10897415880?profile=original

10897416270?profile=original

Tropische sferen en lekker Indisch eten op de Pasar Malam in Zeist

Van 28 t/m 30 juni is de jaarlijkse Pasar Malam Istimewa weer in Zeist.

In en rondom sporthal Dijnselburg kan men weer 3 dagen genieten van alles wat met Indonesië en haar rijke cultuur te maken heeft.

 

Je hoeft geen 20 uur in een vliegtuig te zitten om de Indonesische sfeer te proeven. De Pasar Malam brengt Bali, Java, Sumatra en de andere eilanden naar Zeist.

De Indonesische beleving begint zodra je het terrein op loopt. Ten midden van mooie decoratie staan de standjes met allerlei Oosterse specialiteiten. Door de heerlijke geuren van o.a. wierook en de saté die op de barbecue ligt waan je je echt even in Indonesië.

 

Op de Pasar Malam zijn maar liefst 3 podiums. 2 binnen en 1 buiten. Dus met alle weertypes is het goed vertoeven.

Op vrijdag 28 juni zal er een bijzonder optreden zijn van Julya Lo’ko, Erwin van Ligten & Victor Lekranty. Julya, die in de jaren zeventig bekend wordt als frontvrouw van de funkgroep Cheyenne, doet niet veel optredens meer. Des te meer reden om dit niet te missen!

Ook de oude begeleidingsband van The Blue Diamonds zal deze dag optreden. Uiteraard met de bekende liedjes van Ruud en Riem de Wolff. Verder geniet je van optredens van niemand minder dan Ray Smith, Edu Schalk, Grace Reece.

 

Zaterdag 29 juni delen de Indorockers van Wipe Out Selection het podium met de zangeressen Melanie Foëh, Diana Monoarfa en zanger/gitarist Erwin Hardenberg.

Van 20:00 tot 00:00 uur is er op het buiten podium een gezellige dans avond met de Classic Rock Band Tutti Frutti en zangeres Ester Latama. Dit beloofd erg leuk te worden.

 

Op zondag, de laatste dag van de Pasar Malam, staat “Ababi Krontjong Ensemble” op dit buiten podium. Abadi is een hele bijzondere formatie met ex-leden van het Indisch Muzikanten Collectief. Dat als enige in Nederland, de krontjongmuziek (de echte klanken van Indonesië) in haar traditionele vorm vertolkt.

Ook Benny en Jeannette, beter bekend als duo Free Line, zijn traditiegetrouw weer van de partij en zullen zorgen voor een heleboel goede muziek en gezelligheid. Op het Istimewa podium zal de band Blue Velvet voor de muziek zorgen en in het café brengen zanger Wout Nijland en saxofonist Harry Jekel op eigen wijze mooie liedjes in een relaxte sfeer.

 

Op alle 3 de dagen zal er een andere dansgroep zijn die de culturele, traditionele en moderne dansen zullen demonstreren van de verschillende eilanden. Met prachtige kostuums en mooie muziek.

 

Waar veel mensen toch voor komen is het eten op de Pasar Malam. En niet onterecht want op de Pasar Malam kan je écht Indisch eten. Niet te vergelijken met de Babi Pangang  zoals de Chinees deze serveert. Maar op traditionele wijze bereid met goede kruiden en ingrediënten. Op de Pasar Malam staan verschillende restaurants en snack standjes. Ieder met hun eigen specialiteiten. Proef en geniet op de Pasar Malam Istimewa in Zeist.

 

Kaarten voor dit gezellige festival in Zeist zijn al vanaf €5,- te koop op www.istimewa-events.nl waar ook meer informatie over het evenement en het programma te vinden is.

ICM TEAM AANWEZIG    10897412668?profile=original

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 6 euro per maand periode 2023-2024 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 6 euro per maand periode 2023-2024

Blog Topics by Tags

Monthly Archives