OVERWOGEN SCHADEVERGOEDING JOODSE SLACHTOFFERS VOOR WOII-BELASTING: TEGELIJKERTIJD DE NEDERLANDSE INDISCHE OORLOGSLACHTOFFERS AL 71 JAAR WORDEN GEDISCRIMINEERD.


OVERWOGEN SCHADEVERGOEDING JOODSE SLACHTOFFERS VOOR WOII-BELASTING: TEGELIJKERTIJD DE NEDERLANDSE INDISCHE OORLOGSLACHTOFFERS AL 71 JAAR WORDEN GEDISCRIMINEERD.

 

(AD 10-12-2016 De Jonge)

 

“De gemeente Den Haag gaat waarschijnlijk alsnog schadevergoedingen uitkeren aan nabestaanden van Joodse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Uit nieuw onderzoek blijkt dat Den Haag direct na de oorlog honderden teruggekeerde joden of hun erfgenamen achterstallige belasting hebben laten betalen uit de jaren ‘40 tot ’45.”

Uit onderzoek door Robin Te Slaa blijkt behalve Den Haag ook de gemeente Amsterdam nabetalingen aan de Joodse groep te hebben opgelegd. Voorzitter Frank Majoor van de  
Stichting Joods Erfgoed Den Haag noemde het toenmalige beleid van de gemeente Den Haag ‘onacceptabel en gespeend van inlevingsvermogen’. Hij sloot niet uit dat zijn stichting schadevergoedingen zou eisen.

Reactie ICM - Editor.

En terecht! Waar was politiek Den Haag toen eigenlijk wel niet mee bezig?!

Met enkel de schatkist te spekken, blijkt achteraf. Zo ook werd en is nog steeds de Nederlands-Indische bevolkingsgroep tot en met benadeeld te scharen onder discriminatie. Want daar waar groepen oorlogsslachtoffers als de Sinti’s, Roma’s, en de Joden wél een schadevergoeding mochten ontvangen in 2001 van 45.000 per persoon, vond de Nederlandse regering het voor de Nederlandse-Indische oorlogsslachtoffers blijkbaar niet nodig, het is hen niet gegund, desondanks deze compensatie ontvingen van Japan en Republiek Indonesia (Verdrag Traktaat van Wassenaar)

Hoe zo belastinggeld?

Nederland ontving ruim 7/8 miljard Marshalhulp, de waarde wat nu op ruim 80/90 miljard wordt geschat die gelijk is aan de begroting van Min. VWS. Deze voorziening die onder de Wet Materieel Oorlogsschade (WMO) valt werd aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers uitgekeerd, behalve aan de bevolkingsgroep de Nederlandse Indische Gemeenschap (NIG). Naast Marshal hulp ontving de Nederlandse regering compensatie van Japan en Indonesie voor NIG dat ruim op 7 miljard neerkomt.

 

Geen cent is naar de 381.000 Nederlandse Indische Staatsburgers gegaan periode 1947-1968  Schande Mark Rutte wa moet Brussel en Jakarta hier wel van denken?  Schande dat de meevallers van 5/6 miljard niet eerst wordt aangewend om de oude schulden in te lossen, bizar ......!

 

 Al 71 jaar lang wacht deze in alle opzichten achtergestelde bevolkingsgroep, op schadeloosstelling en rechtsherstel. Het grootste deel van deze groep, onze ouders en grootouders zijn inmiddels (lang) niet meer in leven. Hoeveel langer moet het nog duren, voordat de Nederlandse regering eindelijk deze groep erkent en hen geeft waar het recht op heeft?!

Laat het niet net zo gaan, als met de oud KNIL-ers en ambtenaren, waarvan er nog maar zo’n 1100 personen, op zeer hoge leeftijd in leven zijn en zelfs op dit kleine aantal nog geselecteerd wordt! Al vanaf 1950 werd er een beroep gedaan op de Nederlandse regering,  om deze militairen en ambtenaren hun achterstallig loon en pensioen uit te keren, waar zij ten volste recht op hebben. Immers, zij waren in dienst van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger; de arbeidsovereenkomst werd met het KNIL en dus met NEDERLAND aangegaan en niet met Indonesië of met Japan. Het is niet meer dan een verplichting en geen ‘morele genoegdoening’, zoals men denkt zich hiermee vanaf te kunnen maken. Met alle lof aan dhr. Martin van Rijn overigens, die zich samen met zijn collegae hiervoor hebben ingezet. Één van de weinigen!

Maar jongens, daar waar politiek Nederland nog steeds als ‘beste jongetje van de klas’ te boek wil staan en het opgeheven vingertje maar al te graag naar andere landen opsteekt, zodra discriminatie en mensenrechtenschendingen in het geding komen, hebben opeenvolgende kabinetten bewust zelf steek na steek laten vallen met de achterstelling en schending van mensenrechten van hun eigen bevolkingsgroep, de Indische-Nederlanders!

Het is vijf voor twaalf en de hoogste tijd, dat dit Kabinet Rutte na 71 jaar immoreel beleid van zijn voorgangers, in actie komt! Neem je verantwoordelijkheid en handel daarnaar. De ogen zijn internationaal gericht op Nederland; laat politiek Nederland bewijzen, dat het de naam van ‘beste jongetje van de klas’ toekomt en  eer aan doet!

 

Wist U dat de Nederlandse burgers zich schamen wat de Nederlandse regeringen op een rij de Nederlandse Indische Gemeenschap (NIG) heeft aangedaan, hun gelden van de WMO, Japan en de republiek Indonesia ontnomen.  Over discriminatie en mensenrechten gesproken Mark Rutte !

11cm 13.12.16

 

Weergaven: 306

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 13 Oktober 2019 op 11.19

270

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 13 December 2016 op 13.01

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 13 December 2016 op 10.54

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden