Oproep aan Mark Rutte! 

 

 Dit jaar informeerde ICM Breaking News nadrukkelijk dagelijks de Nederlandse regering om de aandacht te richten met name op de ontwikkelingen  van de republiek Indonesië. Het informeel informeren veranderende in dringende verzoeken, en eindelijk lijkt het gehoor te krijgen. Al hoewel november rijkelijk aan de late kant is. En niet zo maar, sterker nog de intentie bestond zelf dat er sprake was om via het indienen van een motie om  de Nederlandse regering  meer te bewegen dat deze  zich meer moest concentreren op belangrijke zaken die economisch Nederland uit het diepe dal kan halen en  zich richten op opkomende economieen met name specifiek  op de ontwikkelingen op oud -kolonie  de republiek Indonesia. Met speerpunten de handelsbetrekkingen en de excuses aan de Republiek Indonesia (RI) . Sinds 1995 wacht R.I. hierop dat in 1995 werd verstoord toen oud-koningin Beatrix op bezoek in Jakarta werd verbroken door Pvda – ers  oud – minister president Kok en Pronk, die haar ecuses wilde aanbieden. Dit bleef na sidderen tot nu. Velen hebben dit via de media dit jaar nog deze vele excessen kunnen volgen die in Kamer breed uit in wereld media kwam als R.I ter sprake kwam. 

Zeker nu Nederland door een diepe crisis gaat economisch gezien met oplopende werkloosheid, begrotingstekort, schulden en crisis binnen de banken. Nog steeds zitten de banken met slechte leningen op de balans (luchtbel) en waar ruim 1 miljoen mensen hun huizen onder water  staat. Het zich op het licht aan einde van de tunnel is komende 5 jaren niet te verwachten, en de huidige maatregelen beperken zich door het snijden in eigen vlees in plaatst door naar buiten te “veranderen” . De Nederlandse case in niet te vergelijken met omringende landen met de grootste schulden in de hypotheken. Er is 1 manier investeren in opkomende economieen zoals R.I. ;En niet die 100 miljard uit pensionfonds halen en investeren in de zieke - en kwallende economie van Nederland die schijnbaar arbeid (Melkert banen)  creert en over 6 jaren weer is verdampt, en weer draait de belastingbetaler hier voor op!

 Waarom die urgentie?

Vier jaren geleden lanceerde de president  Susilo Bambang Yudhoyono  ( lid van de  G20) Indonesië een Economisch Masterplan (MP3IE). Hierop hebben Nederlandse ondernemingen op ingeschreven  met hun plannen ( naast andere aanbieders uit andere landen)  en deze zijn uiteindelijk geselecteerd om het master plan te mogen realiseren. Andere partij heeft reeds het informatie plan ontwikkeld voor de Informatie Communicatie Technologie die o.a. in het master plan als onderdeel verwerkt staat. Dit alles vertaalt zich dat Nederlandse bedrijven direct aan de slag kunnen voor fase I tot 2019, en daarna tot 2027. Heel industrie, en bouwen Nederland hebben in 1 keer werk structureel!

Andere belangrijk aspect, grote investeerders (o.a. De Arabische liga, VS, naast andere PP)  hebben zich geschaard achter het ontwikkelde plan voor fase I Jakarta Baru master plan (JBM).  Deze partijen hebben fors geïnvesteerd in geld en inspanningen de afgelopen vier jaren.  Desondanks de master projecten in de startblokken zitten, wordt er nu geen voortgang geboekt. Het schijnbaar vermoeden is het wachten kennelijk op de Nederlandse regering die wat aan de relatie met R.I. moet. gaan werken.  

Bij het vernemen dat Mark Rutte in november van dit jaar naar Indonesië gaat met de handelsmissie, zijn op de redactie ICM vele reacties binnen gekomen met wensenlijstjes, en  hebben de partijen op ICM de koppen bij elkaar gestoken en een platform gevormd om gezamenlijk de zaken zo helder mogen te brengen en in gang te zetten.  

Het bureau MM Sustainable & MultiMedia bijvoorbeeld - gevestigd in Amsterdam en Soerabaja -  heeft na een onderzoekende verkenning deze zaken overzichtelijk in een rapport samengevat " uit MP3IE Master Plan van de Indonesische regering tellende 334 pagina's. De twee landen op een scorecard geplaatst naar de diverse perspectieven. Een soort Bench Markt met  onmogelijkheden, mogelijkheden en beperkingen aan geven om Mark Rutte te ondersteunen bij zijn handelmissie, en niet onbelangrijk het werk is al gedaan door de groep Nederlandse ondernemers die vanaf 2009 hieraan hebben gewerkt.  

De Nederlandse regering moet zich terdege bewust zijn dat alle plannen met betrekking tot Master plannen door de Nederlandse onderneming gereed zijn en hier in Nederland beschikbaar zijn en zo kunnen worden uitgerold, het wachten is nu op de Nederlandse regering om start schot te geven door het Gebaar waar R.I. op wacht. Ook met de grote investeerders is het akkoord bereikt. Dit alles staat beschreven in onderstaand samenvattend rapport uit oorsprokelijk rapport van 334 pagina's.

Rapport  dat de titel draagt dat op Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte   is te downloaden.

 

Voor verdere vragen schwab@icm-online.nl. die beschikt over bronnen, plannen en rapporten.

 

 

Weergaven: 180

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden