Rijk wil iets doen voor Indische Nederlanders

mainImage

De Indische gemeenschap kan wegens de 75e verjaardag van de bevrijding mogelijk rekenen op een gebaar van het kabinet. Staatssecretaris Paul Blokhuis bekijkt "wat het kabinet extra zou kunnen betekenen voor de Indische gemeenschap", schrijft hij aan de Tweede Kamer.

De staatssecretaris beseft heel goed "dat er nog steeds teleurstelling en verdriet bestaat" bij veel Indische Nederlanders. Hij zoekt naar een manier om hen tegemoet te komen en wil daarvoor zo mogelijk de bestaande subsidieregeling voor deze gemeenschap aangrijpen. Daarvan worden bijvoorbeeld lesmateriaal en culturele evenementen betaald.

Blokhuis gaat met vertegenwoordigers van de Indische Nederlanders praten over hun wensen. In de Kamer gaan steeds meer stemmen op voor een nieuwe geste of een onafhankelijk onderzoek naar wat Nederland deze gemeenschap misschien nog schuldig is.

ICM Redactie.

Beste Ellen dank voor het insturen naar de redactie ICM.
Ik heb de onderstaande  reactie neergelegd bij AD. De inhoud spreekt voor zich. Overigens is wel toevallig dat ze opeens een Gebaar maken voor het Staatsbezoek naar de Republiek.  In mijn persverklaring aan Jokowi destijds heb ik ook de behandeling van de Nederlandse Indische burgers geschetst, en ook aangegrepen dat  de compensatie nog steeds niet is uitbetaald.  

In de bijlage vragen aan Paul Blokhuis, die zijn raak zou Halbe Zijlstra uitschreeuwen.  


Ferry Schwab reactie AD Dagblad
Namens de lezers en abonnees van ICM, en 20.000 ondertekenaars van petitie traktaat van Wassenaar, spreek dus en niet namens de Indische gemeenschap (2 miljoen). 

In een gesprek met dhr. F.D van Directie Maatschappelijke Ondersteuning (DMO) van VWS heb ik nadrukkelijk dringend een beroep gedaan om NU meer te doen voor de generatie bersiap en de NL. Burgers in het voormalige Indie, die onder het traktaat van Wassenaar vallen. 

Juist deze groep heeft veel in huidige Indische samenleving initiatieven ontplooit. Denk aan allerlei soorten  Indische Culturele evenementen, schrijvers, producenten van Video-reportages, of de 60 pasar malams. Kortom alles wat te maken heeft om nadrukkelijk de Indisch Cultuurerfgoed in leven te houden en te verbinden met de huidige generatie.
Juist bersiap-generatie die te leiden heeft van de bersiap, en thuis ook nog vreselijke bersiap incidenten ondergingen  mee maakten.. Desondanks toch altijd hun ouders steunden. Waar is de die Overheid voor deze groep ?

Na het gesprek heeft dhr F.D.  werd voorgesteld om met  schriftelijke vragen te komen, waren er ruim 15 vragen gesteld om de ogen van Paul Blokhuis te openen (dat oorlogslachtoffers alles hebben gehad). Waarom alleen de backpay, die inmiddels door de vz. IP is akkoord bevonden.  
Mijn bescheiden mening is dat het achterstallige salaris thuis hoort bij het Ministerie van Defensie. Gewoon een geschil werkgever / werknemer.
 
Het gros van mijn achterban, ergeren zich blauw, dat te pas en te onpas  namens Indische Gemeenschap wordt gesproken  en politieke zaak van wordt gemaakt  (te denken dat om handje vol mensen nu gaat).
Wordt tijd dat nu een podium wordt gegeven aan de bersiap kinderen (dus mijn generatie) die de ouders thuis steunden, en een forse bijdrage leveren aan de huidige Indische Gemeenschap. Ruim 1 miljoen zijn direct betrokken bij de evenementen zoals de pasars.

Wilt U weten wat de 15 vragen zijn die voorgelegd zijn aan Paul Blokhuis mail mij op schwab@icm-online.nl.

Weergaven: 461

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 13 Februari 2020 op 14.17

196

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 12 Februari 2020 op 22.15

109

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden