Persbericht overlijden Andy Tielman

Persbericht 11 november 2011

  

Van ons ging heen Andy Tielman de Grondlegger van de Nederlands Pop  Muziek.

 

Op 10 november om 18.30 ging van ons heen Andy Tielman na een lang ziekbed. Andy Tielman streed tegen de slopende ziekte.

 

Niet alleen streed Andy tegen de ziekte, maar tegen de miskenning van de Nederlandse omroep en Nederlandse media. Zelf vergruisd door Mies Bouwman en Willem Duys die  dit keer aan het verkeerde end hadden bleek later.  

Tegelijkertijd in het buitenland The Tielman Brothers werden geeerd en op een voetstuk werden geplaatst. Zelfs namens Duitsland bij het songfestival uitkwamen. In Indonesie met een populatie van ruim 240 miljoen nu nog steeds op voorpagina´s vanbladen staan samen met The Stones, en The Beatles. 

Te denken dat The Stones en The Beatles toen in Duitsland gekluistert zaten aan het podium als fan van The Tielman Brothers, en nog steeds zijn ze fan van Andy Tielman melden bronnen. Niet alleen grote fans,maar die muziek ook is verwerkt in hun muziek zoals de vele Nederlandse bands. 

De muzikale familie Tielman uit Soerabaya (Indonesie') bracht deze muziek naar Nederland in de jaren vijftig. De muziek Rock and Roll afkomstig uit VS  maar dan gebracht op eigen zinnige wijze The IndoRock.

 

Andy werd uiteindelijk geridderd.

 

In 2008 heeft unaniem het hele consortium uit de muziekwereld Andy Tielman namens The Tielman Brothers uit geroepen tot de grondlegger van de Nederlandse pop muziek, dus niet Peter Koelewijn, zoals vele Nederlanders plegen te gloven. Deze gelegenheid werd karrige gevierd door omroep, waar kennelijk  niets  er af kan voor de Indische Belastingbetalers.  Dat de redactie van ICM samen met Sasa Production besloot om  dunnetjes over te doen  in de Ahoy in Rotterdam!   Ter gelenheid hiervan werd speciale DVD gemaakt izm MMMusic.

 Andy Tielman gaat de geschiedenis in die niet alleen met de muziek maar de gelaagheid in zich .

Een geschiedenis die ons verbindt naar voormalige Indie, de oorlog, de bersiap en de miskenning - ontkenning dat de Indische Gemeenschap nooit heeft bestaan, vertelde een  aantal productiemaatschappijen de redactie van ICM,die geinteresseerd zijn in het maken  van docu.   

Andy Selamat Jalan - goede reis -  in de wereld waar je wel die erkenning krijgt,

en vergeet niet van de Indo´s heb je die erkking altijd gehad!

 Carmen, Lorraine en familie sterkte in deze dagen een groot musicus  is van ons heen gegaan met een gelaagde geschiedenis in zich!

 

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives