Levensvatbaarheid van pasar malam gewaarborgd volgens het Flevoparq concept?

 

 

Levensvatbaarheid van pasar malam gewaarborgd volgens het Flevoparq concept?

 

Nieuw is dit concept niet.

 

Inmiddels kennen wij "hallen" die een pasar malam in eigen beheer nemen. Hier worden de organisatoren ingehuurd. Of de Partycentrums die ook een organisator inhuren, legio voorbeelden worden hiervan gekend Dan blijft over de groep pasar organisatoren die tegen de stroom in toch "zelfstandig" proberen een pasar malam te organiseren met de nodige consequenties en risico's.

Drie jaren geleden ging een sporthal in Dronten van start onder de nieuwe eigenaren met een geheel andere visie en missie. Het toverwoord  is “Multifunctioneel”. Makkelijker gezegd dan gedaan, hiervoor moeten stappen worden ontwikkeld om uiteindelijk daar te komen. Dit geldt ook voor het pand die deze aanpassingen moest ondergaan, maar tegelijkertijd het team dat multifunctioneel moeten gaan opereren. Dit vereist een andere werkwijze en grote mate van flexibiliteit en juiste timing bij het nemen van de gepaste stappen.

De missie was om het multifunctioneel te maken en bewust een parq te noemen. Dit naar het voorbeeld van Frankrijk waar de Fransman graag met hele gezin zich willen ontspannen,  zodat ieder lid van het gezin op deze plek zich senang voelt. Een plaats van sport activiteiten voor tennis, Squash, badminton, tafeltennis, en bowlen. Of rackectlon voor sportevenementen. Naast deze sportactiviteiten een stuk entertainment ofwel het onderdeel wat onder een Partycentrum valt. Veel al zijn de sporthallen en Partycentrum gescheiden van elkaar, waardoor doorgaans hierdoor geen doelmatige toestroom van publiek plaatsvindt of waardoor de m2 niet optimaal worden benut.

Flevoparq wist in die drie jaren in stappen te bouwen naar dit totaal concept, waar zowel particulieren als zakelijke klanten zich uiteindelijk thuis voelen. Inmiddels na drie jaren mag het team van het Flevoparq tevreden terugkijken die een vliegende start maakte in 2008 waar juist de kredietcrisis begon. Inmiddels heeft het Flevoparq Rackelton, Indische avonden, bedrijfsparty’s en een pasar malam naar het Flevoparq gehaald.  Naast toornooien op het sportgebied. Dan het geluk heeft dat volop in de belanstelling staat wekelijks van Tv Flevoland Omroep met name voor de competities Squash.

Dit totaal multifunctioneel concept van Flevoparq is wel nieuw. In de meeste gevallen hebben de sporthallen en partycentrum te maken met sterk teruglopend publiek doordat de activiteiten totaal gescheiden zijn. Tegelijkertijd zien wij in pasarland  dat de 1 na de andere organisator in de problemen komt. En op termijn hoeft men ook niet te rekenen dat er subsidies beschikbaar komen voor pasar malam om de te korten te dekken. Belangrijk is ook dat hallen & Partycentrum met grotere en ruimere budgetten werken dat zich direct vertaalt in alle opzichten in constructieve zin.

Moeten wij nog deze huidige koers blijven volgen wat de pasar malams aangaat?

Wel nee.

In Nederland zijn er wel ruim 350 gemeentes met hallen die leeg staan of slecht draaien. Door nu het concept van Flevoparq te implementeren bij die hallen die er om staan te springen. Hierbij de pasar malam onder vlag komt van de eigenaar van de hal,  is dit een verlengstuk van de bedrijfsvoering waardoor ook een grotere budget vrijkomt die bijvoorbeeld op de balans gezet kan worden van promotie & Marketing.

Voor de huidige organisatoren wel een hele ander rol  namelijk die als "implementeur of integrator " optreedt opdat later de eigenaar van de hallen in stappen geheel zelfstandig een pasar malam kan organiseren. Uiteraard zal de huidige organisator altijd nodig blijven voor hand, en span diensten en zijn beschikbare resources. Denkbaar is om de eerste keer de "organisator" samen doet met de eigenaar van de hal, en de eigenaar uiteraard de eindverantwoordelijkheid draagt. Dit uiteraard aan de hand van de reeds opgezette draaiboeken, die later worden beschikbaar gesteld.

 

 

 

 

Weergaven: 50

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden