Pasar breekt met traditie,  wij hebben zwaar verlies geleden alsdus Rudolph!

  vrijdag 29 juli 2011 | 07:00 De Stentor regio Zwolle

 Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

 

ZWOLLE - De traditionele Zwolse Pasar Malam, die jaarlijks in de Zwolse IJsselhallen wordt gehouden, gaat verhuizen. Niet qua locatie, maar wat betreft datum. Al sinds jaar en dag wordt de Indonesische markt gehouden tijdens de Paasdagen, maar de afgelopen editie waren de bezoekersaantallen zo bedroevend dat organisator Henri Rudolph besloten heeft het over een andere boeg te gooien.

Het is voor negentig procent zeker dat de Zwolse Pasar naar midden maart gaat verhuizen.

"Er zijn dit jaar nog geen vierduizend bezoekers geweest. We hebben zwaar verlies geleden", aldus Rudolph. Volgens de organisator zijn er zo'n tienduizend bezoekers over de drie dagen dat het evenement duurt nodig om uit de kosten te komen.

Rudolph wijt de tegenvallende bezoekerscijfers vooral aan de hoge temperaturen die dit voorjaar heersten. "Veels te warm. Met dat soort weer trek je geen drommen mensen naar de IJsselhallen", aldus de organisator, die verwacht dat door de wereldwijde klimaatsveranderingen dit fenomeen alleen maar erger gaat worden.

"Het is een breuk met de traditie. Maar als we op dezelfde voet doorgaan dan wordt de breuk nog groter, want dan is het op den duur over en uit. Midden maart lijkt ons een goed alternatief. De Pasar blijft een driedaags evenement, dat begint op vrijdag en het hele weekeinde duurt."

Tien jaar geleden beleefde de Indonesische bazaar z'n hoogtepunt met twintigduizend bezoekers in drie dagen. Organisator Rudolph wil zich vanaf de volgende editie ook meer richten op doelgroepen.
 
ICM redactie;
Of verhuizen van de datum helpt is een groot vraagteken! Over de hele linie liep het met de evenementen in Nederland dramatisch bergafwaarts doordat mensen kennelijk minder hebben te besteden, en de onzekere economische toekomst boven hun hoofd hangt; hebben ze morgen nog wel een baan? Vele grote Nederlandse evenementen die niet doorgingen op het laatste moment. Alleen dat de organisatoren van de afgezegde Nederlandse Evenementen net iets slimmer zijn door voortijdig het evenement af te gelasten, en niet het werkelijk probleem te benoemen in de media (anti-reclame voor de eigen evenement). Die gooien dit op oorzaken als beveiliging of vergunningen die niet rond waren gekomen, en toch reeds gelden hebben geind uit de voorverkoop van de kaarten.
 
Hieruit kunnen de Nederlandse Indische organisatoren van pasars leerling uit trekken om  niet direct het probleem te benoemen,  en niet tegen de stroom in te zwemmen.  Wachten tot de tijden er weer daar zijn! De feiten liggen er eenmaal. Landen die voor een faillisement staan. Amerika de zich in schulden steekt.  Niet met miljarden maar biljoenen.  Dit is voor de gemiddelde burger niet meer te bevatten.
 
Overigens,  
ICM heeft geconstateerd dat de meeste pasars dramatisch teruglopen sinds 2010 en deze trend fors inzette in 2011.
Op enkelen na die een goede pasar neerzetten en ook een ruim budget uittrekken voor promotie en marketing van het evenement, en zelf  zeer intensief en lang bezig zijn met de promotie via de diverse kanalen via verpreiding van flyers en gebruikmakende van de social - media. 

Weergaven: 71

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden