Slotaflevering André op aarde - Jakarta en Bali NED. 3, 20.25 UUR
In de laatste aflevering van André op aarde bezoekt André Kuipers Indonesië. Jakarta is als een van de dichtstbevolkte metropolen ter wereld een voorbeeld van een stad die volledig is vastgelopen. Auto’s staan permanent in de file en elk jaar komen er honderdduizenden inwoners bij, die allemaal ergens moeten wonen en werken.
Op Bali lijkt de situatie minder ernstig, maar door de enorme toestroom van toeristen begint het afvalprobleem onbeheersbaar te worden. Dagelijks komen er plastic flesjes, zakjes en tasjes in het milieu terecht; een goede afvalverwerking ontbreekt op het eiland. Milieubewuste inwoners nemen het heft in eigen hand en André Kuipers gaat met hen mee. Ze protesteren, halen zelf afval op en recyclen het.
Ook gaat Kuipers naar het paradijselijke Komodo, waar weinig mensen mogen komen. Het eiland is bekend door de komodovaraan, de grootste hagedis ter wereld. André gaat diepzeeduiken in de oceaan, maar ontdekt dan dat ook bij dit eiland de natuur al is aangetast.
Opmerkingen
302
IT DE MEDIA
Bewerken
ACTW66 campagne is gestart bij Nusantara !
Nusantara met ruim een achterban van 1200, is de 7 e Indisch organisatie die Ferry Schwab steunt. Nusantara verzorgt voor de backoffice de inschrijvingen met financieel deel.
De intentie is dat voor alle 1200 man/vrouw voorlichting bijeenkomsten worden gegeven. De eerste bijeenkomst is inmiddels achter de rug.
De promotie campagne is na 2 jaar op het Internet (ICM + Facebook) en niet te vergeten op alle pasar malams gestart, begint eindelijk zijn vruchten af te werpen.
De familie Schwab heeft ruim € 60.000 in dit project ACTW66 gestopt voor alle noodzakelijke promotie & camppagne. Hiervan hebben 15.000 hun handtekening gezet van naar schatting van 60.000 man/vrouw. Niet alleen promotie maar mede alle benodigde werkzaamheden. Zonder het enthousiaste team vrijwilligers plus ICM team die iedere dag inclusief de weekenden (pasar malams) hiermee bezig zijn.
Nu worden de werkzaamheden (uitvoering) door 7 partners gedaan. ACTW66 (Tracktaat) is tot stand gekomen door Stichting NINES, Suisantable en ICM. 7 partners steunen ACTW66 voor de front - en Back office waarvan 1 Nusantara, Julius Stemmerik groep, Rolo Lapre groep ............
ACTW66 gaat alleen voor het Verdrag van Tractaat van Wassenaar, alle zaken die onder het Indisch Platform vallen (Vielen) zijn hiervan uitgesloten.
Steun ons om ons werk af te maken door te tekenen en te doneren
Nusantara met ruim een achterban van 1200, is de 7 e Indische organisatie die Ferry Schwab steunt
Indische zaak - Het Traktaat van
Wassenaar 1966
Hier Onderteken petitie < of > Kijken wie er getekend hebben
< of > Laatste Updates In het Engels hier
In deze reportage blijkt opnieuw het enorm superioriteitsgevoel van de Nederlander. In de video zei de reporter dat de helft van Jakarta in erbarmelijke toestand leeft. Een intelligente kijker maakt een snelle rekensom: "klein" Jakarta heeft 17 miljoen inwoners en "groot" Jakarta bijna 27 miljoen inwoners. Iedere toerist heeft moeite met het vinden van een dergelijke plek. Indonesia heeft getto's net als alle andere wereldsteden als New York, Parijs etc. De urbane bevolking die hun geluk probeert te vinden en snel geld wil verdienen komt bedrogen uit en vervalt in erbarmelijke omstandigheden. Echter het is relatief gezien een handvol mensen in deze tweede stad ter wereld. Dat Jakarta een geweldige economische groei doormaakt (tweede ter wereld) wordt met geen woord en beeld over gerept. Nog steeds kortzichtig en hautain als het om de vroegere kolonie gaat. Hier in Jakarta kan iedereen elke dag een portie rijst kopen doch in Nederland schamen mensen zich dat ze afhankelijk zijn van de voedselbanken. Zo diep is dat "rijk" land gezakt. Hier bestaat er nog collectivisme en saamhorigheid (gotong royong) terwijl in Nederland mensen reeds weken lang verrot zijn in hun woning en pas wanneer er toevallig iemand zich aantrekt van de enorme lijkengeur de gestorvene wordt ontdekt. Ik geef de Indische diaspora en met name de jongeren het advies zoek je oude moederland van je ouders en voorouders op en probeer hier je geluk te vinden. Indonesia is het land van de ongekende mogelijkheden als vierde natie ter wereld qua inwoners. Ik wens je/jullie alle geluk van de wereld in het land waar ik eindelijk na 48 jaren strijd en discriminatie me weer thuis voel. GBU, Marshal Manengkei