Rolo Lapre - Ik roep U op om onze ruggen te Rechten en op te komen voor onze Gemeenschap.

Beste/Lieve
Nederlands-Indische Gemeenschap (NIG)

Ik roep U op om onze ruggen te Rechten en op te komen voor onze Gemeenschap.
Ondersteun alle Nederlands-Indische mensen die “Recht” hebben op:
1) Erkenning m.n. van onze Geschiedenis en
2) datgene wat Indonesië aan Nederland heeft Afbetaald voor o.a. Het totale Tractatenverdrag van 1966 te Wassenaar (TvW66). Kent U dit Verdrag???
>
Zet s.v.p. Uw handtekening onder de Petitie TvW'66: Ook al bent U vóór 1947 naar Nederland gekomen waardoor U wel het recht hebt gehad om de Japanse Ereschuld te verkrijgen, de strijd van JES die persoonlijk is gevoerd door mijn Oom Sjoerd Lapré, Volhardend in datgene wat ons is aangedaan en Recht hebben van herstel. Ook al hebben de KNIL-ers en de Ambtenaren hun achterstallige salarissen verkregen uit het 1e deel van het Tractaatverdrag 1966, het is nog niet voorbij... Nu moeten wij met z’n ALLEN strijden voor de uitvoering van het 2e en 3e gedeelte van het Tractaat van Wassenaar ‘66. Immers de Tweede Kamer heeft alleen maar het eerste deel behandeld!

a) Ik verwacht niet van Frits Bolkenstein dat hij over de daken roept dat hij een Indische Nederlander is, maar mag ik wel verwachten dat hij zijn eigen Gemeenschap Recht doet?

b) Mag ik van Halbe Zijlstra verwachten dat als hij roept : “Waar is dat geld gebleven?”,  hij NA de verkiezingen zich ook inzet om het Kabinet aan te spreken op het door Indonesië betaalde geld. Zodat het kan worden overgedragen aan diegenen die daar “RECHT” op hebben?

c) Mag ik van Gerrit Zalm verwachten, dat hij “ONS GELD” goed heeft belegd en NU eindelijk eens overgaat tot “het ons OOK doen toekomen?”

d) Mark Rutte, lieg nu eens niet en laat de geschiedenis zich niet herhalen (vluchtelingen). Het zou de NL.-Kabinetten en de Geloofwaardigheid van de politiek in Nederland op een goed spoor zetten in de wereld (bruggen-bouwen).
>
Mag ik van de totale Nederlands-Indische Gemeenschap: dit zijn -Slachtoffers van de Japanse bezetting te Indonesië, -de Buitenkampers, -de Uitgewezen Totoks etc. etc. verwachten, dat zij zich OOK inzetten voor hun gevluchte en getraumatiseerde NIG? Namelijk voor hen die na 1946 gevlucht zijn naar aanleiding van de Bersiap-periode uit Indonesië, -die huis en haard, hun werk, kortom ALLES daardoor verloren zijn, -die hun bedrijven en banktegoeden hebben moeten achterlaten, -DAARNA slecht zijn ontvangen in Nederland, -zij die hun reis etc. etc. hebben moeten terugbetalen aan de Nederlandse Staat.
>
INDONESIË heeft deze schuld op zich genomen en heeft HET GELD VOOR DE NL-INDISCHE GEMEENSCHAP in 2003 REEDS AFBETAALD aan de NEDERLANDSE MINISTER van BUITENLANDSE ZAKEN. Waarom ERKENT ook dit Kabinet, onze geschiedenis niet en betaalt het bedrag aan ons uit? Is dat “ook” niet de bedoeling van het “Bruggen-Bouwen” naar de toekomst?
>
NOGMAALS: Het is géén geld uit de Rijksbegroting van Nederland, maar het geld dat Indonesië voor de NIG heeft afbetaald (NU al meer dan € 2.4 miljard) !!
>
De Nederlands Indische Gemeenschap voelt zich ONRECHT AANGEDAAN en ZWAAR GEDISCRIMINEERD. Ik verzoek U (NIG): “Steun elkaar en kom op voor ONS RECHT en voor onze (diepzwarte) Nederlands-Indische Historie.”
>Het gaat tenslotte in het leven niet enkel en alleen maar om geld.

>Rolo E. Lapré

Steun ons om ons werk af te maken door te tekenen en te doneren
                           

Indische zaak - Het Traktaat vanWassenaar 1966 

Hier Onderteken petitie   < of >    Kijken wie er getekend hebben

ICM 21.3.2017

Weergaven: 199

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 24 Juli 2019 op 6.42

140

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden