nieuwsbrief van de Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum - Jaargang 2, nr. 7 (Juli 2010)

nieuwsbrief van de Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum - Jaargang 2, nr. 7 (Juli 2010


Connect with me on LinkedIn # Abonnees: 784 # Follow me on Twitter

Maandelijkse uitgave | Jaargang 2, nr. 7 (Juli 2010) | Redactie: Hans Vogelsang
Dit is de digitale nieuwsbrief van de Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum, die u maandelijks toegezonden krijgt. Via deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen betreffende ons toekomstige Indisch Centrum. Verder zullen wij u wijzen op nieuwe items op onze website en andere bijzondere zaken binnen de Indische gemeenschap.

Vakantie-editie Nieuwsbrief
Ondanks de zomervakantie is dit toch nog een behoorlijke editie van onze maandelijkse Nieuwsbrief. Door drukke voorbereidingen voor de Meet & Greet een paar dagen vertraagd en wij vragen om uw begrip hiervoor. Er is momenteel niet veel nieuws te melden. Wel zijn er voor de Agenda een flink aantal nieuwe items. Hierbij willen wij tevens van de gelegenheid gebruik maken om, als u nog op vakantie gaat, u een hele fijne tijd toe te wensen met veel plezier, ontspanning en mooi weer. En uiteraard na afloop weer een behouden thuiskomst. Mocht u in de gelegenheid zijn om ons een kaartje of E-card vanaf uw vakantie adres te sturen, dan zouden wij dat heel erg leuk vinden.

Welkom nieuwe lezers
En het aantal abonnees op onze Nieuwsbrief blijft maar groeien. Een warm welkom aan al die nieuwe lezers. Het aantal abonnees staat nu op 784 en hieruit moge mede blijken, dat een groot Indisch Centrum in Den Haag voldoende draagvlak heeft. Wij kunnen uw steun inzake realisatie van een Indisch Centrum heel hard gebruiken. Tekent u hiervoor het handtekeningformulier op de pagina EXTRA, of teken ons Gastenboek op www.indisch-centrum-denhaag.nl. U helpt ons er enorm mee.

Meet & Greet op zondag 1 augustus 2010
Op zondag 1 augustus aanstaande zal de eerste MEET & GREET van het Nederlands Indisch Cultureel Centrum worden gehouden in Grand Café Restaurant EMMA aan het Regentesseplein 222 in Den Haag. Per Openbaar Vervoer bereikbaar met: Randstadrail 3 (halte Conradkade), Tram lijn 11 en 12 (halte Weimarstraat). Vanaf deze haltes: ±5 minuten loopafstand. Oriëntatiepunt: Gedenknaald op het plein. Betaald parkeren in de omgeving. Kaartje vindt u op: www.indisch-centrum-denhaag.nl >> EXTRA >> Meet & Greet. Hier vindt u ook een ENTREEBEWIJS. U dient dit te printen, uit te knippen en op 1 augustus aan de ingang te tonen. Bovendien krijgt u tegen inlevering van uw entreebewijs een GRATIS kopje koffie of thee aan de bar.

Meet & Greet Informatiemap
Wij hebben een uitgebreide informatiemap samengesteld. Deze is echter uitsluitend bestemd voor vertegenwoordigers van de Pers, bevriende organisaties en collega-instellingen, subsidieverleners, vertegenwoordigers van fondsen en andere personen, instellingen en bedrijven die een substantiële bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van het Indisch Centrum. Verder hebben wij u reeds vaker verteld, dat het ontvangen van vrijwillige bijdragen voor ons van het grootste belang is, juist in deze opbouwfase. Tijdens deze Meet & Greet zult u daartoe in de gelegenheid worden gesteld. Achter de bar zullen wij een DONATIEPOT plaatsen. Vraagt u hiernaar aan de barmedewerkers. Tevens zullen wij om de kosten van deze Meet & Greet een beetje te drukken, een kleine loterij houden met een aantal leuke prijzen. Alle lezers van onze Nieuwsbrief en bezoekers van de website zijn van harte welkom van 14.00 tot 17.00 uur. Wij rekenen op uw komst.

Grand Café Restaurant Emma
privéfeestje of bedrijfsuitje en ook voor uw netwerkborrel kunt bij ons terecht
in een sfeervolle ambiance
voor een drankje en een hapje, voor lunch of diner
Regentesseplein 222, 2562 EZ Den Haag, Tel: 070-3655065

(advertentie)
Het Indisch Centrum Den Haag zoekt een vrijwillige
PR medewerker / advertentie acquisiteur
Die tevens bij drukke werkzaamheden af en toe onze webmaster kan assisteren
Ervaring met PR en bekendheid met Joomla is een pré
Aanmelden a.u.b. bij de redactie van deze Nieuwsbrief

(advertentie)
Adverteren in deze Nieuwsbrief of op de website
In nog geen negen maanden tijd is het aantal abonnees op de Nieuwsbrief van 76 bij de start begin oktober vorig jaar gegroeid tot bijna 800 nu. Dit bewijst, dat er voldoende draagvlak is voor een Indisch Centrum. Maar dit betekent tevens dat adverteren in onze Nieuwsbrief geen slecht idee is. In feite kunt u adverteren in de Nieuwsbrief eigenlijk zien als DIRECT ADVERTISING, want uw boodschap wordt gericht verspreid aan een doelgroep die ook de uwe is. Dus potentiële clientèle en daarom een procentueel grotere trefkans dan bij adverteren op een andere manier of via een ander medium. Vraagt u eens naar onze tarieven; die zullen u alleszins meevallen. Bovendien krijgt u bij een contract van zes opeenvolgende plaatsingen er altijd één gratis. Momenteel is het bestuur van het Nederlands Indisch Cultureel Centrum aan het bekijken en rekenen betreffende de mogelijkheid om ook op onze website te laten adverteren. Dit zullen dan aangepaste advertenties zijn, die passen in de rechter zijkolom van de website. Hierbij is de keuze van de pagina waar uw advertentie geplaatst moet worden aan u. Past de inhoud van uw advertentie het best bij onze rubriek “Activiteiten”, ja misschien zelfs naast een bepaalde activiteit, dan kunt u daarvoor kiezen; past het beter bij het “Recept van de Maand”, of bij bijvoorbeeld de “Indische Agenda”, dan kan dat ook. Wij hebben op dit moment echter nog geen idee wat dergelijke advertenties zullen moeten kosten. Samen met onze accountant en onze adviseurs zijn wij hierover aan het brainstormen. Ook de criteria waaraan een webadvertentie moet voldoen is een van de punten die nader onderzocht moeten worden. Zo mag een advertentie in ieder geval niet strijdig zijn met de doelstellingen van de Stichting en/of met de inhoud van de website. Sterker nog, wij zijn van mening dat een advertentie in ieder geval inhoud gerelateerd zal moeten zijn. Adverteren in onze Nieuwsbrief en op onze website zal ons helpen om onze financiële positie wat meer stabiliteit te geven. Zodoende kunnen wij een basis opbouwen van waaruit we verder kunnen werken. Eigenlijk zijn wij ook een beetje op zoek naar een medewerker, die op dit gebied ervaring en expertise heeft vergaard en bereid is om ons hierbij als Public Relations medewerker annex Advertentie Acquisiteur te komen assisteren. Dit zou ons een enorme portie werk uit handen nemen. Hierdoor kunnen wij al onze energie in de toekomst van het Indisch Centrum steken en in vol vertrouwen bijkomende werkzaamheden aan anderen overlaten. Voelt u zich aangesproken? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Boekbespreking (bron: Van Stockum Boekverkopers, Den Haag)
Het leven van de soldaat van Oranje – Erik Hazelhoff Roelfzema. In deze autobiografie vertelt Erik Hazelhoff Roelfzema zijn hele verhaal. Zijn jeugdjaren in Nederlands Indië, zijn oorlogservaringen, zijn betrokkenheid bij het verzet op de Molukken in de jaren ’50 en natuurlijk zijn banden met het Koninklijk Huis. Een bewogen historisch document van een enerverende tijd in onze geschiedenis. Verschijnt in September 2010, adviesprijs: € 16,99.

Oorlogserfgoed overzee – Jones & Captain. De 2e Wereldoorlog raakte het gehele Koninkrijk der Nederlanden, ook de overzeese gebiedsdelen. De relatie tussen het moederland en de koloniën veranderde definitief dor de oorlog. In dit boek beschrijven Jones en Captain welke sporen van de oorlog nu nog zichtbaar zijn in het huidige Indonesië en Suriname en welke vorm de herinnering aan de oorlog heeft gekregen in deze voormalige kolonies. Verschijnt in September 2010, prijs: € 24,95.

Oorlog in Atjeh – Herman Stapelkamp. Een belangrijk deel van zijn 34 jarige loopbaan bij de zeemacht verbleef luitenant-ter-zee Henricus Nijgh (1845-1917) in het roerige Atjeh, een onafhankelijk sultanaat waaraan Nederland in 1873 de oorlog verklaarde. Nijgh beschreef met veel treffende details de periode 10 augustus 1873 tot 10 januari 1874. Dit bek bevat Nijgh’s journaal met een inleiding over met name de tweede Atjeh-expeditie en over het leven van Henricus Nijgh. Verschijnt in September 2010, adviesprijs: € 27,50.

Boekoe Kita – Niezen, Pereira en van der Rijst. Boekoe Kita (Indonesisch voor: Ons Boek) is een schitterend uitgevoerd boek waarin familie en culinaire tradities centraal staan. 15 Indonesische families over hun roots, eigen familierecepten en verhalen vormen de rode draad. Onder hen o.a. voormalig topmodel Linda Spierings en fotografe Patricia Steur. Veel van de authentieke recepten zijn ook voor de minder ervaren kok goed te maken en vergen niet zoveel tijd als over het algemeen wel eens gedacht wordt. Verschijnt in September 2010, adviesprijs: € 34,95.
De boeken die hierboven besproken werden, zijn verkrijgbaar in de goede boekhandel of te bestellen bij de onlineshop van Van Stockum Boekverkopers, Den Haag. info@vanstockum.nl.

(advertentie)

(official sponsor van Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum)
Sinds 1989 verzorgen wij vertalingen in en uit alle talen o.a. technisch, medisch, juridisch en commercieel gebied. Wij werken met gekwalificeerde en beëdigde vertalers (ook voor Bahasa), vertaling naar de moedertaal, controle door een tweede vertaler, kortom: bij ons vindt u de kwaliteit die u eist. Efficiënte werkwijze en organisatie garanderen snelheid en een redelijke prijs.
Creapro, hèt vertaalbureau dat u zorgen uit handen neemt!
Galileïstraat 18 - 2561 TE Den Haag - tel.: 070-362 05 89 (meerdere lijnen) - fax: 070-362 56 64
E-mail: creapro@worldonline.nl Website : www.creapro.myplaces.nl
Dàt is andere taal!

Weergaven: 50

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden