Op 1-10-2019 om 15:04 schreef rob andreas: Indische kwestie | Debat Gemist 

https://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/indische-kwestie

Op 1-10-2019 om 15:04 schreef rob andreas van NINES aan Ferry om bericht onder de aandacht te brengen (Ferry sr.)

Met vol interesse heb ik maandag 30 sept. jl rondetafelgesprek te Den Haag met betrekking de Indische kwestie in de Tweede Kamer gevolgd via Life stream, .

Ik heb wel een mening,  standpunt in deze.

De bron van al deze slepende ellende van 70 jaar zit hem in het feit dat Drees en Lieftelink kost wat kost alle Indische gelden en het goud naar de NL Staat wilde brengen en buiten de boeken wilden houden,Inen het beleid geen 1 Indisch  Staatsburger uit voormalige Indie toe te laat staan te betalen. Het waren wel 381.000 waar het Indisch Platform zich nooit druk om heeft gemaakt.

GELD WAS DE DRIJFVEER.

Dit om de te korten door de Oorlog hier weer op te bouwen.
Velen die zich in de ontwikkelingen / tot stand komen van Traktaat van Wassenaar hebben verdiept zien dat Drees de 500.000 Staatsburgers in het voormalige Indie niet in Nederland wilde toelaten.
Staatsburgers betroffen Nederlanders, Indische Nederlanders, Joodse - en Molukse Gemeenschap.
VS heeft Drees sancties opgelegd bij het niet toelaten, werd o.a. Marshal hulp onttrokken en kredietwaardigheid van Nederland op nul gezet, zodat Nederland geen gelden konden lenen.
Van de 500.000 Indische Staatsburgers werden NIET toegelaten 159.000 ook wel de vergeten groep nu waar Omroep MAX zich om bekommert.
Ook zei DREES geen 1 gulden te willen besteden aan deze vluchtelingen uit voormalige Indie, en later de republiek Indonesie.
Een ieder die in Nederland aankwam diende gelijk een schuldverklaring te ondertekenen v.an 16.000 gulden nu 40.000 euro, bovenop alles zelf betalen de reis, verblijf en nieuwe woning
Nu worden de vluchtelingen beloond met 40.000 euro per jaar.

Vooraf tot stand komen van traktaat van Wassenaar (afsluiting) werd ruim 4,5 miljard betaald op de 600 miljoen ( waarde nu 9) miljard door de republiek Indonesie aan Ministerie van Stef Blok .
Uit meerdere bronnen putte Drees het geld uit het voormalige Indie alle banktegoeden (verzekeringen, pensioenen) werden weggesluisd.
Kredietplafond werd verhoogd , omdat NL garant zou staan voor de nieuwe republiek Indonesie (economisch opbouw).
Grisselda Molemans gaat uit van 37 miljard euro. Heeft vergeten al deze factoren erbij te betrekken en komt het bedrag op ruim 80 miljard dat NL Staat zich heeft verrijkt over het Indisch Geld.
Onlangs nog werden de Indische goudvoorraden nog naar Amsterdam gebracht door de onthulling van journaliste Grisselda Molemans.
De vraag die dan opkomt bij mij waar was het parlement (Tweede Kamer) toen ?
Nederland is toch democratisch land dat toen leek alleen geregeerd te worden door Drees?
Hoe is et mogelijk dat 381.000 Staatsburgers op deze wijze zijn behandeld, haar bezittingen gestolen, behandelingen die thuis horen onder de categorie strafrechtelijk, en het erge is dat de Ambtenaren van de verschillende ministeries hier aan 70 jaar aan hebben meegewerkt.

De vraag hoe kan je AOW fonds oprichten ????? Van niets ........... Daar heb je een beginkapitaal voor nodig om de buffers op te bouwen. AOW opgebouwd op Indisch bloedgeld !.

Niet onbelangrijk wiens belang behartigde in die jaren het Oude Indische Platform (IP) , die door NL - Overheid in het leven is groepen. Naast al die stichtingen zoals Pelita, IHC etc... die ook nog worden betaald door het Ministerie van VWS?
Het gaat om 381.000 Staatsburgers, schatting nu zo',n 60.000, die door het IP in de steek zijn gelaten. De focus van het IP is gericht uitsluitend op de groep ambtenaren Te denken dat deze alles vergoed hebben . Ook de 381.000 staatsburgers hebben hun backpay niet gehad, terwijl de republiek Indonesie eerst 4,5 miljard plus 689 miljoen hiervoor betaalde, bizar, schandelijk dat nooit voor deze groep is op gekomen.gaat om 381.000

Nog erger wordt dat het IP hiervan een Indische kwestie maakt en misbruik maakt om namens de Indische Gemeenschap te spreken die ruim 2 miljoen omvat, en slechts een achterban heeft van nog geen duizenden. Goed te horen dat ze nu de zaken bij VWS weghaalt, en de andere Ministeries gaat betrekken, gaat uiteindelijk om hun eigen ambtenaren in het voormalige Indie, dus een geschil tussen werkgever en werknemer, hier schat ik de kans groter dat dit slaag!

Verjaring van het verdrag Traktaat van Wassenaar ?

Welnee .... net als de gruwelijke politionele acties zal de Hoge Raad NL Staat verwijten van alle gerechtelijke dwalingen, en wellicht zullen er ook sancties opkomen !

Voorts heeft het ACTW-66 nog een ander wapen in de strijd gegooid om verjaring tegen te gaan.
In het rapport uitbetalen traktaat van Wassenaar staan al deze gruwelijke daden van Drees opgesteld door ACTW- 66, Actie Commite Wassenaar 1966

Tot slot sprak zich een kamerlid uit over de eendracht binnen de Indische Gemeenschap, deze is er wel, net als ICM voelen zij zich bedrogen door het IP en op het verkeerde been gezet, dus is ook het parlement op het verkeerde been gezet. Het IP was het strategisch wapen dat VWS in zetten om de werkelijke 381,000 gedupeerden van zich af te houden.

ICM heeft de afgelopen 19 jaar wel die eendracht getoond, desondanks de verschillende opvattingen, en de wetenschap altijd bezig had dat het IP namens en voor de Overheid handelde, en specifiek zich alleen op de Indische ambtenaren haar focus had gericht, en dit opblies onder het thema en politiek thema "De Indische Kwestie". Een zaak die gewoon thuis hoort bij hun oud-werkgever.  Dat ze vergaten dat waar het om gaat die 381.000 staatsburgers  als ambtenaar on haar hoede te nemen,

ICM steunde het IP o.a. bij die 10.000 handtekeningen dat tot KNIL uitbetaling leidde onder Martin van Rijn.. Zijn wel handtekeningen van van die overgebleven 381.000 Indische Staatsburgers.

ICM kent meer dan 100.000 lezers en dat vanaf 1999, die hebben alles in het archief staan, ook de leugenachtige uitspraken van nu !

Ferry Schwab sr.

Weergaven: 36

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden