiek Indonesia.
 
Met deze geschiedenis, wetenschap en feiten blikte president Obama terug, die vertrouwen uitspreekt om een constructief voorbeeld te nemen aan de republiek Indonesia.
 
President Obama van de VS die in Indonesië zijn jeugd heeft doorgebracht of misschien een signaal voor de rest van de wereld, dat vele landen van de republiek Indonesië nog wat kunnen leren om de regie te kunnen voeren over een populatie van 400 miljoen, waar Moslim, Islam en Christenen broederlijk naast elkaar kunnen leven. Ook van terrorisme bestrijding kan de rest van de wereld heel veel leren van Indonesie.
 
Is maar dat U het weet waarom vele Nederlandse correspondenten voor de Arabische TV Syria TV   zender nu werken die voor Indonesië zijn, omdat de Nederlandse media heel weinig aandacht heeft voor de republiek Indonesia!
 
Hieronder volgt een lijst van presidenten van Indonesië.

1. 1945–1967: Soekarno (1901–1970)
2. 1967–1998: Soeharto (1921–2008)
3. 1998–1999: Bacharuddin Jusuf Habibie (1936)
4. 1999–2001: Abdurrahman Wahid (1940-2009)
5. 2001–2004: Megawati Soekarnoputri (1947)
6. 2004–heden: Susilo Bambang Yudhoyono (1949)

 

ICM Editor/columnist Ferry Schwab sr.

 

 

Weergaven: 140

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

Reactie van ICM redactie op 21 Maart 2012 op 14.00

Publicatie 20/3 Facebook - Old comm (9)

Reactie van Hans van Schaik op 11 Augustus 2011 op 23.31

Ik ben het niet helemaal eens met de streking van dit verhaal:

Soekarno wordt opgehemeld, terwijl hij zichzelf eveneens verrijkte (Soeharto kon het beter) en Soekarno heeft met harde, bloedige hand de "eenheid" gesmeed, denk eens aan de vele opstanden die in de 50-er jaren waren!

Het land ging economisch ten onder in de 60-er jaren. Dit gebeurde overigens in het laatste jaar van Soeharto ook. Maar om andere redenen.

Maar wat Soekarno niet lukte daar slaagde Soeharto wel in: hij bracht het land tot bloei, de armoe verdween niet, maar werd wel minder. Indonesië werd onder Soeharto zelfs "bevorderd" van een Derde Wereld Land naar een Tweede Wereld Land!

Beide presidenten hebben hun goede en slechte kanten en daden!

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden