Op Tjampoer van John van Hese blikken wij terug van dag tot dag

Het Azië Pasar Malam Festival passeert de 100.000 bezoekers!

Tjampoer heeft 26 nieuwe foto's toegevoegd.


Donderdag was het de dag op het APMF van The Explosion Rockets en Steve Halliday. Een hele avond ouderwetse Rock & Roll met meer dan 12 paren waarvan de meeste in nostalgische Rock & Roll kleding met petticoats en polka dot rokken.


Een avond terug in de tijd met deze energieke formatie met zanger Ruud Kuypers aan het roer en de jonge maar virtuoze sologitarist Joost die regelmatig het publiek verraste met zijn geweldige solo’s. Wat zetten deze jongens een Show van formaat neer. Twee dansvloeren voor het podium werden constant ‘bevolkt’ door enthousiaste dansers en een heerlijke jaren 50 sfeer ontstond zo. Het publiek stroomde toe en er was werkelijk geen stoel van de meer dan 1100 meer onbezet. De restaurants rondom het podium waren tjokvol en boden een mooi uitzicht op het podium waar het allemaal gebeurde. Dit was zeker geen ‘voorprogramma’ act! Wat een muzikanten, Shadows revival momenten en wat een geweldige sfeermaker die Ruud. In een hoog tempo kwamen vele hits voorbij waarbij je niet stil kon blijven zitten of staan. De hele zaal ‘bewoog’. Maar Ruud ook. Kijk maar op de foto’s en je ziet dat hij ook heel hoog kan springen!
Hoogtepunt was natuurlijk de “Tribute to Elvis’ Show van Steve Halliday. Nog net op tijd ingevlogen vanuit Spanje van een aantal optredens had hij een gaatje kunnen vinden voor dit optreden. Wout Nijland himself nam de taak op zich om deze geweldige Elvis Look-a-Like aan te kondigen. En passant vermeldde Wout nog het grote succes van deze grootste Aziatische Markt in Europa. Nu al met meer dan 100.000 bezoekers met nog een aantal dagen te gaan.
Maar aandacht voor Steve… Hij bracht zijn show (op magistrale wijze begeleidt door de Explosion Rockets!) in twee delen: Hawaii en Jail House Rock. Natuurlijk met de daarbij behorende outfit. 
Tot 22.00 uur duurde het feest. Na het laatste nummer scandeerde het publiek ‘We WANT MORE’. Natuurlijk gaf Steve hieraan gehoor en de avond werd door hem samen met Ruud spectaculair afgesloten. Een mooi einde aan weer een enerverende dag op het Aziatisch Pasar Malam Festival. Maar het ging nog even door. Een rij vo
rmde zich naast het podium waar je kennis kon maken met Steve en met hem op de foto kon gaan. En wie wil dat niet. Even met misschien wel de beste Look a Like in de wereld op de foto?

Topdrukte op Azië Pasar Malam Festival houdt aan.

Tjampoer heeft 31 nieuwe foto's toegevoegd.


Ook op de voorlaatste dag was het de hele dag ) van 11.00 uur tot 20.00 uur) een drukte van belang op de Pasar. De Huishoudbeurs sluit reeds om 18.00 uur en dat betekent dat vele bezoekers (weer) komen om van de twee extra uren die het APMF biedt! 
Het exacte bezoekersaantal staat nog niet vast maar het vermoeden is dat het record van vorig jaar wordt verbroken.
Op deze zaterdag trok m.n. Riem de Wolff vele liefhebbers van de hits van de Blue Diamonds. Een gezellig feestje werd gebouwd en om mij heen hoorde ik de mensen meezingen met de bekende hits. Iedereen kent ze!
De toeschouwers hebben genoten van de demonstraties Pentjak Silat en kennis gemaakt met het Kempo Kuntao. Deze laatste demonstratie stond onder leiding van R.R. Kraft van Ermel. Hij is op 4-jarige leeftijd begonnen met het trainen van Kempo Kuntao bij zijn vader, die na de oorlog lesgaf aan de Hwa Chiauw (Kung Fu Hwe Shantung Chien) school in Jakarta Indonesië. Hij kreeg les in de vechtstijlen de Long (Draak) en de Fu (Tijger), welke voortkomen uit diverse Shantung stijlen. Zelf heeft R.R. Kraft van Ermel ook les genoten van de welbekende grootmeester Lo Ban Teng uit Jakarta van de Fu Kien stijl die ook verbonden is aan de Hwa Chiauw school. Duidelijk werd gedemonstreerd wat je kan bereiken door innerlijke concentratie. 
De Pentjak Silat demonstratie veroverde de harten van het publiek door het optreden van een wel hele jonge beoefenaar. Geweldig deze kleine beoefenaar van deze sport die liet zien aan het publiek waartoe hij in staat was. Mooi om te zien!
De modeshow met tradionele kleding van de diverse Indonesische eilanden leidde weer tot vele ah ‘s en oh’ in het publiek. Wat een prachtige kleding en hoe smaakvol gepresenteerd. En wat kwam de show weer goed tot uiting op het prachtige podium.
De formatie de Streetrollers gaven de bezoekers (weer) de kans om even los te gaan op de dansvloer en natuurlijk was de kook demo van Dorien een feest, eerst voor de ogen maar later voor de smaakpapillen., ja natuurlijk gratis proeven.

Een mooie zaterdag! Vele artiesten waren ook op deze dag naar de RAI gekomen om te genieten van al dat moois en van hun collega’s. Albert Rumengan (MRP) en Johnny Manuhutu (Massada) liepen we daar o.a. tegen het lijf.

En wat is het leuk om dan een briefje te zien van de dansgroep Hawaiian Treasure die een bericht achterlaat voor de Streetrollers die vandaag de huisband waren. (Zie foto)
De laatste dag breekt aan. Relight, Modeshows, dansgroep Hawaiian Treasure. De laatste dag wordt in stijl afgesloten. Aan 9 dagen Aziatische beleving komt dan een eind. 
Op naar volgend jaar? Vast wel want het publiek reageerde ook vandaag weer enthousiast op de vraag of dit onderdeel van de Huishoudbeurs moet blijven. Maar eerst even afkicken na vandaag.
Team WN Productions hartelijk bedankt voor de samenwerking. Complimenten aan Breezy Sound Projects en TDS Entertainment. Jullie hebben iets fantastisch neergezet.

Elke dag een schitterende modeshow!


Een groot succes want de bezoekers hadden veel belangstelling voor de ontwerpen vanuit Indonesië. De ontwerpers lieten zich niet onbetuigd en bedankten de organisatie in de persoon van Wout Nijland voor de mogelijkheid om de kleding op dit evenement te showen. Dat deden ze in de vorm van een kunstwerk. Ook de afgevaardigde van de Indonesische Ambassade kreeg een kunstwerk overhandigd.
Wout Nijland bedankte voor het prachtige cadeau en gaf aan dat hij deze opdraagt aan het hele team van WN Productions. Een evenement zoals dit zet je niet neer in je eentje. ‘Daar hebt een een goed team voor nodig!’
Een ovationeel applaus uit de zaal onderschreef zijn woorden.
Ook was er een groot applaus als antwoord op de vraag of het Azië Pasar Malam Festival ook volgend jaar weer georganiseerd zou moeten worden.

Tjampoer heeft 8 nieuwe foto's toegevoegd.
Vandaag zaterdag 27 februari wordt nog een keer de kleurrijke culturele show ‘Kleding van de Eilanden’ gepresenteerd. U weet dat Indonesië bestaat uit duizenden eilanden die allemaal min of meer een eigen cultuur hebben. Vandaag wordt de kleding in een mooie show gepresenteerd van vele van deze eilanden.
De dansgroep ‘ARENA BUDAYA INDONESI’ onder leiding van Agustina Rukini brengt u deze een betoverende kleurrijke show om 13.15 uur. 
Maar vandaag zijn ook de Streetrollers te bewonderen. De band speelt jaren 50/60 covers van bands en artiesten als Elvis, Chuck Berry, the Kinks, Everly Brothers, Cliff Richard, Beatles, Buddy Holly, Sam Cooke en vele anderen uit deze periode! 
Eerder afgelopen week hebben duizenden al genoten van de optredens van deze enthousiaste formatie.
Kennis maken met Pentjak Silat? De verheven elegante verdediging vechtsport uit Azië? Dat kan want vandaag zijn er diverse spectaculaire demonstraties. Aanvallen met messen en stokken worden gepareerd. En u zult zien dat ook de dames hun mannetje staan!
Hoogtepunt is de vernieuwde show van Mr. Blue Diamond Riem de Wolff. Wat kunt u weer genieten van alle hits van de zo befaamde Blue Diamonds. Natuurlijk de evergreen ‘Ramona’ maar ook Little Ship en het emotionele ‘Let it be me’, komen voorbij.
Genoeg te zien en te beleven op en rond het podium. En vergeet niet te genieten van de heerlijke maaltijden en drankjes en heft u al een sarong voor van de zomer? Ik zag werkelijk een geweldige aanbieding bij bijvoorbeeld Sarongs & Zo. Ook over de manier van knopen van de Sarong wordt u daar uitgebreid voorgelicht. Een multifunctioneel kledingstuk uit Azië. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer verrassende artikelen te vinden op de grote markt!
 
Met dank aan Tjampoer!

Weergaven: 213

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden