8 december, wat een dag. Om 01.55 Javatijd 1941 viel Japan Pearl Harbour aan. Japan was niet van plan om ook Nederlands Indie de oorlog te verklaren. U leest het goed.
Maar de Nederlandse regering die uitgeweken was naar Londen, verklaarde wel op 8 december 1941 de oorlog aan Japan. Het startschot voor de internering van 1000-den Indische KNIL-militairen en moeders met kinderen.
Wat heeft deze Nederlandse regering gedaan tot het heden die het leven van hun onderdanen van de ene dag in een ware hel veranderde. Alles heeft Nederlandse regering aan gedaan om hun onderdanen in het voormalige Indie niet die steun te geven als veroorzaker van het leed van deze 500.000 onderdanen die het moest bekopen in de Japanse kampen, huis en raad kwijt. Bij de overdracht moest het Japanse leger de Nederlandse Indische onderdanen beschermen deze anders te worden uitgemoord door de Indonesische bevolking die Nederlandse regering 300 jaar heeft vernederd, onderdrukt en land leeggeroofd.
Voor de Indische onderdanen in het voormalige Indie was die oorlog niet voorbij in 1945, de bersiap periode trad in en ze moesten het land uit. Nederlandse regering weigerde 500.000 Indische onderdanen de toegang tot Nederland en deze te compenseren voor de aangerichte oorlogsschade als veroorzaker. Alles heeft deze groep moet betalen; de reis, tijdelijk verblijf en huisvesting. Onder druk van VS werd Nederland gedwongen. Hiervan werden er 341.000 toegelaten.
159.000 werden geweigerd en dus bewust stateloos gemaakt, de vergeten groep dat nu door Omroep Max die aandacht krijgt.
Nederlandse regeringen om je te schamen, niets vermeld het akkoord van dit Kabinet om een keer diepe buiging te maken naar deze Indische oorlogslachtoffers die dubbel slachtoffers zijn geworden, en geef het Indisch geld terug dat Nederland van Japan, Indonesie en van Marshal van VS heeft ontvangen.
Opmerkingen