Bronvermelding www.tjampoer.nl

Pasar Malam Dronten 2010, een terugblik

Voor foto's: http://www.pictr.nl

Als organisator van een Pasar Malam is enthousiasme en gedrevenheid niet voldoende. Het mooie multifunctionele sport en evenementen centrum Flevoparq in Dronten en Stellar Events hebben dit aan den lijve ondervonden.Het had een mooi Pasar weekend moeten worden met allerlei nieuwe initiatieven en elementen. Een echte familie Pasar met vele (sportieve) activiteiten voor de kinderen, een Indo-Rock Café, een mooi podiumprogramma en een accommodatie welke perfect geschikt is voor een evenement als dit.

De grote sfeervolle ontvangsthal met de gezellige bar was omgetoverd tot Indo-Rock Café. De squashbanen waren ingericht als exhibitieruimte met diverse aantrekkelijke aanbiedingen en diverse spelen voor de jongere doelgroep. Buiten kon men aan allerlei sportieve activiteiten deelnemen en het vliegeren was er daar een van. De hal was smaakvol ingericht als Pasar met tal van kramen en restaurants. Natuurlijk centraal een podium, smaakvol ingericht onder regie van de organisatoren.In de wijde omgeving was een promotieactie geweest waar bijna 100% van de doelgroep is bereikt. Veel free-publicity was er geweest via de lokale media. Ook landelijk was de promotie goed ingestoken via de landelijk georiënteerde websites die agenda’s voeren rondom dit soort evenementen.

Maar dan heb je alles zo goed geregeld …

In jaren was het niet zo warm geweest in deze periode. Een tropisch evenement was de bedoeling maar dat was door de weergoden niet helemaal begrepen. Ze hadden de organisatoren bedacht met temperaturen van meer dan 30 graden Celsius. Het was dan ook niet verwonderlijk dat vele potentiële bezoekers afzagen van een bezoek en kozen voor verpozing aan het water. Neem daarnaast nog in ogenschouw dat Nederland in de finale zat van het WK voetbal en dat ook dit feit een rol speelde bij het recreatiegedrag van mogelijke bezoekers.

Kortom, een uitstekende Pasarformule, een uitstekend podium programma, een uitstekende accommodatie en daaromheen een topteam voor geluid, licht, presentatie en organisatie. Enthousiaste medewerkers van het centrum Flevoparq die niets te veel was. Opmerkelijk was het feit dat iedereen goed gehumeurd was. Men nam de warmte als gegeven en men genoot van de bezoekers die wel waren gekomen, men genoot van de muziek, de optredens en van elkaar.

Op de zondag trad de vermaarde band Marabunta op. Vol in het licht stonden zij daar muziek te maken alsof het podium full airco had. Wat moet het daar warm zijn geweest. Maar de sfeer leed er niet onder en het publiek liet zich toch verleiden tot menig dansje als de cumbia en de poco-poco. Hulde aan Rob Lubis en zijn mannen, ik had jullie al hoog zitten maar mijn achting is alleen maar gestegen.

De hoofdact van deze zondag was Rene Schuman met Angel Eye, net terug van hun huwelijk op Hawaii maakten zij er een vrolijke show van. Een special voor de overleden paatje Ali werd door het publiek op prijs gesteld. Rene en Angel Eye gaven dit optreden een bijzonder tintje door ook nog een danswedstrijdje te organiseren. De winnaars gingen naar huis met de nieuwste single van dit artiestenpaar: Everybody is a dancer.

Zie ook YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=gx_dzqTAXCk

Een geweldig optreden met veel sfeer, liefde, geweldige songs (Elvis is alive!). Een groot applaus aan het eind van het optreden was dan ook zeker verdiend. Velen gingen nog snel even naar het promo-team van Rene en Angel om de nieuwste DVD en CD’s aan te schaffen en van handtekeningen te laten voorzien. Rene en Angel namen alle tijd voor hun fans.

De dansgroep van de zondag was Bunga Melati. De sfeervolle groep die hun dansen altijd voorziet van een sprankelende uitleg door Jeffrey. Je begrijpt daardoor meer van de dansen en je kunt er dan nog meer van genieten. Ook had de dansgroep gezorgd voor een mooie opstelling van diverse kostuums bij de ingang van de Pasar.

Millie presenteerde natuurlijk weer deze Pasar op de haar zo natuurlijke en spontane manier. Het leek net of zij de enige was die geen last had van de warmte. We gaan haar toch eens vragen hoe ze dat doet.

Leen, Frank (nog gefeliciteerd met je verjaardag van vorige week) en Ruud zagen er uit als echte fans van Oranje en zorgden ervoor dat tegen het eind van de Pasar de aanwezigen konden genieten van de finale op een groot scherm.

Een ding staat als een paal boven water : De Pasar Dronten staat qua organisatie als een huis maar tegen zo veel warmte en een WK evenement kun je als organisatie niet op. Dus volgend jaar beter. En beide organisatoren deelden deze mening van harte!

Weergaven: 65

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

Reactie van Ben Vink op 19 Juli 2010 op 11.14
ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden